Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Ν.Ε. Πιερίας ΚΚΕ: Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Κλιμακώνει τη δράση της ενάντια στα διόδια η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου χθες το απόγευμα τα μέλη της Γιάννης Σκούφας και Αλέξανδρος Ρούτσας
«Το επόμενο διάστημα θα αναπτύξουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των δρόμων και θα κλιμακώσουμε τη δράση μας με στόχο την πλατιά λαϊκή συσπείρωση», δήλωσαν, προαναγγέλλοντας συλλαλητήριο για την ερχόμενη Τρίτη 24 Μάρτη. Το μέλος της Ν.Ε. του ΚΚΕ και Νομαρχιακός Σύμβουλος Πιερίας, Γιάννης Σκούφας, ρωτήθηκε και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα διόδια, υποστηρίζοντας πως δεν είναι πεπεισμένος ότι τα μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής θέλουν να παλέψουν. Ο κ. Σκούφας επεσήμανε, ότι μέλη της Επιτροπής προέρχονται από φορείς οι οποίοι ψήφισαν την σύμβαση παραχώρησης, ενώ εξέφρασε και την απορία του, για το τι ακριβώς διεκδικεί η Επιτροπή Αγώνα. «Διεκδικεί να μη γίνουν τα διόδια; Διεκδικεί να γίνουν τα έργα και ύστερα να πληρώνουμε διόδια; Διεκδικεί να μπουν διόδια μόνο στη σήραγγα των Τεμπών;», είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ έχει σταθερή θέση, η οποία είναι να μην υπάρχουν διόδια σε κανέναν δρόμο της χώρας.
Σχολιάζοντας τα μέλη του ΚΚΕ τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, έκαναν λόγο για «τουφεκιές στον αέρα», οι οποίες δεν ξεσηκώνουν τον κόσμο. Παρόλα αυτά τάχθηκαν υπέρ όλων των κινητοποιήσεων.
Τα μέλη του ΚΚΕ, υποστήριξαν ότι είναι άγνωστο το μέγεθος και η μορφή των προβλημάτων που θα προκύψουν στην Πιερία από την κατασκευή ενός ακόμη σταθμού διοδίων σε τόσο μικρή απόσταση, δηλώνοντας πάντως βέβαιοι ότι σίγουρα θα επιβαρύνει, «το ήδη επιβαρυμένο» εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων.
Επίσης έκαναν λόγο για «όψιμες αντιδράσεις πολιτευτών του νομού, του Πα.Σο.Κ. και της Ν.Δ., οι οποίοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα», προσπαθώντας να μετριάσουν τις αντιδράσεις των πολιτών, αλλά και τις μορφές πάλης που πρέπει να αναπτυχθούν, «με διάφορες κοροϊδίες περί επαναδιαπραγμάτευσης».
Ο κ. Σκούφας υπενθύμισε ότι τη συγκεκριμένη προκλητική στάση την αντλούν από την πολιτική παράδοσης των οδικών αξόνων της χώρας σε δύο κατασκευαστικούς ομίλους, που συναποφάσισαν από κοινού. Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, μίλησε για πολιτική «που οδηγεί κατευθείαν στην αύξηση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ υποχρεώνει το λαό, να χρυσοπληρώνει τα πολλαπλά τα έργα».
Όσον αφορά το ΚΚΕ, οι κύριοι Σκούφας και Ρούστας, υποστήριξαν ότι είναι το μόνο κόμμα, που όχι μόνο καταψήφισε «τις ληστρικές» συμβάσεις, αλλά διοργάνωσε και κινητοποιήσεις, «απελευθερώνοντας για λίγες ώρες πολλούς σταθμούς διοδίων». Το ΚΚΕ, ανέφεραν, ότι είναι το πρώτο κόμμα το οποίο κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν για την κατάργηση των διοδίων, για την ελεύθερη πρόσβαση «χωρίς χαράτσια», αλλά και για δημόσιες, σύγχρονες και φθηνές συγκοινωνίες. «Σταθερή μας θέση είναι, υποδομές και έργα πρέπει να αναλαμβάνει το Κράτος, χωρίς να πληρώνει ο λαός».
Τα μέλη της Ν.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή τους, κάλεσαν όλους τους πολίτες του νομού σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη (στο Πλατάνι), στις 7 το απόγευμα, σε ένα συλλαλητήριο αφετηρία στον αγώνα, ενάντια στο ξεπούλημα των δρόμων.

πολιτεια Β.Ζαμανζάς.

ΚΡΑΧΤΗΣ
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: