Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ο "ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ


ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Επεσαν έξω σε όλα τα προγνωστικά οι "κασσάνδρες " της πολιτικής μας και οι "μικρόψυχοι¨ δημοσιογράφοι ορισμέων ΜΜΕ. Πίστευαν ότι θα καταφέρουν να περάσουν με την επιστημονική και ύπουλη προπαγάνδα την άποψή τους, ότι ο Γιώργος είναι λίγος, ο Γιώργος δέν είναι επικοινωνιακός, αντιθέτως ότι ο "πρώην καταλληλότερος" υπερέχει κλπ. Δημοσκόπηση τη δημοσκόπηση το "πουγκί" των αναποφάσιστων άδειαζε και ο "πρώην καταλληλότερος" ουδεμία αποταμίευση δέν έκανε σε δημοσκοπική άνοδο της Νουδούλας.Παρά ταύτα συνέχισαν μέχρι και τώρα οι "επιτήδειοι" νταβατζήδες των μέσων" να μας λένε, ότι θα καταφέρει ο "πρώην καταλληλότερος" να αντιστρέψει υπέρ του το κλίμα στα debates.Eλπίζουν τί;Να ενθουσιαστεί ο λαός απο τις θεατρικές κινήσεις του Καραμανλή και να ξεγελαστεί εκ νέου;Δέν κατάλαβαν ότι αυτά πιά δέν περνάνε; Τί ελπίζουν να κάνει θεαματικές κινήσεις με το ψηφοδέλτιο επικρατείας; να μήν είναι υποψήφιοι η "γερουσία''; και άν δέν είναι τί; θα πειστεί ο λαός ότι ο Καραμανλής αλλάζει και θα του δώσουν το περίφημο συγχωροχάρτι; Τί ελπίζουν οι "προύχοντες" ορισμένων ΜΜΕ ΚΑΙ ΙΔΙαΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΕΡΤ, να καταφέρουν να βάλουν πλάτη στον "πρώην καταλληλότερο" και να ανατιστρέψουν το κλίμα κατά τι και να είναι η ήττα πιό λίγο πικρή;Δέν κατάλαβαν ότι ο "λίγος Γιωργάκης" μεγάλωσε, έγινε καπετάν Γιώργης και οδηγεί το "πειρατικό του" στα πελάγη, χωρίς να φοβάται τρυκιμίες και κύμματα;Δέν κατάλαβαν ακόμη οτι ο αγαπημένος τους " κατάλληλότερος" έγινε " πρώην"; Δέν καταλαβαίνουν ότι και μέσα στη βουβαμάρα των 15 ημερών (λόγω έλλειψης δημοσκοπήσεων - έτσι ήθελε ο "φοβισμένος") το κύμα θα συμπαρασύρει τα όσα προηγήθηκαν τον τελευταίο καιρό και θα βοηθήσει το πειρατικό του Γιώργου να πλέσει και να φτάσει στο τέρμα χωρίς κραδασμούς και απώλειες.Δέν κατάλαβαν ότι τελείωσαν τα ψέματα; δέν κατάλαβαν ακόμη ότι το μόνο που καταφέρουν με τις απροκάλυπτες προπαγάνδες τους είναι να δυναμώνουν τη θέληση του λαού για "αλλαγή" και ότι το "ποτάμι δέν γυρίζει πίσω;
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΝΕΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αρνήθηκε ο Εβερτ να είναι υποψήφιος...

sabbato 19 Σεπ 2009

http://press-gr.blogspot.com/2009/09/blog-post_4339.html

Εκδίδει ανακοίνωση από ώρα σε ώρα. Νέο ράπισμα στον Καραμανλή μετά τον αποκλεισμό του Π. Δούκα από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
.
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
.
Νέο σοβαρό πλήγμα για τον Κ. Καραμανλή. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-gr, ο Μιλιτάδης Εβερτ τον ενημέρωσε πριν από λίγη ώρα ότι αρνείται να συμμετέχει στις εκλογές και ως εκ τούτου να μπει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Μέσα στις επόμενες ώρες μάλιστα αναμένεται δήλωση του Μ. Εβερτ με την οποία θα κάνει γνωστό ότι δεν δέχεται την "τιμητική πρόταση" που του έγινε να ηγηθεί και πάλι του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
Αντίθετα με όσα λέγονταν τις προηγούμενες μέρες, ο Μ. Εβερτ ενοχλήθηκε έντονα - κατά τις πληροφορίες- από την αντιμετώπιση που είχε ο (γαμπρός του) Πέτρος Δούκας και τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Επίσης ο Μ. Εβερτ φέρεται να μην ήθελε επ' ουδενί να δοθεί η εντύπωση ότι υπήρξε από πλευράς του οποιαδήποτε "συναλλαγή" ή ότι "πούλησε" τον γαμπρό του για να είναι αυτός πάλι υποψήφιος.
Σημειώνεται ότι την πρόταση στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ να είναι πάλι επικεφαλής στο Επικρατείας την είχε κάνει ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής όταν τον επισκέφθηκε προ ημερών στο Πικέρμι. Τότε ο Μ. Εβερτ είχε απαντήσει θετικά αλλά οι εξελίξεις που μεσολάβησαν τον οδήγησαν στην απόφαση να αρνηθεί.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο για βοσκό που έπεσε σε χαράδρα


Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009 |

Σε χαράδρα βάθους 500 μέτρων, έπεσε βοσκός, αλβανικής καταγωγής. Το συμβάν συνέβη συνέβη λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Παρασκευής, στον Όλυμπο στη θέση Κρεβάτια. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, γλίστρησε από ένα βράχο και έπεσε στη χαράδρα. Μαζί του ήταν και ο εργοδότης του, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία. Η επιχείρηση διάσωσης, βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, από ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος στο Λιβάδι Ολύμπου

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

http://lefteria.blogspot.com/2009/09/blog-post_4237.html








Μεγάλη υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Λιβαδίου Ολύμπου σήμερα το απόγευμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, ο οποίος επισκέφθηκε την ιστορική κωμόπολη, συνοδευόμενος από αρκετούς Μητροπολίτες, τους βουλευτές του Νομού Λάρισας, το Νομάρχη κ.α, στα πλαίσια της τριήμερης επισκέψεως του στην περιοχή Ελασσόνας. Ο Πατριάρχης ξεκίνησε από το μοναστήρι Αγίας Τριάδος Λιβαδίου και κατόπιν εισήλθε στην κωμόπολη, όπου οι κάτοικοι είχαν ξεχυθεί στους δρόμους, για να τον υποδεχθούν. Στην είσοδο της εκκλησίας ανέμεναν τον Παναγιώτατο ο δήμαρχος του Λιβαδίου Γιώργος Γαλάνης μαζί με τον πρώην υφυπουργό υγείας Γιώργο Κωνσταντόπουλο. Μετά τη λειτουργία, ο Πατριάρχης μετέβη στο Ηρώο, όπου κατέθεσε στεφάνι εις μνήμην των πεσόντων στους εθνικούς αγώνες και εν συνεχεία επισκέφθηκε το δημαρχείο.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πατριάρχη ζητήσαμε από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πιερίας Γιώργο Κωνσταντόπουλο να μας κάνει δήλωση και μας είπε τα εξής: "Είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός και νομίζω ότι μας τιμάει όλους ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Παναγιώτατος, βρίσκεται εδώ στο Λιβάδι του Ολύμπου, στο δικό μας Λιβάδι, γιατί το Λιβάδι έτσι το νιώθουμε και εμείς οι Πιεριείς, και εμείς οι Κατερινιώτες, ότι είναι το δικό μας Λιβάδι, το Λιβάδι του Ολύμπου. Είναι εδώ λοιπόν ο Πατριάρχης, ο Πατριάρχης του Γένους μας.
Εγώ ως βουλευτής Πιερίας από το γειτονικό νομό βρίσκομαι εδώ, για να τον υποδεχθώ και εκ μέρους, έτσι το νιώθω τουλάχιστον, του λαού της Πιερίας ως εκπρόσωπος του και να πάρω την ευχή του. Τη χρειάζομαι πραγματικά τη δικιά του καλή δύναμη από το δικό του χέρι. Νομίζω ότι εκφράζω όχι την προσωπική μου συγκίνηση, αλλά τη συγκίνηση όλων των κατοίκων εδώ των παρολυμπίων περιοχών σε ένα ιστορικό χωριό, στο χωριό του Γεωργάκη Ολυμπίου.
Ξέρουμε την προσφορά του Λιβαδίου στους αγώνες του Έθνοιυς, ξέρουμε τι σημαίνει Λιβαδιώτικη ψυχή και Λιβαδιώτικη καρδιά και φυσικά αυτό το γνωρίζει και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, ο κ.κ. Βαρθολομαίος".
Ζούμε και με τους Λιβαδιώτες κάτω στην Πιερία κ. Κωνσταντόπουλε και εσείς ως υφυπουργός Υγείας δημιουργήσατε εδώ το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο, ετσι δεν είναι;
"Ε, φυσικά ζούμε με τους Λιβαδιώτες, με τους οποίους έχουμε μια σχέση τόσα χρόνια. Τους όφειλα κάτι εδώ, το οποίο το έκανα πριν δυο χρόνια, το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο και από τότε έχουμε ένα καλό, πολύ καλό δεσμό. Αυτό το ιατρείο ήταν όνειρο τους και είχα την τιμή να βάλω την υπογραφή να το κάνω και όχι μόνο να κάνω το οίκημα, αλλά να το στελεχώσω με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Και από τότε φυσικά και με τον Δήμαρχο Γιώργο Γαλάνη διατηρούμε πολύ άριστες σχέσεις. Ήταν μια υπόσχεση, την οποία τήρησα και φυσικά από τότε νιώθω την αγάπη τους πάντοτε, όπου και αν την χρειαστώ".
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ορίστε που πηγαίνουν τα λεφτά μας!

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 Σεπ 2009 - (ΚΡΟΓΙΑΣ)

Η δικαίωση όσων είπε ο Γιώργος στη Δ.Ε.Θ., δεν άργησε να 'ρθει... Και όπως πάντα, σε κάθε σκανδαλάρα της Ν.Δ., υπάρχει κι ένας... "παραπλανημένος"...
Δείτε στο βίντεο μια ΕΙΔΗΣΑΡΑ "της τελευταίας στιγμής":


Share/Save/Bookmark
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ήταν στραβό το κλήμα, ήρθαν και τα σκάνδαλα

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)

Στη Ν.Δ. έγιναν σκέψεις ακόμη και για αποπομπή του πρώην υφυπουργού Άμυνας από το ψηφοδέλτιο της Α΄ Πειραιώς, αλλά ύστερα από διαβουλεύσεις κρίθηκε σκόπιμο να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι

Ήταν στραβό το κλήμα, ήρθαν και τα σκάνδαλα

Χαριστική βολή για Ν.Δ., η καταδίκη Μιχαλολιάκου για τα ταξίδια της χλιδής και το ρουσφέτι στον «μυστικοσύμβουλο» του Καραμανλή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ nasopoulos@dolnet.gr


Χρ. Χατζηεμμανουήλ: Ο ίδιος ανακοίνωσε χθες ότι δεν επιθυμεί τη μετακίνησή του στη  θέση του εκπροσώπου της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπό το βάρος  των αντιδράσεων
Διέξοδο από τις σκανδαλώδεις υποθέσεις Μιχαλολιάκου και Χατζηεμμανουήλ οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο μιας πολιτικής θύελλας που καθηλώνει τη Ν.Δ. στην τελική ευθεία για τις κάλπες, αναζητεί απεγνωσμένα η κυβέρνηση.
Παράλληλα, ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί δεν κρύβουν τον φόβο ότι η κυβέρνηση δέχθηκε τη χαριστική βολή.
Η καταδικαστική απόφαση εις βάρος του κ. Μιχαλολιάκου, την οποία αποκάλυψαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ», προκάλεσε μούδιασμα στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης, ενώ επιτελικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν ότι δημιουργείται μείζον θέμα ηθικής τάξης για τον πρώην υφυπουργό και την υποψηφιότητά του στην Α΄ Πειραιώς. Μέσα σε κλίμα σύγχυσης, το κυβερνητικό επιτελείο παρείχε τελικώς μισή κάλυψη στον κ. Μιχαλολιάκο προκειμένου να αποφύγει νέα εσωκομματικά προβλήματα στον Πειραιά, ενώ ο ίδιος απέδωσε την καταδικαστική απόφαση σε «ανίερο πόλεμο» που δέχεται από «συμφέροντα».
Παράλληλα, οι έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και οι εσωκομματικές εκρήξεις στη Ν.Δ. ματαίωσαν το μεγάλο κυβερνητικό ρουσφέτι για τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ και «μυστικοσύμβουλο» του Πρωθυπουργού, Χρ. Χατζηεμμανουήλ. Ο ίδιος ανακοίνωσε χθες ότι δεν επιθυμεί τη μετακίνησή του στη θέση του εκπροσώπου της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπό το βάρος των αντιδράσεων που υπάρχουν κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Εξετέθησαν. Η υπόθεση Μιχαλολιάκου έπεσε σαν κεραυνός στο Μαξίμου, το οποίο- όπως αναγνώριζαν συνεργάτες του κ. Καραμανλή- βγαίνει εκτεθειμένο από την καταδίκη του πρώην υφυπουργού. Και αυτό γιατί στη δικαστική απόφαση τονίζεται ότι το πρωθυπουργικό γραφείο ήταν ενήμερο για τις καταγγελίες που υπήρχαν εναντίον του για τα «ταξίδια της χλιδής» στη Βουλγαρία. Στη Ν.Δ. έγιναν σκέψεις ακόμη και για αποπομπή του κ. Μιχαλολιάκου από τον ψηφοδέλτιο της Α΄ Πειραιώς, αλλά ύστερα από διαβουλεύσεις και με τον ίδιο κρίθηκε σκόπιμο να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι. Πρώτον, γιατί ο βουλευτής δεν μπορούσε να αντικατασταθεί καθώς έχει εκπνεύσει η προθεσμία υποψηφιοτήτων και, δεύτερον, επειδή εκτιμήθηκε ότι θα άνοιγε μια νέα μεγάλη πληγή για τη Ν.Δ. στον Πειραιά, με καταστροφικά αποτελέσματα για το κόμμα στις κάλπες.
Υπό αυτές τις συνθήκες, κυβερνητικές πηγές απέφευγαν χθες να σχολιάσουν την ουσία της υπόθεσης και παρέπεμπαν στις εξηγήσεις που θα έδινε ο ίδιος ο κ. Μιχαλολιάκος. Με στόχο, εξάλλου, να μην εμφανιστεί ο πρώην υφυπουργός ότι βρίσκεται σε μετέωρη θέση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο «για πληρέστατη και μακροσκελή ανακοίνωση του κ. Μιχαλολιάκου που καλύπτει το θέμα».
«Ανίερος πόλεμος». Από την πλευρά του, ο πρώην υφυπουργός επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγο νός της καταδικαστικής απόφασης και παρέπεμψε για απαντήσεις στον... πειραϊκό λαό και στο αποτέλεσμα των εκλογών. Με την ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι θα ασκήσει έφεση, ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι όσα εμπεριέχονται στη δικαστική απόφαση αποτελούν «αστήρικτα και χωρίς διασταύρωση κουτσομπολιά»! «Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι όταν συγκρούεσαι με συμφέροντα θα δεχθείς ανίερο και ανήθικο πόλεμο. Το κείμενο, η απόφαση δεν μου έχει ακόμα κοινοποιηθεί...» είχε αναφέρει νωρίτερα με δηλώσεις του στον «City 99.5», ενώ πρόσθεσε ότι το Μαξίμου «είχε πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων» την επίμαχη επιστολή του απόστρατου ταξίαρχου Κων. Καλημερίδη για όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλγαρία.
«Τα ταξίδια που έκανα εγώ για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της χώρας ήταν από τα πλέον λιτά που είχαν γίνει ποτέ. Δέχομαι να συγκριθεί με του οποιουδήποτε υπουργού ή υφυπουργού, οποιασδήποτε κυβέρνησης. Γιατί η στάση ζωής που έχω είναι στάση απλή, απέριττη, ταπεινή, σεμνή,
Ο αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και οι εσωκομματικές εκρήξεις στη Ν.Δ.
ματαίωσαν το κυβερνητικό ρουσφέτι για τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ Χρ. Χατζηεμμανουήλ
λαϊκή. Την απάντηση θα τη δώσει και ο πειραϊκός λαός, θα τη δώσει και ο ελληνικός λαός όπως την έχει δώσει πολλές φορές», κατέληξε. Για την υπόθεση, ωστόσο, υπήρξε αιχμηρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που κρίνει ότι όσα αναφέρονται στη δικαστική απόφαση είναι ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο πολιτεύτηκε η κυβέρνηση Καραμανλή και του τρόπου «με τον οποίο ορισμένοι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης αντιλαμβάνονταν το λειτούργημά τους», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς έθεσε ζήτημα παραμονής του πρώην υφυπουργού στις λίστες της Ν.Δ.
Την πήραν πίσω. Οι κραυγές εντός και εκτός Ν.Δ. ανάγκασαν το Μαξίμου να ανακρούσει πρύμναν και να πάρει πίσω τη σκανδαλώδη μετακίνηση του προέδρου του ΟΠΑΠ Χρ. Χατζηεμμανουήλ στο ΔΝΤ, η οποία δρομολογήθηκε εν κρυπτώ στα τέλη Αυγούστου, στο παρά πέντε της προκήρυξης των εκλογών. Με επιστολή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Χατζηεμμανουήλ ενημέρωσε χθες το πρωί ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του για τη θέση, ενώ με δήλωσή του επιχείρησε να εμφανίσει ως αμέτοχο τον κ. Καραμανλή στην υπόθεση, καθώς ευχαρίστησε για το μεγάλο ρουσφέτι τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επίμαχη τοποθέτηση αποτελούσε προσωπική απόφαση του υπουργού. Παράλληλα, ο κ. Χατζηεμμανουήλ προσπάθησε να αποσυνδέσει τη μετακίνησή του στο ΔΝΤ από τους προεκλογικούς σχεδιασμούς του Μαξίμου. «Μου προτάθηκε να εκπροσωπήσω τη χώρα στο ΔΝΤ σε χρόνο ανύποπτο, όταν δεν μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η αποστολή αυτή θα ξεκινούσε στο μέσον προεκλογικής περιόδου», ανέφερε στη δήλωσή του. Και αφού επιτέθηκε στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για την έντονη αντίδραση του Κινήματος, την οποία χαρακτηρίζει «μεσαιωνική», κατέληξε:
«Κάθε συνετός και εχέφρων Έλληνας αντιλαμβάνεται ότι η εκπροσώπηση της χώρας στο εξωτερικό, είτε σε πολιτικό επίπεδο είτε σε τεχνοκρατικό, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να στηρίζεται στη συναίνεση και την ομοθυμία. Όταν ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητεί ευθέως και με τέτοια οξύτητα μια επιλογή και δηλώνει διατεθειμένος να την ανατρέψει, εφόσον το μπορεί, ακόμη και αν αυτό δεν είναι σωστό για την εικόνα της χώρας, είναι φανερό ότι αυτές οι προϋποθέσεις ακυρώνονται. Για τον λόγο αυτό, δηλώνω ότι δεν θα αποδεχθώ τον ορισμό μου».
Πλήρωσαν και για διερμηνέα που δεν γνώριζε βουλγαρικά

Αποκαλυπτική είναι η δικαστική απόφαση για τα ταξίδια χλιδής του Β. Μιχαλολιάκου στη Βουλγαρία (τα οποία έγιναν στο διάστημα Μάιος 2004- Ιούλιος 2006):

«Προκύπτει από το υπάρχον αποδεικτικό υλικό ότι με την επιστολή αναφέρθηκαν γεγονότα που αφορούσαν τις επισκέψεις του υφυπουργού, τα οποία ήταν αληθινά: Η ελληνική αποστολή, κατά την πρώτη επίσκεψη, είχε ως λόγο μία έκθεση αμυντικού υλικού, στην οποία οι περισσότερες αποστολές των άλλων κρατών αποτελούνταν από τεχνοκράτες, 1 έως 4 άτομα. Η ελληνική αποστολή περιελάμβανε 16 άτομα. Επελέγη μάλιστα να παραμείνουν όλα στο πολυτελές ξενοδοχείο “Seraton” με δαπάνη του ελληνικού Δημοσίου, μολονότι από τη βουλγαρική πλευρά προσφερόταν δωρεάν το κατάλυμα υψηλόβαθμων επισκεπτών “Lozenets” για έξι άτομα και τα υπόλοιπα θα μπορούσαν, με λιγότερα έξοδα, να παραμείνουν και αυτά στο ίδιο κατάλυμα. Στο κατάλυμα αυτό είχαν διανυκτερεύσει σε άλλες επισκέψεις άλλοι Έλληνες προσκεκλημένοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και ο ίδιος ο υπουργός κ. Μεϊμαράκης.

Περαιτέρω, στην ίδια αποστολή περιλαμβανόταν η διερμηνέας Μ.Δ. επ΄ αμοιβή έργου και λοιπών εξόδων μετακίνησης και διαμονής, η οποία μάλιστα δεν γνώριζε βουλγαρικά, αλλά μόνο αγγλικά, τη στιγμή που η βουλγαρική πλευρά προσέφερε δωρεάν μεταφραστή από τα ελληνικά στα βουλγαρικά και αντίστροφα και διερμηνέα διέθετε και η ελληνική πρεσβεία. Στο ίδιο ταξίδι στην αποστολή περιλαμβάνονταν δύο κινηματογραφιστές και ένας φωτογράφος από την Αθήνα, ενώ μπορούσε να επιλεγεί τοπικό τηλεοπτικό συνεργείο και φωτογράφος, λύση οικονομικότερη, που υιοθετήθηκε πάντως από τον υφυπουργό στα επόμενα ταξίδια.
Επίσης, ο Βασίλειος Μιχαλολιάκος είχε κατά την πρώτη του επίσκεψη αγοράσει μπουφάν από τη Φιλιππούπολη και έψαχνε να βρει ίδια και κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στη Σόφια. Ισχυρίστηκε μάλιστα, χαριτολογώντας, σε μέλη της αποστολής παρουσία της ίδιας ως άνω μάρτυρα που ακολουθούσε τη σύζυγό του, εκ του πρωτοκόλλου, ότι βρήκε αυτά κατά την έξοδό του από το νυχτερινό κέντρο “Διόνυσος” μετά το τέλος της εκεί διασκέδασης, και ότι δεν ήταν μεθυσμένος, αλλιώς δεν θα τα έβλεπε. Τέλος, κατά τη δεύτερη επίσκεψη, ο Κωνσταντίνος Καλημερίδης αγόρασε, πέραν του εθιμοτυπικού δώρου, ένα ξίφος για λογαριασμό του Βασιλείου Μιχαλολιάκου, με πιστοποιητικό αυθεντικότητας, αξίας 207,50 ευρώ. Όταν ο Μιχαλολιάκος έμαθε ότι ο Καλημερίδης ζήτησε να πληρωθεί, του πέταξε θυμωμένος 200 ευρώ, λέγοντας ότι τα υπόλοιπα του τα χρωστάει. Αυτό το τελευταίο συμβάν με το ξίφος αποτέλεσε κατά την άποψη του Καλημερίδη την αιτία για την πρόωρη αποστρατεία του...».
Με αποστράτευσαν επειδή του ζήτησα να πληρώσει για το ξίφος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

«Με έβλαψε διότι έβγαινε στην τηλεόραση και έλεγε ότι όλα αυτά είναι δημιουργήματα της φαντασίας μου, ότι κινούμαι στο πλαίσιο του κωμικού και του τραγικού, ότι είναι αναλήθειες. Την ώρα που τον άκουγα να λέει αυτά τα πράγματα ένιωθα πάρα πολύ άσχημα, όπως νιώθω και τον τελευταίο καιρό που τον βλέπω να μιλάει για ήθος. Μου έρχεται να τρελαθώ όταν τον βλέπω στην τηλεόραση να λέει να κάνουμε κίνημα ηθικών και να καθαρίσουμε τα ψηφοδέλτια».
Πριν από τρία χρόνια ο πρώην στρατιωτικός ακόλουθος κ. Κωνσταντίνος Καλημερίδης έστειλε στο Μαξίμου επιστολή όπου κατέγραφε τη σπατάλη δημοσίου χρήματος κατά τις επισκέψεις του πρώην υφυπουργού Άμυνας κ. Μιχαλολιάκου στη Σόφια. Το 2007 ο υποψήφιος σήμερα βουλευτής της Ν.Δ. του έκανε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση και ο αποστρατευμένος ακόλουθος απάντησε με ανταγωγή αιτούμενος την καταδίκη του πρώην υπουργού για εξύβριση και προσβολή της προσωπικότητάς του. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε πλήρως τον κ. Καλημερίδη: «Είχα αποδείξεις για αυτά που έλεγα σχετικά με τη σπατάλη δημοσίου χρήματος. Όμως η καριέρα μου βλάφθηκε ανεπανόρθωτα».
Τα πέταξε στο πάτωμα.
Σύμφωνα με τον αντίδικο του πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, για την αποστρατεία του ευθύνεται ένα... ξίφος: «Του ζήτησα χρήματα για ένα ξίφος που ήθελε να του αγοράσω στη Σόφια. Το συγκεκριμένο ξίφος ήταν αντίκα από το Πολεμικό Μουσείο και επειδή ο κ. Μιχαλολιάκος αγόραζε όπλα αντίκες και είδα ότι έδινε πολλά λεφτά, του πρότεινα να του πάρω ένα πιο φθηνό από εκποίηση. Όταν του ζήτησα τα 207,5 ευρώ- 200 ευρώ για το ξίφος και 7,5 για το πιστοποιητικό αυθεντικότητας- είχε μία πάρα πολύ άσχημη αντίδραση: έβγαλε από το πορτοφόλι του 2 χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και μου τα πέταξε στο πάτωμα. Είπε: “Πάρε τα 200 και τα 7,5 θα στα χρωστώ”. Κατά την άποψή μου αυτό το συμβάν οδήγησε στην αποστρατεία μου».
Όταν ο κ. Καλημερίδης ενημερώθηκε ότι αποστρατεύεταικαι μάλιστα με ταχύτατες διαδικασίες- απευθύνθηκε στον υπουργό Άμυνας, πρώτα στον κ. Σπηλιωτόπουλο και αργότερα στον κ. Μεϊμαράκη. «Και οι δύο υποσχέθηκαν ότι θα κοιτάξουν το θέμα μου και θα με δικαιώσουν αλλά δεν έγινε τίποτα».
Όπως επισημαίνει ο απόστρατος ταξίαρχος, το διοικητικό δικαστήριο προ μηνός τον δικαίωσε αποφασίζοντας ότι «κακώς αποστρατεύτηκε», όμως το ΓΕΕΘΑ δεν δέχθηκε την απόφαση.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Σάββας, η δισκέτα και τα σκάνδαλα

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)

Από το στρατηγείο του Γ. Σουφλιά στο πλευρό του Κ. με όραμα τη... διαδοχή!

Ο Σάββας, η δισκέτα και τα σκάνδαλα

Οι κουμπάροι και τα ομόλογα θάμπωσαν το άστρο του Τσιτουρίδη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ Λ. ΠΟΛΙΤΗΣ


Ο Γιώργος  Σουφλιάς δεν  ξέχασε ποτέ ότι  τον Μάρτιο του  1997 ο τότε  στενός του  συνεργάτης  Σάββας  Τσιτουρίδης  «αυτομόλησε» στο  στρατόπεδο  Καραμανλή
Το πιο γνωστό γαλάζιο ανέκδοτο τον κρίσιμο μήνα Μάρτιο του 1997 είχε πρωταγωνιστή τον Σάββα Ττσιτουρίδη. Ήταν τότε που ο Κώστας Καραμανλής νίκησε με ευκολία τον Γιώργο Σουφλιά στη μάχη για τη διαδοχή τού Μ. Έβερτ. Ο βουλευτής του Κιλκίς, γνωστός εκείνη την περίοδο ως «ο Βρυξελλιώτης», με τις πολλές φιλοδοξίες είχε εγκαίρως τοποθετηθεί στο πλευρό του Γιώργο Σουφλιά και μπαινόβγαινε στο στρατηγείο του στην οδό Βεντήρη. Όταν όμως μπήκε στην κούρσα ο Κώστας Καραμανλής και μέσα σε λίγες ώρες άλλαξαν τα δεδομένα, ο Σάββας διέβλεψε αμέσως την ανατροπή και χωρίς δεύτερη σκέψη αυτομόλησε στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών τού νέου υποψήφιου αρχηγού.
Παρ΄ ότι δεν ήταν ο μόνος που άφησε τον Σουφλιά για τον Καραμανλή, ο Σάββας βρέθηκε (και τότε) στη δίνη του κυκλώνα. Οι εχθροί του μάλιστα διακινούσαν με βεβαιότητα την «κακία» ότι ήταν τόσο μεγάλη η πρεμούρα του να βοηθήσει τον Καραμανλή ώστε πήρε τη νύχτα κρυφά τη δισκέτα με τα αρχεία των κομματικών στελεχών της Ν.Δ. σε όλη τη χώρα από το γραφείο του Γιώργου Σουφλιά και την πήγε στο επιτελείο του Καραμανλή! Πού σταματάει η πραγματικότητα και πού αρχίζει ο μύθος σ΄ αυτήν την ιστορία δεν μάθαμε ποτέ. Η ρετσινιά όμως στον Σάββα έμεινε. Όπως έμεινε και η σταθερή εχθρότητα του Γιώργου Σουφλιά στο πρόσωπό του.
Ο Σάββας Τσιτουρίδης όμως είχε επενδύσει σωστά και για πολλά χρόνια δεν είχε ανάγκη τον Γιώργο Σουφλιά. Ανήκε- λένε στην Ρηγίλλης- πλέον στο κλαμπ των ισχυρών. Ήταν ο άνθρωπος του Καραμανλή, επίλεκτο μέλος της ομάδας των λοχαγών που ήταν οι πρώτοι υπερασπιστές του προέδρου, ενώ στην πορεία έγινε και πολιτικός φίλος του τσάρου της Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, επίσης ορκισμένου εχθρού του Γιώργου Σουφλιά.
«Μακεδονάρχης». Τα χρόνια πέρασαν και ο Σάββας δικαιώθηκε. Στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή πήρε δυνατό υπουργείο. Επειδή όμως- όπως λένε στελέχη της Ν.Δ.- οι φιλοδοξίες ήταν πολλές, αμέσως μόλις κάθησε στον θώκο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έβαλε μπροστά τις μηχανές για την επόμενη μέρα. Ο πρώτος στόχος του ήταν να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη στη Μακεδονία. Ήθελεαναφέρουν οι ίδιες πηγές- να καλύψει το κενό που άφηνε ο Καραμανλής στη Βόρεια Ελλάδα και να γίνει «μακεδονάρχης». Κι αυτό, όπως έλεγαν με υπονοούμενα οι φίλοι του, ήταν μόνο το πρώτο βήμα. Για το δεύτερο, ο πήχυς ήταν πολύ ψηλά. Η μύχια επιθυμία του- υποστηρίζουν οι συνεργάτες του- ήταν να διαδεχθεί τον Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία.
Ξαφνικά λίγους μήνες μετά τη μεγάλη νίκη της Ν.Δ. το 2004, «ο Ερμής έγινε ανάδρομος και το άστρο του Σάββα Τσιτουρίδη θόλωσε» λέει ένας απο αυτούς που τον αντιπαθούν σταθερά μέσα στο κόμμα. Η γνωστή περιπέτεια με τη μεταγραφή- ρουσφέτι του γιου του από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης στην Αθήνα τον οδήγησε εκτός κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός όμως- όπως φάνηκε στην πορεία- δεν καταδίκασε στη συνείδησή του τον καλό του φίλο γι΄ αυτή την πράξη. Άλλωστε αυτό για το οποίο είχε κατηγορηθεί ήταν ένα θέμα προσωπικό και ευαίσθητο. Έτσι, όταν η υπόθεση ξεχάστηκε, του έδωσε τη δεύτερη ευκαιρία. Τον επανέφερε στην κυβέρνηση σε πιο ισχυρό και πιο μεγάλο υπουργείο. Του έδωσε το υπουργείο Απασχόλησης για να χειριστεί το καυτό θέμα της επίλυσης του Ασφαλιστικού. Είπαμε όμως, το... άστρο του Σάββα είχε χαθεί και η νέα μεγάλη θέση ήταν γ΄ αυτόν καταστροφική. Εμφανίστηκε μπλεγμένος σε δύο κρίσιμες υποθέσεις σκανδάλων, τα ομόλογα και τους «κουμπάρους». Όσες εξηγήσεις και εάν έδωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά, δεν κατάφερε να διασωθεί. Ο κ. Κ. Καραμανλής τον απομάκρυνε για δεύτερη φορά από την κυβέρνηση και από τον φιλικό του κύκλο. Παρ΄ όλα αυτά, κατάφερε να επανεκλεγεί στις εκλογές του 2007 και να παραμείνει στο παιχνίδι.
Ο αποκλεισμός από τα ψηφοδέλτια και τα χατίρια για το Βατοπέδι
Η ζωή όμως κάνει κύκλους και αυτοί οι κύκλοι στην πολιτική είναι πιο συχνοί και απρόβλεπτοι. Ο πιο μεγάλος αντίπαλος του Κώστα Καραμανλή το 1997, ο Γιώργος Σουφλιάς, έφτασε να είναι ο καλύτερος πολιτικός φίλος του- και να παίρνουν από κοινού όλες τις κρίσιμες αποφάσεις. Όπως αυτή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες στις 4 Οκτωβρίου. Ο Σάββας Τσιτουρίδης δεν φτάνει που ήταν απέναντι στους δύο ισχυρούς άνδρες του κόμματος, τους προκάλεσε κιόλας διαφωνώντας ανοιχτά με την απόφασή τους για εκλογές. Ήταν αυτός ο λόγος που κόπηκε από τη λίστα; Κάποιοι- μάλλον επιπόλαιοιλένε πως ναι. Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι κόπηκε από μια κρυφή δημοσκόπηση που παρήγγειλε ο κ. Καραμανλής για να μάθει τη γνώμη που έχουν οι πολίτες για τα στελέχη του. Οι φίλοι του Σάββα δεν συμμερίζονται ούτε τη μία ούτε την άλλη εκδοχή και ψιθυρίζουν έναν τρίτο λόγο: ότι ο Σάββας Τσιτουρίδης δεν δέχθηκε ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνει χατίρια στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Εξηγήσεις. Όποιος και να είναι ο πραγματικός λόγος, προς το παρόν τον γνωρίζουν μόνον ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο Γιάννης Αγγέλου και, ενδεχομένως, ο Γιάννης Λούλης.
Σίγουρα όμως τον ξέρει και ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης. Γι΄ αυτό- λένε στελέχη της Ρηγίλλης- είναι ρητορικό το ερώτημα που απηύθυνε στη χθεσινή ομιλία του προς τους ψηφοφόρους του στο Κιλκίς:
«Πρέπει ο Κώστας Καραμανλής να εξηγήσει και σ΄ εμένα και σ΄ εσάς τους λόγους για τους οποίους χωρούσα στα καθαρά ψηφοδέλτια του 2007 και δεν χωρούσα το 2009.
Την οφείλει αυτή την εξήγηση και σε εμένα και σ΄ εσάς». Ο Σάββας Τσιτουρίδης καλώς είπε ό,τι είπε για να κρατήσει τους ψηφοφόρους του ζεστούς. Ξέρει όμως καλά ότι αυτή την απάντηση δεν θα την πάρει ποτέ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Γαλάζιοι δελφίνοι στα χαρακώματα

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009 - (τα νεα)

Στη Ν.Δ. όλο και περισσότεροι προεξοφλούν ότι μια μεγάλη ήττα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα επιταχύνει και τις εξελίξεις για τη διαδοχή του Κ. Καραμανλή

Τα γκάλοπ τους αναγκάζουν τώρα να ανεβάσουν ταχύτητες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ nasopoulos@dolnet.gr

Στα χαρακώματα για την «επόμενη μέρα» βρίσκονται πλέον οι γαλάζιοι δελφίνοι, καθώς μπροστά στο φάσμα μιας μεγάλης ήττας οι περισσότεροι στη Ν.Δ. προεξοφλούν ότι η 4η Οκτωβρίου θα επιταχύνει και τις εξελίξεις για τη διαδοχή του Κ. Καραμανλή.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ότι πρόθεσή του είναι να κρατήσει το τιμόνι της Ν.Δ. ακόμη κι αν ηττηθεί στις εκλογές, προβεβλημένα στελέχη του κόμματος εμφανίζονται πεπεισμένα ότι η αποχώρηση του κ. Καραμανλή από τη Ρηγίλλης θα είναι άμεση, ιδίως εάν η ήττα είναι συντριπτική και το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Οι προϋποθέσεις, άλλωστε, που σπεύδει να θέσει ο ίδιος- να αισθάνεται «χρήσιμος» και να τον θέλει η κομματική βάση- ενισχύουν τη διαδοχολογία στο γαλάζιο στρατόπεδο και φουντώνουν, παράλληλα, το κλίμα ηττοπάθειας. Σε περίπτωση «διαχειρίσιμης» ήττας, τα ίδια στελέχη δεν αποκλείουν ο Πρωθυπουργός να επιδιώξει την παραμονή του στη Ρηγίλλης, αλλά εκτιμούν ότι θα ζητήσει επιβεβαίωση της ηγεσία του μέσα από ένα έκτακτο συνέδριο.

Προετοιμάζονται. Το μήνυμα είναι ότι με κάθε σενάριο ήττας η απώλεια της εξουσίας θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στο εσωκομματικό πεδίο. Και γι΄ αυτή την εξέλιξη είναι κοινό μυστικό στη Ν.Δ. ότι σπεύδουν να προετοιμαστούν οι κ.κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Αντ. Σαμαράς και Δημ. Αβραμόπουλος. Τακτικοί συνομιλητές τους επισημαίνουν ότι όλοι μέχρι τις εκλογές θα αποφύγουν κάθε δημόσια αντιπαράθεση, για την οποία θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν και να χρεωθούν μερίδιο της εκλογικής ήττας. Αλλά οι περισσότεροι στη Ν.Δ. είναι βέβαιοι ότι μετά τις εκλογές η τακτική τους θα αλλάξει άρδην. Η δημοσκοπική κατάρρευση της Ν.Δ., ωστόσο, αναγκάζει τους επίδοξους διαδόχους και τα επιτελεία τους να ανεβάσουν ταχύτητες.
Η Ντόρα με πνευμονία. Στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» νοσηλεύεται από χθες η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Οι θεράποντες ιατροί της διέγνωσαν πως πάσχει από πνευμονία και της χορήγησαν ενδοφλέβια αγωγή, χωρίς ωστόσο η κλινική της εικόνα να εμπνέει ανησυχία, όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά στα «ΝΕΑ». Σημειώνεται πως για προληπτικούς λόγους ελήφθη από την υπουργό Εξωτερικών επίχρισμα, καθώς οι γιατροί οφείλουν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1), ωστόσο το τεστ ταχείας διάγνωσης στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε αρνητικό.

Στελέχη της Ν.Δ. εμφανίζονται πεπεισμένα ότι η αποχώρηση του Κ. Καραμανλή θα είναι άμεση, εάν η ήττα είναι συντριπτική
Πατάνε γκάζι στην κούρσα της διαδοχής
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Με την πιο οργανωμένη ομάδα στο κόμμα
Η υπουργός Εξωτερικών, η οποία νοσηλεύεται από χθες το πρωί στο νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας, κινήθηκε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Βρυξελλών και Α΄ Αθήνας, σε έναν αγώνα δρόμου να συνδυάσει τα υπουργικά καθήκοντα με την προσπάθεια μιας δυναμικής επανεκλογής. Πολλοί στη Ν.Δ. θεωρούν ότι βγαίνει κερδισμένη και στο εσωκομματικό πεδίο με την απόφαση να μην αντιταχθεί στους εκλογικούς σχεδιασμούς του Κ. Καραμανλή, έστω κι αν η πλειονότητα των γαλάζιων στελεχών δεν επιθυμούσε την επίσπευση των εκλογών. Η ίδια, άλλωστε, απέφυγε να βγει σθεναρά υπέρ της πρόωρης κάλπης. Από τους εσωκομματικούς ανταγωνιστές έχει την πιο οργανωμένη ομάδα στο κόμμα, δημοσκοπικά εμφανίζεται ισχυρότερη από τους κ.κ. Σαμαρά και Αβραμόπουλο. Στη Ν.Δ. δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι παραμένουν ανοικτές οι πληγές στην εικόνα της υπουργού από τη διαφυγή του πρώην στελέχους της Ζίμενς Χρ. Καραβέλα. Με αφορμή την υπόθεση Καραβέλα, άλλωστε, αρκετοί στο εσωκομματικό πεδίο είχαν στοχοποιήσει την κ. Μπακογιάννη για την άνετη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.
Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, τα περισσότερα στελέχη της λεγόμενης μητσοτακικής πτέρυγας έχουν αρχίσει να κινητοποιούνται στο κομματικό στερέωμα, με στόχο να μη βρεθούν απροετοίμαστοι εάν οι κάλπες επισπεύσουν και την «επόμενη μέρα» στη Ν.Δ.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Ζει την πρώτη μέρα του... πολέμου
Η σκληρή επίθεση που δέχθηκε ο κ. Αντ. Σαμαράς από τους βουλευτές Ηλείας κ.κ. Γ. Κοντογιάννη, Π. Αδρακτά και κ. Κρινιώ Κανελλοπούλου αποτελεί για πολλούς στο κόμμα την πρώτη δημόσια πράξη πολέμου για τη διαδοχή. Ο υπουργός βρέθηκε στο στόχαστρο με την κατηγορία ότι προωθεί την ένταξη του ναού του Επικουρίου Απόλλωνος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ενώ δέχθηκε επίθεση και από την αρμόδια τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρία Δαμανάκη. Ο υφυπουργός Απασχόλησης κ. Κοντογιάννης, που πρόσκειται στη μητσοτακική πτέρυγα και πρωταγωνιστεί στην επίθεση, υπήρξε και χθες λάβρος κατά του κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι η κίνησή του για τον αρχαίο ναό στη Φιγαλία είναι αντίστοιχη με το «να διεκδικούσαν οι Μεγαρείς τον Παρθενώνα». Στο ΥΠΠΟ επικαλούνται τοπογραφικά σχέδια της ΟΥΝΕΣΚΟ και πόρισμα της Διεύθυνσης Τοπογραφήσεων και Κτηματολογίου που εντάσσει τον ναό στα όρια της Μεσσηνίας, αλλά βουλευτές της Ν.Δ. τόνιζαν χθες με νόημα ότι η υπόθεση δείχνει πλέον ότι «κανένα λάθος δεν συγχωρείται». Ο ίδιος εμφανίζεται αποφασισμένος να αποφύγει αυτή την ώρα ρήξεις αλλά πολιτικοί φίλοι του σχολίαζαν ότι «το γεγονός πως κάποιοι επιδιώκουν να ανοίξουν μέτωπα είναι σαν να ρίχνουν νερό στον μύλο του ΠΑΣΟΚ». Σε κομματικό επίπεδο, ο υπουργός Πολιτισμού κινείται με στόχο μια ισχυρή επανεκλογή στη Μεσσηνία, ενώ επιδιώκει να επεκτείνει τους διαύλους του με τα λεγόμενα καραμανλικά στελέχη.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ποντάρει στη... νέα γρίπη
O κ. Αβραμόπουλος εκτιμά ότι η αντιμετώπιση της νέας γρίπης έχει ενισχύσει τις μετοχές του στο εσωκομματικό πεδίο και στην κοινωνία, την οποία θεωρεί κρίσιμο παράγοντα για την ώρα της διαδοχής. Αποφεύγει κάθε ρήξη αυτή την περίοδο, ενώ προετοιμάζεται για τη μάχη της Α΄ Αθήνας με την κ. Μπακογιάννη που θα αποτελέσει κρίσιμο τεστ και για την «επόμενη μέρα». Με ενδιαφέρον, εξάλλου, παρακολουθούν πολλοί στη Ν.Δ. και την τύχη στενών συνεργατών του οι οποίοι διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή, όπως η κ. Μαρία Τροχάνη (Αρκαδία), ο κ. Χάρης Λαμπρόπουλος (Ηλεία) κ.ά.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

"Κλειδώνει" το ντιμπέιτ

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Οριστικά στις 22 Σεπτεμβρίου
Συμφωνία για την τηλεοπτική αναμέτρηση Καραμανλή-Παπανδρέου

"Κλειδώνει"

το ντιμπέιτ

Συμφώνησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ντιμπέιτ Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία Ευ.Αντώναρου και Γ.Παπακωνσταντίνου, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται για το ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών μετά τις ενστάσεις που διατύπωσαν οι δημοσιογράφοι. Δεν θα πάω, αν δεν αλλάξουν οι όροι, είπε ο Γ.Καρατζαφέρης.

Στις επιστολές τους οι κ.κ. Αντώναρος και Παπακωνσταντίνου συμφώνησαν το ντιμπέιτ των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών να γίνει την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ. Η συζήτηση θα έχει διάρκεια 75 λεπτά.

Επίσης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να υπάρξει ένας μόνος δημοσιογράφος (η Μαρία Χούκλη από τη ΝΕΤ), ο οποίος θα συντονίζει τη συζήτηση. Στον ένα δημοσιογράφο επέμεινε το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ ήθελε δύο δημοσιογράφους.

Ακόμη, συμφωνήθηκαν και οι θεματικές ενότητες [εξωτερική πολιτική, οικονομία - ανάπτυξη, κοινωνικά θέματα (παιδεία), περιβάλλον (υποδομές) και κράτος / δημόσια διοίκηση].

Τα δύο κόμματα συμφώνησαν και στη διάταξη: οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να στέκονται όρθιοι σε πόντιουμ απέναντι ο ένας στον άλλον, με τον δημοσιογράφο συντονιστή να στέκεται μεταξύ τους σε διάταξη τριγώνου.

Ερωτήματα για το ντιμπέιτ των έξι

Προβλήματα παρουσιάζονται στη διεξαγωγή του ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών, καθώς έντονες αντιδράσεις προβάλλουν οι δημοσιογράφοι, που ζητούν οι ερωτήσεις να διατυπώνονται σε χρόνο 30 δευτερολέπτων -και όχι 20 δευτερολέπτων όπως είχαν συμφωνήσει τα κόμματα-, ενώ επιμένουν στο δικαίωμα ερώτησης επαναφοράς.

Τα δύο αυτά αιτήματα χαρακτήρισε βάσιμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Αντώναρος συμφώνησε μόνο ως προς το σκέλος των 30 δευτερολέπτων και όχι στο αίτημα για ερώτηση επαναφοράς.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΚΕ: Συμμετέχει μεν, αλλά...

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι και αυτή η τηλεμαχία θα είναι μία από τα ίδια, το ΚΚΕ αποφάσισε να πάρει μέρος, μόνο και μόνο για να μη γίνει η απουσία του αφορμή αποπροσανατολιστικών συζητήσεων, τη στιγμή που υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα από τις τηλεμαχίες.

» Πιστεύουμε ότι η συζήτηση γύρω από το θέμα έχει εξαντληθεί. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι στις τηλεμαχίες ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι σημαντικός, αλλά πρωταγωνιστές είναι οι αρχηγοί των κομμάτων».

ΣΥΡΙΖΑ: Επιθυμεί βελτίωση

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται: «Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση υπάρχει που θα βελτιώνει τους όρους διεξαγωγής της συζήτησης, αυτό άλλωστε επιθυμούμε και εμείς. Είμαστε, όμως, κατηγορηματικά αντίθετοι στη ματαίωσή του, την οποία θεωρούμε δώρο στον δικομματισμό και πλήγμα στον πλουραλισμό και τον ισότιμο δημοκρατικό διάλογο».

Καρατζαφέρης: Σκέφτεται να απέχει

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε: «Δεν έχω πρόθεση να συμμετέχω σε αυτό το σόου, αν και εφόσον δεν αλλάξουν οι όροι και οι κανόνες που θέλουν να επιβάλλουν οι δύο μεγάλοι. Επιμένω, στην ελευθερία του λόγου και στην ελευθερία του δημοσιογράφου. Αυτό το ρόλο του κομπάρσου, που θέλουν να μας επιβάλλουν οι δυο «πρωταγωνιστές», εγώ δεν τον δέχομαι. Φαίνεται πως το σύστημα επιμένει στον αποκλεισμό της δημοσιογραφίας, από το πολιτικό γίγνεσθαι».

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

Πρωτοσέλιδο 19.9.2009
Κλείσιμο Παραθύρου
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ PΙΕΡΙΑ ΝΕWS

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Το Πολιτικό Γραφείο του υποψήφιου βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Πιερίας Ηλία Τσιτλακίδη βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντίστασης 30 & Υψηλάντου 15, στον 1ο όροφο.

Το γραφείο λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.<...

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ,την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009 , στο Δήμο Παραλίας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση « Ποδηλατοβόλτα 2009» στο πλαίσιο του εορτασμού της « Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» που καθιέρωσε η Ε.Ε.
Στόχος της εκδήλωσης είναι ν...

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για μια ακόμη φορά στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίαςστην ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση δύο σημαντικών προκηρύξεων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Η παρουσίαση αφορούσε την προκήρυξη για την ενίσχυση μικρών και...

Ασφυκτικά γίνονται πλέον τα περιθώρια για τη διαμόρφωση συγκεκριμένου και κυρίως πειστικού σχεδίου αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, με την ΕΕ να πιέζει αφόρητα για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, αδιαφορώντας πλήρως για το ποια κ...

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ,την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009 , στο Δήμο Παραλίας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση « Ποδηλατοβόλτα 2009» στο πλαίσιο του εορτασμού της « Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» που καθιέρωσε η Ε.Ε.
Στόχος της εκδήλωσης ε...

Σειρά επαφών με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων πραγματοποιεί η υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας Μαρία Μίχου. Χθες επισκέφτηκε τη νομαρχία Πιερίας, το δήμο Κατερίνης καθώς επίσης και τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ. Η κ. Μίχου συζήτησε ακόμη με πολίτες...

Μέχρι και 70% εξοικονόμηση χρημάτων για θέρμανση υπόσχονται τα ενεργειακά τζάκια που κόβουν τα δεσμά εξάρτησης από το ακριβό πετρέλαιο και μειώνουν την αλόγιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Ωστόσο, όλα τα εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης απαιτούν...

Την ενημέρωση των μαθητών του Ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου ΠΛΑΤΩΝ ,σχετικά με την πυρασφάλεια και την χρήση των πυροσβεστήρων σε μία πιθανή πυρκαγιά , έκανε το πρωί της Τετάρτης ο υπεύθυνος της εταιρίας PIERIA FIRE Θανάσης Κουστιάνης. Οι μαθητές είχαν τη...

Πλημμυρίζει από κόσμο και φέτος η εμποροπανήγυρη του Αιγινίου. Πολίτες από όλες τις γωνιές της βόρειας Ελλάδας, μικροί και μεγάλοι φτάνουν για να θαυμάσουν όλα τα καλούδια που μπορεί να συναντήσει ο επισκέπτης στην εμποροπανήγυρη. Από καμήλες και ρού...

Υπέγραψε o Δήμαρχος Δίου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος με τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών τις συμβάσεις για τα έργα:
«Κατασκευή Ταμιευτήρα Άρδευσης στην Περιοχή Ξηροκάμπι στο Δ.Δ. Βροντούς»
Βελτίωση Υφιστάμενης Αγροτικής Οδοποιίας σ...

Στη σημασία της εκλογικής αναμέτρησης αναφέρθηκε ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης, μιλώντας σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις πολιτών, φίλων και οπαδών του, στην Καρίτσα, το Δίον και τη Βροντού την περασμένη Τετάρτη, ενώ ζήτησε απ’ όλους να δ...

Μετά τις αλήστου μνήμης εκλογές του 2007, επέλεξα για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας τον δρόμο της σιωπής. Σήμερα όμως και επειδή πολλοί φίλοι ρωτούν τι κάνουμε, τι και ποιόν ψηφίζουμε και απευθυνόμενος στο πιο αδικημένο κομμάτι του ελληνικού λαού, σ...

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, θα επισκεφθεί την Κατερίνη το Σάββατο 19.09.2009

Το πρόγραμμά του, έχει ως εξής:


12:00 : Συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. ( Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η δημοσκόπηση στο Νομό Πιερίας απο την DNS για λογαριασμό της ΔΙΟΝ τηλεόρασης

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://www.pierianews.gr/view.php?codenw=vueskGFp2UKeVL3

Η μεγάλη δημοσκόπηση της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Προβάδισμα 1,5 μονάδα δίνει στο ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ η δημοσκόπηση που διενήργησε στο Νομό Πιερίας η εταιρία DNS για λογαριασμό της ΔΙΟΝ τηλεόρασης σε δείγμα 650 πολιτών και η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σήμερα στις 3 το μεσημέρι στην εκπομπή του Ευγένιου Ολύμπιου.
Αναλυτικά το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 34,8% έναντι 33,3% της ΝΔ ενώ τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΚΕ με 5,3%. Ακολουθείς ο ΛΑΟΣ με 4,8%, 2,1% παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, 1,9% οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώ εξαιρετικά υψηλό ποσοστό , 17,8% συγκεντρώνουν αυτή τη χρονική στιγμή οι αναποφάσιστοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μιάμιση μονάδα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους.
Η δημοσκόπηση μας δίνει επίσης ξεχωριστά την πρόθεση ψήφου στην πόλη της Κατερίνης και στην περιφέρεια.
Στην Κατερίνη το ΠΑΣΟΚ προηγείται με ποσοστό 33,2% και ακολουθεί η ΝΔ με 32%. Εξαιρετικά υψηλό ποσοστό εμφανίζουν οι αναποφάσιστοί των οποίων το ποσοστό κειμένεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στο 21, 2%. Τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΚΕ με 6,3% και ακολουθεί ο ΛΑΟΣ με 4,6, ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,8% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 0,9%
Στην περιφέρεια ανοίγει περισσότερο η ψαλίδα υπέρ του ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 36,8% ενώ η ΝΔ έρχεται δεύτερη με 34,9%. Τρίτο κόμμα στην περιφέρεια έρχεται ο ΛΑΟΣ με 5,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 3,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,8% Και στην περιφέρεια οι αναποφάσιστοί συγκεντρώνουν υψηλό ποσοστό φτάνοντας στο 14,9%.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)