Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ο ελέφαντας ζούσε διπλή ζωή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Εκτός εαυτού βγήκε ένας δημοτικός σύμβουλος της πόλης Πόζναν, στην Πολωνία, όταν ανακάλυψε ότι ο ελέφαντας του ζωολογικού κήπου που είχαν «χρυσοπληρώσει» ως επιβήτορα, δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στο ίδιο φύλο.

"Δεν πληρώσαμε 37 εκατομμύρια ζλότι για να αποκτήσει το μεγαλύτερο καταφύγιο ελεφάντων της Ευρώπης έναν ομοφυλόφιλο ελέφαντα", δήλωσε οργισμένος ο δημοτικός σύμβουλος του Πόζναν,ο Μίχαλ Γκίρζες. "Υποτίθεται πως θα αποκτούσαμε ένα ολόκληρο κοπάδι, αλλά αφού ο Νίνιο, προτιμά να έχει αρσενικούς φίλους και όχι φιλενάδες, πώς θα κάνει απογόνους;", διερωτήθηκε.

Τις προτιμήσεις, όμως, του δεκάχρονου Νίνιο έσπευσε να δικαιολογήσει ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου, καθώς, όπως, τόνισε "ο Νίνιο είναι ακόμα πολύ νεαρός για να επιλέξει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, επομένως είναι φυσικό να πειραματίζεται... Άλλωστε οι ελέφαντες δεν φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα πριν συμπληρώσουν τα 14 χρόνια τους.".(enet.gr)

. kraxtis-gr.blogspot.com .

ΕΞΙΛΕΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΣ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Μετά το κάλεσμα που απηύθυνε στους σεισμοπαθείς να δουν την παραμονή τους στις σκηνές σαν διακοπές, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσφέρθηκε σήμερα να φιλοξενήσει σε επαύλεις του αστέγους από τον σεισμό της Λ'Άκουϊλα.

"Πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη προσφέρει τα σπίτια τους για να βοηθήσουν τους αστέγους του σεισμού κι εγώ επίσης θα κάνω αυτό που μπορώ προσφέροντας ορισμένες από τις κατοικίες μου", δήλωσε ο Μπερλουσκόνι από την Λ'Άκουϊλα, όπου βρισκόταν για την κηδεία των θυμάτων.

Ο αριθμός των αστέγων από το σεισμό υπολογίζεται σε 28.000 εκ των οποίων σχεδόν 18.000 φιλοξενούνται σε σκηνές εκστρατείας υπό δυσχερείς συνθήκες, καθώς υπάρχει έλλειψη σε ντους, χημικές τουαλέτες, ζεστό νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Ο Μπερλουσκόνι έχει στην κατοχή του τουλάχιστον τέσσερις πολυτελείς επαύλεις, εκ των οποίων μία βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Κόμο, στη βόρεια Ιταλία, καθώς και ιδιοκτησία 500 στρεμμάτων στη Σαρδηνία.(Με θέμα της enet) .

kraxtis-gr.blogspot.com .

Μια ερωτική απογοήτευση φαίνεται ότι ήταν η θρυαλλίδα που οδήγησε τον 19χρονο σπουδαστή του ΟΑΕΔ στην αιματηρή τραγωδία του Ρέντη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Online προαναγγελία της επίθεσης

Με μήνυμα στο myspace, το οποίο δημοσίευσε τα ξημερώματα είχε προαναγγείλει την πράξη του ο δράστης της επίθεσης στη σχολή του ΟΑΕΔ.

Μια ερωτική απογοήτευση φαίνεται ότι ήταν η θρυαλλίδα που οδήγησε τον 19χρονο σπουδαστή του ΟΑΕΔ στην αιματηρή τραγωδία του Ρέντη. Σύμφωνα με ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε στην τσάντα του, η πράξη του ήταν προσχεδιασμένη, με σκοπό να σκοτώσει όσους μπορεί και μετά να σκοτωθεί.

"Δεν έχω λόγο να συνεχίσω να ζω. Είμαι πολύ εγωιστής για να πεθάνω και να σας αφήσω να ζήσετε. Πριν πεθάνω, θα σας στερήσω ότι πολυτιμότερο έχετε. Δεν έχω σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Όποιος βρεθεί μπροστά μου το πρωί της 10ης Απριλίου 2009, θα πεθάνει χωρίς διάκριση" έγραψε ο δράστης.

