Έκρηξη κιβωτίου με δείγματα του ιού!ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΕΘΝΟΣ
Τα δείγματα, όπως προκύπτει από τις πρώτες έρευνες, εξερράγησαν όταν ο ξηρός πάγος έλιωσε εξαιτίας της αύξησης της πίεσης μέσα στο κιβώτιο

Εξερράγη κιβώτιο με δείγματα του ιού της γρίπης των χοίρων που μεταφερόταν με ελβετικό τρένο από τη Ζυρίχη, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες Αρχές, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Το κιβώτιο ήταν γεμάτο με ξηρό πάγο και περιείχε δείγματα του ιού Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων. Προοριζόταν για το Εθνικό Κέντρο κατά της Γρίπης στη Γενεύη και εξερράγη το βράδυ της Δευτέρας.

Τα δείγματα, όπως προκύπτει από τις πρώτες έρευνες, εξερράγησαν όταν ο ξηρός πάγος έλιωσε εξαιτίας της αύξησης της πίεσης μέσα στο κιβώτιο. Όπως φαίνεται οι αρμόδιοι είχαν τοποθετήσει με λάθος τρόπο τον πάγο.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι αρμόδιες αρχές επισημαίνουν πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία αφού τα δείγματα δεν ήταν του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού που προκάλεσε την επιδημία στο Μεξικό.

Το τρένο ακινητοποιήθηκε για αρκετές ώρες και οι 61 επιβάτες του εξετάστηκαν από ειδικούς για να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα μόλυνσης, υπογράμμισε η αστυνομία.

kraxtis-gr.blogspot.com