Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος στο Λιβάδι Ολύμπου

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

http://lefteria.blogspot.com/2009/09/blog-post_4237.html








Μεγάλη υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Λιβαδίου Ολύμπου σήμερα το απόγευμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, ο οποίος επισκέφθηκε την ιστορική κωμόπολη, συνοδευόμενος από αρκετούς Μητροπολίτες, τους βουλευτές του Νομού Λάρισας, το Νομάρχη κ.α, στα πλαίσια της τριήμερης επισκέψεως του στην περιοχή Ελασσόνας. Ο Πατριάρχης ξεκίνησε από το μοναστήρι Αγίας Τριάδος Λιβαδίου και κατόπιν εισήλθε στην κωμόπολη, όπου οι κάτοικοι είχαν ξεχυθεί στους δρόμους, για να τον υποδεχθούν. Στην είσοδο της εκκλησίας ανέμεναν τον Παναγιώτατο ο δήμαρχος του Λιβαδίου Γιώργος Γαλάνης μαζί με τον πρώην υφυπουργό υγείας Γιώργο Κωνσταντόπουλο. Μετά τη λειτουργία, ο Πατριάρχης μετέβη στο Ηρώο, όπου κατέθεσε στεφάνι εις μνήμην των πεσόντων στους εθνικούς αγώνες και εν συνεχεία επισκέφθηκε το δημαρχείο.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πατριάρχη ζητήσαμε από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πιερίας Γιώργο Κωνσταντόπουλο να μας κάνει δήλωση και μας είπε τα εξής: "Είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός και νομίζω ότι μας τιμάει όλους ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Παναγιώτατος, βρίσκεται εδώ στο Λιβάδι του Ολύμπου, στο δικό μας Λιβάδι, γιατί το Λιβάδι έτσι το νιώθουμε και εμείς οι Πιεριείς, και εμείς οι Κατερινιώτες, ότι είναι το δικό μας Λιβάδι, το Λιβάδι του Ολύμπου. Είναι εδώ λοιπόν ο Πατριάρχης, ο Πατριάρχης του Γένους μας.
Εγώ ως βουλευτής Πιερίας από το γειτονικό νομό βρίσκομαι εδώ, για να τον υποδεχθώ και εκ μέρους, έτσι το νιώθω τουλάχιστον, του λαού της Πιερίας ως εκπρόσωπος του και να πάρω την ευχή του. Τη χρειάζομαι πραγματικά τη δικιά του καλή δύναμη από το δικό του χέρι. Νομίζω ότι εκφράζω όχι την προσωπική μου συγκίνηση, αλλά τη συγκίνηση όλων των κατοίκων εδώ των παρολυμπίων περιοχών σε ένα ιστορικό χωριό, στο χωριό του Γεωργάκη Ολυμπίου.
Ξέρουμε την προσφορά του Λιβαδίου στους αγώνες του Έθνοιυς, ξέρουμε τι σημαίνει Λιβαδιώτικη ψυχή και Λιβαδιώτικη καρδιά και φυσικά αυτό το γνωρίζει και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, ο κ.κ. Βαρθολομαίος".
Ζούμε και με τους Λιβαδιώτες κάτω στην Πιερία κ. Κωνσταντόπουλε και εσείς ως υφυπουργός Υγείας δημιουργήσατε εδώ το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο, ετσι δεν είναι;
"Ε, φυσικά ζούμε με τους Λιβαδιώτες, με τους οποίους έχουμε μια σχέση τόσα χρόνια. Τους όφειλα κάτι εδώ, το οποίο το έκανα πριν δυο χρόνια, το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο και από τότε έχουμε ένα καλό, πολύ καλό δεσμό. Αυτό το ιατρείο ήταν όνειρο τους και είχα την τιμή να βάλω την υπογραφή να το κάνω και όχι μόνο να κάνω το οίκημα, αλλά να το στελεχώσω με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Και από τότε φυσικά και με τον Δήμαρχο Γιώργο Γαλάνη διατηρούμε πολύ άριστες σχέσεις. Ήταν μια υπόσχεση, την οποία τήρησα και φυσικά από τότε νιώθω την αγάπη τους πάντοτε, όπου και αν την χρειαστώ".
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: