Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 28 Απριλίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Άλλο κακό να μη σε βρει! Να ‘χεις το «φόβο» μην τυχόν και σε κολλήσει γρίπη το γουρούνι της γειτονιάς σου και να ξυπνάς στις 6 το πρωί και να βλέπεις τον Αυτιά να έχει απ’ ευθείας σύνδεση με χοιροστάσιο στην Πελοπόννησο… Ολόκληρη Αθήνα, ένα γουρούνι δεν κατάφεραν να ξετρυπώσουν τα λαγωνικά του; Εκτός κι αν το συγκεκριμένο γουρουνάκι, επιλέχθηκε επειδή είχε τη γρίπη… Τι άλλο θα δούμε!!! (άντε η επόμενη συνέντευξη, να είναι από τον ίδιο τον ιό)

Από τις 14 Απριλίου είχαν στα χέρια τους την υπουργική απόφαση για την εγγύηση του δημοσίου σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο Γ. Κωνσταντόπουλος και ο Ηλ. Χατζηχριστοδούλου… Παρά ταύτα παρέμειναν επιφυλακτικοί, έως ότου η απόφαση γίνει ΦΕΚ, διότι όπως είπε και ο βουλευτής Πιερίας, έχει υπογράψει και αυτός υπουργικές αποφάσεις οι οποίες τελικώς… σκάλωσαν και έμειναν στα χαρτιά! Τέτοια, ακούμε και άντε μετά να πιστέψουμε ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις Σουφλιά για τους κόμβους, οι οποίες ούτε καν υπουργικές αποφάσεις είναι!

Επικοινωνιακή στήριξη Μπαρόζο σε Καραμανλή, χαρακτηρίζει το Πα.Σο.Κ., την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα… Σαν πόσο μπορεί να στηρίξει ο Μπαρόζο δηλαδή τον Καραμανλή… όπως, ας πούμε, ο Παπανδρέου τη Σεγκολέν και τον Θαπατέρο;

Δεν πρόκειται για επιτυχία κανενός, αλλά για μια πολιτική της κυβέρνησης να ενισχύσει συγκεκριμένες περιοχές, με συγκεκριμένα προβλήματα και παίρνοντας υπόψη συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σχολίαζε υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό, για τα όσα ανακοίνωσαν οι κύριοι Χατζηχριστοδούλου και Κωνσταντόπουλος. Ωραία το καταλάβαμε ότι η λύσεις των προβλημάτων του νομού είναι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Θα μπορούσαμε να είχαμε μια απάντηση και για το ποιος ευθύνεται για τα χρονίζοντα;


Τελικά άμα υπάρχει θέληση, όλα γίνονται εύκολα κι γρήγορα! Παράδειγμα το μεγάλο αρδευτικό έργο της Κατερίνης, με τον καθόλου ευκαταφρόνητο προϋπολογισμό των 21 εκατομμυρίων ευρώ. Σεπτέμβρη του 2008 εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, εντός τριμήνου δημοπρατήθηκε, εντός μηνός υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο και οσονούπω ξεκινούν οι εργασίες. Κι όλα αυτά, χάρη στον Κοντό, λένε, τον τέως υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, φίλο και ευεργέτη και της ΕΑΣ Πιερίας. Κι όμως, υπάρχουν ακόμη κακεντρεχείς, που σπέρνουν ζιζάνια, διαδίδοντας ότι τόσα καλά πράγματα μαζεμένα, δεν αποκλείεται να έχουν κάτι από …τον Ήρωα με τις παντούφλες (αν ενθυμείσθε), τον στρατηγό που ‘καναν άγαλμα. «Για καλό νομίζεις σε θυμήθηκαν», του ‘λεγε ο πεινάλας ο γλύπτης, «να φάνε ήθελαν»!

Συγγνώμη, όλα αυτά τα ωραία που λέει στη δήλωσή του ο αποπεμφθείς από τον Γιάννη Αμοιρίδη Γιώργος Κοκκαβίδης, μόνος του τα σκέφτηκε και χωρίς βοήθεια τα έγραψε; Κοίτα να δεις κάτι πολιτικοί άνδρες που κρύβονται πίσω απ’ τη σιωπή του δημοτικού συμβούλου! Δεν τους πιάνει το μάτι σου, δεν τους ακούει τα’ αυτί σου και τσουπ σου προκύπτουν πολιτικοί εγκέφαλοι και αγκιτάτορες! Η πλάκα είναι ότι θα προσυπογράφαμε πολλά απ’ όσα διατυπώνονται (περί της υγείας των θεσμών εν γένει), αν κάποιος μας έπειθε ότι το πόνημα δεν αποτελεί απλά συντροφικό μαχαίρωμα, αλλά ανιδιοτελή ανησυχία και προβληματισμό.

Τώρα που πήραν φόρα με τις ρυθμίσεις (όπως καλή ώρα αυτή που μας ανακοίνωσαν χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ο τέως υφυπουργός), μήπως μπορούν να κάνουν κάτι και με τους λογαριασμούς μου, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΔΕΥΑΚ;

Μπορεί και ’χουν χιούμορ οι ατάκες του προέδρου του ΛΑΟΣ με τις οποίες μας βομβαρδίζει καθημερινά (ανηλεώς) το γραφείου τύπου του ΛΑΟΣ (όπως χθεσινή «Η Ελλάδα στην Ευρώπη ευτελίζεται και στο εσωτερικό ...Παυλιδίζεται»), αλλά ομολογώ πως αδυνατώ να το κατανοήσω. Μάλλον, επειδή εισήχθη στην Ελλάδα την εποχή των βιντεοταινιών κι εγώ δεν είχα βίντεο.

Συγνώμη που μας διαφεύγει, αλλά γιατί το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Κατερίνης (κάτι σαν Δημοτικό Συμβούλιο Νέων) αυτοχαρακτηρίζεται «δραστήριο»; Μήπως μπορεί να μας διαφωτίσει την επόμενη φορά που θα μας στείλει δελτίου τύπου;

«Ας μην προσποιείται το ΠΑΣΟΚ τον κήρυκα της διαφάνειας. Δεν είναι αμέτοχο των ευθυνών ούτε για τις υποθέσεις που έρχονται από το χθες, ούτε για τη συγκάλυψή τους στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ», έφη Καραμανλής από Καστοριά. Τώρα να πω ότι έχει άδικο; Δεν έχει. Να πως ότι αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για τα δικά του; Δεν αποτελεί. Να πω ότι οι ψηφοφόροι πολύ που νοιάζονται; Δεν νοιάζονται.
.
kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: