Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

«Πωλούν» το νεφρό τους για ένα κομμάτι ψωμί



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Μαρτίου 20, 2009

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις φτωχογειτονίες του Καΐρου έχουν αναγκάσει τους νέους ανθρώπους να πουλούν ότι έχουν για να επιβιώσουν, ακόμα και τα νεφρά τους.
Οι παράνομες και απάνθρωπες εγχειρίσεις διεξάγονται σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς καν να τηρούνται οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Οι επεμβάσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και οι περισσότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους.
Πολλοί νέοι δέχονται να πουλήσουν τα νεφρά τους για λίγα χρήματα όμως μετέπειτα έρχονται αντιμέτωποι με τρομερά προβλήματα, πολύ χειρότερα από τη φτώχια.
Οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ενώ είναι τόσο αδύναμοι που δεν μπορούν καν να κυκλοφορήσουν μέσα στο διαμέρισμά τους.
Δεδομένου ότι δεν έχουν χρήματα να διαθέσουν για ιατρική περίθαλψη, βλέπουν την κατάσταση της υγείας τους να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα και καταλήγουν να ζούν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι τους, μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΫ), η Αίγυπτος είναι μια από τις δεκάδες χώρες όπου διεξάγεται παράνομο εμπόριο οργάνων. Η διεθνής κοινότητα ασκεί πιέσεις για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του εμπορίου οργάνων.
Σε αυτό το πλαίσιο, πολλές χώρες όπως η Κίνα, το Πακιστάν και οι Φιλιππίνες προχώρησαν στη λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει ο αποκαλούμενος «τουρισμός μεταμοσχεύσεων».
Πρόσφατα οι Αρχές της Ρουμανίας προχώρησαν στη σύλληψη δυο ανδρών που επιχείρησαν να πουλήσουν όργανα των παιδιών τους έναντι του ποσού των 12.000 ευρώ.
Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που παρουσιάστηκαν ως ενδιαφερόμενοι και διαπραγματεύτηκαν τη συναλλαγή. Οι οικογένειες των δυο συλληφθέντων ζούν σε καθεστώς άθλιας φτώχιας, χωρίς καμιά δυνατότητα να αναθρέψουν τα παιδιά τους.
i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: