Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ξεπέρασαν τους 150 οι θάνατοι στο Μεξικό από τον ιό της γρίπης των χοίρων



Παγκόσμια ανησυχία
Ξεπέρασαν τους 150 οι θάνατοι στο Μεξικό από τον ιό της γρίπης των χοίρων
Πηγή: Mega

Υπεύθυνος για το θάνατο 152 ανθρώπων στο Μεξικό χαρακτηρίζεται ο ιός της γρίπης των χοίρων, η εξάπλωση του οποίου έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία. Ύποπτα κρούσματα αναφέρονται σε πολλές χώρες του πλανήτη, ενώ στην Ευρώπη έχουν επιβεβαιωθεί τρεις περιπτώσεις.
Κατηγορίες βίντεο:

Θύελλα» αντιδράσεων για την παρέμβαση Σανιδά



Επικρίσεις κατά του εισαγγελέα
«Θύελλα» αντιδράσεων για την παρέμβαση Σανιδά στην υπόθεση Βατοπαιδίου
Πηγή: Mega

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις του πολιτικού, αλλά και του δικαστικού κόσμου στην απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά να μην διαβιβάσει ατη Βουλή το φάκελο για την υπόθεση Βατοπαιδίου.

Κατηγορίες βίντεο:

Άνδρας έπνιξε τη σύζυγό του ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Τρίτη, 28 Απρίλιος 2009-ΝΕΤ

Άγριο έγκλημα στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, ένας άνδρας έπνιξε τη γυναίκα,ύστερα επιτέθηκε στα δύο του παιδιά και στη συνέχεια αυτοκτόνησε
αφού κρεμάστηκε.
kraxtis-gr.blogspot.com

Μικρή παράταση, μεγάλη πίεση Παρατείνεται η αγωνία στο θέμα Παυλίδη με φόντο νέους μάρτυρες και νέα Επιτροπή Πηγή: Mega To αίτημα για σύσταση νέας Π



Μικρή παράταση, μεγάλη πίεση
Παρατείνεται η αγωνία στο θέμα Παυλίδη με φόντο νέους μάρτυρες και νέα Επιτροπή
Πηγή: Mega

To αίτημα για σύσταση νέας Προανακριτικής Επιτροπής για τον Αριστοτέλη Παυλίδη, αλλά και η εκ νέου εξέταση μαρτύρων στην υπόθεση του διαμερίσματος της κόρης του πρώην υπουργού οδηγούν σε αναβολή της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια.
Κατηγορίες βίντεο:

Για μια θέση στο ψυγείο



Για μια θέση στο ψυγείο
Σε θέση μάχης οι βιομηχανίες με φόντο τις μειώσεις τιμών στο γάλα
Πηγή: Mega

Φουντώνει ο πόλεμος των τιμών στο γάλα μετά και την απόφαση της ΜΕΒΓΑΛ να μειώσει την τιμή του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος με τη μορφή των προσφορών.
Κατηγορίες βίντεο:

ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ...

ΤΡΙΤΗ 28.4.09-nonews-news


Με αφορμή την ληστεία στο Ταμείο Υγείας των δημοσιογράφων να θυμίσουμε κάτι που στις 13 Μαρτίου 2009, έχει γράψει το Blog Άνεργοι Δημοσιογράφοι.
...Πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο η Διοίκηση του Ταμείου μας {εμού συμπεριλαμβανομένης σε αυτήν), με ομόφωνη απόφασή της, χορήγησε το επίδομα πυρόπληκτων στους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2007 συναδέλφους-μέλη μας.
Επειδή στο θέμα αυτό είμαι η καταγγέλλουσα , επειδή η ανωνυμία, η λάσπη και η ανευθυνότητα δεν χαρακτήρισαν ποτέ την προσωπική και επαγγελματική μου ζωή και, τέλος, επειδή κουράστηκα από τον περασμένο Ιούλιο να αναμένω τις αντιδράσεις του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ στην καταγγελία μου (σημ. μόλις στις 27 Ιανουαρίου αποφασίστηκε...
σύσταση επιτροπής για το θέμα της οποίας το πόρισμα ακόμη αναμένω), είμαι στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσω την αλήθεια του δημοσιεύματός στο «Παρόν».

Δυστυχώς το ζήτημα είναι σοβαρότερο από μια απλή παρατυπία, παραδρομή ή λάθος, καθώς δεν αφορά σε απλό ασφαλισμένο, αλλά σε μέλος της Διοικήσεως του ΕΔΟΕΑΠ!!
Έτσι, καλώ δημόσια το μέλος του ΔΣ Τζώρτζια Κοντράρου να επιστρέψει εντόκως στον ΕΔΟΕΑΠ το ποσό των 15.000 ευρώ από τις 20.000 που, καταδέχθηκε να εισπράξει, εξαργυρώνοντας 2 επιταγές του Οργανισμού (17.000 και 3000 της 17ης/12/2007) την ίδια ημέρα (17/12), της συνεδρίασης του ΑΔΣ 46 !!!!

Αυτό, για να μην επικαλείται άγνοια της αποφάσεως, που όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία, τυπικά μόνο λήφθηκε χωρίς την παρουσία της στην αίθουσα του Συμβουλίου.

Ζητώ, επίσης, την ανάκληση της αποφάσεως ΑΔΣ 43 της 27ης/11/2007, σύμφωνα με την οποία της εγκρίθηκε το ποσό των 20.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι από τη βεβαίωση της Πυροσβεστικής Αρεοπόλεως προκύπτει σαφώς ότι ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ το σπίτι και η οικοσκευή, αλλά μόνον ο περιβάλλων χώρος εξοχικής οικίας του συζύγου της, στην οποία η ίδια δεν εμφανίζεται ούτε κατά 1% ως συνιδιοκτήτρια (!). Να σημειωθεί ότι από άλλους πυρόπληκτους ασφαλισμένους όχι μόνο απαιτήθηκε πλήρης κυριότητα, αλλά σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας με άλλα μέλη της οικογένειάς τους το επίδομα δόθηκε αναλογικά. Αποτέλεσμα: σε άλλο άμεσο μέλος μας να καταβληθεί το ποσό των 937,50 ευρώ (!!) ως βοήθεια για το καμένο του σπίτι επειδή είναι μόνο κατά 18,75% συνιδιοκτήτης!!!!!

Το θέμα, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι προσωπικό. Άπτεται διοικητικών, ηθικών και ποινικών ευθυνών. Ως εκ τούτου, ζητώ να εξεταστούν όλες οι αιτήσεις των πυρόπληκτων συναδέλφων μας από μηδενική βάση, αλλά και να αναγνωριστεί ως νομίμως καταβλητέα, σε όσους συνταξιούχους εκ των πυρόπληκτων μία επιπλέον επικουρική σύνταξη, η οποία δόθηκε μόνο στην Τζ. Κοντράρου (19/9/07, 623,30 ευρώ), χωρίς ποτέ να ενημερωθούν ότι τη δικαιούνται, με τη δικαιολογία ότι δεν αιτήθηκαν σχετικά.
Φυσικά ούτε λόγος για παραγραφή αδικήματος ή δικαιώματος!
Από όλα τα παραπάνω, είναι πλέον σαφές ότι η θέση της κ. Κοντράρου δεν μπορεί να είναι στη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Με τιμή
Ελένη Σπανοπούλου, ΕΣΗΕΑ
Πρόεδρος ΤΥΠ - Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ

Υ.Γ. Όλα τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
kraxtis-gr.blogspot.com

ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Tuesday, April 28, 2009

Κυλικείο Εφετείου Αθηνών - Φαρμάκι ο Καφές

Αυτά τα τερατώδη μόνο στην Ελλάδα γίνονται.

Τέτοιο θράσσος μόνο στην Ελλάδα υπάρχει.



Θαρρείς και έχεις θέα τον Eiffel Tower!!!

Μαργαρίτης Τζίμας - Πάρτι Καταθέσεων Παυλίδη

Ο κ. Τζίμας είπε ότι υπάρχει πάρτι καταθέσεων στους λογαριασμούς και ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Ο κ. Φλωρίδης είπε ότι δεν πρέπει να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή.

Επικροτούμε αυτό που είπε ο κ. Τζίμας και επικρίνουμε τον κ. Φλωρίδη.

Μπράβο παλληκάρι... να αφήσετε τους κλέφτες και τους λωποδύτες να κάνουν ότι θέλουν και να μην τιμωρηθεί κανένας, όπως γίνεται πάντοτε!!!

Αυτή ήταν η λογική Σημίτη κι έτσι θέλετε να συνεχίσετε;

Ευτυχώς που ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν συμμερίζεται την λογική της ατιμωρησίας!!!

Έκρηξη κιβωτίου με δείγματα του ιού!


ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΕΘΝΟΣ
Τα δείγματα, όπως προκύπτει από τις πρώτες έρευνες, εξερράγησαν όταν ο ξηρός πάγος έλιωσε εξαιτίας της αύξησης της πίεσης μέσα στο κιβώτιο

Εξερράγη κιβώτιο με δείγματα του ιού της γρίπης των χοίρων που μεταφερόταν με ελβετικό τρένο από τη Ζυρίχη, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες Αρχές, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Το κιβώτιο ήταν γεμάτο με ξηρό πάγο και περιείχε δείγματα του ιού Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων. Προοριζόταν για το Εθνικό Κέντρο κατά της Γρίπης στη Γενεύη και εξερράγη το βράδυ της Δευτέρας.

Τα δείγματα, όπως προκύπτει από τις πρώτες έρευνες, εξερράγησαν όταν ο ξηρός πάγος έλιωσε εξαιτίας της αύξησης της πίεσης μέσα στο κιβώτιο. Όπως φαίνεται οι αρμόδιοι είχαν τοποθετήσει με λάθος τρόπο τον πάγο.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι αρμόδιες αρχές επισημαίνουν πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία αφού τα δείγματα δεν ήταν του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού που προκάλεσε την επιδημία στο Μεξικό.

Το τρένο ακινητοποιήθηκε για αρκετές ώρες και οι 61 επιβάτες του εξετάστηκαν από ειδικούς για να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα μόλυνσης, υπογράμμισε η αστυνομία.

kraxtis-gr.blogspot.com

Διαφάνεια σε όλα


ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΕΘΝΟΣ

Διαφάνεια σε όλα

Επιλογή των ανώτατων δικαστικών με δημόσιες ακροάσεις μέσα στη Βουλή και ανάρτηση όλων των κυβερνητικών αποφάσεων στο Διαδίκτυο προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «E» 28/4 »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!!
kraxtis-gr.blogspot.com


Διεθνής συναγερμός

ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΕΘΝΟΣ

Διεθνής συναγερμός

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν τα αυξανόμενα κρούσματα της γρίπης των χοίρων. Ο ιός έχει στοιχίσει τη ζωή 152 ανθρώπων μέχρι στιγμής στο Μεξικό. Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!!

kraxtis-gr.blogspot.com


Ξαναθυμήθηκε τις... μεταρρυθμίσεις


ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΕΘΝΟΣ

Ξαναθυμήθηκε τις... μεταρρυθμίσεις

Σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τη δίνη των σκανδάλων, ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση με τον Μπαρόζο, προανήγγειλε αλλαγές στον ΟΣΕ και στο μέτωπο της φοροδιαφυγής «E» 28/4 »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!!
kraxtis-gr.blogspot.com

Εν τη παλάμη και … θα βοήσει εντός του Μαΐου


ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ «Την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αρδευτικού δικτύου του δήμου Κατερίνης σηματοδοτεί η πίστωση των πρώτων 3 εκ. ευρώ, που ήδη μπήκαν σε σχετικό λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, προβλέποντας ότι οι εργασίες κατασκευής της «μεγαλύτερης», όπως τονίζεται, «επένδυσης των τελευταίων ετών», προϋπολογισμού περίπου 21 εκατομμυρίων ευρώ, θα ξεκινήσουν εντός του Μαΐου.
Το έργο με την επωνυμία «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων δήμου Κατερίνης νομού Πιερίας», προϋπολογισμού 20,7 εκατ. ευρώ εντάχθηκε ως γνωστό στις 9 Σεπτεμβρίου του 2008 στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δημοπρατήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, η σύμβαση μεταξύ αναδόχου και υπουργείου υπογράφτηκε τέλη Γενάρχη και οι εργασίες κατασκευής του αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε 24 μήνες.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής (συγχρηματοδοτούμενο κατά 70,87% από την Ε.Ε) που προβλέπεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα του αγροκτήματος της Κατερίνης.
«Η Κατερίνη έχει ανάγκες από σοβαρές παρεμβάσεις και πιστεύουμε ότι με το μεγάλο αυτό έργο κινούμαστε στην κατεύθυνση αυτή», σημείωσε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, κάνοντας λόγο για την αλλαγή του τοπίου στον τομέα των υποδομών του αγροτικού χώρου και για τη γενικότερη και επιμέρους αναβάθμιση του.
Τα πρώτα απτά οφέλη που αναμένεται να προκύψουν έχουν σχέση με την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Ουσιαστική αναμένεται να είναι η κατακόρυφη αύξηση της αξίας της γης και της προστιθέμενης αξίας της παραγωγής, ως απόρροια της ευκολότερης και αποδοτικότερης εργασίας για τον αγρότη, αλλά και της μείωσης του κόστους παραγωγής.
Επιπλέον, το πρωτοποριακό για τη χώρα αυτοματοποιημένο σύστημα που θα εφαρμοστεί στην άρδευση της Κατερίνης και των Δημοτικών της Διαμερισμάτων, θα επιφέρει θετικές επιπτώσεις και στον τομέα διαχείρισης υδάτινων πόρων, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρχει εξοικονόμηση νερού τουλάχιστον κατά 30%.
Παράλληλα, περισσότερα από 85 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας θα ασφαλτοστρωθούν, καθιστώντας άνετη και ασφαλή την πρόσβαση των αγροτών στα κτήματά τους, καθώς και τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων. Προβλέπεται ακόμη και η ηλεκτροδότηση γεωτρήσεων, αλλά και η κάλυψη δαπανών για τυχόν αποζημιώσεις.
Το νέο δίκτυο άρδευσης αφορά 3.150 στρέμματα στο Νέο Κεραμίδι, 4.000 στρέμματα στον Άνω Άγιο Ιωάννη, 5.000 στρέμματα στη Γανόχωρα, 2.263 στρέμματα στη Χράνη, 3.000 στρέμματα στη Νεοκαισάρεια και 1.000 στρέμματα στον Σβορώνο, ένα σύνολο δηλαδή 19.000 στρεμμάτων αγροτικής γης.
kraxtis-gr.blogspot.com

Ήττα του Πιερικού στην Καβάλα με σκορ 2-0


ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Ήττα του Πιερικού στην Καβάλα με σκορ 2-0 σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον για την τοπική ομάδα που με αυτή την νίκη της εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου μας.
Ο Πιερικός ήταν μέτριος αγωνιστικά και απλά συμπλήρωσε την δεύτερη ομάδα που έπρεπε να αγωνίζεται σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, αφού εδώ και καιρό του λείπει το αγωνιστικό κίνητρο και όλοι περιμένουν να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα.

Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο οι Σουλτανίδης στο 6΄λεπτο με κεφαλιά και ο Ταραχούλσκι στο 36΄λεπτο με κοντινό πλασσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και οι δύο ομάδες έπαιξαν υποφερτά χωρίς να πετύχουν κάποιο άλλο τέρμα.
kraxtis-gr.blogspot.com

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 28 Απριλίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Άλλο κακό να μη σε βρει! Να ‘χεις το «φόβο» μην τυχόν και σε κολλήσει γρίπη το γουρούνι της γειτονιάς σου και να ξυπνάς στις 6 το πρωί και να βλέπεις τον Αυτιά να έχει απ’ ευθείας σύνδεση με χοιροστάσιο στην Πελοπόννησο… Ολόκληρη Αθήνα, ένα γουρούνι δεν κατάφεραν να ξετρυπώσουν τα λαγωνικά του; Εκτός κι αν το συγκεκριμένο γουρουνάκι, επιλέχθηκε επειδή είχε τη γρίπη… Τι άλλο θα δούμε!!! (άντε η επόμενη συνέντευξη, να είναι από τον ίδιο τον ιό)

Από τις 14 Απριλίου είχαν στα χέρια τους την υπουργική απόφαση για την εγγύηση του δημοσίου σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο Γ. Κωνσταντόπουλος και ο Ηλ. Χατζηχριστοδούλου… Παρά ταύτα παρέμειναν επιφυλακτικοί, έως ότου η απόφαση γίνει ΦΕΚ, διότι όπως είπε και ο βουλευτής Πιερίας, έχει υπογράψει και αυτός υπουργικές αποφάσεις οι οποίες τελικώς… σκάλωσαν και έμειναν στα χαρτιά! Τέτοια, ακούμε και άντε μετά να πιστέψουμε ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις Σουφλιά για τους κόμβους, οι οποίες ούτε καν υπουργικές αποφάσεις είναι!

Επικοινωνιακή στήριξη Μπαρόζο σε Καραμανλή, χαρακτηρίζει το Πα.Σο.Κ., την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα… Σαν πόσο μπορεί να στηρίξει ο Μπαρόζο δηλαδή τον Καραμανλή… όπως, ας πούμε, ο Παπανδρέου τη Σεγκολέν και τον Θαπατέρο;

Δεν πρόκειται για επιτυχία κανενός, αλλά για μια πολιτική της κυβέρνησης να ενισχύσει συγκεκριμένες περιοχές, με συγκεκριμένα προβλήματα και παίρνοντας υπόψη συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σχολίαζε υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό, για τα όσα ανακοίνωσαν οι κύριοι Χατζηχριστοδούλου και Κωνσταντόπουλος. Ωραία το καταλάβαμε ότι η λύσεις των προβλημάτων του νομού είναι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Θα μπορούσαμε να είχαμε μια απάντηση και για το ποιος ευθύνεται για τα χρονίζοντα;


Τελικά άμα υπάρχει θέληση, όλα γίνονται εύκολα κι γρήγορα! Παράδειγμα το μεγάλο αρδευτικό έργο της Κατερίνης, με τον καθόλου ευκαταφρόνητο προϋπολογισμό των 21 εκατομμυρίων ευρώ. Σεπτέμβρη του 2008 εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, εντός τριμήνου δημοπρατήθηκε, εντός μηνός υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο και οσονούπω ξεκινούν οι εργασίες. Κι όλα αυτά, χάρη στον Κοντό, λένε, τον τέως υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, φίλο και ευεργέτη και της ΕΑΣ Πιερίας. Κι όμως, υπάρχουν ακόμη κακεντρεχείς, που σπέρνουν ζιζάνια, διαδίδοντας ότι τόσα καλά πράγματα μαζεμένα, δεν αποκλείεται να έχουν κάτι από …τον Ήρωα με τις παντούφλες (αν ενθυμείσθε), τον στρατηγό που ‘καναν άγαλμα. «Για καλό νομίζεις σε θυμήθηκαν», του ‘λεγε ο πεινάλας ο γλύπτης, «να φάνε ήθελαν»!

Συγγνώμη, όλα αυτά τα ωραία που λέει στη δήλωσή του ο αποπεμφθείς από τον Γιάννη Αμοιρίδη Γιώργος Κοκκαβίδης, μόνος του τα σκέφτηκε και χωρίς βοήθεια τα έγραψε; Κοίτα να δεις κάτι πολιτικοί άνδρες που κρύβονται πίσω απ’ τη σιωπή του δημοτικού συμβούλου! Δεν τους πιάνει το μάτι σου, δεν τους ακούει τα’ αυτί σου και τσουπ σου προκύπτουν πολιτικοί εγκέφαλοι και αγκιτάτορες! Η πλάκα είναι ότι θα προσυπογράφαμε πολλά απ’ όσα διατυπώνονται (περί της υγείας των θεσμών εν γένει), αν κάποιος μας έπειθε ότι το πόνημα δεν αποτελεί απλά συντροφικό μαχαίρωμα, αλλά ανιδιοτελή ανησυχία και προβληματισμό.

Τώρα που πήραν φόρα με τις ρυθμίσεις (όπως καλή ώρα αυτή που μας ανακοίνωσαν χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ο τέως υφυπουργός), μήπως μπορούν να κάνουν κάτι και με τους λογαριασμούς μου, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΔΕΥΑΚ;

Μπορεί και ’χουν χιούμορ οι ατάκες του προέδρου του ΛΑΟΣ με τις οποίες μας βομβαρδίζει καθημερινά (ανηλεώς) το γραφείου τύπου του ΛΑΟΣ (όπως χθεσινή «Η Ελλάδα στην Ευρώπη ευτελίζεται και στο εσωτερικό ...Παυλιδίζεται»), αλλά ομολογώ πως αδυνατώ να το κατανοήσω. Μάλλον, επειδή εισήχθη στην Ελλάδα την εποχή των βιντεοταινιών κι εγώ δεν είχα βίντεο.

Συγνώμη που μας διαφεύγει, αλλά γιατί το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Κατερίνης (κάτι σαν Δημοτικό Συμβούλιο Νέων) αυτοχαρακτηρίζεται «δραστήριο»; Μήπως μπορεί να μας διαφωτίσει την επόμενη φορά που θα μας στείλει δελτίου τύπου;

«Ας μην προσποιείται το ΠΑΣΟΚ τον κήρυκα της διαφάνειας. Δεν είναι αμέτοχο των ευθυνών ούτε για τις υποθέσεις που έρχονται από το χθες, ούτε για τη συγκάλυψή τους στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ», έφη Καραμανλής από Καστοριά. Τώρα να πω ότι έχει άδικο; Δεν έχει. Να πως ότι αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για τα δικά του; Δεν αποτελεί. Να πω ότι οι ψηφοφόροι πολύ που νοιάζονται; Δεν νοιάζονται.
.
kraxtis-gr.blogspot.com .