Εμφύλιος στην κυβέρνησηΠΕΜΠΤΗ 17-12-2009 


Άμεσα απάντησε η υπουργός Οικονομίας στις εσωκομματικές βολές κατά της εθελουσίας στον ΟΛΠ, λέγοντας πως το κόστος θα καλυφθεί από τον Οργανισμό και όχι από το Δημόσιο.
Η αρμόδια υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή πριν από λίγο ξεκαθάρισε ότι το κόστος της εθελουσίας θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον ΟΛΠ και όχι το δημόσιο και τόνισε πως το πρόγραμμα θα είναι προς όφελος του ΟΛΠ, ο οποίος θα εξοικονομήσει 11 εκατομμύρια ευρώ.
Η κα Κατσέλη δήλωσε ότι μπορεί τώρα να πληρώσει το πρόγραμμα της εθελουσίας ο ΟΛΠ, αλλά εάν αφαιρέσει κανείς τους μισθούς και τις υπερωρίες που θα έδινε για τα επόμενα πέντε χρόνια για αυτά, τότε ο Οργανισμός θα έχει όφελος, όπως προκύπτει και από την αναλογιστική μελέτη.
Ο υπουργός Εργασίας νωρίτερα είχε αντιδράσει έντονα σε αυτό το πρόγραμμα λέγοντας χαρακτηριστικά: "να πληρώσουν οι κινέζοι. Τα ταμεία να μην δώσουν ούτε ένα ευρώ".

«Εξωφρενική» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου τη σύμβαση για την εθελουσία έξοδο.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, η κ. Διαμαντοπούλου έριξε τις ευθύνες για τους όρους αυτής της συμφωνίας στην προηγούμενη κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε για το καθεστώς που επικρατεί πλέον στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, εν μέσω μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr ο υπουργός Εργασίας διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι είναι αδύνατον τα ασφαλιστικά ταμεία πολλά από τα οποία είναι υπό κατάρρευση να αντέξουν το βάρος μιας τέτοιας συμφωνίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση διχάζεται για το θέμα του λιμανιού. Για να λήξει η απεργία των ναυτεργατών τον Νοέμβριο αναγκάστηκε το Μαξίμου να παρακάμψει την αρμόδια υπουργό και να διορίσει διευθύνοντα σύμβολο του ΟΛΠ των Γ.Ανωμερίτη για να κάνει τις διαπραγματεύσεις.
Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 
69 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η εθελουσία έξοδος περίπου 300 εργαζομένων στον ΟΛΠ σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο του οργανισμού Γιώργο Ανωμερίτη. “Χρυσή έξοδο” την χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι και πως να μην είναι αφού ο μέσος όρος των χρημάτων που θα βάλει στην τσέπη του κάθε εργαζόμενος που θα φύγει υπολογίζεται στα 230.000 ευρώ!
Το μπόνους της εθελουσίας που προσφέρει ο ΟΛΠ είναι μεγαλύτερο και από αυτό που έδωσε ο ΟΤΕ. 1 δις ευρώ για 4.000 εργαζόμενους που σημαίνει 217.000 ευρώ για τον καθέναν. Με τη διαφορά ότι στον ΟΤΕ το Ελληνικό Δημόσιο ως βασικός μέτοχος πλήρωσε από τα ταμεία του 400.000 ευρώ ενώ στην περίπτωση του ΟΛΠ όλο το κόστος θα επιβαρύνει τον ίδιο τον οργανισμό.
Όμως ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι το κόστος της εθελουσίας εξόδου θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί να καλυφθεί από τον μεγαλύτερο βασικό μέτοχο του ΟΛΠ που είναι το Ελληνικό Δημόσιο όπως έγινε και στις περιπτώσεις του ΟΣΕ και της Ολυμπιακής και όχι από τα ταμεία του ΟΛΠ. Δηλαδή θα έπρεπε το δημόσιο να βγάλει και άλλα χρήματα από τα ήδη άδεια ταμεία του.ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)


1 σχόλια:

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης είπε...

330 πχ Ο Μεγας Αλέξανδρος περίφραξεν τους πρότους Ρώσσους, τους Μαγώγ του Περσικού Γώγ, με την Κάσπιαν πύλυν της Καυκάσιας Δερβεντίας. Οι Σκύθοι, Τούρκοι, και Ρώσσοι είναι ακριτές, βάρβαβρα αποσπάσματα των Πέρσων, και συνολικός αποτελούν το αιώνιον πλήγμα του Ελλινισμού.

866 Ο Πατριάρχης Φώτιος εναρξεί σχίσμα κατα Πάπα Ρώμης Νικάλαον εξ αιτίας Βουλγαρικών επιπολαιοτήτων υπερ της Ρώμης. Τουτο σπιούνευσαν οι ανατολήται Πλατωνικοί μαύροι εκκλησιαστικοί οι οποιοί νίκησαν τους Αριστοτελιανούς λευκούς μετα του ικονοκλασμού.

1235 Οι Βούλγαροι αυτοκερύχθησαν Τρίτη Ρώμη εις Τούρνοβον, θέλοντας να πάρουν Ελλάς και Κωνσταντινούπολιν. Τουτο μετα υιοθετούν το 1589 οι Ρώσσοι. Προκηρούν τον προτόπορον κουμουνισμόν της πρότυπης οβσύηνας δια την σλαυοποίησην του κόσμου.

1342 Οι κουμουνισταί Ζηλοταί ανέλαβαν εξουσίαν εν Θεσσαλονίκην σφάζωντας την αριστοκρατείαν επι διάταγμαν του Ρωσσικού πράκτορα Γρηγωριού Παλαμάν. Ο Παλαμάς έφερε Σλαύους και Τούρκους να υποστήριξουν τον Καντακουζινόν να διαρρήξη τον αυτοκράτοραν το 1345. Ετσι οι Τούρκοι απέκτησαν γνώσην Ελληνικής αμύνης. Εσπειραν την ανατολήτηκην δαιμονίαν του ησυχασμού μετατρέπτοντας τους μοναχούς εις πράκτορες κουμουνισμού.

1824 Η Ρωσσια αντιτίθεται είς την δημιουργίαν μοναδικου Ελληνικού κράτους και δ'υπομνήματος της του Υπουργού Εξωτερικών Νεσσελρόδης (Γερμανός, οποίος ενικήσεν την θέσην του εναντίον τον Καποδίστρια), προτείνει εις τας λοιπάς δυνάμεις την ίδρυσιν τριων κεχωρισμένον Ελληνικών κρατιδίων, υποτελών ταυτόχρονα εις Τουρκίαν και Ρωσσίαν, κατα παράδειγμαν Μολδοβλαχίας.

1843 Επι εντολήν του Νεσσελρόδη αποστέλλεται ο πανσλαυιστής Αρχιμανδρίτης Ουσπένσκης δια να εξεγείρη το Αραβοκατοχημένων Χριστιανικόν ποίμνιον κατα των Ελληνόφωνων, δηλ Πατρ Ιεροσολύμων και Αντιοχείας και τελικώς επιτυγχάνει το 1847 την απόσπασιν του της Αντιοχείας οποιοι τωρα διεκδικούν αφελληνοποίησιν διασποράς. Η λύση είναι η Παναγία της Φατιμάς fatima.org tfp.org. Στρέφων πρως ταις Περσοζορωαστριανών των ρίζων, οι Ρωσσοι ασπάζων τους μονοφυσιταίς ως παρεξηγημένα θύματα των Ελλήνων, και μηχανεύουν ταχα Αραμαήστα ευαγγέλια να διαψεύσουν τα Ελληνιστά. Τουτες προσπαθείες επιτυγχάναν αιώνα αργότερα με το Μιχαήλ Αφλάκη, οποιος ίδρυσεν το κομμαν Βάαθ του Σαδδάμη και Ασσάδη.

1870 Οι Πανσλαυισταί κατήνεγκον νέον δεινόν πλήγμα κατά του Οικοθμενικού Πατριαρχείου διά της εκδόσεως Τουρκικού φιρμανίου δια την ίδρυσιν Αυτοκεφάλων Βουλγαρικών φυλετικών παρασυναγωγών, ταχα Εξαρχία, κατα διαταγμαν του Ρωσσου πρέσβεως Ιγνάτιευ, καταγωγος οποιου τωρα διεκδικει Καναδικη προθυπουργεια. Η λυση ειναι η Παναγια του Φατιμα fatima.org tfp.org. Διαθεσαν πεντομύρια ρουβλίων το 1872 προς εκσλαυισμόν Αγίου Ορως και εκδίωξιν Ελλήνων Μοναχών οσων δεν ασπαζων τον δαιμονικων περσογεννης ησυχασμον.

1878 Η Ρωσσια αναγκάζει την Τουρκίαν να υπογράψη Συνθήκην Αγίου Στεφάνου (προκυπτρων σημερινων Σλαβο Σκοπιανων) δι ης δημιουργείται Μεγάλη Βουλγαρία (συμπεριλαμβων Θεσσαλονικην) έργον εξ ολοκληρου του Ιγνάτιευ οστις κατα την υπογραφήν ανεφώνησεν ¨και τώρα εάν οι Ελληνες το επιθυμούν δύνανται να μεταβούν εις Κωνσταντινούπολιν κολυμβώντες¨.

1923 Ο Πλαστίρας έσφαξεν τους Μακεδονονίκας και επέτρεψεν τους ανατολίτας Βαφιάδην και Ζαχαριάδην ενάρξουν ενφύλιον πόλεμον. Ο Μελέτιος Μεταξάκης θέλει να μεταφέρη το Πατριαρχίον εις Μόσχαν κατα πρόσκλυσην Λένινως και οργανόνουν Σύνδεσμον ταχα πανορθοδόξεως νεολέας.