Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Πανηγυρική πρόκριση ΠΑΟ 3-0 - Με δυο γκολ του Σισέ πέρασε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ

Με πανηγυρικό τρόπο στο τέλος, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 τη Ντιναμό Βουκουρεστίου και προκρίθηκε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Στον άθλιο αγωνιστικό χώρο (και από τη βροχή) του Ολυμπιακού Σταδίου τα γκολ πέτυχαν οι Ρουκάβινα (54’) και Σισέ (80’ 85’). Τόσο ο Παναθηναϊκός στο Γιουρόπα Λιγκ, όσο και ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή στη Νιόν της Ελβετίας.
 
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε σε αρκετά σημεία του αγώνα, να βγάλει στον αγωνιστικό πράγματα που ζητά ο Νίκος Νιόπλιας. Βγήκαν αρκετές κάθετες πάσες, με αποδέκτη τον Σισέ και ένα κέντρο σφιχτό, να προσπαθήσει να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα. Βοηθήθηκε και από το στιλ παιχνιδιού της ρουμάνικης άμυνας που έπαιζε ψηλά και έτσι για πρώτη φορά φέτος, ο Σισέ πήρε τόσες πολλές φορές σωστά την μπάλα.
Οι «πράσινοι» έχασαν αρκετές ευκαιρίες (10’ Ρουκάβινα, 20’ Σισέ, 34’ Βύντρα, 37’ Νίνης) για να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα και να παίξει έτσι πιο ελεύθερα και χωρίς άγχος. Πάντως στο ίδιο διάστημα, υπήρχαν κενά στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού και η Ντιναμό απείλησε 3 φορές με τον Τζόρβα να κάνει ισάριθμες επεμβάσεις. Ιδίως στο 36’ όταν έβγαλε με υπερένταση την κοντινή κεφαλιά του Εντόι.
Το γκολ που απελευθέρωσε τον Παναθηναϊκό και έδιωξε το άγχος, πέτυχε.... στο 54’ ο Ρουκάβινα με κοντινή προβολή και αφού προηγουμένως έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του ο Ντόλχα. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ρουμάνοι είχαν σουτ-κεραυνό του Τάμας στο οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.
Και αφού απέτυχε στο 75’ να ισοφαρίσει ο Νικουλέσκου, στο τέλος μίλησε ο Σισέ. Ο Γάλλος πέτυχε τα δυο πρώτα του γκολ στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό. Πρώτα στο 80’ με κεφαλιά από ωραία σέντρα του Λέτο και ακολούθως στο 85’ όταν με πλασέ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Σαλπιγγίδη.
Το οξύμωρο είναι ότι η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν σαφώς πιο ελκυστική στο πρώτο ημίχρονο που το ματς ήταν στο 0-0, παρά στο δεύτερο που σημείωσε τα τρία γκολ! Ειδικά μετά το 1-0, η Ντιναμό βρήκε πολλούς ελεύθερους χώρους, πίεσε και ως ένα σημείο κατάφερε να εγκλωβίσει τους «πράσινους». Αποδείχτηκε σωστή και σωτήρια η κίνηση του Νιόπλια να περάσει στο ματς στο 68ο λεπτό τον Λέτο που έδωσε φρεσκάδα στην ομάδα.
ΣΚΟΡΕΡ: 54’ Ρουκάβινα, 80’ 85’ Σισέ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κέβιν Μπλομ (Ολλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αντρέι Κριστέα, Ν΄Ντόι, Τάμας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Tζόρβας, Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (56' Κατσουράνης), Νίνης (68' Λέτο), Ρουκάβινα (82' Σαλπιγγίδης), Σισέ.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ: Ντόλχα, Ντιαμπατέ, Μότσι, Κονέ, Νικουλάε, Μολινέρο, Αντρέι Κριστέα (66' Νικουλέσκου), Τόρζε (60' Ζίκου), Εντόι, Τάμας, Αλέξε (46' Αντριάν Κριστέα).(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Διαβάστε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: