Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΓΙΝΕ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑΤΙ;

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009




ΤΡΕΜΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σημάδια έντονου πανικού για το πολιτικό του μέλλον, δείχνουν οι σπασμωδικές κινήσεις και η αγωνία του Γιώργου Καρατζαφέρη, να συμπλεύσει πάση θυσία με τη Ν.Δ. για το καλό του τόπου, θεωρώντας τον εαυτό του ρυθμιστή των εξελίξεων.
Πίσω από το ρεσιτάλ του άκρατου εγωκεντρισμού του, γιατί τάχα έγινε πάλι το πρόσωπο της ημέρας, κρύβεται η ιδιοτελής τακτική του, που δεν είναι άλλη από το να γαντζωθεί απ’ όπου είναι δυνατόν, μήπως και σώσει την διαφαινόμενη χαμένη γι’ αυτόν παρτίδα και απομακρύνει τον κίνδυνο να βρεθεί σε πολιτικό αδιέξοδο.
Είναι νωπές οι μνήμες των πολιτών όταν προ 3 εβδομάδων, προσπαθούσε να ρίξει γέφυρες στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να διαπραγματευθεί από τώρα μια πιθανή μετεκλογική συνεργασία.
Τώρα παρουσιάζεται σαν φύλακας-άγγελος της Ν.Δ., που θέλει να την στηρίξει για το καλό του λαού.
Στην πραγματικότητα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., δεν κόπτεται ούτε για το καλό της Ν.Δ., ούτε του ίδιου του κόμματός του, παρά μόνο για την προσωπική του διάσωση.
Παρακολουθώντας και αναλύοντας διεξοδικά τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου εξαμήνου, γίνεται ακόμα και από τους αδαείς εύκολα αντιληπτό, ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν δύναται να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, και έτσι θα απαιτηθεί η σύμπραξη κάποιου μικρότερου.
Επειδή όμως κανείς μεγάλος δεν αντέχει να γίνει όμηρος μιας ανεφάρμοστης πολιτικής ατζέντας ενός μικρού, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν δεύτερες, ίσως και τρίτες επαναληπτικές εκλογές μέχρι να επιτευχθεί από κάποιον, η πολυπόθητη αυτοδυναμία. Αυτό σημαίνει ότι το πολιτικό σκηνικό αναγκαστικά θα πολωθεί, μιας που οι ίδιοι οι πολίτες θα θελήσουν να τερματίσουν την αδιάκοπη εκλογική βάσανο, που θα καλλιεργεί κλίμα αβεβαιότητας, εσωτερικών δυσλειτουργιών, οικονομικής τελμάτωσης και κρατικής διάλυσης. Μέσα σε μια τέτοια δίνη, ο ΛΑ.Ο.Σ. όντας ο πιο αδύναμος κρίκος του παιχνιδιού, θα κινδυνέψει άγρια να ξαναγίνει εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.
Άλλωστε η αβεβαιότητα που ο ίδιος ο Καρατζαφέρης έχει δημιουργήσει στον πατριωτικό χώρο, σχετικά με την αυτόνομη ή μη πορεία του κόμματός του, ήδη προκαλεί παράπλευρες απώλειες και τα ποσοστά του συρρικνώνονται στο 3,5-4%, με περαιτέρω μειωτικές τάσεις.
Σε συνθήκες σκληρής αντιπαράθεσης, με τα δύο μεγάλα κόμματα να παλεύουν στήθος με στήθος για τη νίκη, οι Έλληνες πατριώτες θα προτιμήσουν να επανενταχθούν στη Ν.Δ., έστω κι αν πικραίνονται από τις πολιτικές της, παρά να ακολουθήσουν το δήθεν εθνοκεντρικό ΛΑ.Ο.Σ., που προσδοκά να γίνει δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ, απεμπολώντας παράλληλα, αξίες που τουλάχιστον στη θεωρία, πρέσβευε.
Ο Καρατζαφέρης όσο βρίσκεται στη Βουλή και πριν βρεθεί στα αζήτητα, ελπίζει ότι θα προλάβει να διαπραγματευθεί το δυσοίωνο μέλλον του.
Γι’ αυτό ενδιαφέρεται διακαώς να παραταθεί η κυβερνητική θητεία του Κώστα Καραμανλή, δηλώνοντας ότι θα τον στηρίξει με κάθε τρόπο.
Η εμμονή του Καρατζαφέρη να υψώνει κάθε φορά «σημαία ευκαιρίας», σύντομα θα αποβεί μοιραία.
Ο λαός αποζητά ξεκάθαρες πολιτικές και όχι μεσοβέζικους ακροβατισμούς.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το νέο δεν είναι πάντα καθαρό και ωραίο.
Φανταστείτε να παλιώσει κιόλας το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη…
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
emailmailto:mailadreasmitsopoulos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: