Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Εν ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Μαρτίου 2009

Απαγορεύονται «αι ύβρεις, αι βωμολοχίαι κ.λ.π, κ.λ.π».

Τι μου θυμίζει. Μου ξανάρχονται ένα-ένα χρόνια δοξασμένα. Αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση αρχής κι άντε ν’αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

***

Βρήκε τη λύση η κυβέρνηση για την πάταξη της εγκληματικότητας. Ποινές μέχρι δέκα χρόνια στους κουκουλοφόρους.

***

Προσοχή λοιπόν. Μη φοράτε κουκούλες, κασκόλ, ζιβάγκο και σκουφιά παντός τύπου, γιατί κινδυνεύετε να βρεθείτε μπλεγμένοι.

Όταν πάτε σε διαδηλώσεις, απεργίες, γήπεδα, προτιμήστε γραβάτα και σακάκι από καλό ύφασμα.

***

Αποφύγετε να φοράτε τζάκετ, τζην, δερμάτινα, πλαστικά, άρβυλα, μποτάκια, σπορτέξ, και οτιδήποτε μπορεί να σας χαρακτηρίσει αριστερών τάσεων.

***

Οι συγκεντρώσεις πάνω από τρία άτομα επιτρέπονται ακόμη αλλά καλού-κακού έχετε το νου σας, γιατί μπορεί να κατηγορηθείτε για σύσταση συμμορίας.

***

Προσοχή στη συμπεριφορά σας. Να είστε ευγενικοί με τους δημόσιους λειτουργούς. Αν υψώσετε τη φωνή σας μπορεί να κατηγορηθείτε για εξύβριση αρχής.

***

Πάμε τώρα. Αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Αστυνομικοί με παπάκια στο Κολωνάκι. Τι να σου κάνει κι ο δημόσιος λειτουργός, όταν με παπάκι και 800 ευρώ το μήνα πάει να προστατεύσει τον άλλον με την τζιπάρα;

***

Θα’χουν λέει και πιστόλια και κρότου-λάμψης και γκλομπς. Άχρηστα πράγματα. Και οι Ινδιάνοι τσεκούρια και σφυριά είχαν αλλά τη ζημία την έκαναν.

***

Άλλο είναι το κόλπο. Δύσκολες μέρες έρχονται, θα’χουμε κοινωνικές εκρήξεις, φτώχεια γαρ, θα βγει ο κόσμος στους δρόμους, ας βάλουμε σε δράση το σχέδιο «το ξύλο της αρκούδας».

***

Βγήκε και ο ΛΑ.Ο.Σ. και λέει μπράβο, επιτέλους υιοθετούν τις απόψεις μας. Τώρα ποιος είναι άκρα ή ακραίος βρέστε τα. Εγώ πιστεύω ότι το μαγαζί γίνεται ΕΡΕ και χρόνια δοξασμένα.

***

Και μη μου πείτε ότι οι κουκουλοφόροι είναι άγνωστοι, γιατί τους είδαμε να τους ξεφορτώνουν από αστυνομικές κλούβες και σαφώς από κάπου συντονίζονται.

***

Όταν όμως λέμε εγκληματικότητα δεν εννοούμε τις βιτρίνες στο Κολωνάκι, εννοούμε ότι κάθε επτά λεπτά έχουμε μια ληστεία, χιλιάδες κλοπές και φόνους ακόμη και στο τελευταίο χωριό. Κι αυτοί δεν αντιμετωπίζονται με παπάκια και με χημικά.

***

Όταν οι μισοί αστυνομικοί της χώρας γίνονται κλητήρες ή φυλάνε τους επώνυμους, όταν αμείβονται με ψίχουλα, μη ψάχνετε για γενναίους.

***

Μετά είναι ξέρετε και το ελληνικό σαράκι. Όταν ο υπαρχηγός τραβάει το χαλί απ’τον αρχηγό ή ο συνάδελφος απ’τον συνάδελφο, μην ψάχνεστε, έτσι θα πάμε. Εδώ ιστορικά είχαμε Αθηναίους στρατηγούς που συντάχθηκαν με τους Πέρσες, θα ξεχάσουμε τώρα το εθνικό σπορ;

***

Πού θέλω να καταλήξω. Τα μέτρα Μαρκογιαννάκη θα έχουν την τύχη που είχαν τα 42 μέτρα Φώλια για την ακρίβεια. Ο μόνος κερδισμένος απ’την υπόθεση θα είναι αυτός που θα πουλήσει τα 150 παπάκια στο δημόσιο.

Τώρα, πότε θα πληρωθεί, ένας Θεός ξέρει.


ΚΡΑΧΤΗΣ

kraxtis-gr.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: