Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

ΔΗΜΟΣ ΜΕΘΩΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΗΧΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΟΠΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ



ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Μία πανέμορφη πολιτιστική και μουσική εκδήλωση διοργανώθηκε χθές το βράδυ, στο κάστρο της Πύδνας απο τον Δήμο Μεθώνης. ΣΕ ένα ειδυλιακό τοπίο , σε μία μαγευτική βραδυά με σύμμαχο και τον καλό καιρό, οι παρευρεθέντες στην εκδήλωση απόλαυσαν την Χαρά Καλαιτζίδου να ερμηνεύει, τραγούδια ρετρό, κινηματογράφου κλπ.Ενα σπάνιο μουσικό ρεπερτόριο απο μία καλλιτέχνιδα που κατάγεται απο τον Μακρύγιαλο Ο ΚΡΑΧΤΗΣ βρέθηκε εκεί και μαγεύτηκε απο το όλο σκηνικό ....
Δείτε λίγες φωτογραφίες να πάρετε μία γεύση απο την χθεσινή βραδυά.......
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εμεινε από άνεμο η αιολική ενέργεια στην Ελλάδα

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009
Ενα από τα λίγα αιολικά πάρκα που υπάρχουν στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τους έλληνες επιστήμονες, στην Ελλάδα του 2009 και εν μέσω οικονομικής κρίσης το πρόβλημα για την επέκταση των αιολικών πάρκων δεν είναι η έλλειψη επενδυτών ούτε η αντίδραση των τοπικών κοινωνιών (είναι πολύ μικρής κλίμακας και λύνεται με τη σωστή χωροθέτηση), ούτε καν οι επίπονες απαιτήσεις των αρμοδίων φορέων για την αδειοδότηση (οι εταιρείες που συμμετέχουν στη διαδικασία προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις). Το πρόβλημα έγκειται στη μη διάθεση του κράτους να προωθήσει την ενεργειακή αυτονομία της χώρας. Ο ευρωπαϊκός στόχος να έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας ως το 2010 ισχύς 3.500 μεγαβάτ από αιολικά πάρκα μοιάζει ανέφικτος. Μέχρι στιγμής η αιολική ενέργεια που παράγεται στην Ελλάδα ανέρχεται στα 750 μεγαβάτ, όταν στην Ισπανία είναι 11.615 και στη Γερμανία 20.622 ΜW. Και να σκεφθεί κανείς ότι έχουν ήδη δοθεί άδειες για εγκατάσταση ισχύος 6.000 ΜW- πάνω από τη μισή ηλεκτροπαραγωγική δυνατότητα της ΔΕΗκόστους 15 δισ. ευρώ. Η καλή τιμή αγοράς της αιολικής ενέργειας από τη ΔΕΗ και οι επιδοτήσεις έχουν ανοίξει την όρεξη σε μεγάλους και πολλούς επενδυτές, Ελληνες και ξένους. Το ειδικό χωροταξικό σχέδιο όμως έχει ασάφειες, δεν υπάρχουν κίνητρα για εγκατάσταση μικρών ανεμογεννητριών (μεγάλη συνολική απόδοση, πολύ μικρότερα προβλήματα) και είναι τρομερά τα ελλείμματα στα δίκτυα διασύνδεσης των πάρκων με το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας. (ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ήξερε το μυστικό, έπρεπε να πεθάνει

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Συγκλονίζει η άγρια δολοφονία της 17χρονης Μουνεβέρ, της κόρης του μάγειρα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, από τον φίλο της, γόνο εύπορης οικογένειας

