Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Εκσκαφές τάφων οδηγούν στα λείψανα του Γκαρθία Λόρκα;

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009


Περισσότερα από 70 χρόνια μετά την εκτέλεση του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από παραστρατιωτικούς του φρανκικού καθεστώτος, στις αρχές του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, μία ομάδα ειδικών άρχισε σήμερα την εκσκαφή μαζικών τάφων όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται τα λείψανα του μεγάλου ισπανού ποιητή.
Η ομάδα των ειδικών, με επικεφαλής αρχαιολόγους, καθαρίζει, μετρά και οριοθετεί την περιοχή όπου βρίσκονται οι τάφοι, στο Αλφάκαρ, κοντά στη Γρανάδα, δήλωσαν πηγές της τοπικής διοίκησης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το άνοιγμα συνολικά έξι μαζικών τάφων αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες.
Δεν κατέστη ωστόσο σαφές κατά πόσο η εκταφή θα διαλευκάνει τις συνθήκες θανάτου του ποιητή, καθώς οι απόγονοί του είναι αντίθετοι σε αυτή. Οι απόγονοι του Λόρκα θεωρούν ότι μία νέα κηδεία και ένας ξεχωριστός τάφος θα διαφοροποιήσει τον πρόγονό τους από τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του εμφυλίου. Από την άλλη πλευρά πολλοί θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι ο πλέον αγαπητός σύγχρονος ποιητής της Ισπανίας παραμένει θαμμένος σε έναν ανώνυμο τάφο.
 
........

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους σε Stage την Πέμπτη Συναντηση με Λοβέρδο


ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009


Απεργούν σήμερα, Πέμπτη και την Παρασκευή εργαζόμενοι με συμβάσεις Stage, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση των προγραμμάτων και μη ανανέωση των συμβάσεων αυτών.
Οι συμβασιούχοι πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας προς το υπουργείο Εργασίας, όπου εκπρόσωποί τους θα έχουν συνάντηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο.....

Για το Κύπελλο Ελλάδος - Πιερικός – Εργοτέλης στο 90΄ 1-1 Στην παράταση 2-2 Στα πέναλτι 4-2

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009
Μετά από θαυμάσιο παιχνίδι
Νίκη πρόκριση του Πιερικού στα πέναλτι
Στο 93΄ η ισοφάριση του Εργοτέλη
Πιερικός – Εργοτέλης στο 90΄ 1-1
Στην παράταση 2-2
Στα πέναλτι 4-2
Ο Πιερικός άξιζε τη νίκη στην κανονική διάρκεια
Αποθέωση του Καρακούτση που απέκρουσε δύο πέναλτι

Χόρτασαν ποδόσφαιρο οι φίλαθλοι που είχαν την καλή έμπνευση να πάνε στο Δημοτικό Στάδιο. Ο Πιερικός μεταμορφωμένος ικανοποίησε απόλυτα με την εμφάνιση και την απόδοσή των παικτών του.
Είχαν πάθος, φοβερή αγωνιστικότητα και δικαιούνταν τη νίκη-πρόκριση στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού όχι βέβαια γιατί ισοφαρίστηκαν στο τρίτο λεπτό της 4λεπτης καθυστέρησης που παίχτηκε στη λήξη του παιχνιδιού αλλά γιατί ήταν σαφώς ανώτερος του Εργοτέληκαι δημιούργησε εκτός από το γκολ πάρα πολλές άλλες ευκαιρίες για να πετύχει και άλλο γκολ και να σιγουρέψει τη νίκη.

Ο Εργοτέλης από την άλλη πλευρά  προσπάθησε ν’ ανατρέψει το ......

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

 
Το γιορτάσαμε, το τιμήσαμε το ΟΧΙ μας αλλά έλα που είναι πολλά εκείνα τα ΟΧΙ που οφείλαμε να πούμε και δεν είπαμε.

Από πού να ξεκινήσουμε; Από τα ΟΧΙ στις νοοτροπίες; Στις πολιτικές; Στη δημαγωγία; Στην αναξιοκρατία; Στην ανακολουθία;

Σάμπως πού είπαμε ΟΧΙ; Είπαμε και πουθενά; Όλο ΝΑΙ λέμε και όλοι μαζί φωνάζουμε, διαμαρτυρόμαστε, χτυπιόμαστε μετά την απομάκρυνση από το «ταμείο».

Είπαμε ΟΧΙ μήπως στα υπαγορευμένα «πρέπει»....

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009
Ανοίγει τις πύλες της 30 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου 2009



Ανοίγει τις πύλες της η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση του νομού Πιερίας την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Δ. Κατερίνης (στην περιοχή της εμποροπανήγυρης, στην Ανδρομάχη).  Τα εγκαίνια θα τελεστούν με κάθε επισημότητα στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής. Η έκθεση, που θα διαρκέσει, έως την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, φέρνει στο προσκήνιο την επιχειρηματικότητα του νομού αποτυπώνοντας το δυναμισμό της περιοχής μας.
Περισσότεροι από 75 εκθέτες παρουσιάζουν μια ....

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου Η υφυπουργός Εσωτερικών κα Θ. Τζάκρη στην Πιερία

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009


Στην Πιερία θα βρίσκεται η υφυπουργός Εσωτερικών κα Θεοδώρα Τζάκρη την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου συνοδευόμενη από κλιμάκιο υπηρεσιών για να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη θεομηνία.
Συγκεκριμένα, η υφυπουργός θα επισκεφθεί το Δήμο Δίου μετά από πρόσκληση του δημάρχου κ. Γρηγόρη Παπαχρήστου αλλά και άλλους δήμους που έχουν πληγεί από την προχθεσινή κακοκαιρία.
Το τελικό πρόγραμμα των επισκέψεων και των συναντήσεων της κ. υφυπουργού θα ανακοινωθεί από το γραφείο της εντός της ημέρας.






 .....................

Μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο της Κατερίνης

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009





Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία πριν από μία ώρα στο κέντρο της Κατερίνης επί της συμβολής των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Παρθενίου Βαρδάκα σε ηλεκτρονικό κατάστημα αντιπροσωπείας προϊόντων της εταιρίας NOKIA, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Στον τόπο της πυρκαγιάς κατέφθασαν αμέσως δύο ......

"Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται"

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009
Δηλώσεις Μ.Χρυσοχοΐδη για το τυφλό τρομοκρατρικό χτύπημα στο ΑΤ Αγ.Παρασκευής
"Η Δημοκρατία
δεν τρομοκρατείται"
H τρομοκρατική επίθεση στο ΑΤ Αγ.Παρασκευής ήταν ένα τυφλό χτύπημα με στόχο στην ελληνική κοινωνία, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.
Στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, την Τετάρτη, ο υπουργός προανήγγειλε νέο σχέδιο αντι-εγκληματικής και αντι-τρομοκρατικής πολιτικής, το οποίο θα παρουσιαστεί σύντομα.

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει επικράτεια φόβου. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «οι τρομοκράτες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Πρόσθεσε ότι τα αστυνομικά τμήματα είναι χώροι εξυπηρέτησης πολιτών και δεν θα γίνουν φρούρια με λήψη έκτακτων μέτρων.

«Όσοι ερμηνεύουν τις πρωτοβουλίες μας ως πολιτική όξυνσης, δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος» τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν χωρούν ιδεοληψίες και στερεότυπα όταν στο στόχαστρο μπαίνουν νέοι άνθρωποι.
«Τα θύματα ήταν νέοι άνθρωποι που είχαν .....

Επίκαιρο όσο ποτέ το «Όχι»

Μια μέρα σαν τη σημερινή πρέπει να πούμε «όχι» στην τρομοκρατία, ανέφερε η πολιτική ηγεσία του τόπου, καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην Αθήνα την οποία χαρακτήρισε "χτύπημα" κατά της Δημοκρατίας
parelasi stratos
Με στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου του «Όχι» και στην Κατερίνη. Την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, καθώς και η Θρησκευτική, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου.
Σε δηλώσεις της, η πολιτική ηγεσία του τόπου, αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα του «Όχι» των Ελλήνων στα φασιστικά στρατεύματα του Μουσολίνι, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον αστυνομικών στην Αθήνα, καταδικάζοντάς το απερίφραστα.

«Η επέτειος της εποποιίας του ’40, είναι μια από τις χρυσές σελίδες της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, την οποία έγραψαν οι ......