Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

“Ποιός είδε κράτος λιγοστό” και ποιός είδε κράτος μιζαδόρικο!!!!! Μέρος Δεύτερο

Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2010
του Δημήτρη Καλαιτζή
Ο Γεώργιος Σουρής (2 Φεβρουαρίου 1853 – 26 Αυγούστου 1919) ήταν ένας από τους σπουδαιότερους σατυρικούς ποιητές της νεότερης Ελλάδας, έχοντας χαρακτηριστεί ως «σύγχρονος Αριστοφάνης».

Ποιός είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
 
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά’χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
 
http://2.bp.blogspot.com/_C1uW0KifK0g/S6zBSX8ytmI/AAAAAAAABE8/45hNL2BPtyQ/s1600/%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B5%CF%82.gif
 
Νά’χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
(Γ. Σουρής) 
Πόσο επίκαιρος ήταν άραγε ο λόγος του Σουρή, δύο ...

ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΙΜΠΑΣ, ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΥΝΤΑΜΑΝΗΣ... ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΠΠΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2010
- ΤΟ ΕΝΑ γερό χαρτί στην φαρέτρα του Νικου Λάππα απο τον Δήμο Δίου. Ο Νίκος Στρίμπας, ο γνωστός σε όλους, πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος του συνδυασμού Δίον Πρώτος Δήμος του Γρηγόρη Παπαχρήστου, στον αγώνα για την μάχη του σταυρού και της νίκης.. ο Νίκος ξέρει να μάχετε.. ο Νίκος δέν παρατάει ποτέ τις προσπάθειες και τους αγώνες..και δέν υποκύπτει σε κελαηδίσματα....
- Μαζί του και ο Σάκης Τσιμήτρης, νύν δημοτικός σύμβουλος, πάντα αγωνιστής της δημοκρατικής παράταξης, πειθαρχημένος και σταθερός, μακρυά απο τις σειρήνες της παραπληροφόρησης θα δώσει τη δική του μάχη και εκείνος στην Βροντού και γενικότερα σε ολόκηρο το Δήμο.. 
 
- Μαζί και το νέο αίμα ο Γιώργος ο Γκουνταμάνης  που φιλοδοξούν, μαζί με τους υποψήφιους του Τοπικού Συμβουλίου, όλοι μαζί να φέρουν νικηφόρο αποτέλεσμα στην Βροντού.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ... με το ΠΑΣΟΚ να σύρρεται;..

Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2010

του Δημήτρη Καλαϊτζή

Ηρθε η ώρα της κρίσεως.Βέβαια πάντα και σύμφωνα με τη θρησκεία μας η ώρα της κρίσεως αφορά τους κοινούς θνητούς και όχι τους "θεούς".Ο θεός πάντα βρίσκει λύση.Ετσι δέν ήταν τόσο δύσκολο  (όταν έχεις τεράστια εμπειρία σε αυτα) να ξεγελάσεις τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ;Ευκολο
για έναν "θεό".Μόνο που στην πολιτική και οι "θεοί κρίνονται".
- Ετσι λοιπόν δύο μέρες πρίν τις εκλογές, οι ΠΑΣΟΚΟΙ του Νομού θα κληθούν να ψηφίσουν για Αντιπεριφεριεάρχη τον πιό "πετυχημένο Δήμαρχο" του Νομού, τον πιό "λαοπρόβλητο", τον πιό "επικοινωνιακό".
- Ουδείς έχει αντίρηση επ αυτών, άσχετα άν το θέμα του "πετυχημένου" σηκώνει πολύ καουβέντα για εμάς τους γνωρίζουντες και άλλες πτυχές της "επαγγλεματικής" σταδιοδρομίας στην πολιτική καριέρα ενός Δημάρχου.
- Για το "επικοινωνιακός" συμφωνούμε απολύτως, άλλωστε "παλιά μας τέχνη κόσκινο" και τα ΜΜΕ γι αυτό υπάρχουν και ζούν, για να προβάλλουν και πάντα με το "αζημίωτο".
- Μόνο που πίσω απο την "επικοινωνία" πολλές φορές κρύβεται ένα "πολιτικό προσωπείο καλά καμουφλαρισμένο", που για να το καταλάβεις πρέπει να "ζείς απο κοντά τον πολιτικό, τον άνθρωπο".Τώρα θα μου πείτε τί σας λέω.Ο λαός μας έχει κοινή την πεποίθηση ότι όλοι οι πολιτικοί έχουν απαξιωθεί στην συνείδηση του κόσμου.
- Οχι δέν συμφωνώ, δέν πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα, υπάρχουν και πολιτικοί, που χαίρουν άκρας εκτίμησης, γιατί έχουν στοιχεία που φαίνεται ότι δέν έχουν χάσει την "ανθρωπιά τους, την τσίπα και το φιλότιμό τους".
- Βέβαια εν προκειμένω και όσον αφορά τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, απαγορεύεται κάθε είδους κριτική, γιατί προσβάλεται η "θεική μορφή".
Εγώ όμως, (παρά τη λάσπη εναντίον μου) συνεχίζω να λέω την άποψή μου, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Και σήμερα θα το πώ πιό φωναχτά και με αποδείξεις.Ειχα γράψει πρίν πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ το εξής άρθρο κ ΠΑΠΑΧΡΉΣΤΟΥ ....ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΟΥ.....και δικαιώθηκα στα όσα του καταμαρτυρούσα.
Γιατί δικαιώθηκα;Αφού επίμονα (σε σημείο που να κινδυνεύω να γίνω γραφικός) εφιστούσα την προσοχή στο ΠΑΣΟΚ, ότι όπως συνηθίζει, θα καταφέρει να τους πείσει ότι θα στηρίξει το συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ (του Λάππα) στον Δήμο Δϊου - Ολύμπου, ενώ απο τα γεγονότα που εμείς καλύτερα απο όλους γνωρίζαμε , ήταν σίγουρο ότι θα έπραττε το αντίθετο.

- Ετσι αφού έστειλε (ομαδικά) όλα τα στελέχη του συνδυασμού υποψήφιους με τον Παπαθανάση, περιμένει να δρέψει τους καρπούς των ενεργειών του, δηλαδή να υποστεί ήττα ο συνδυασμός του Λάππα.Αυτός είναι ο σκοπός του και ο καημός του.Και όποιος έχει αντίρρηση κύριοι του ΠΑΣΟΚ,δείτε τα ονόματα, δείτε τη σχέση με τον Παπαχρήστου, δείτε και τη στάση του και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.Εγώ είπα και ελάλλησα και αμαρτίαν ούκ έχω..
- Εξάλλου έχουμε τεράστια εμπειρία απο τις προηγούμενες εκλογές, που έπλεξε το εγκώμιο του ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ .Εχουμε την εμπειρία, αφού "στο χωριό μας λουστήκαμε" την πρώτη εκλογή ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ και τα παιγνίδια του κυρίου Παπαχρήστου, που την πρώτη Κυριακή οι κάλπες της Βροντούς ήταν γεμάτες ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ και την δέυτερη Κυριακή, έγινε κατακόρυφη αύξηση των ποσοστών του υποψηφίού του ΠΑΣΟΚ (ανατρέξτε στα αποτελέσματα τότε για να δείτε).
- Ετσι εμείς του Δήμου Δϊου,γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές στα πολιτικά παιγνιδάκια του υποψηφίου Αντιπεριφεριεάρχη.
- Θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε και εμείς σάν αυτόν, αλλά εμείς δέν είμαστε το ίδιο, δέν είμαστε "επαγγελματίες της πολιτικής" και δέν θα λειτουργήσουμε μικρόψυχα όπως εκείνος.Εξάλλου ο υποψήφιος Αντιπεριφεριεάρχης του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία, αποτελεί το 1/7 του συνδυασμού του Μπόλαρη και δέν θα χαλαλήσουμε την ψήφο μας σέ άλλο συνδυασμό, για το 1/7.Τί να κάνουμε άς ανοίγανε τα μάτια τους στο ΠΑΣΟΚ, να ζητούσαν εγγυήσεις απο τον κ Παπαχρήστο.Τους τα είπα πολλές φορές.Και τα αναφέρω αυτά γιατί σύμφωνα με τη προσφιλή του τακτική, άρχισε "τις λάσπες" για την πιθανή στάση πολλών υποστηρικτών της υποψηφιότητας Λάππα.
- Εμείς κύριε Παπαχρήστου δέν σας μοιάζουμε.. δέν παίζουμε παιγνιδάκια.. είμαστε αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, όχι για την καρέκλα. εμείς δέν εκδικούμαστε το ΠΑΣΟΚ γιατί δέν μπορέσαμε να είμαστε και πάλι υποψήφιοι Δήμαρχοι.. βέβαια ξέρω θα μας πείτε ότι ήταν επιλογή σας να μήν είστε υποψήφιος Δήμαρχος ξανά..Αμ δέ!! μόνο τα κορόιδα πείθετε.Εξάλλου η "λογική ότι ο Δήμος είναι τσιφλίκι Σας είναι στο πετσί σας και στη πάγια τακτική σας.
Πάνω  σε αυτή την τοποθέτησή μου να υπενθυμίσω δύο παλιότερα προχθεσινά άρθα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ - ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΞΑΝΑ

Φίλοι του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Δϊου - Ολύμπου, πρέπει να συνειδητοποιήσετε τί παιγνίδια πάιζονται και να μήν σας παρασύρουν, οι όποιοι συναισθηματισμοί με εκείνους που πολεμούν τον συνδυασμο του ΠΑΣΟΚ και ομαδικά τάχθηκαν απέναντι, όχι γιατί ξαφνικά αγάπησαν τον Παπαθανάση, αλλά γιατί έτσι τους παρότρυνε ο κ.Παπαχρήστος.

Φίλοι του ΠΑΣΟΚ, δώστε ένα μάθημα σε αυτούς που χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ, μόνο για την πάρτυ τους.

Φίλοι του ΠΑΣΟΚ, αποδείξτε τους ότι και νού έχετε και λογική και κρίση, για να πάψουν να διατείνονται και να λένε ότι είστε μπουνταλάδες και ότι σας κάνουν κουμάντο πέντ έξη. παρατρεχάμενοι.

Φίλοι του ΠΑΣΟΚ, είναι η ώρα να αποδείξετε ότι δέν τρώτε κουτόχορτο και ότι καταλαβαίνετε τί παιγνίδια παίζουν, αυτοί που άν δέν έχουν τον πρώτο ρόλο στο ΠΑΣΟΚ εύκολα πάνε απέναντι.

Φιλοι του ΠΑΣΟΚ, καταψηφίστε αυτούς που ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης έχει στρατολογήσει στον απέναντι συνδυασμό..για να καταλάβει και ο ίδιος ότι αυτά που επι τριάντα χρόνια έφτιαχαν στο ΠΑΣΟΚ ανήκουν στο παρελθόν και ότι ο κόσμος πιά είναι υποψηιασμένος και θα αντιδράσει

Υ.Γ Θα περιμένουμε λοιπόν με αγωνία, μετά την Κυριακή, άν ο Παπαχρήστος πετύχει τον διπλό σκοπό του, και να πλήξει τον συνδυασμό του Λάππα και αυτός να περάσει αλώβητος και να "χαρεί"  που κατόρθωσε να ξεγελάσει τους πάντες στο ΠΑΣΟΚ... και να πάρει το χρίσμα για την τιμητική θέση του υποψηφίου πρώτου πολίτη του Νομού.

Παρέμβαση Θανάση Παπαγεωργίου για τις πληρωμές των επιδοτήσεων των αγροτών

Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2010
Τακτοποιούνται περιπτώσεις αγροτών  για τους οποίους προέκυψε πρόβλημα με τις αποπληρωμές των επιδοτήσεων για όλα τα προϊόντα. Υπήρχαν π.χ. περιπτώσεις που ο δορυφόρος δεν μπορεί να αναγνωρίσει κάποιους βοσκότοπους και κάποια αγροτεμάχια (μεγάλης έκτασης). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν οι αγρότες να πάρουν τις επιδοτήσεις τους.
Μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Θανάση Παπαγεωργίου προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ και όπως απάντησε ο Οργανισμός από την Πέμπτη 4-11-2010, έχει αρχίσει η διαδικασία διορθώσεων και έχουν ειδοποιηθεί ΕΑΣ με λίστα για τους παραγωγούς που έχουν προβλήματα. Μετά τις απαραίτητες διορθώσεις θα γίνει άμεσα και η αποπληρωμή των επιδοτήσεων. 

Πώς βλέπει ο λαός το δίλημμα Παπανδρέου. Β΄ Ποιος έχει δίκιο;

Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2010
Ο καθηγητής, στο χθεσινό μας editorial, υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός με το δίλημμα που έθεσε στη διακαναλική του συνέντευξη (και συζητείται επί μέρες και ευρέως) απλά και μόνο ενημέρωσε τους πολίτες για τις προθέσεις τους ζητώντας, όπως είπε, «ψήφο ευθύνης». Ο απλός πολίτης από την άλλη μεριά πίστευε ότι δεν πρόκειται για ενημέρωση αλλά για εκβιασμό των ψηφοφόρων να ψηφίσουν τους υποψήφιους τοπικούς άρχοντες που αυτός στηρίζει κι όχι τους ανθυποψηφίους τους. Είπε χαρακτηριστικά ότι ...