Ήξερε το μυστικό, έπρεπε να πεθάνει
Ξεσηκωμός στην Τουρκία για τον δολοφόνο που μένει ασύλληπτος
 Ο πατέρας τού Τζεμ που ήδη έχει συλληφθεί
Της έκοψαν το κεφάλι στην αυλή του σπιτιού τους, την έβαλαν σε σακούλα και την πέταξαν στα σκουπίδια... Η άγρια δολοφονία της 17χρονης Μουνεβέρ, της κόρης του μάγειρα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, συγκλονίζει εδώ και πέντε μήνες την Τουρκία- τόσο, που σύντομα πρόκειται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Ύποπτος είναι ο «αγαπημένος» της Τζεμ, γόνος γνωστής οικογενείας, ο οποίος ακόμη καταζητείται και όσο περνά ο καιρός λιγοστεύουν οι πιθανότητες σύλληψής του.
Από τις 3 Μαρτίου η οικογένεια της Μουνεβέρ Καράμπουλουτ κάνει αγώνα για να συλληφθεί ο Τζεμ Γκαρίπογλου, του οποίου έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη. Κάποιοι λένε ότι τον είδαν στα Άδανα της Τουρκίας, άλλοι στην Καλλίπολη, άλλοι στις ΗΠΑ και άλλοι στη Ρωσία. «Το πιο πιθανό είναι να έχει βγει εκτός Τουρκίας, γι΄ αυτό και είναι δύσκολο να τον εντοπίσουμε», δηλώνει ο νέος διευθυντής της Ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης Τσαπκίν, λέγοντας ότι αυτό είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα τους. Ο πατέρας όμως της άτυχης νέας πιστεύει ότι στην πραγματικότητα δεν θέλουν να συλλάβουν τον Τζεμ Γκαρίπογλου. Ο πατέρας της ισχυρίζεται ότι το κράτος γνωρίζει πού βρίσκεται και δεν τον συλλαμβάνει. Σύμφωνα μάλιστα με τον πατέρα της Μουνεβέρ ο ύποπτος δολοφόνος είχε συλληφθεί την πρώτη μέρα του φόνου αλλά αφέθηκε ελεύθερος. «Δεν θα συλληφθεί ποτέ λόγω της καλής του οικονομικής κατάστασης» δήλωσε ο ντετέκτιβ Τζενγκίζ Εγίν, ο οποίος παρακολουθεί στενά την υπόθεση. Ο Τζεμ Γκαρίπογλου προ έρχεται από οικογένεια γνωστών επιχειρηματιών στην Τουρκία. Τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι τεράστια. Το ερώτημα ωστόσο που τίθεται είναι αν η δολοφονία τής Μουνεβέρ ήταν προσχεδιασμένη ή όχι. Οι πληροφορίες του Τύπου λένε ότι η Μουνεβέρ είχε μάθει ένα μεγάλο μυστικό της οικογένειας Γκαρίπογλου, γι΄ αυτό και έπρεπε να πεθάνει!

Ανατριχίλα. Εδώ και πέντε μήνες δημοσιεύονται σχεδόν καθημερινά λεπτομέρειες γύρω από τον φόνο σε σημείο που εκνεύρισε την οικογένεια Γκαρίπογλου. Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας βγήκαν επίσης στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την έκθεση του ανακριτή, η Μουνεβέρ δέχτηκε 34 μαχαιριές από τις οποίες οι οκτώ ήταν θανατηφόρες. Δεν πέθανε αμέσως, αντιστάθηκε. Της έκοψαν το κεφάλι ενώ ακόμη ήταν ζωντανή. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι πιθανόν να τη σκότωσαν περισσότερα από ένα άτομα. Ήδη μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί μόνο ο πατέρας του νεαρού υπόπτου στο πουκάμισό του οποίου βρέθηκε σταγόνα αίματος της Μουνεβέρ. Στον φόνο δεν αποκλείεται να συμμετείχε και γυναίκα, αφού στα νύχια της Μουνεβέρ βρέθηκε DΝΑ γυναίκας. Αποκαλύπτεται ακόμη ότι η στυγνή δολοφονία έγινε στην έπαυλη των Γκαρίπογλου. Όταν εκείνο το βράδυ έφτασε στην έπαυλη η αστυνομία- αμέσως μετά την ανακάλυψη του πτώματος στα σκουπίδια- δεν βρήκε κανένα ίχνος αίματος στο σπίτι. Έριξαν όμως μια χημική ουσία και τότε αποκαλύφθηκαν όλα. «Κάποιοι» είχαν σκουπίσει το αίμα της Μουνεβέρ που είχε σκορπιστεί σε όλη την αυλή.

Οι εβδομάδες και οι μήνες άρχισαν να περνούν χωρίς καμία εξέλιξη στην υπόθεση. Νέοι οργάνωσαν δεκάδες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης ζητώντας την άμεση σύλληψη του Τζεμ Γκαρίπογλου. Ακόμη και στη Γερμανία έγιναν εκδηλώσεις. Βουλευτές κομμάτων επικοινώνησαν με τον πατέρα της Μουνεβέρ ρωτώντας τον αν μπορούν να κάνουν κάτι.

Η δήλωση όμως που εκνεύρισε τους πολιτικούς αναλυτές ήταν εκείνη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν: «Τα παιδιά μας δεν γίνεται να πηγαίνουν όπου να ΄ναι. Αν αφεθούν μόνα τους θα πάνε ή στους νταβουλτζήδες ή στους ζουρνατζήδες»! Και δεν ήταν μόνο ο Ταγίπ Ερντογάν. Λίγες ημέρες νωρίτερα και ο τότε διευθυντής της Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης Τζεράχ είχε πει «ας προσέχατε τα κορίτσια σας...».


Ταινία στη μεγάλη οθόνη

Η ιστορία τής Μουνεβέρ αγγίζει την κοινή γνώμη της Τουρκίας, γι΄ αυτό και σε 15 ημέρες αρχίζουν τα γυρίσματα για την ταινία με τίτλο «Καράμπουλουτ». Η ηθοποιός που θα υποδυθεί τη Μουνεβέρ είναι η 28χρονη Γιασεμίν Μπαλίκ. Δεν βρέθηκε όμως ακόμη εκείνος που θα υποδυθεί τον Τζεμ Γκαρίπογλου. Κανένας δεν θέλει να παίξει αυτόν τον ρόλο, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας. Κι όμως ο Τζεμ Γκαρίπογλου έχει το δικό του φαν κλαμπ, το οποίο ξεκίνησε στο facebook προκαλώντας αντιδράσεις. (ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τα δημοφιλέστερα βίντεο της εβδομάδας στο YouTube Τι «κλίκαραν» οι χρήστες του Διαδικτύου την τελευταία εβδομάδα

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Web-Only

Δείτε τα πιο δημοφιλή βίντεο της εβδομάδας στο YouTube, σύμφωνα με τα hits στην ιστοσελίδα. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι θεαματικοί Acrodunk από το «Αμερική έχεις ταλέντο» και ακολουθούν η Σούζαν Μπόιλ - σίγουρα την θυμάστε - που μεταμορφώνεται σε κύκνο και ένα εντυπωσιακό τρακάρισμα ... με άλογο.


Πιο διασκεδαστικοί δεν γίνεται
Πάντρεψαν το μπάσκετ με τον χορο.Το αποτέλεσμα, όπως θα διαπιστώσετε, είναι εντυπωσιακό. Οι Acrodunk, που εμφανίστηκαν στο τηλεοπτικό σόου «Αμερική έχεις ταλέντο», κάνουν πράγματα και θαύματα επί σκηνής. Καρφώνουν, χορεύουν, κάνουν ακροβατικά μα, το πιο σημαντικό, ξέρουν να διασκεδάζουν το κοινό. Απολαύστε τους.


Πως ένα ασχημόπαπο μεταμορφώνεται σε κύκνο
Την κυρία την θυμάστε; Ναι, είναι η Σούζαν Μπόιλ, που είχε μαγέψει κοινό και κριτική επιτροπή στο «Βρετανία έχεις ταλέντο». Αυτή που μόλις πάτησε το πόδι της στη σκηνή, κάποιοι άρχισαν να κάνουν ειρωνικά σχόλια για την εμφάνισή και την σιλουέτα της. Ε, λοιπόν, δείτε πως το «ασχημόπαπο» για τις ανάγκες μιας φωτογράφησης μεταφορφώθηκε σε κύκνο. Και μετά λένε ότι το μακιγιάζ δεν είναι τέχνη.


Μετωπική... με άλογο
Οδηγείς αμέριμνος στο δρόμο. Και ενώ έχεις βάλει δυνατά τη μουσική και κάνεις σχέδια για το πώς θα περάσεις την ημέρα σου, κοιτάς μπροστά σου και τι βλέπεις; Τρία άλογα να έρχονται κατά πάνω σου. Αν είναι ποτέ δυνατόν, λες από μέσα σου. Νομίζεις ότι είναι οφθαλμαπάτη, αλλά όταν το άλογο περνά πάνω από το αμάξι σου, συνειδητοποιείς ότι είσαι από τους πιο άτυχους οδηγούς του πλανήτη.


Την έκαναν ζόμπι
Η διακωμώδηση των διάσημων είναι από μια τις αγαπημένες ασχολίες των χρηστών του YouTube. Σειρά είχε η τραγουδίστρια Taylor Swift, που κάποιοι είχαν την ιδέα να την μεταμορφώσουν σε ζόμπι. Αν και αποκρουστικό σε πολλά σημεία το βίντεο, ήταν από τα πιο δημοφιλή της εβδομάδας. Περίεργοι που είναι οι χρήστες του YouTube.

Οι «αήττητοι» πειρατές του Ίντερνετ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Πάντα ένα... βήμα μπροστά όσοι κατεβάζουν και μοιράζουν ελεύθερα μουσική και ταινίες στο Διαδίκτυο, παρά τις χιλιάδες μηνύσεις
Οι «αήττητοι» πειρατές του Ίντερνετ
Ο πόλεμος των sites με τη μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία

Τον Απρίλιο, όταν σουηδικό δικαστήριο καταδίκασε τους δημιουργούς του Ρirate Βay- του δημοφιλούς site, που προσέφερε στους χρήστες του Ίντερνετ πρόσβαση σε πειρατικά αντίγραφα ταινιών και μουσικής- σε έναν χρόνο φυλάκιση για παραβίαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας, η μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία πανηγύριζαν. Όμως ο θρίαμβός τους αποδείχθηκε βραχύβιος.
Παρά τις μηνύσεις και τα τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλονται σε κάποιους, οι πειρατές του Ίντερνετ μοιάζουν να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά.
Η ιστορία των 4 Σουηδών δημιουργών του Ρirate Βay, οι οποίοι εφεσίβαλαν την απόφαση, μετατράπηκε σύντομα σε πολιτικό ζήτημα: λίγο καιρό αργότερα, το Κόμμα των Πειρατών στη Σουηδία, με κύριο σύνθημα τη νομιμοποίηση του μοιράσματος αρχείων στο Διαδίκτυο, κέρδισε μία έδρα στην Ευρωβουλή. Λίγο μετά, το γαλλικό Κοινοβούλιο προχώρησε σε πολλές μεταρρυθμίσεις στον αντιπειρατικό νόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση Σαρκοζί, αδυνατίζοντας περαιτέρω τη θέση των μεγάλων βιομηχανιών της show business.
Δέκα χρόνια έπειτα από τη δημιουργία του Νapster, της πρώτης διαδικτυακής υπηρεσίας ανταλλαγής αρχείων, η μουσική βιομηχανία δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργεί η ψηφιακή πειρατεία.
Για τους απλούς χρήστες του Ίντερνετ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Με λίγες τεχνολογικές γνώσεις μπορούν να βρουν και να κατεβάσουν αντίγραφα μουσικών CD και ταινιών πριν ακόμα αυτά κυκλοφορήσουν επίσημα. Ιδιαίτερα για τη μουσική βιομηχανία, η διαδικτυακή πειρατεία ήταν καταστροφική: για κάθε τραγούδι που αγοράζεται στο Ίντερνετ, 20 κατεβάζονται παράνομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙFΡΙ. Και για τον κινηματογράφο όμως, τα στοιχεία δεν είναι πολύ καλύτερα: συνολικά 13,7 εκατομμύρια ταινίες αντάλλαξαν οι χρήστες του Ίντερνετ τον Μάιο του 2008 στη Γαλλία- το ίδιο διάστημα κόπηκαν 12,2 εκατομμύρια εισιτήρια στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας.
12 δισ. λίρες. Στη Βρετανία φέτος υπολογίστηκε ότι το downloading στοιχίζει στην οικονομία 12 δισ. λίρες. Όμως αυτός ο υπολογισμός παίρνει ως δεδομένο ότι κάθε κατέβασμα αντιστοιχεί σε μια χαμένη πώληση, αγνοώντας έρευνες που δείχνουν ότι οι πιο μανιώδεις οπαδοί της υπηρεσίας αυτής είναι και εκείνοι που αγοράζουν περισσότερα CD. Τα τελευταία χρόνια οι δισκογραφικές επέλεξαν περίπου 40.000 νέους- από τα εκατομμύρια που μοιράζονται μουσική στο Διαδίκτυο- και τους ζήτησαν τεράστια χρηματικά ποσά αλλιώς θα πάνε φυλακή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο 25χρονος Τζόελ Τενενμπάουμ από τον οποίο ζητείται το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή μοιράστηκε με φίλους του ένα τραγούδι των Νirvana. Η δίκη του άρχισε την περασμένη εβδομάδα.
Τα κέρδη των ιστοσελίδων. Από την άλλη βέβαια, και τα κέρδη ιστοσελίδων όπως το Ρirate Βay δεν είναι ευκαταφρόνητα: με περισσότερα από 10 εκατομμύρια χρήστες σε 30 χώρες, φιλοξενεί διαφημίσεις διαδικτυακών παιχνιδιών, γνωριμιών, τυχερών παιχνιδιών και ηλεκτρονικών υπολογιστών που της αποφέρουν περίπου 3 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο.
Και τώρα μοίρασμα τραγουδιών με το κινητό
Oι πειρατές προωθούν την άποψη ότι «το να μοιράζεσαι φακέλους στο Ίντερνετ είναι σημάδι μιας κοινότητας που επικοινωνεί και όπου ο ένας ενδιαφέρεται για τον άλλον». Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, σε ποσοστό 33% οι Ευρωπαίοι δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ούτε το ελάχιστο για βίντεο ή μουσική και προτιμούν να κατεβάζουν αυτά που επιθυμούν από το Διαδίκτυο. Στις ηλικίες 16-24 ετών ποσοστό 73% χρησιμοποίησε τους τελευταίους 3 μήνες υπηρεσίες μοιράσματος δεδομένων στο Ίντερνετ.
Εκατομμύρια χρήστες αντιδρούν στα μέτρα καταγραφής της κίνησης στο Διαδίκτυο, που λαμβάνονται προκειμένου να περιοριστεί η πειρατεία. Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε πρόσφατα ότι το να κόβεις την πρόσβαση ενός πολίτη στο Ίντερνετ αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως οι πιτσιρικάδες βρίσκουν διαρκώς καινούργιους τρόπους για να ανταλλάσσουν αυτά που τους ενδιαφέρουν χωρίς να αφήνουν ίχνη: έχουν αρχίσει την ανταλλαγή σκληρών δίσκων ή το μοίρασμα τραγουδιών με κινητά τηλέφωνα μέσω Βluetooth, κάτι που είναι δύσκολο να εντοπιστεί.(ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ Μοιράζουν από τα δανεικά και τα λεφτά των Βρυξελλών

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Δύο από τους υπουργούς της κυβέρνησης που μοιράζουν λεφτά είναι ο υπουργός Ανάπτυξης κ Κ. Χατζηδάκης και ο υπουργός Γεωργίας κ. Σ. Χατζηγάκης (δεξιά)

Ηκυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πολιτική με την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Με «μικρά πακέτα» άμεσων ενισχύσεων προς «στοχευμένες» ομάδες των εργαζομένων, προσλήψεις ανέργων και εγγυήσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την οικονομική κρίση, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει το βαρύ πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της τον τελευταίο χρόνο.
Το κλίμα αυτό αποτυπώθηκε στις ευρωεκλογές του Ιουνίου και, όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, « δύσκολα θα αντιστραφεί αν δεν αλλάξει το οικονομικό κλίμα και δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία ».
Ετσι, ενώ όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν αρκετούς μήνες νωρίτερα στην ανακοίνωση και στην υλοποίηση των μέτρων στήριξης των οικονομιών τους, η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας την αγωνία των ελλειμμάτων, «ξετυλίγει» τώρα τα πακέτα στήριξης της οικονομίας που χρηματοδοτούνται είτε από δανεικά είτε από τα κοινοτικά ταμεία. Δημιουργεί έτσι μια ατμόσφαιρα ότι μάλλον έχει κατά νου το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Αλλωστε την ίδια τακτική ακολούθησε εν όψει των ευρωεκλογών και το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, όταν οι δαπάνες ξέφυγαν, όπως ομολόγησε επίσημα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ανακοινώνοντας τα στοιχεία του προϋπολογισμού.
Οπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, « οι δαπάνες ξέφυγαν διότι διατέθηκαν αυξημένα κονδύλια για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής στους χαμηλοσυνταξιούχους ανέργους και στα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) ύψους 300 εκατ. ευρώ, για την έκτακτη οικονομική παροχή στους υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου ύψους 164 εκατ. ευρώ, για την αύξηση των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ 40 εκατ. ευρώ, για την αύξηση των προνοιακών επιδομάτων και των δαπανών για επιδόματα πολυτέκνων που ανήλθαν σε 120 εκατ. ευρώ και στις επιχορηγήσεις 1,3 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) ».
Παρ΄ ότι όλες αυτές οι κινήσεις μαζί με τις εικονικές αποζημιώσεις των 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες οδήγησαν στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια συνταγή.
Αφού μείωσε κατά 50% τα τέλη ταξινόμησης για τα ΙΧ αυτοκίνητα, ευνοώντας κυρίως όλους όσοι ήθελαν να αποκτήσουν μεγάλο ή πολυτελές αυτοκίνητο, ανακοίνωσε τα μέτρα για την απόσυρση των κλιματιστικών και τις ενισχύσεις στους επιστήμονες- ελεύθερους επαγγελματίες για να εκσυγχρονίσουν τα γραφεία τους.
Τώρα υπόσχεται επιδοτήσεις για την αντικατάσταση παραθύρων και για τη μόνωση των κτιρίων.(ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Νεκρός από καρδιακή προσβολή ο αρχηγός της Εσπανιόλ - Ο 26άχρονος Ντάνιελ Χάρκε

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Σοκ με τον αιφνίδιο θάνατο του Ζάρκε

Νεκρός βρέθηκε από τους συμπαίκτες του το βράδυ του Σαββάτου ο αρχηγός της Εσπανιόλ, Ντάνι Χάρκε, ο οποίος βρισκόταν στην Ιταλία για προετοιμασία με την ισπανική ομάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος ποδοσφαιριστής πέθανε από καρδιακή προσβολή μέσα στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή στην πόλη Κοβιτσιάνα.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο Χάρκε δεν κατέβηκε για φαγητό και όλοι υποψιάστηκαν ότι κάτι συνέβη στον συμπαίκτη τους γι' αυτό και ανέβηκαν στο δωματιό του, όπου τον βρήκαν νεκρό.

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι ο παίκτης μιλούσε στο τηλέφωνο με την κοπέλα του, όταν για άγνωστους λόγους -μέχρι στιγμής- η επικοινωνία διεκόπη και κατά τα φαινόμενα υπέστη την καρδιακή προσβολή.

Ο συμπαίκτης του, Φεράν Κορομίνας και ένας άνθρωπος του συλλόγου έσπευσαν στο δωμάτιό του και τον βρήκαν αναίσθητο, ενώ παρά το γεγονός ότι διακομίστηκε άμεσα σε κοντινό νοσοκομείο δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Χάρκε το πρωί του Σαββάτου είχε συμμετάσχει κανονικά στην προπόνηση της Εσπανιόλ.

Ο άτυχος ποδοσφαιριστής είχε πάρει πριν από λίγο καιρό το περιβραχιόνιο διαδεχόμενος τον Ραούλ Ταμούδο.

Ύστερα από την τραγική αυτή εξέλιξη η αποστολή των Καταλανών επιστρέφει την Κυριακή στη Βαρκελώνη. (ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)