Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η Αγία Παρασκευή στο Ελευθεροχώρι του Δ. Μεθώνης


Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010
Με μεγάλη επιτυχία τιμήθηκε στο Ελευθεροχώρι του Δήμου Μεθώνης η πολιούχος Αγία Παρασκευή.Την διοργάνωση είχε ο Δήμος Μεθώνης μαζί με το..

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟ "ΚΑΛΙΚΡΑΤΙΚΟ " ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ..


Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010
άρθρο του Δημήτρη Καλαιτζή
ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ:
Δημος Δϊου Ολύμπου:
Παρά του ότι υπήρχαν και άλλες αιτήσεις υποψηφιοτήτων, θεωρείται βέβαιο ότι τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος θα λάβει ο Νίκος Λάππας.


Ηδη ο Γιώργος Παθανασίου τραβά το δρόμο του ανεξάρτητου υποψηφίου και σχηματίζει σιγά σιγά συμμαχίες και συνδυασμό. Ετσι έχουμε ένα δεδομένο, ότι δηλαδή  απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ θα είναι δύο υποψήφιοι απο το Λιτόχωρο (κάτι που θα παίξει μεγάλο ρόλο στην επιλογή και του υποψηφίου της ΝΔ στο πρόσωπο του Σάκη Τσιφοδήμου).
Με όλο αυτό το σκηνικό  οι υποστηρικτές της κίνησης που προέρχονται απο το Δήμο Δϊου, που συμφώνησαν σε Λιτοχωρίτη υποψήφιο και  ήλθε στο προσκήνιο η υποψηφιότητα του Νίκου Λάππα , τώρα και με την διαφαινόμενη υποψηφιότητα Τσιφοδήμου, δικαιώνονται για την επιλογή τους.
Απο την άλλη κάτι κινείται τις τελευταίες μέρες απο την πλευρά του Γρηγόρη Παπαχρήστου, παρά τις δηλώσεις περί υποψηφιότητας στην Περιφέρεια.
Πληροφορίες απο στελέχη του δημάρχου, λένε ότι έχει ξεκινήσει ποροσπάθεια συσπείρωσης στελεχών  του Δήμου Δϊου για αυτόνομη και χωρίς στήριξη ΠΑΣΟΚ κάθοδος του συνδυασμού του Παπαχρήστου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Οι πληροφορίες δέν είναι αβάσιμες, με δεδομένο ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Παπαχρήστος δηλώνει σε έντονο ύφος ότι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο και στην κοινωνία κυκλφορέι έντονα το τοπικιστικό στοιχείο για να υπάρξει συσπείρωση της τελευταίας στιγμής, ακόμη και σε αντίθεση με τις επιλογές του κόμματος του ΠΑΣΟΚ.
Ετσι απο ότι δείχνουν τα πράγματα, μπορεί να υπάρχουν τρείς υποψηφιότητες απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ με μεγαλύτερες πιθανότητες να ισχύσει το σενάριο δύο υποψηφίων, Λάππα και Παπαθανασίου.
Δήμος Κατερίνης :
Μάλλον πρέπει να θεωρείτια βέβαιη η στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Μηλιώτη 



Δήμος Πύδνας Κολινδρού:
Ο Βαγγέλης Λαγδάρης τυγχάνει ευρείας στήριξης, αλλά και στήριξης απο τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.




ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ενώ στους διαδρόμους και στα πολιτικά στέκια κυκλοφορούν διάφορες φήμες για τα χρίσματα και επιχρίσματα στην ΝΔ, εμείς έχουμε να παραθέσουμε γεγονότα, αλλά και πληροφορίες που συλλέξαμε απο στελέχη της ΝΔ για το πώς θα διαμορφωθεί ο χάρτης των υποψηφίων δημάρχων στο Νομό Πιερίας.
Δημος Δϊου Ολύμπου:
Είναι αλήθεια ότι ο Κώστας Δημόπουλος ξεκίνησε πολύ νωρίς και καθαρά δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για τη Δημαρχία του Δήμου αυτού.Το ανακοίνωσε νωρίς ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος και όχι υποψήφιος για χρίσμα ,προέβη σε συγκεντρώσεις, αλλά και επαφές για στελέχωση του συνδυασμού του.Μετέβη στην ΑΘήνα και εκεί παρουσία και άλλων στελεχών απο την Πιερία, έχοντας και την στήριξη της κυρίας (καθηγήτριας Παναπιστημίου γνωστής οικογένειας της ΝΔ)  απο την Κατερίνη, που είναι δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, έλαβε την διαβεβαίωση ότι θα στηριχτεί απο το κόμμα του.
Απο την άλλη ήταν έντονη η φήμη ότι ο Δημήτρης Μπέης έχει λάβει ήδη το χρίσμα.Και δέν ήταν απλές φήμες, αλλά μέχρι και σήμερα εκεί οδηγείτο το πράγμα (με δεδομένο και την προσωπική του σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά.Σήμερα τα πράγματα όμως αλλάζουν.
Ο Τσιφοδήμος, όλο το προηγούμενο διάστημα δέν μιλούσε πολύ, ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του και θυμάμαι μία αρχική του τοποθέτηση που είχε πεί "ότι θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος και ώς εν ενεργεία Δήμαρχος εκλεγμένος με τη σημαία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Τσιφοδήμου, κάτω απο πολύ παρασκήνιο και με δεδομένο ότι ο Κώστα Δημόπουλος, όπως ο ίδιος δήλωσε, θα είναι υποψήφιος θα έχουμε δύο υποψηφίους απο το χώρο της ΝΔ.
Δήμος Κατερίνης :
Οριστικά και χωρίς αντίπαλο υποψήφιος θα είναι ο νύν Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης


Δήμος Πύδνας Κολινδρού:

BASIKO_1Παρά τις προχθεσινές δηλώσεις του ο Βαγγέλης Πολύζος θα είναι ο εκλεκτός της ΝΔ και θα είναι μετά απο χρόνια υποψήφιος Δήμαρχος.