Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Ανεμοι, χιόνια και καταιγίδες


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

Σταδιακή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα με ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται στα πελάγη. Εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, σήμερα ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και τη Μακεδονία.

Έντονες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα.

Αύριο προβλέπεται κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και τις έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα. Στην Αττική αναμένονται καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ.

Την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και έως αργά τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: