Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Βόμβα 300 μέτρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

ΜΕ «ΑΡΩΜΑ» ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ Στέλιος Βραδέλης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

▅ Από την έκρηξη της βόμβαςπροκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της  ΚΕΔ, στο αυτοκίνητο, αλλά και στην  είσοδο παρακείμενης οικοδομής
ΒΟΜΒΑ με «άρωμα» Βατοπεδίου τοποθέτησαν άγνωστοι έξω από το κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Η έκρηξη σημειώθηκε χθες στις 21.30 στην οδό Κόνιαρη, όπου βρίσκεται η είσοδος της ΚΕΔ. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το κτίριο του Αρείου Πάγου και σε απόσταση μόλις 300 μέτρων το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Συνεργείο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που εξέτασε την περιοχή βρήκε υπολείμματα αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών, περιείχε μικρή ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας κάνουν λόγο για βόμβα που τέθηκε σε λειτουργία με τηλεχειρισμό. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί πάνω στο κάγκελο του πεζοδρομίου μεταξύ της εισόδου και ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου και από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της ΚΕΔ, στο αυτοκίνητο, αλλά και στην είσοδο παρακείμενης οικοδομής. Κοντά στον χώρο της έκρηξης υπήρχε και μετρητής της εταιρείας φυσικού αερίου, ο οποίος όμως, σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ, δεν παρουσίασε διαρροή. «Ακούσαμε έναν πολύ δυνατό θόρυβο, αν και βρισκόμαστε στην άλλη πλευρά του δρόμου», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Ειρήνη Βλαχοπούλου, η οποία υποστηρίζει πως στην περιοχή υπήρχε για πολλή ώρα οσμή αερίου.

«Δεν έγινε τηλεφώνημα»
Το κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι και σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, την ώρα της έκρηξης μέσα στο κτίριο βρίσκονταν δύο υπάλληλοι, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν. Το πιο ανησυχητικό για την ΕΛ.ΑΣ. είναι πως δεν υπήρξε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την έκρηξη και όπως λένε στα «ΝΕΑ» ανώτεροι αξιωματικοί «πρόκειται για ενέργεια που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων».

«Σοβαρή περίπτωση» χαρακτήρισε το νέο τρομοκρατικό χτύπημα ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Στάθης. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, η οποία ανέλαβε την υπόθεση, εκτιμούν πως το χτύπημα σχετίζεται με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, επειδή είχε εμπλακεί στην ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: