Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Κάναμε λάθος;;; Οι εφιάλτες μου

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009


Οι εφιάλτες μου

Ράδιο Αρβύλα για τις Κουκούλες του κ. Δένδια

Friday, March 20, 2009

Το είδαμε προ ολίγου στο RadioArvyla.gr.
Ο κ. Δένδιας ήταν στην εκπομπή της ΝΕΤ, στα παλληκάρια των
€ 700.000 και η δημοσιογράφος, έκανε την εξής ερώτηση:

Αν βρεθώ ανάμεσα σε αστυνομικούς και κουκουλοφόρους που βρίζουν θα με συλλάβουν κι εμένα;

Ο κ. Δένδιας είπε: Θα πάτε στα δικαστήρια και θα αθωωθείτε!!!

info press

Δεν μας λέτε κ. Δένδια, την αγωγή για την ηθική βλάβη και την συκοφαντική δισφήμιση, θα την εισπράξεις κι εσύ;

Διότι the boys in blue, σίγουρα θα την φάνε στη μάπα την αγωγή!!!


Αυτά όμως δεν τα σκέφτηκες!!!

Ελπίζουμε να τα σκεφτείς και να τα σκεφτείς καλά!!!

Ο Πασάς – Βεζίρης και ο κεφαλικός φόρος

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009

Ο «Πασάς – Βεζίρης - Πρωθυπουργός της Ελλάδας» το Μάρτιο 2009 εξέδωσε φιρμάνι για την επιβολή «κεφαλικού φόρου».

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Η ισχυρή χιονοθύελλα στα Βαλκάνια ανάγκασε αεροπλάνο να προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη


Η ισχυρή χιονοθύελλα που πλήττει τις περισσότερες βαλκανικές χώρες ανάγκασε ένα αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση από Βιέννη προς Σκόπια, να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης. Οι επιβάτες θα προωθηθούν οδικώς... στα Σκόπια σε λίγη ώρα. Ένα άλλο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Λονδίνο - Πρίστινα, αναγκάστηκε και αυτό να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” νωρίτερα. Αποβιβάστηκαν 11 Βρετανοί επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν οδικώς για Πρίστινα, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στο Λονδίνο.

Αναρτήθηκε από troktiko

ΜΟΥΣΙΚΟ AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009


Το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης
μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή της Θαλάσσας Νίκο Καββαδία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας και η Πιερική Μουσική Σκηνή επί τη ευκαρία ότι η 21η Μαρτίου είναι παγκόσμια ημέρα ποίησης και λόγου.

Τα νεώτερα από το άγριο έγκλημα της Άρτας

20 Μαρ 2009



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-32009. 19:14.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΗΧΩ 102.7 ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ:
Την απόλυτη φρίκη έζησε χθές βράδυ μια 31χρονη γυναίκα από το χωριό Γρίμποβο του δήμου Βλαχέρνας στην Άρτα, που αντιμετωπίζει διανοητικά προβλήματα, όταν τέσσερις αλλοδαποί εισέβαλαν στο σπίτι που διέμενε με τον πατέρα της και τη βίασαν. Ήταν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα όταν οι ...τέσσερις δράστες μπήκαν στο σπίτι από την ανασφάλιστη πόρτα. Όλοι τους φορούσαν γάντια, δύο φορούσαν κουκούλες, ενώ οι άλλοι είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.Αφού ακινητοποίησαν τον 87χρονο πατέρα της, τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον έδεσαν.Στη συνέχεια πήγαν στο διπλανό δωμάτιο όπου βρισκόταν η 31χρονη θετή κόρη του ηλικιωμένου και την βίασαν από κοινού και κατ’εξακολούθηση.Οι δράστες όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Αφού έδεσαν την κοπέλα αφαίρεσαν 70 ευρώ, τρόφιμα, ποτά καθώς και το κυνηγετικό όπλο του 87χρονου και τράπηκαν σε φυγή. Μετά από περίπου τέσσερις ώρες η άτυχη κοπέλα κατάφερε να λυθεί, πήγε σε γειτονικό σπίτι και κάλεσε βοήθεια.Με ασθενοφόρο, τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Άρτας. Η 31χρονη εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος πιστοποίησε τον βιασμό, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές υπόπτων, χωρίς όμως να έχει αναγνωριστεί κάποιος από αυτούς.

Η ΒΙΚΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Η ΒΙΚΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΣΜΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ

ΠΑΕΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ



''ΚΡΑΧΤΗΣ΄΄
kraxtis-gr.blogspot.com

Η ΔΙΑΔΟΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΝΔ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

ΚΡΙΤΙΚΗ ΖΟΡΜΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009







''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

Μέτρα για την καταπολέμηση της παράνομης υλοτομίας και της αποδάσωσης.

March 20, 2009 | Popularity: 2% [?]
illegal-woodcutting

Δύο σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δασών παγκοσμίως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει νομοθετική πρόταση για τη μείωση του κινδύνου εισαγωγής παράνομα υλοτομημένης ξυλείας και παράνομα κυκλοφορούντων προϊόντων ξυλείας στην αγορά της ΕΕ καθώς και ανακοίνωση που περιλαμβάνει τις προτάσεις της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της αποδάσωσης στις τροπικές ζώνες.
Συγκεκριμένα ο προτεινόμενος κανονισμός θα υποχρεώνει τους εμπόρους να ζητούν επαρκείς εγγυήσεις ώστε να εξασφαλίζουν ότι η ξυλεία και τα προϊόντα ξυλείας που πωλούν έχουν υλοτομηθεί σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους της χώρας προέλευσης. Αυτό θα αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ. Με την πρόταση αυξάνονται τα κίνητρα για νόμιμη και αειφόρο διαχείριση και χρήση των δασών, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τις εξαγωγές των δασοκομικών τους προϊόντων προς την ΕΕ.
Επίσης πρόταση της Επιτροπής είναι να τεθεί ως στόχος η αναστολή της απώλειας της παγκόσμιας δασοκάλυψης το αργότερο μέχρι το 2030 και η μείωση της μεικτής αποδάσωσης στις τροπικές ζώνες κατά τουλάχιστον 50% μέχρι το 2020, στο πλαίσιο των διεθνών διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία περί κλιματικής αλλαγής μετά το 2012, με όχημα την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου μηχανισμού δασικού άνθρακα μέσω του οποίου οι αναπτυσσόμενες χώρες θα μπορούν να ανταμειφθούν για τις μειώσεις των εκπομπών που θα επιτυγχάνουν μέσω μέτρων περιορισμού της αποδάσωσης και της υποβάθμισης των δασών.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι η παράνομη υλοτομία, (δηλαδή η συλλογή, μεταφορά, πώληση ή αγορά ξυλείας κατά παράβαση του ισχύοντος εθνικού δικαίου) και η αποδάσωση έχουν σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, επιτείνουν την κλιματική αλλαγή και την απώλεια βιοποικιλότητας και απειλούν τις συνθήκες ζωής των ιθαγενών πληθυσμών. Πιστεύεται ότι το 19% περίπου των εισαγωγών ξυλείας στην ΕΕ προέρχεται από παράνομες πηγές.
Ο κ. Σταύρος Δήμας, Επίτροπος αρμόδιος για το περιβάλλον, δήλωσε: «Τα δάση φιλοξενούν τα μισά από όλα τα γνωστά είδη. Η εξαφάνιση του δάσους συνεπάγεται την εξαφάνιση μεγάλης ποικιλίας φυτών και ειδών, με καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες. Οι πολύτιμοι αυτοί πόροι διαδραματίζουν επίσης ζωτικό ρόλο στη ρύθμιση της κλιματικής αλλαγής. Οι αναπτυσσόμενες και οι αναπτυγμένες χώρες πρέπει να συνεργαστούν για να προστατεύσουν τα εναπομένοντα δάση του πλανήτη. Πρέπει επίσης να στείλουμε ένα μήνυμα στο οποίο να διακηρύσσουμε ανυποχώρητα ότι η παράνομα υλοτομημένη ξυλεία και τα αντίστοιχα προϊόντα δεν θα είναι πλέον ανεκτά στην αγορά της ΕΕ.»
Οι προτάσεις της Επιτροπής αποτέλεσαν μέρος της θέσης της ΕΕ στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα τον περασμένο Δεκέμβριο στο Πόζναν και αναμένεται να αποτελέσουν μέρος των διαπραγματεύσεων για μια νέα συμφωνία σχετικά με το κλίμα που προβλέπεται να συναφθεί τον Δεκέμβριο του 2009 στην Κοπεγχάγη.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

Οι Φιλανδοί Πράσινοι δίνουν «Θάρρος» στους Έλληνες Οικολόγους Πράσινους.

March 20, 2009 | Popularity: 1% [?]
green-living

Με το σύνθημα «Υπάρχει Θάρρος… για λιγότερες προκαταλήψεις, πιο δίκαιη κοινωνία, λιγότερα αυτοκίνητα, περισσότερη συγκοινωνία, αποτελεσματική πολιτική για την κλιματική αλλαγή…», οι Φιλανδοί Πράσινοι φαίνεται πως έπεισαν τους συμπατριώτες τους και στην περιοχή του Ελσίνκι, με ποσοστό 23,3% , αναδείχθηκαν για πρώτη φορά δεύτερο κόμμα, μετά τη Δεξιά, ξεπερνώντας τους Σοσιαλδημοκράτες, (κόμμα της προέδρου Tarja Hallonen και του Martti Ahtisaari, που φέτος πήρε το νόμπελ ειρήνης), ενώ σε επίπεδο χώρας με ποσοστό 8,9% αναδείχτηκαν τέταρτο κόμμα σε όλη τη χώρα, ξεπερνώντας τον συνασπισμό της αριστεράς κατά 0,1%.
Οι Φιλανδοί Πράσινοι, δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των Ελλήνων Οικολόγων Πράσινων για το ιστορικό τους επίτευγμα στις δημοτικές εκλογές της χώρας τους και πιστεύουν, ότι αποτελεί προοίμιο μιας ευρύτερης μεταστροφής των πολιτών σε όλον τον κόσμο προς ένα όλο και πιο αναγκαίο διαφορετικό, κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης.

Σε δελτίο τύπου τους, οι Οικολόγοι πράσινοι σημειώνουν ότι τα πράσινα κόμματα εκφράζουν μια πραγματική ανάγκη του καιρού μας για στροφή της πολιτικής προς πιο πράσινες θέσεις, κάτι για το οποίο πολλοί μιλούν αλλά μόνο οι Πράσινοι μπορούν να διασφαλίσουν στην πράξη. Ένας από τους λόγους για τους οποίους σε όλη την Ευρώπη οι Πράσινοι κερδίζουν όλο και περισσότερη εμπιστοσύνη είναι ότι δεν έχουν σχέσεις εκλογικής πελατείας ούτε και υποκύπτουν σε διάφορα λόμπι, αντίθετα παρεμβαίνουν με θετικές ριζοσπαστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, αποφεύγοντας μια αυτάρεσκη και στείρα κριτική.

Αν λάβουμε υπόψη μας τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις που θέλουν τους Οικολόγους Πράσινους να παίρνουν ποσοστά που τους οδηγούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μάλλον τα προαναφερθέντα έχουν ισχυρή βάση!

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

kraxtis-gr.blogspot.com

Σε χέρια πειρατών το «ΤΙΤΑΝ»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/03/2009


Σε χέρια πειρατών έπεσε χθες το βράδυ ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στον κόλπο του Αντεν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το πλοίο «ΤΙΤΑΝ» σημαίας Αγίου Βικεντίου, φορτωμένο με σίδερο, εκτελούσε δρομολόγιο από τη Μαύρη Θάλασσα προς την Κορέα, όταν κατελήφθη από άγνωστο αριθμό πειρατών στα ανοιχτά του κόλπου του Αντεν. Στο πλήρωμα του πλοίου ανήκουν τρεις Ελληνες: ο καπετάνιος, ο υποπλοίαρχος και ο Α' μηχανικός. Η πειρατεία ήταν σε εξέλιξη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου βρισκόταν σε πλήρη συνεργασία με το θάλαμο επιχειρήσεων της Κουάλα Λαμπούρ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο κατευθυνόταν προς τις σομαλικές ακτές.

Golden old-boys

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009


Τα Golden old – boys…είναι μία νέα γενιά άνω των 60 και ζουν στην Ελλάδα…Είναι συνταξιούχοι που παίρνουν πάνω από 1100 ευρω και ανήκουν στην προνομιακή τάξη… Αυτή η κυβέρνηση πραγματικά θα μας τρελάνει…Φορολογεί αυτούς που παίρνουν μεχρι 150.000 ευρω … τους άλλους τους ευκατάστατους με τα τρελά εισοδήματα δε τους πειράζουμε….γιατί όπως είπε ο υφυπουργός οικονομικών στον Χατζηνικολάου …είναι λίγοι οπότε ποιο το νόημα… δε μαζεύουν αυτά που χρειάζονται….

Αυτό τελικά που διαπιστώνω είναι ότι τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν χιούμορ…μαύρο … αλλά μας εντυπωσιάζουν με την πρωτοτυπία τους όταν πρόκειται για τους άλλους…..

k.s

Δεν νιώθει τύψεις ο κ. Αβραμόπουλος;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Για την αυτοκτονία του 52χρονου...

.
Από την Σμαράγδα Κοκκόρη

Διάβασα ότι ένας 52χρονος, αντιπρόσωπος φαρμακευτικών υλικών και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, αυτοκτόνησε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο χαμηλών τόνων και σεμνός επιχειρηματίας, που βρέθηκε απαγχονισμένος με ένα καλώδιο τυλιγμένο στο λαιμό του, είχε τεράστια χρέη τα οποία δεν μπορούσε να καλύψει αφού τα νοσοκομεία τα οποία τροφοδοτούσε με υλικά του χρωστούσαν πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ ενώ οι Τράπεζες έχουν σταματήσει ως γνωστόν να δίνουν δάνεια στις επιχειρήσεις για να τα βγάζουν πέρα σε τέτοιες περιπτώσεις.
Αναρωτιέμαι, για την αυτοκτονία αυτή, νιώθει κανείς...
από την κυβέρνηση τύψεις; Ο κ. Αβραμόπουλος, ως υπουργός Υγείας, μπορεί να κοιμάται άραγε με ήσυχη τη συνείδηση; Απλώς ρωτώ.

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΓΙΝΕ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑΤΙ;

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009




ΤΡΕΜΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σημάδια έντονου πανικού για το πολιτικό του μέλλον, δείχνουν οι σπασμωδικές κινήσεις και η αγωνία του Γιώργου Καρατζαφέρη, να συμπλεύσει πάση θυσία με τη Ν.Δ. για το καλό του τόπου, θεωρώντας τον εαυτό του ρυθμιστή των εξελίξεων.
Πίσω από το ρεσιτάλ του άκρατου εγωκεντρισμού του, γιατί τάχα έγινε πάλι το πρόσωπο της ημέρας, κρύβεται η ιδιοτελής τακτική του, που δεν είναι άλλη από το να γαντζωθεί απ’ όπου είναι δυνατόν, μήπως και σώσει την διαφαινόμενη χαμένη γι’ αυτόν παρτίδα και απομακρύνει τον κίνδυνο να βρεθεί σε πολιτικό αδιέξοδο.
Είναι νωπές οι μνήμες των πολιτών όταν προ 3 εβδομάδων, προσπαθούσε να ρίξει γέφυρες στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να διαπραγματευθεί από τώρα μια πιθανή μετεκλογική συνεργασία.
Τώρα παρουσιάζεται σαν φύλακας-άγγελος της Ν.Δ., που θέλει να την στηρίξει για το καλό του λαού.
Στην πραγματικότητα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., δεν κόπτεται ούτε για το καλό της Ν.Δ., ούτε του ίδιου του κόμματός του, παρά μόνο για την προσωπική του διάσωση.
Παρακολουθώντας και αναλύοντας διεξοδικά τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου εξαμήνου, γίνεται ακόμα και από τους αδαείς εύκολα αντιληπτό, ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν δύναται να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, και έτσι θα απαιτηθεί η σύμπραξη κάποιου μικρότερου.
Επειδή όμως κανείς μεγάλος δεν αντέχει να γίνει όμηρος μιας ανεφάρμοστης πολιτικής ατζέντας ενός μικρού, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν δεύτερες, ίσως και τρίτες επαναληπτικές εκλογές μέχρι να επιτευχθεί από κάποιον, η πολυπόθητη αυτοδυναμία. Αυτό σημαίνει ότι το πολιτικό σκηνικό αναγκαστικά θα πολωθεί, μιας που οι ίδιοι οι πολίτες θα θελήσουν να τερματίσουν την αδιάκοπη εκλογική βάσανο, που θα καλλιεργεί κλίμα αβεβαιότητας, εσωτερικών δυσλειτουργιών, οικονομικής τελμάτωσης και κρατικής διάλυσης. Μέσα σε μια τέτοια δίνη, ο ΛΑ.Ο.Σ. όντας ο πιο αδύναμος κρίκος του παιχνιδιού, θα κινδυνέψει άγρια να ξαναγίνει εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.
Άλλωστε η αβεβαιότητα που ο ίδιος ο Καρατζαφέρης έχει δημιουργήσει στον πατριωτικό χώρο, σχετικά με την αυτόνομη ή μη πορεία του κόμματός του, ήδη προκαλεί παράπλευρες απώλειες και τα ποσοστά του συρρικνώνονται στο 3,5-4%, με περαιτέρω μειωτικές τάσεις.
Σε συνθήκες σκληρής αντιπαράθεσης, με τα δύο μεγάλα κόμματα να παλεύουν στήθος με στήθος για τη νίκη, οι Έλληνες πατριώτες θα προτιμήσουν να επανενταχθούν στη Ν.Δ., έστω κι αν πικραίνονται από τις πολιτικές της, παρά να ακολουθήσουν το δήθεν εθνοκεντρικό ΛΑ.Ο.Σ., που προσδοκά να γίνει δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ, απεμπολώντας παράλληλα, αξίες που τουλάχιστον στη θεωρία, πρέσβευε.
Ο Καρατζαφέρης όσο βρίσκεται στη Βουλή και πριν βρεθεί στα αζήτητα, ελπίζει ότι θα προλάβει να διαπραγματευθεί το δυσοίωνο μέλλον του.
Γι’ αυτό ενδιαφέρεται διακαώς να παραταθεί η κυβερνητική θητεία του Κώστα Καραμανλή, δηλώνοντας ότι θα τον στηρίξει με κάθε τρόπο.
Η εμμονή του Καρατζαφέρη να υψώνει κάθε φορά «σημαία ευκαιρίας», σύντομα θα αποβεί μοιραία.
Ο λαός αποζητά ξεκάθαρες πολιτικές και όχι μεσοβέζικους ακροβατισμούς.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το νέο δεν είναι πάντα καθαρό και ωραίο.
Φανταστείτε να παλιώσει κιόλας το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη…
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
emailmailto:mailadreasmitsopoulos@yahoo.gr

Καραμανλής: Δεν είναι νέοι φόροι αλλά έκτακτη εισφορά

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009



Με αιχμές κατά τις αντιπολίτευσης η οποία «υπόσχεται στους πάντες τα πάντα» ξεκίνησε τη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά το πέρας της τακτικής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι επιλογή του να λέει πάντα την αλήθεια και δεν πρόκειται να κρύψει τίποτε από την δύσκολη οικονομική κατάσταση, στρέφοντας τα βέλη του εμμέσως στην αντιπολίτευση που τάζει χωρίς αντίκτυπο.
«Είναι μια εποχή που λαμβάνονται δύσκολες αποφάσεις, όποιος λέει ότι η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια και ανακρίβειες ψεύδεται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Τα νέα μέτρα για την οικονομία !!!

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009




ΕΙΣΦΟΡΑ???????????

ΠΑΡΑΕΚΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Μόνο ένας πολιτικός που διέσυρε έννοιες όπως η "επανίδρυση", η "συναίνεση", η "μεταρρύθμιση", η "διαφάνεια", θα είχε το θράσος να καταφύγει σε παιχνίδι με τις λέξεις και να μιλάει για... "εισφορά" και όχι για "φόρο", προκειμένου να μην αποδεχθεί ότι εξαπάτησε τους πολίτες. Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Ακόμη και την έννοια "ντροπή" διασύρει πλέον....


Σε λίγο θα φτιάξουν και τις δημόσιες υπηρεσίες που θα ονομάζονται "Εισφορίες"
Γ.ΚΡΟΓΙΑΣ

«Πωλούν» το νεφρό τους για ένα κομμάτι ψωμί



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Μαρτίου 20, 2009

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις φτωχογειτονίες του Καΐρου έχουν αναγκάσει τους νέους ανθρώπους να πουλούν ότι έχουν για να επιβιώσουν, ακόμα και τα νεφρά τους.
Οι παράνομες και απάνθρωπες εγχειρίσεις διεξάγονται σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς καν να τηρούνται οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Οι επεμβάσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και οι περισσότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους.
Πολλοί νέοι δέχονται να πουλήσουν τα νεφρά τους για λίγα χρήματα όμως μετέπειτα έρχονται αντιμέτωποι με τρομερά προβλήματα, πολύ χειρότερα από τη φτώχια.
Οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ενώ είναι τόσο αδύναμοι που δεν μπορούν καν να κυκλοφορήσουν μέσα στο διαμέρισμά τους.
Δεδομένου ότι δεν έχουν χρήματα να διαθέσουν για ιατρική περίθαλψη, βλέπουν την κατάσταση της υγείας τους να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα και καταλήγουν να ζούν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι τους, μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΫ), η Αίγυπτος είναι μια από τις δεκάδες χώρες όπου διεξάγεται παράνομο εμπόριο οργάνων. Η διεθνής κοινότητα ασκεί πιέσεις για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του εμπορίου οργάνων.
Σε αυτό το πλαίσιο, πολλές χώρες όπως η Κίνα, το Πακιστάν και οι Φιλιππίνες προχώρησαν στη λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει ο αποκαλούμενος «τουρισμός μεταμοσχεύσεων».
Πρόσφατα οι Αρχές της Ρουμανίας προχώρησαν στη σύλληψη δυο ανδρών που επιχείρησαν να πουλήσουν όργανα των παιδιών τους έναντι του ποσού των 12.000 ευρώ.
Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που παρουσιάστηκαν ως ενδιαφερόμενοι και διαπραγματεύτηκαν τη συναλλαγή. Οι οικογένειες των δυο συλληφθέντων ζούν σε καθεστώς άθλιας φτώχιας, χωρίς καμιά δυνατότητα να αναθρέψουν τα παιδιά τους.
i-live.gr

Ανεμοι, χιόνια και καταιγίδες


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

Σταδιακή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα με ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται στα πελάγη. Εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, σήμερα ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και τη Μακεδονία.

Έντονες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα.

Αύριο προβλέπεται κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και τις έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα. Στην Αττική αναμένονται καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ.

Την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και έως αργά τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.

Βόμβα 300 μέτρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

ΜΕ «ΑΡΩΜΑ» ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ Στέλιος Βραδέλης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

▅ Από την έκρηξη της βόμβαςπροκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της  ΚΕΔ, στο αυτοκίνητο, αλλά και στην  είσοδο παρακείμενης οικοδομής
ΒΟΜΒΑ με «άρωμα» Βατοπεδίου τοποθέτησαν άγνωστοι έξω από το κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Η έκρηξη σημειώθηκε χθες στις 21.30 στην οδό Κόνιαρη, όπου βρίσκεται η είσοδος της ΚΕΔ. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το κτίριο του Αρείου Πάγου και σε απόσταση μόλις 300 μέτρων το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Συνεργείο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που εξέτασε την περιοχή βρήκε υπολείμματα αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών, περιείχε μικρή ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας κάνουν λόγο για βόμβα που τέθηκε σε λειτουργία με τηλεχειρισμό. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί πάνω στο κάγκελο του πεζοδρομίου μεταξύ της εισόδου και ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου και από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της ΚΕΔ, στο αυτοκίνητο, αλλά και στην είσοδο παρακείμενης οικοδομής. Κοντά στον χώρο της έκρηξης υπήρχε και μετρητής της εταιρείας φυσικού αερίου, ο οποίος όμως, σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ, δεν παρουσίασε διαρροή. «Ακούσαμε έναν πολύ δυνατό θόρυβο, αν και βρισκόμαστε στην άλλη πλευρά του δρόμου», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Ειρήνη Βλαχοπούλου, η οποία υποστηρίζει πως στην περιοχή υπήρχε για πολλή ώρα οσμή αερίου.

«Δεν έγινε τηλεφώνημα»
Το κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι και σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, την ώρα της έκρηξης μέσα στο κτίριο βρίσκονταν δύο υπάλληλοι, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν. Το πιο ανησυχητικό για την ΕΛ.ΑΣ. είναι πως δεν υπήρξε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την έκρηξη και όπως λένε στα «ΝΕΑ» ανώτεροι αξιωματικοί «πρόκειται για ενέργεια που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων».

«Σοβαρή περίπτωση» χαρακτήρισε το νέο τρομοκρατικό χτύπημα ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Στάθης. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, η οποία ανέλαβε την υπόθεση, εκτιμούν πως το χτύπημα σχετίζεται με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, επειδή είχε εμπλακεί στην ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου.
ΝΕΑ

Η επαίσχυντη προπαγάνδα του Βοσκόπουλου, του Ουράνιου Τόξου, μέσα από την εκπομπή του Χαρδαβέλα - Δεν έτυχε, απλά... απέτυχε!!!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Χαρδαβέλα πες αλεύρι

ο Βοσκόπουλος σε γυρεύει


Η περιβόητη εκπομπή της 10ης Μαρτίου 2009 του Αθέατου Κόσμου του γνωστού και επιτυχημένου δημοσιογράφου κ. Χαρδαβέλα, ήταν μία ολοκληρωτική αποτυχία, αλλά ταυτόχρονα λειτούργησε ως προπαγανδιστικός μηχανισμός του "Ουράνιου Τόξου" εις βάρος του Ελληνισμού, της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και των κατοίκων της αλλά και των ιστορικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, που απεμπολήθηκαν (ελέω τηλεθέασης) στον γνωστό ανθέλληνα Βοσκόπουλο και την παρέα του (Παρίσης και Βαλλιανάτος).
Δεν θα σταθώ στο γνωστό (και εκτός πραγματικΑότητας) ρηθέν του κυρίου Χαρδαβέλα "το ποτήρι είναι και μισοάδειο και μισογεμάτο", γιατί σε προηγούμενο κείμενο έχω ήδη αναφερθεί σε αυτό. Εκείνο που συνέβη στην συγκεκριμένη εκπομπή και που κανείς δεν μίλησε (ούτε καν μία αναφορά τολμήθηκε να γίνει), είναι η δήλωση του Βοσκόπουλου στο κλείσιμο της εκπομπής, ο οποίος μιλώντας την σλαβο-βουλγαρική διάλεκτο απέστειλε ανθελληνικό μήνυμα παρακινώντας (ποιούς;) και αποδεικνύοντας την εργατικότητά του αλλά και το θράσος του, στους εργοδότες του (βλέπε Σόρος)...

Τί είπε σε αυτό το μήνυμα ο μισέλληνας Βοσκόπουλος, που κατά τα άλλα χαίρει της εκτίμησης του Ελληνικού Κράτους (το οποίο τον έχει προσλάβει ως δημόσιο υπάλληλο για να εξυπηρετούνται οι Έλληνες πολίτες);
MOZE ME MNOGU DOBRO...
Που σημαίνει: ΠΑΝΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ!!!
Και ψευδώς (φυσικά) μετέφρασε στη συνέχεια ο Βοσκόπουλος άλλα, τελείως διαφορετικά, από τα πραγματικά λεχθέντα, ικανοποιώντας τον κύριο Χαρδαβέλα ο οποίος πρόλαβε και διαμαρτυρήθηκε για την ξενόγλωση (και αμετάφραστη) δήλωση του υπηρέτη του κυρίου Σόρος...
Συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά στον κύριο Χαρδαβέλα, που κατάφερε να δώσει όλες τις ελευθερίες στον Βοσκόπουλο και του επέτρεψε να ισοπεδώσει το κύρος του ως δημοσιογράφου, αλλά ταυτόχρονα να επιτεθεί και κατά του Ελληνικού Κράτους με το συγκεκριμένο μήνυμα, το οποίο ίσως και να αποτελέσει πηγή έκνομων καταστάσεων και συμπεριφορών...
Σε ποιούς έστειλε το μήνυμα ο Βοσκόπουλος; Μα φυσικά στα αφεντικά του...! Αλλά και σε μερικές δεκάδες (που όντας Έλληνες) αρέσκονται στο να καταπίνουν την καμήλα και να διυλίζουν τον κώνωπα... Το μήνυμα αυτό του Βοσκόπουλου αναμεταδόθηκε από την Σκοπιανή τηλεόραση, ως μήνυμα αλυτρωτισμού από έναν "ζωντανό ήρωα" που αγωνίζεται μέσα στην Ελλάδα για τα "δίκαια των Σκοπίων"...
Δείτε το βίντεο της εκπομπής και οι έχοντες γνώση της Σλαβο-Βουλγαρικής διαλέκτου σαφέστατα θα κατανοήσουν το μέγεθος του σφάλματος τόσο του κυρίου Χαρδαβέλα, όσο και των αρμοδίων Υπουργείων που συγχρηματοδοτούν τον κύριο Βοσκόπουλο μαζί με τον κύριο Σόρος για να επιτίθεται κατά του Ελληνισμού...



ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ..ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Γ. Καρατζαφέρης - Μπαλζάκ - και " H ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ " τους!!

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009

Η γεροντοκόρη το έργο του μεγάλου θεατρικού συγραφέα και λογοτέχνη Γάλλου Μπαλζάκ Ονορέ ντε! Φαίνεται ότι ενέπνευσε τον Γ.Καρατζαφέρη σήμερα το πρωϊ στον Ρ/Σ Real FM, που χαρακτήρισε έτσι την Ν.Δ !! Μια εξαίρετη ψυχογραφία, στην οποία ο Μπαλζάκ, με ύφος γλαφυρό και ταυτόχρονα ειρωνικό, δίνει την εικόνα της γαλλικής επαρχίας στις αρχές της Βιομηχανικής Επανάστασης, μέσα από την ιστορία της δεσποινίδας Κορμόν και των επίδοξων μνηστήρων της. ......by diaporon-bl

Ο Ζορμπάς για την κουκούλα

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009

zormpass.bmp Όχι μόνο η κουκούλα, αλλά και το κράνος και το μαντήλι θα εμπίπτουν στις διατάξεις του προς ψήφιση νόμου, δήλωσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο REAL FM ο υπουργός της Δικαιοσύνης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιβαρυντική την περίπτωση στη διάπραξη αξιόποινης πράξης, όταν κάποιος φέρει κουκούλα, ή οτιδήποτε συντελεί στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών του.
Σε ερώτηση σχετικά με τη θέσπιση του αξιοποίνου της κουκούλας, όπως εξαγγέλθηκε από τον υπουργό της Δικαιοσύνης, ο πρώην Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τ. πρόεδρος της Αρχής για το μαύρο χρήμα απάντησε ως εξής:
«Oι εν θερμώ επιχειρούντες να νομοθετήσουν ελησμόνησαν, εν προκειμένω, την έννοια και τον ορισμό του εγκλήματος.
Στοιχείο της λογικής δομής της έννοιας εγκλήματος είναι η πράξη, δηλαδή, όπως διδάσκουν οι θεωρητικοί του Ποινικού Δικαίου, η εκούσια εξωτερική συμπεριφορά του ανθρώπου, που συνιστά εξωτερικώς εκδηλούμενη συγκεκριμένη δράση προς έτερον.
Είναι προφανές, ότι δεν συνιστά τέτοια δράση, έχουσα κοινωνική σημασία, η κάθε μορφής ενδυματολογική εμφάνιση του ατόμου. Δεν είναι καν πράξη αποτελούσα αντικείμενο νομικής εκτιμήσεως και, συνεπώς κείται εκτός της δομής της εννοίας του εγκλήματος.
Περισσότερη προσοχή σε τέτοιου είδους νομοπαρασκευαστικές πρωτοβουλίες δε θα έβλαπτε το κύρος του θερμόαιμου νομοθέτη των άτυχων ημερών μας».

kentri

Προς τη Βουλή η υπόθεση Παυλίδη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Η έρευνα δείχνει ότι η δικογραφία για τις καταγγελίες του εφοπλιστή Φ.Μανούση κατά του πρώην υπουργού Αιγαίου πρέπει να σταλεί στη Βουλή για να κριθεί «E» 20/3

Ενα βήμα πριν από την αποστολή της στη Βουλή φαίνεται ότι βρίσκεται η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες του εφοπλιστή Μανούση κατά του πρώην υπουργού Αιγαίου Γ. Παυλίδη.

Χθες, ο ανακριτής της υπόθεσης Α. Ζαβιτσάνος επισκέφθηκε με δική του πρωτοβουλία τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και -σύμφωνα με πληροφορίες- αντάλλαξαν νομικές απόψεις που σχετίζονται με το ενδεχόμενο αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή και νομικούς προβληματισμούς για το κατά πόσον θα πρέπει να διαβιβαστεί ή όχι το σύνολο του ανακριτικού υλικού.

Προς τη Βουλή η υπόθεση Παυλίδη

Αν και ο ανακριτής φέρεται να είπε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι δεν έχει ακόμα καταλήξει τι θα κάνει, εντούτοις η σχετική συζήτηση και το απρόσμενο ραντεβού αφήνει να εννοηθεί ότι ο προσανατολισμός (του ανακριτή τουλάχιστον) είναι ότι τα καταγγελλόμενα πρέπει να ερευνηθούν πλέον από τη Βουλή, καθώς αυτή είναι κατά το Σύνταγμα η μόνη αρμόδια να κρίνει για τις τυχόν ποινικές ευθύνες κυβερνητικών στελεχών.

Αλλωστε, το ίδιο το Σύνταγμα και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών επιβάλλει την αμελλητί διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή, κάτι που υπογράμμισαν και οι παραιτηθέντες εισαγγελείς που ερευνούσαν την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, μόλις οι προϊστάμενοί τους εξέφρασαν αντιρρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είπε στον ανακριτή ότι θα πρέπει να δει όλα τα στοιχεία με σωφροσύνη και να διαπιστώσει αν στέκουν για να κρίνει εάν θα τα παραπέμψει στη Βουλή για να κινηθεί η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών.

Σε περίπτωση δε που αποφασίσει την αποστολή της δικογραφίας, τότε κατά τον εισαγγελέα θα πρέπει να διαβιβάσει μόνο ένα μέρος της δικογραφίας, εκείνο που αφορά αποκλειστικά τον Γ. Παυλίδη, ενώ θα πρέπει να κρατήσει τα υπόλοιπα στοιχεία προκειμένου να συνεχίσει την ανάκρισή του σχετικά με τους ιδιώτες.

Βέβαια σε περίπτωση που ο ανακριτής αποφασίσει τη διαβίβαση της δικογραφίας και η Βουλή αποφασίσει αυτή τη φορά να ενεργοποιήσει τη νομοθεσία περί ευθύνης υπουργών συστήνοντας Προανακριτική Επιτροπή, τότε θα πρέπει να διαβιβαστεί το σύνολο της δικογραφίας, αφού τότε θα πρέπει να κριθεί εάν υπάρχουν ή όχι στοιχεία ικανά να θεμελιώσουν την παραπομπή όλων ή, αντίθετα, να απαλλάξουν τους εμπλεκομένους.

Σε μία τέτοια περίπτωση που θεωρηθεί ότι δεν υπάρχουν επαρκή για τον υπουργό στοιχεία, η έρευνα θα συνεχιστεί από την τακτική δικαιοσύνη για τους ιδιώτες μη πολιτικά πρόσωπα.

Νομικοί κύκλοι διατύπωναν πάντως ερωτήματα για τη χθεσινή συνάντηση, αφού η νομοθεσία είναι σαφής για την υποχρέωση της Βουλής να ερευνά για πολιτικά πρόσωπα, ενώ η δικαιοσύνη θα μπορούσε να εμποδίσει την αποστολή της δικογραφίας και την ενεργοποίηση της νομοθεσίας περί ευθύνης υπουργών, μόνο εάν οι καταγγελίες ήταν προφανώς αβάσιμες. Ωστόσο, μία τέτοια σε βάθος έρευνα δεν θα μπορούσε -κατά το Σύνταγμα- να γίνει από δικαστικό λειτουργό.

Κατά τους ίδιους νομικούς κύκλους, ο ανακριτής είναι σωστό να στείλει το σύνολο της δικογραφίας και όχι ένα μόνο τμήμα της, γιατί η Βουλή θα πρέπει να γνωρίζει όλα τα υπάρχοντα στοιχεία πριν να πάρει τις αποφάσεις της. Αλλο νομικό ζήτημα που μπορεί να προκύψει αφορά την κατευθείαν αποστολή της δικογραφίας από τον ανακριτή, καθώς δεν υπάρχει σε εκκρεμότητα προκαταρκτική εξέταση, ώστε να χρειαστεί να διαβιβαστεί μέσω Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ - ΕΘΝΟΣ

Προκλητικές δηλώσεις Στόρι για Φύσσα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ των τελευταίων ημέρων με τη μη συμμετοχή των Φάνη Γκέκα και Άγγελου Μπασινά στους "Πόμπεϊς" εκτυλίχθηκε με τις νέες προκλητικές δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Πόρτσμουθ, Πίτερ Στόρι.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο παράγοντας του αγγλικού συλλόγου ζήτησε να μην παρέμβει ξανά κανείς από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για ζητήματα που αφορούν την Πόρτσμουθ αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Τάκη Φύσσα.
"Ο προπονητής είναι εκείνος που αποφασίζει για το ποιος θα αγωνίζεται. Το να μου τηλεφωνεί ο μάνατζερ της εθνικής Ελλάδας και να μου λέει ποιος θα παίξει θεωρώ πως είναι απόλυτα εξοργιστικό.
Ξέρω ότι σχετίζεσαι με την 'αναθεματισμένη' ελληνική ομάδα, αλλά μην αρχίζεις να μας λες ποιος θα αγωνιστεί στην Πόρτσμουθ.
Αν δεχθώ άλλο τηλεφώνημα από τον 'αναθεματισμένο' (σ.σ. 'damn' όπως αναφέρει χαρακτηριστικα) θα του ρίξουμε κλωτσιά, γιατί ο Πολ (σ.σ.:Χαρτ) δεν έφερε αυτόν τον παίκτη στην ομάδα (σ.σ.:εννοεί τον Γκέκα), αλλά ο Τόνι (Ανταμς). Προσωπικά υποστηρίζω ότι κάνει ο Πολ 150%".
Το παραλήρημα του Στόρι συνεχίστηκε, συμπληρώνοντας πως δόθηκαν εξηγήσεις στον Φάνη Γκέκα για τους λόγους που δεν χρησιμοποιείται.
"Είπε ότι είχε να πει και δεν συμφωνώ μαζί του αλλά καθίσαμε κάτω και ξοδέψαμε μία ώρα με την οικογένεια του, προκειμένου να του εξηγήσουμε την κατάσταση από τότε που ήρθε στην ομάδα".
O Γκέκας δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος από το γεγονός πως δεν υπολογίζεται στην Πόρτσμουθ. Ο πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα την περίοδο 2006-07 (σ.σ.: 20 γκολ με τη φανέλα της Μπόχουμ) εξέφρασε τις προηγούμενες μέρες την απορία του για τις επιλογή του Πολ Χαρτ να μένει στον πάγκο.
"Δεν δικαιούμαι τέτοια αντιμετώπιση. Το βιογραφικό μου αξίζει περισσότερο σεβασμό. Η θητεία μου στο ποδόσφαιρο έχει δείξει ότι αξίζω καλύτερη αντιμετώπιση.
Δεν έφυγα από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, μία ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό, για να έρθω εδώ σε μία ομάδα που παλεύει για την παραμονή και να είμαι στην κερκίδα. Δεν ήρθα για να προπονούμαι μόνο με την υπόλοιπη ομάδα.
Δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει νέος τεχνικός. Ξέρω ότι ο προπονητής μου με αγνοεί επιδεικτικά χωρίς μάλιστα να μου δίνει ούτε μία εξήγηση. θα πρέπει πρώτα να μου δώσει την ευκαιρία να δείξω τι αξίζω και μετά να με κρίνει", τόνισε στο ξέσπασμα του ο πρώην παίκτης της Μπάγερ Λεβερκούζεν.
To πλέον κωμικό στην όλη ιστορία είναι η δήλωση του 56χρονου τεχνικού της αγγλικής ομάδας, Πολ Χαρτ. "Τους νέους παίκτους που ήρθαν στον σύλλογο τον Ιανουάριο κανείς δεν τους έχει δει να αγωνίζονται εκτός από τους ανθρώπους που τους έφεραν.
Δεν υπάρχει λόγος να κάνω αλλαγές, βαδίζουμε με τους παίκτες που ξέρουμε. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν σεβόμαστε τους υπόλοιπους" ήταν η απάντηση του σε σχετική ερώτηση για τον Φάνη Γκέκα.
SPORT24

Πώς θα γίνεις η καλύτερη φίλη...


Οι άνθρωποι και ειδικά εμείς οι γυναίκες βλέπουμε τη φιλιά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Κάποιοι έχουν πολλούς φίλους και παρέες, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι προτιμούν λίγους και καλούς. Κάποιες φιλίες διαρκούν παρά τα χίλια χιλιόμετρα που μας χωρίζουν και κάποιες δεν αντέχουν ούτε στα δέκα μέτρα απόστασης. Όποιο είδος φιλίας και να προτιμάς, η δοκιμασία είναι γίνεις όσο καλύτερη φίλη μπορείς με τους σωστούς τρόπους κατάκτησης της ιδανικής φιλίας. Ακολούθησέ τους:

Το ιδανικό σχήμα φιλίας: οι φιλίες όπως και οι σχέσεις όλων των ειδών υπάρχουν βάσει συγκεκριμένων συμβάσεων. Αυτές οι συμβάσεις λειτουργούν όταν και οι δύο φίλοι διασκεδάζουν μαζί σε συγκεκριμένες δραστηριότητες ή βρίσκουν ορισμένες συνήθειες που στηρίζουν την φιλική τους σχέση. Όταν οι δύο φίλες μένουν και στην ίδια πόλη, συνήθως έχουν αγαπημένα κοινά στέκια και καταστάσεις εξίσου διασκεδαστικές και για τις δύο.

Η φιλία εξ' αποστάσεως: η παραπάνω ρουτίνα διαλύεται από τη στιγμή που ένας από τους δύο θα μετακομίσει. Από εκεί και πέρα και για να διατηρηθεί η φιλία, θα πρέπει να φτιαχτούν νέες συμβάσεις που θα αντικαταστήσουν τις παλιές. Αρχικά, κάνεις μια κουβέντα για τους τρόπους που θα μπορούσατε να ενισχύσετε τη φιλία στη νέα της μορφή εξ αποστάσεως. Η νέα μορφή περιλαμβάνει περισσότερα τηλεφωνήματα, e- mail και συναντήσεις σε ορισμένο χρόνο και τόπο.

Τα συστατικά μιας δυνατής φιλίας:

1. Τακτική επαφή: τηλεφωνήματα, e-mails, msn, τακτικές επισκέψεις και καφεδάκι είναι ικανά να διατηρήσουν μια φιλική σχέση. Η επικοινωνία είναι το κλειδί σε κάθε σχέση και στην φιλική και οι δύο φίλες πρέπει να βρίσκουν τρόπους για να δείχνουν πως νοιάζονται η μια για την άλλη, ακόμα κι αν δεν βρίσκονται συχνά. Με αυτό τον τρόπο της υγιούς επικοινωνίας, κάποιες φίλες βρίσκονται αρκετά κοντά, ακόμα κι αν έχουν πολύ καιρό να βρεθούν στο ίδιο μέρος. Άλλες φιλίες χρειάζονται την πραγματική επαφή (από κοντά) για να διατηρηθούν και να παραμείνουν δυνατές. Εφόσον κάθε μια από εμάς είναι διαφορετική, πρέπει να βρει την μορφή της φιλίας που την εξυπηρετεί και λειτουργεί για εκείνη. Τι να κάνεις: αν είναι δυνατόν, μίλα με την κάθε μια φίλη σου για να ορίσετε μαζί τους κανόνες επικοινωνίας που θα διέπουν τη σχέση σας.

2. Παγιωμένοι δεσμοί: είναι πολύ εύκολο να διατηρήσεις μια δοκιμασμένη φιλία παρά μια καινούργια. Μια νέα φιλία που αλλάζει εξαιτίας της μετακόμισης του ενός από τους δύο φίλους, είναι πολύ πιο εύκολο να χαθεί, καθώς δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα εκείνοι οι απαραίτητοι δεσμοί που θα παγίωναν τη σχέση και θα την βοηθούσαν να αντέξει και να μεγαλώσει στο χρόνο.

3. Προσαρμοστικότητα: Οι φιλίες εξ' αποστάσεως είναι αυτές που απαιτούν και την μεγαλύτερη δυνατή προσαρμοστικότητα και από τα δύο μέλη. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχετε κανονίσει να μιλήσετε στο τηλέφωνο στις 4 αύριο, αλλά θα πρέπει να δείξεις κατανόηση αν αυτό το δυνητικό ραντεβού αλλάξει. Το ίδιο ισχύει και στην αλλαγή ενός κοινού ταξιδιού (ή διακοπών) λόγω κακού καιρού, κάποιας ασθένειας ή οποιουδήποτε άλλου έκτακτου εμποδίου. Άλλωστε, οι καλές φίλες θα βρουν χρόνο να κανονίσουν μια συνάντηση πάλι!

4. Κατανόηση: Μια καλή φίλη θα πρέπει να αποδεχτεί πως όταν η κολλητή της φύγει μακρυά, οι ζωές και των δύο θα συνεχίσουν να κυλούν σε διαφορετικά προγράμματα. Έτσι ο βαθμός εμπλοκής της μιας φίλης στη ζωή της άλλη θα μειωθεί. Μια γερή φιλία είναι δυνατόν να αντέξει αυτές τις αλλαγές εφόσον και οι δύο μπορούν να αποδεχτούν της αλλαγή στην καθημερινή τους επαφή και επικοινωνία. Φυσικά ένα e- mail ή ένα τηλεφώνημα δεν μπορεί να υποκαταστήσει πλήρως την στενή παλιά επαφή, αλλά όλα αυτά είναι χρήσιμα για να μην κηρυχτεί το άδοξο τέλος μιας φιλίας εξ' αποστάσεως.

5. Κάνοντας νέους φίλους: η μετακόμιση της μιας κολλητής, ανοίγει τις πιθανότητας για τη δημιουργία νέων φιλιών και για τις δύο κοπέλες. Δεν πρέπει να μένεις προσκολλημένη στην ανάμνηση της στενής φιλίας που είχες κάποτε με την κολλητή που μετακόμισε. Θα δεις και μόνη σου πως θα έχεις άπλετο χρόνο για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους που θα αναπληρώσουν (εν μέρει) το κενό της απούσας κολλητής.

Να πως θα κάνεις νέες φίλες ευκολότερα:

  1. Διατήρησε την οπτική επαφή και μην ξεχνάς να χαμογελάς.
  2. Συστήσου με ένα απλό γεια. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.
  3. Βρες ένα κοινό θέμα συζήτησης ή κάνε ένα σχόλιο για τις δράσεις της πιθανής φίλης.
  4. Αφού ρωτήσεις την υποψήφια φίλη κάτι, σιγουρέψου πως θα ακούσεις την απάντησή της προσεκτικά.
  5. Αν δεις πως το άλλο πρόσωπο θα μπορούσε να γίνει φίλη σου, ανταλλάξτε τηλέφωνα ή κανονίστε να κάνετε κάτι μαζί. Μοιάζει με ραντεβού αλλά είναι λιγότερο στρεσογόνο.
  6. Όσο θα κάνεις νέους φίλους, θα έχεις πολλά νέα να μοιραστείς και με τις παλιές κολλητές. WOMENONLY

Ερχονται νέα εισπρακτικά μέτρα με στόχο ακίνητα και αυτοκίνητα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Επίκειται αύξηση του φόρου σε καύσιμα, επαναφορά του φόρου κληρονομιάς
Ερχονται νέα φοροεισπρακτικά μέτρα για να κλείσει η «μαύρη τρύπα» των εσόδων, με «θύματα» αυτή τη φορά τους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, η μερική επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών και η εφαρμογή κλίμακας για τον υπολογισμό του ΕΤΑΚ είναι ορισμένα από τα μέτρα που εισηγούνται παράγοντες της Καραγεώργη Σερβίας στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να εφαρμοστούν μετά τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην αύξηση του ΕΦΚ καυσίμων και στην επαναφορά του φόρου κληρονομιών - γονικών παροχών, καθώς τα μέτρα που έλαβε είναι «ασπιρίνες» αφού, όπως είπε, δεν καλύπτουν ούτε το 10% της μαύρης τρύπας.
Οι εφοριακοί χαρακτηρίζουν την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε στα υψηλά εισοδήματα δίκαιη αν αφορά φοροφυγάδες και άδικη αν επιβαρύνει τελικά ειλικρινείς φορολογουμένους. Οι ίδιοι προτείνουν για να βγει η ελληνική οικονομία από την κρίση την αύξηση των φορολογικών συντελεστών κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες για τις επιχειρήσεις, την καθολική επαναφορά του «πόθεν έσχες», δηλαδή έλεγχο προέλευσης εισοδημάτων για αγορά μετοχών, ομολόγων, σύσταση εταιρειών κτλ., την αύξηση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας, την επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, τον λογιστικό προσδιορισμό των κερδών όλων των επιχειρήσεων, την εφαρμογή δειγματοληπτικού ελέγχου στις επιχειρήσεις και την κατάργηση όλων των χαριστικών ρυθμίσεων (π.χ. περαίωση). Σε ό,τι αφορά τους φορολογικούς συντελεστές των επιχειρήσεων, οι εφοριακοί προτείνουν να παραμείνουν χαμηλοί μόνο για τις παραγωγικές επιχειρήσεις.
Πάντως, σε αυτή τη φάση τάσσονται υπέρ της λήψης απόφασης για παράταση στην περαίωση που έληξε «άδοξα» στις 27 Φεβρουαρίου καθώς, όπως λένε, οι επιχειρήσεις δεν πρόλαβαν να προχωρήσουν σε κλείσιμο των βιβλίων τους της επταετίας 2000-2006 γιατί καθυστέρησε πάρα πολύ η έκδοση της εγκυκλίου βάσει της οποίας καθορίζονταν οι νέοι όροι ένταξης στην περαίωση. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική εγκύκλιος εστάλη στις εφορίες στις 16 Φεβρουαρίου και στις 27 του ίδιου μήνα έληξε η προθεσμία για ένταξη στη ρύθμιση περαίωσης. Σε χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι την τετραετία 2005-2008 «χαρίστηκαν» 9 δισ. ευρώ στις 50.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας και αυτή είναι «η βασική αιτία που η ελληνική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της δημοσιονομικής κατάρρευσης, η οποία ελάχιστη σχέση έχει με την οικονομική κρίση». Συγκεκριμένα, η ΠΟΕ-ΔΟΥ καταγράφει απώλειες εσόδων 5,1 δισ. ευρώ από τη σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολογίας των νομικών προσώπων στην τετραετία 2005-2008 από 35% σε 25%. Επίσης, τα δημόσια έσοδα υπέστησαν πλήγμα 3,5 δισ. ευρώ από τις δύο αποφάσεις περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων 40.000 επιχειρήσεων με τζίρο από 1 ως 9 εκατ. ευρώ.
Πάντως, ο πρόεδρος των εφοριακών δεν έκρυψε την πικρία του για την αντιμετώπιση των συναδέλφων του από την κυβέρνηση δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Οταν τα έσοδα ευδοκιμούν το όφελος το έχουν οι υπουργοί και η κυβέρνηση,ενώ όταν καταρρέουν την ευθύνη την έχουν οι εφοριακοί».
Εν τω μεταξύ σε τρεις δόσεις αναμένεται να εξοφληθεί η έκτακτη εισφορά που κυμαίνεται από 1.000
ευρώ ως 5.000 ευρώ για εκείνους που δήλωσαν πέρυσι στην Εφορία ατομικό εισόδημα άνω των 60.000
ευρώ. Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν να έρχονται τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα στους 128.000 φορολογουμένους που θα επιβαρυνθούν εφέτος με την έκτακτη εισφορά και θα τους δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσουν τον φόρο σε δόσεις, όπως ακριβώς ισχύει με τον φόρο εισοδήματος. Εκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής δεν θα υπάρξει.
Πηγή Το βήμα

Επιτέλους, ακούστε μας, κύριε υπουργέ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Έκκληση, να αφουγκραστεί την έκφραση αντίθεσης του Πιερικού λαού στην κατασκευή νέων διοδίων στο Αιγίνιο και να δώσει λύση στο πρόβλημα, απευθύνουν στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τα μέλη της Συντονιστής Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων στο Αιγίνιο.

Σε νέα επιστολή της προς τον κ. Σουφλιά, τα μέλη της Επιτροπής του υπενθυμίζουν κατ’ αρχήν την προηγούμενη (20 Δεκεμβρίου 2008) που του είχαν αποστείλει και στην οποία, όπως αναφέρουν, τεκμηρίωναν αναλυτικά το αίτημά τους να μην κατασκευαστούν τα νέα διόδια στην Πιερία στη θέση Αιγίνιο.

«Στη συνέχεια», σημειώνουν, «έγιναν δημόσιες εκδηλώσεις με ευρεία συμμετοχή φορέων και βουλευτών του νομού, όπου καθολικά εκφράστηκε και η αντίθεση του λαού της Πιερίας», αλλά «δυστυχώς η φωνή του λαού της Πιερίας δεν εισακούγεται και η κατασκευή των νέων διοδίων στο Αιγίνιο συνεχίζεται, προκαλώντας οργή και αγωνία στους πολίτες της Πιερίας».
«Η απαξιωτική αυτή τακτική του υπουργείου σας», τονίζουν στον κ. Σουφλιά, «μειώνει τις προσωπικότητες των πολιτών της Πιερίας και πληγώνει το δημοκρατικό μας πολίτευμα το οποίο με την εμπιστοσύνη μας το υπηρετείται και το διασφαλίζετε».
Και η επιστολή καταλήγει: «Δια της παρούσης, κάνουμε έκκληση στο υπουργείο σας να ακούσει τα αιτήματα του λαού της Πιερίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που αναμένουμε να οργανώσετε. Άλλωστε κατά δήλωση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», που έγινε την 18-11-2008 στο ΔΣ του Δήμου Αιγινίου, η εταιρεία συναινεί στην τροποποίηση της σύμβασης μετά και τη δική σας πρόταση. Είμαστε στη διάθεσή σας για να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δοθεί λύση σ’ αυτό το διογκούμενο για όλους μας πρόβλημα».
Η επιστολή, που υπογράφεται από τα μέλη της Σ.Ε Π. Αγγελίδη, Αν. Νταγλιούδης και Ηλ. Τσιτλακίδη, κοινοποιείται και προς πλήθος φορέων της αυτοδιοίκησης, όπως ο δήμος Αιγινίου και οι δήμοι της Πιερίας, η ΤΕΔΚ Πιερίας, οι Νομαρχίες Πιερίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, προς τους βουλευτές της Πιερίας, προς το ΕΒΕ και ΤΕΕ Πιερίας και προς το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, αλλά και προς την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και τον οργανισμό Ρυθμιστικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''


CAPITAL 97,7 - DJ ANUAL



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Το είδατε το logo στο site;Ε δέν θα το ξαναδείτε έτσι, γιατί θα αλλάξουμε συχνότητα. Ετσι λοιπόν απο την Δευτέρα 4 ΜΑΙΟΥ, αλλάξτε και εσείς το συντονισμό Σας, στους 92,3 fm. Οι τρελλίτσες μας και η καλύτερ μουσική του σήμερα απο τη Δευτέρα 4 ΜΑΙΟΥ 2009. Ο DJ ANUAL κλείνει το ραντεβού μαζί σας στους 92,3... φιλάκια και μή μου γκρινιάζετε....

thanks DJ ANUAL
capital fm 97,7 τώρα στους; 92,3fm....

Εν ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Μαρτίου 2009

Απαγορεύονται «αι ύβρεις, αι βωμολοχίαι κ.λ.π, κ.λ.π».

Τι μου θυμίζει. Μου ξανάρχονται ένα-ένα χρόνια δοξασμένα. Αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση αρχής κι άντε ν’αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

***

Βρήκε τη λύση η κυβέρνηση για την πάταξη της εγκληματικότητας. Ποινές μέχρι δέκα χρόνια στους κουκουλοφόρους.

***

Προσοχή λοιπόν. Μη φοράτε κουκούλες, κασκόλ, ζιβάγκο και σκουφιά παντός τύπου, γιατί κινδυνεύετε να βρεθείτε μπλεγμένοι.

Όταν πάτε σε διαδηλώσεις, απεργίες, γήπεδα, προτιμήστε γραβάτα και σακάκι από καλό ύφασμα.

***

Αποφύγετε να φοράτε τζάκετ, τζην, δερμάτινα, πλαστικά, άρβυλα, μποτάκια, σπορτέξ, και οτιδήποτε μπορεί να σας χαρακτηρίσει αριστερών τάσεων.

***

Οι συγκεντρώσεις πάνω από τρία άτομα επιτρέπονται ακόμη αλλά καλού-κακού έχετε το νου σας, γιατί μπορεί να κατηγορηθείτε για σύσταση συμμορίας.

***

Προσοχή στη συμπεριφορά σας. Να είστε ευγενικοί με τους δημόσιους λειτουργούς. Αν υψώσετε τη φωνή σας μπορεί να κατηγορηθείτε για εξύβριση αρχής.

***

Πάμε τώρα. Αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Αστυνομικοί με παπάκια στο Κολωνάκι. Τι να σου κάνει κι ο δημόσιος λειτουργός, όταν με παπάκι και 800 ευρώ το μήνα πάει να προστατεύσει τον άλλον με την τζιπάρα;

***

Θα’χουν λέει και πιστόλια και κρότου-λάμψης και γκλομπς. Άχρηστα πράγματα. Και οι Ινδιάνοι τσεκούρια και σφυριά είχαν αλλά τη ζημία την έκαναν.

***

Άλλο είναι το κόλπο. Δύσκολες μέρες έρχονται, θα’χουμε κοινωνικές εκρήξεις, φτώχεια γαρ, θα βγει ο κόσμος στους δρόμους, ας βάλουμε σε δράση το σχέδιο «το ξύλο της αρκούδας».

***

Βγήκε και ο ΛΑ.Ο.Σ. και λέει μπράβο, επιτέλους υιοθετούν τις απόψεις μας. Τώρα ποιος είναι άκρα ή ακραίος βρέστε τα. Εγώ πιστεύω ότι το μαγαζί γίνεται ΕΡΕ και χρόνια δοξασμένα.

***

Και μη μου πείτε ότι οι κουκουλοφόροι είναι άγνωστοι, γιατί τους είδαμε να τους ξεφορτώνουν από αστυνομικές κλούβες και σαφώς από κάπου συντονίζονται.

***

Όταν όμως λέμε εγκληματικότητα δεν εννοούμε τις βιτρίνες στο Κολωνάκι, εννοούμε ότι κάθε επτά λεπτά έχουμε μια ληστεία, χιλιάδες κλοπές και φόνους ακόμη και στο τελευταίο χωριό. Κι αυτοί δεν αντιμετωπίζονται με παπάκια και με χημικά.

***

Όταν οι μισοί αστυνομικοί της χώρας γίνονται κλητήρες ή φυλάνε τους επώνυμους, όταν αμείβονται με ψίχουλα, μη ψάχνετε για γενναίους.

***

Μετά είναι ξέρετε και το ελληνικό σαράκι. Όταν ο υπαρχηγός τραβάει το χαλί απ’τον αρχηγό ή ο συνάδελφος απ’τον συνάδελφο, μην ψάχνεστε, έτσι θα πάμε. Εδώ ιστορικά είχαμε Αθηναίους στρατηγούς που συντάχθηκαν με τους Πέρσες, θα ξεχάσουμε τώρα το εθνικό σπορ;

***

Πού θέλω να καταλήξω. Τα μέτρα Μαρκογιαννάκη θα έχουν την τύχη που είχαν τα 42 μέτρα Φώλια για την ακρίβεια. Ο μόνος κερδισμένος απ’την υπόθεση θα είναι αυτός που θα πουλήσει τα 150 παπάκια στο δημόσιο.

Τώρα, πότε θα πληρωθεί, ένας Θεός ξέρει.


ΚΡΑΧΤΗΣ

kraxtis-gr.blogspot.com