Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Επιτέλους, ακούστε μας, κύριε υπουργέ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Έκκληση, να αφουγκραστεί την έκφραση αντίθεσης του Πιερικού λαού στην κατασκευή νέων διοδίων στο Αιγίνιο και να δώσει λύση στο πρόβλημα, απευθύνουν στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τα μέλη της Συντονιστής Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων στο Αιγίνιο.

Σε νέα επιστολή της προς τον κ. Σουφλιά, τα μέλη της Επιτροπής του υπενθυμίζουν κατ’ αρχήν την προηγούμενη (20 Δεκεμβρίου 2008) που του είχαν αποστείλει και στην οποία, όπως αναφέρουν, τεκμηρίωναν αναλυτικά το αίτημά τους να μην κατασκευαστούν τα νέα διόδια στην Πιερία στη θέση Αιγίνιο.

«Στη συνέχεια», σημειώνουν, «έγιναν δημόσιες εκδηλώσεις με ευρεία συμμετοχή φορέων και βουλευτών του νομού, όπου καθολικά εκφράστηκε και η αντίθεση του λαού της Πιερίας», αλλά «δυστυχώς η φωνή του λαού της Πιερίας δεν εισακούγεται και η κατασκευή των νέων διοδίων στο Αιγίνιο συνεχίζεται, προκαλώντας οργή και αγωνία στους πολίτες της Πιερίας».
«Η απαξιωτική αυτή τακτική του υπουργείου σας», τονίζουν στον κ. Σουφλιά, «μειώνει τις προσωπικότητες των πολιτών της Πιερίας και πληγώνει το δημοκρατικό μας πολίτευμα το οποίο με την εμπιστοσύνη μας το υπηρετείται και το διασφαλίζετε».
Και η επιστολή καταλήγει: «Δια της παρούσης, κάνουμε έκκληση στο υπουργείο σας να ακούσει τα αιτήματα του λαού της Πιερίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που αναμένουμε να οργανώσετε. Άλλωστε κατά δήλωση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», που έγινε την 18-11-2008 στο ΔΣ του Δήμου Αιγινίου, η εταιρεία συναινεί στην τροποποίηση της σύμβασης μετά και τη δική σας πρόταση. Είμαστε στη διάθεσή σας για να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δοθεί λύση σ’ αυτό το διογκούμενο για όλους μας πρόβλημα».
Η επιστολή, που υπογράφεται από τα μέλη της Σ.Ε Π. Αγγελίδη, Αν. Νταγλιούδης και Ηλ. Τσιτλακίδη, κοινοποιείται και προς πλήθος φορέων της αυτοδιοίκησης, όπως ο δήμος Αιγινίου και οι δήμοι της Πιερίας, η ΤΕΔΚ Πιερίας, οι Νομαρχίες Πιερίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, προς τους βουλευτές της Πιερίας, προς το ΕΒΕ και ΤΕΕ Πιερίας και προς το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, αλλά και προς την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και τον οργανισμό Ρυθμιστικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''


Δεν υπάρχουν σχόλια: