Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ανεπανάληπτη ομιλία του Νίκου Λάππα στο Λιτόχωρο - Ο λαός του Λιτοχώρου έδωσε το σύνθημα της αλλαγής!

Παρασκευή, 05 Νοέμβριος 2010

Το Λιτόχωρο έδωσε το σύνθημα της αλλαγής με την μεγάλη παρουσία του στην ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Δίου - Ολύμπου και επικεφαλής του Συνδυασμού "Νέα Αρχή - Νέα Ελπίδα" Νίκου Λάππα.
       Μιλώντας στους συνδημότες του ο Νίκος Λάππας αναφέρθηκε στις βασικές ...προτεραιότητες του Συνδυασμού, στο όραμά του, ενώ κάλεσε τους Λιτοχωρίτες να εμπιστευθούν το Συνδυασμό του που εκπροσωπείται από νέους ανθρώπους "με καθαρά μυαλά και κυρίως καθαρά χέρια".
      "Η θάλασσα, ο Όλυμπος και ο πολιτισμός μας είναι τα όπλα για την οικονομική μας ανάπτυξη"
      Η θάλασσα, ο Όλυμπος και ο πολιτισμός μας είναι τα όπλα για την οικονομική μας ανάπτυξη, είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Λάππας.
      Για τον Όλυμπο, πρόσθεσε "η ανάπτυξη θα περνάει μέσα από την σεβασμό στο περιβάλλον, στον μύθο και την ιστορία αυτού του θεϊκού βουνού, στις παραλίες μας θα δώσουμε μεγάλη προσοχή στα θέματα της καθαριότητας του περιβάλλοντος, και στο θέμα "καθαρή θάλασσα", λύνοντας προηγουμένως το πρόβλημα του βιολογικού που χρονίζει και λιμνάζει. Εδώ οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους και η πολιτεία, και τώρα πλέον η περιφέρεια, να επισπεύσουν την ολοκλήρωση του έργου. Παράλληλα δεσμευόμαστε για τον εκσυγχρονισμό του ΧΥΤΑ. Για τον πολιτισμό της περιοχής ου είναι πλούσιος σε παράδοση, θα τον διαφυλάξουμε και με κάθε τρόπο και μέσο θα τον προστατέψουμε και θα τον προωθήσουμε μέσα από τους πολιτιστικούς συλλόγους".
      Οι Βασικές Προτεραιότητες
      Αναφερόμενος στις βασικές προτεραιότητες του Συνδυασμού "Νέα Αρχή - Νέα Ελπίδα" ο Νίκος Λάππας είπε πως αυτές συνοψίζονται στη θεσμική συγκρότηση του νέου δήμου με την ίδρυση νέων γραφείων και υπηρεσιών για τους πολίτες, την οργάνωση υπηρεσιών ΚΕΠ σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας με τη λειτουργία νέων περιφερειακών ιατρείων, όπου δεν υπάρχουν. Επιπλέον αναφέρθηκε στον ανασχεδιασμό και βελτίωση του υφιστάμενου εσωτερικού οδικού δικτύου Ν. Έφεσσος - Λιτόχωρο - Λεπτοκαρυά - Ν. Πόροι και τέλος στην συμμετοχή στον εθνικό σχεδιασμό της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του κράτους και των δήμων του Καλλικράτη με τη δημοσίευση όλων των αποφάσεων στο διαδίκτυο για δημόσιο έλεγχο και κριτική.
      Να εξασφαλιστεί δίκτυο Δημοτικής Συγκοινωνίας
      Την εξασφάλιση δικτύου Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας ως έναν από τους πρώτους στόχους της διοίκησης σημείωσε ο Νίκος Λάππας λέγοντας χαρακτηριστικά:
      "Ο Δήμος μας πλέον παίρνει άλλες διαστάσεις και θα πρέπει να εξασφαλιστεί δίκτυο Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας από το βορειότερο οικισμό μας μέχρι το νοτιότερο. Έτσι θα οργανωθεί καλύτερα η τοπική μας οικονομία και η εξυπηρέτηση των δημοτών μας, αλλά και των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται τον δήμο μας. Δεσμευόμαστε λοιπόν για την άμεση υλοποίηση του δικτύου Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας".
      Προτάσσουμε το εμείς, ελέγχουμε το εγώ
      "Είμαστε νέοι και άφθαρτοι, έχουμε καρδιά και λευκή ψυχή, όρεξη για δουλειά, όραμα και παρόρμηση για κοινωνική προσφορά. Προτάσσουμε το εμείς, ελέγχουμε το εγώ. Δεν ερχόμαστε από το πουθενά, είμαστε ενεργοί πολίτες, ζυμωμένοι με τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τα όνειρα των νέων. Έχουμε βιωματική σχέση με τα προβλήματα των μεγάλων, προσωπικά και οικογενειακά, με τις απογοητεύσεις και τις πικρίες τους για τα ανεκπλήρωτα κοινά όνειρα, τους ανεκπλήρωτους συλλογικούς πόθους, για τους οποίους αγωνίστηκαν για να ζήσουμε εμείς καλύτερα.
      Είμαστε υπερήφανοι για τους νέους και τις νέες που στελέχωσαν τους συνδυασμούς μας, είμαστε υπερήφανοι για τα στελέχη της αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους σε ένα κίνημα αλλαγής, ένα κίνημα αρχών και αξιών, ένα κίνημα ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο και τους πολίτες.
      Σ' αυτό το κίνημα κλήθηκαν να συμμετάσχουν και άλλοι. Προτίμησαν να υπηρετήσουν το παλαιό. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμά τους. Πρέπει να τους ρωτήσετε τι νέο, τι καλύτερο σηματοδοτεί η επιλογή τους, τι καλύτερο φέρνει. Αφού θέλουν να λειτουργήσουν ως φύλακες κατεστημένων αντιλήψεων και πρακτικών, θυμίστε τους αυτό που λέει η σοφία του λαού μας: "Έρχονται οι φύλακες να μας σώσουν, τρέξτε να σωθείτε".
      Στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, έτσι μόνο θα πετύχουμε. Και να αποδείξουμε ταυτόχρονα ότι αυτό που μετράει σήμερα, στη σύγχρονη εποχή, δεν είναι ούτε το φύλλο, ούτε η κομματική προέλευση, ούτε τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα. Αλλά είναι η σύνθεση της γνώσης με την όρεξη για δουλειά και τη διάθεση για προσφορά στον τόπο μας, με ενίσχυση των κοινωνικά ασθενέστερων τάξεων και περιοχών του νέου δήμου Δίου - Ολύμπου", σημείωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαρχος.
      Εμείς δεν είμαστε λαμόγια
      Απάντηση στα όσα είπε ανθυποψήφιος τις προηγούμενες ημέρες σε ομιλία του στο Λιτόχωρο, ο οποίος φαίρεται να είπε πως "όλοι οι υποψήφιοι είναι λαμόγια" έδωσε ο Νίκος Λάππας από την κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου.
      "Χθες μου μετέφεραν κάτι. Ελπίζω, μόνο να μην μου το μετέφεραν σωστά. Από αυτό εδώ το σημείο λίγες μέρες πριν, ανθυποψήφιός μου είπε πως "όλοι οι υποψήφιοι είναι λαμόγια". Εγώ θέλω να πιστεύω πως κανένας ανθυποψήφιός μου δεν είναι λαμόγιο. Βέβαια, το χέρι μου δεν μπορώ να το βάλω στη φωτιά για κανέναν παρά μόνο για τον εαυτό μου. Και εσείς, που με ξέρετε όλοι σας πολύ καλά, γνωρίζετε πως ο Νίκος Λάππας δεν είναι λαμόγιο. Και εγώ σας υπόσχομαι πως ο Νίκος Λάππας, δεν θα φθαρεί και δεν θα διαφθαρεί από κανένα μηχανισμό".
      Αξίζει να σημειωθεί ότι την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Δίου – Ολύμπου στο Λιτόχωρο παρακολούθησαν ο Βουλευτής Θανάσης Παπαγεωργίου, ο πρώην Βουλευτής Χρήστος Καζακλάρης και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μάνθος Φώτος.
      Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
      Καζακλάρη Διονυσία του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Λιτοχώρου)
      Καρτσιώτης Αστέριος του Βασιλείου (Εκλογική Περιφέρεια Λιτοχώρου)
      Κουιμτζής Γεώργιος του Δημητρίου (Εκλογική Περιφέρεια Λιτοχώρου)
      Κρανιώτης Χρήστος του Γεωργίου (Εκλογική Περιφέρεια Λιτοχώρου)
      Λαμογιάννη-Τσίντσιφα Γαβριέλα του Δημητρίου (Εκλογική Περιφέρεια Λιτοχώρου)
      Μέλιος Δημήτριος του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Λιτοχώρου)
      Μόχλα - Φαρμάκη Ευαγγελία του Ιωάννη (Εκλογική Περιφέρεια Λιτοχώρου)
      Ντινάκης Απόστολος του Κυριάκου (Εκλογική Περιφέρεια Λιτοχώρου)
      Παπαδημητρίου - Καρτσιώτη Γεωργία του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Λιτοχώρου)
      Πολύδωρου Σταματία του Δημητρίου (Εκλογική Περιφέρεια Λιτοχώρου)
      Φούντος Χρήστος του Κωνσταντίνου(Εκλογική Περιφέρεια Λιτοχώρου)
      Οι υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι
      Αγγέλη Ασημίνα του Γεωργίου
      Γκιάτας Ανδρέας του Δημητρίου
      Γκιάτας Νικόλαος του Ευαγγέλου
      Κούκουλης Χρήστος του Νικολάου
      Κουλιάνος Διονύσιος του Μιχαήλ
      Μουστάκα Αικατερίνη του Μιχαήλ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δανειολήπτες σε απόγνωση

Ένα site που απευθύνεται σε υπερχρεωμένους για να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και τους τρόπους άμυνας εναντίον των ληστρικών - τοκογλυφικών τραπεζών, των εισπρακτικών εταιριών και των τοκογλύφων, που κάνουν χρυσές δουλειές στις μέρες μας.

www.daneia-kartes.zedo.gr