ΕΠΙΘΕΣΗ” στα επικουρικά ταμεία το 2011



Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2010
Και το 2015 στις συντάξειςΓ. Ρωμανιάς: Δυσμενείς αλλαγές χωρίς τέλος...Οι αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση δεν έχουν τελειώσει και το 2011 θα υπάρξει «επίθεση» προς τα επικουρικά ταμεία, των οποίων η λειτουργία θα εξαρτηθεί από μελέτες βιωσιμότητάς τους προειδοποιεί ο Γιώργος Ρωμανιάς, πρόεδρος ..

Σε δίκη παραπέμπονται ο πρώην πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO AE

Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2010
Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης παραπέμπονται για να δικαστούν για συκοφαντική δυσφήμιση, ο πρώην πρόεδρος της HELEXPO AE Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ίδιας εταιρίας Θέμης Καρτσιώτης.
Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε κατά ...

Τσουχτερό πρόστιμο για παράνομο downloading στις ΗΠΑ

Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2010
Πρόστιμο ύψους 1.5 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, να πληρώσει ανύπαντρη μητέρα τεσσάρων παιδιών, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία διαπιστώθηκε ότι κατέβασε παράνομα από...

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ – ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο MCMAHON Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΝΕΙΤΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2010
Η Cyprus Action Network of America (CANA) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο αρνητής της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας και της τουρκικής εισβολής MichaelMcMahon ηττήθηκε στις εκλογές για την Γερουσία της περιφέρειας 13 της ...

Ιστορική νίκη για ΠΑΟΚ με Βιεϊρίνια σκόρερ (video)




Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2010

Η 4η Νοεμβρίου του 2010 θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη των ΠΑΟΚτσήδων καθώς ο Δικέφαλος πήρε μία ακόμη ιστορική νίκη στην Τούμπα, αυτήν την φορά απέναντι στην Βιγιαρεάλ με σκόρερ τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 70'.
Ο ΠΑΟΚ "έλιωνε σίδερα" την Πέμπτη το ...

Ανεπανάληπτη ομιλία του Νίκου Λάππα στο Λιτόχωρο - Ο λαός του Λιτοχώρου έδωσε το σύνθημα της αλλαγής!

Παρασκευή, 05 Νοέμβριος 2010

Το Λιτόχωρο έδωσε το σύνθημα της αλλαγής με την μεγάλη παρουσία του στην ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Δίου - Ολύμπου και επικεφαλής του Συνδυασμού "Νέα Αρχή - Νέα Ελπίδα" Νίκου Λάππα.
       Μιλώντας στους συνδημότες του ο Νίκος Λάππας αναφέρθηκε στις βασικές ...

Εργολάβοι της συγκάλυψης

Απάντηση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ στη συνέντευξη τύπου της ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η οργανωμένη ΝΔ έχει αναλάβει εργολαβία το ρόλο του υπερασπιστή του κ. Ψωμιάδη και του συστήματός του.
Για αυτό ήμασταν βέβαιοι για το ακριβές περιεχόμενο της απάντησης στην συνέντευξη που ..

ΑΛΛΑΓΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ..

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010
Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί ο αναβληθείς αγώνας μεταξύ του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και του αντίστοιχου του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.
Ο αγώνας θα γίνει στο Δημοτικό Γήπεδο της Ανω Ηλιούπολης. 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν χθες Πέντα - Πουλάκος

Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2010 
Φιλικό σήμερα με Βατανιακό
Κανονικά συνέχισε χθες την προετοιμασία του ο Πιερικός για το παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας στην πρωτεύουσα κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας.
Η χθεσινή...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ 5 11 2010

Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2010

ΚΡΑΧΤΗΣ  
http://kraxtis-gr.blogspot.com

Σε εγρήγορση οι Αρχές μετά τον εντοπισμό νέων ύποπτων πακέτων Εκ νέου συναγερμός

Παρασκευή, 05 Νοέμβριος
Ένα ακόμη παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο εντοπίστηκε σε εταιρεία ταχυμεταφορών στον Νέο Κόσμο. Το δέμα είχε αποστολέα την Αρχιεπισκοπή και παραλήπτη την πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, η οποία το θεώρησε ύποπτο και το επέστρεψε στην εταιρεία που βρίσκεται στην..

Νίκος Μηλιώτης: Θέλουμε Ανάπτυξη και Ευημερία για όλους

miliotis_1
Οι πολίτες του νέου Δήμου Κατερίνης έδωσαν το σύνθημα για την αλλαγή από την Πλατεία Ελευθερίας
Την κεντρική του ομιλία έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Μηλιώτης, μπροστά σε μεγάλο πλήθος...