Ερμηνεύοντας το σημείωμα, η αστυνομία εικάζει ότι ο νεαρός αρχικά σχεδίαζε να μπει στην τάξη πυροβολώντας. Όπως εκτιμούν οι αρχές, η τυχαία συνάντησή με τον συμμαθητή του, στο προαύλιο της σχολής άλλαξε τα σχέδιά του. Αφού τον πυροβόλησε, απομακρύνθηκε από το σχολείο. Πυροβόλησε τους δύο εργαζόμενους στο κοντινό σούπερ μάρκετ, επειδή επιχείρησαν να τον αφοπλίσουν και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η απόρριψη από μια κοπέλα φαίνεται ότι αποτέλεσε την αφορμή για να χάσει οριστικά την ψυχική του ισορροπία ο νεαρός. "Μέχρι στιγμής δεν έχω γνωρίσει τίποτε άλλο, παρά την απόρριψη", έγραψε ο 19χρονος στο σημείωμά του. "Έχω γνωρίσει μόνο ένα άτομο που αξίζει σαν άνθρωπος και με την οποία νόμιζα πως είχα ερωτευτεί. Νοιώθω πολύ άσχημα που με απέρριψε και ελπίζω πως με ό,τι κάνω την Παρασκευή θα αλλάξει γνώμη για μένα".

kraxtis-gr.blogspot.com . .

Δήλωση Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη δήλωση του Ευ. Αντώναρου για την άρνηση της ΝΔ να υπερψηφίσει την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για τη Siem


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/04/2009 17:18

Ο εκπρόσωπος Τύπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευ. Αντώναρου, για την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει την πρόταση για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως κάθε φορά, επιχειρεί να εφεύρει δικαιολογίες προκειμένου να καλύψει την άρνηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, να συμφωνήσει στην διερεύνηση των μεγάλων σκανδάλων και ιδιαίτερα σήμερα, την άρνησή της να διερευνηθεί πλήρως το σκάνδαλο της Siemens, σε όλες τις παραμέτρους του και για όλους ανεξαιρέτως. Μια πρόταση που το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του, έχουν επανειλημμένως φέρει στη Βουλή.

Και βεβαίως, λίγο τους ενδιαφέρει ότι τα περί παρεμπόδισης του έργου της Δικαιοσύνης, προκαλούν την κοινή λογική. Ούτε και το ότι αντιφάσκουν πλήρως με αυτά που έλεγαν οι ίδιοι πριν από λίγο καιρό, όταν δέχτηκαν την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, η λειτουργία της οποίας δεν παρεμπόδισε, βεβαίως, το έργο της Δικαιοσύνης.

Είναι προφανές ότι, μοναδικό τους μέλημα είναι η συγκάλυψη, η παραγραφή και ο αντιπερισπασμός, προκειμένου να αποσιωπηθούν οι πολιτικές ευθύνες για όλα τα σκάνδαλα. Για αυτήν την συνειδητή επιλογή, τους κρίνει ο Ελληνικός λαός.

kraxtis-gr.blogspot.com .

Δώστε στο δήμο Αν. Ολύμπου, τις παλιές γραμμές του ΟΣΕ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

...
που ο Οργανισμός αρνείται να τις παραχωρήσει και τις αφήνει να χορταριάζουν, δυσφημώντας έτσι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα του νομού Το τμήμα των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών στο Πλαταμώνα, εγκαταλείφθηκε, κατά κύριο λόγο, γιατί περνά μέσα από οικισμό, ωστόσο ο ΟΣΕ αρνείται να το παραχωρήσει στο δήμο, με το πρόσχημα ότι είναι γραμμή διαφυγής. Πράγμα εντελώς απίθανο, αφού η νέα σήραγγα δεν έχει καμία επικοινωνία με το τμήμα της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής! Τα παραπάνω επισημαίνει, μεταξύ άλλων, βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ Κώστας Κουκοδήμος, στον υπουργό Μεταφορών, με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή.
Παρουσιάζοντας τα προβλήματα που δημιουργούν οι εγκαταλειμμένες σιδηροδρομικές γραμμές στον Πλαταμώνα, ο βουλευτής του νομού υπογραμμίζει πως διχοτομούν τον οικισμό, διασχίζοντάς τον από τα όρια του Αγροτικού Ιατρείου έως το νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Ν. Πόρων-Πλαταμώνα, ενώ στη διάρκεια της θερινής περιόδου προκαλούν σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω αυξημένης κίνησης των οχημάτων.
Αλλά, σημειώνει, «το τμήμα αυτό παραμένει στην κυριότητα του ΟΣΕ», καθώς ο Οργανισμός το έχει χαρακτηρίσει «γραμμή διαφυγής σε περίπτωση ατυχήματος», που πρέπει να παραμείνει «για εθνικούς λόγους».
Μόνο που, τονίζει ο βουλευτής, «ο ισχυρισμός αυτός καταρρίπτεται επί της ουσίας, αφού η νέα σήραγγα δεν έχει καμία επικοινωνία με το τμήμα της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής, το οποίο σημειωτέον, λόγω ακριβώς της διέλευσής του εντός κατοικημένων περιοχών, κρίθηκε επιβεβλημένο να καταργηθεί».
Επιπλέον, ενώ ο ΟΣΕ βλέπει ως «γραμμή διαφυγής» το εγκαταλειμμένο τμήμα των σιδηροδρομικών γραμμών, το, εγκεκριμένο με ΚΥΑ και δημοσιευμένο σε ΦΕΚ του 1996,

Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Πλαταμώνα Ν. Πιερίας προβλέπει την απομάκρυνση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής και την κατασκευή στη θέση της συλλεκτήριας οδού.
Το ίδιο, οδικό άξονα δηλαδή στη θέση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής, προέβλεπε και το πολεοδομικό σχέδιο του Πλαταμώνα του έτους 1968.
Αλλά, κι ακόμη πιο πίσω πηγαίνοντας, η ιστορία φαίνεται πως δικαιώνει τους κατοίκους του Πλαταμώνα και όχι τις επί της ιδιοκτησίας των γραμμών απαιτήσεις του ΟΣΕ.
«Θα πρέπει να αναφερθεί επίσης», σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Κουκοδήμος, «πως ο χώρος της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής καταλήφθηκε το 1915, όμως ουδέποτε απαλλοτριώθηκε υπέρ του ΟΣΕ και συνεπώς δεν γεννώνται ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Οργανισμού, ενώ ούτε οι κάτοικοι-ιδιοκτήτες των εκτάσεων αυτών αποζημιώθηκαν. Αυτό αποδεικνύεται και με το υπ’αριθμ. Δ.Γρ.702.623/Φ.100/3α/12-8-1965 έγγραφο Μ.Φ. ‘Σιδηρόδρομοι του Ελληνικού Κράτους’ αναφέρονται τα εξής: ‘Επί του κοινοποιηθέντος ημίν υπ.αριθμ.Κ.28532/21.7.1965 υμετέρου εγγράφου, έχομεν την τιμήν ν’ αναφέρομεν, ότι τα ακίνητα για την κατασκευήν της σιδηροδρομικής γραμμής Παπακουλίου-Πλατέος εις την περιοχήν του αγροκτήματος ‘Πλαταμών’ απηλλοτριώθησαν υπό του Δημοσίου δια της υπ’αριθ. 102139/27.7.1915 πράξεως του Υπουργού Συγκοινωνίας….Προσέτι, αναφέρομεν ημίν, ότι αι εκτάσεις, τμήματα των οποίων παραχωρήθησαν παρ’ ημών, προς αποκατάστασιν ακτημόνων καλλιεργητών εις την περιοχή Πλαταμώνος, εφέροντο κατά το έτος της απαλλοτριώσεως αυτών ως ανήκουσαι εις το Δημόσιον και εκ του λόγου τούτου δεν κατεβλήθη αποζημίωσις δια τα εκτάσεις ταύτας».
Όσο για τη σύγχρονη ιστορία, αυτή γράφεται με τη συμπεριφορά του ΟΣΕ απέναντι στις εκτός λειτουργίας σιδηροδρομικές γραμμές. «Οι κάτοικοι», αναφέρει ο βουλευτής, «κάνουν λόγο για δυσφήμιση ενός σημαντικού τουριστικού θέρετρου της Πιερίας, αλλά και υποβάθμιση της περιοχής, αφού ο ΟΣΕ δεν προχωρά ούτε καν στον καθαρισμό από δέντρα, κλαδιά και άλλες φερτές ύλες που συμπληρώνουν μια απαράδεκτη για τουριστική περιοχή εικόνα».
Γι’ αυτό, κι επειδή «παρά τις συνεχείς οχλήσεις και διαμαρτυρίες του Τοπικού Συμβουλίου του Πλταμώνα και του δήμου Ανατολικού Ολύμπου δήμου, μέχρι στιγμής ο ΟΣΕ δεν έχει δώσει το ‘πράσινο φως’», ο βουλευτής Πιερίας ερωτά τον υπουργό Μεταφορών αν προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει τις διαδικασίες για την παραχώρηση του τμήματος της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής στο δημοτικό διαμέρισμα Πλαταμώνα.
«Σύμφωνα με τη νομοθεσία εξάλλου», σημειώνει, «από τη στιγμή που ο ΟΣΕ αποφασίζει να καταργήσει μια γραμμή και μεταθέτει σε νέα θέση αυτή τη γραμμή, αυτομάτως η παλιά σιδηροδρομική γραμμή επανέρχεται στην τοπική κοινωνία». Επαναλειτουργία της γραμμής με άλλους όρους Εκτός από τον ΟΣΕ, που αφήνει να χορταριάζουν οι γραμμές και από κείνους που ζητούν να παραχωρηθούν στο δήμο για να γίνει δρόμος, υπάρχει και μια άλλη πρόταση για τις εκτός λειτουργίας σήμερα σιδηροδρομικές γραμμές.
Είναι αυτή των φίλων των σιδηροδρόμων, που υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν οι γραμμές, εν είδη μουσειακού σιδηροδρόμου, εν είδη τοπικού, οικολογικού, εναλλακτικού, γραφικού τρόπου μεταφοράς των επισκεπτών και τουριστών της περιοχής.
Στο κάτω-κάτω λένε, τα οφέλη του τουριστικού (και όχι μόνο) Πλαταμώνα, θα είναι πολύ περισσότερα, αν οι σιδηροδρομικές γραμμές δεν γίνουν τελικά λεωφόρος, που θα φιλοξενεί παντός είδους μηχανοκίνητους τροχοφόρους ρυπαντές.
kraxtis-gr.blogspot.com. .

ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΟΙΑ ΛΟΓΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο Αντλεί 4.000 κυβικά λίτρα ανά ώρα και αρδεύει μία έκταση 4.500 στρεμμάτων, το νέο αρδευτικό έργο που κατασκεύασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, στη Μ. Γέφυρα… Τέτοια θα βλέπει ο δήμαρχος Πέτρας κι άντε μετά να πειστεί, ότι δεν έχει νερό η βόρεια Πιερία! Μετά τα γκαζάκια σε Τράπεζες, αυτοκίνητα, γραφεία πολιτικών και κομματικές οργανώσεις, τώρα γκαζάκια και στις εκκλησίες! Ο Θεός να μας φυλάει δηλαδή! «Είναι προφανές ότι η υπόθεση Παυλίδη ασκεί πολιτική πίεση στην κυβέρνηση», δηλώνει ο Βαγγέλης Βενιζέλος… Προφανώς, αφού ο πρόεδρος μια με την Σοσιαλιστική Διεθνή δεν έχει καιρό για τέτοιου είδους πιέσεις και σε καμία περίπτωση δεν κάνει το λάθος να πιέσει την «εξουσία», αφού αυτή φαίνεται να πέφτει μόνη της πάνω του. Σε εξαιρετικό επίπεδο οι Ελληνογαλλικές σχέσεις. Το ίδιο ισχύει με τις ελληνοαμερικάνικες, τις ελληνορωσικές και τις ελληνοτουρκικές… Όμως τι διάολο συμβαίνει και 35 δεν μπορούμε να λύσουμε δίκαια το Κυπριακό και άλλα 15 χρόνια το Σκοπιανό, δεν μπορώ να καταλάβω! Με αέρα Ηνωμένων Πολιτειών, επέστρεψαν οι δύο βουλευτές της Πιερίας, Κ. Κουκοδήμος και Αντ. Καρπούζας, οι οποίοι αμφότεροι βρέθηκαν στο άνδρο του καπιταλισμού για ξεχωριστές αποστολές της Ελληνικής Βουλής. Και από ότι πληροφορούμαστε, είχαν συναντήσεις και με την Ελληνική ομογένεια… κρίμα που δεν πέρασε η ψήφος των ομογενών δηλαδή! Τις ομορφιές της Κέρκυρας, θα απολαύσει ο Μιλοσόφσκι (ΥΠΕΞ της FYROM), αν όλα πάνε καλά και πραγματοποιηθεί τελικώς στην Κέρκυρα η σύνοδος του ΟΑΣΕ, την προεδρία του οποίου έχει η Ελλάδα αυτό το διάστημα… Μερικές φορές, τις χρυσές ευκαιρίες τις μετατρέπουμε σε γκάφες! Τι φοβήθηκε η Ελληνική πλευρά (διότι δεν πιστεύω ότι δεν το σκέφτηκε) και δεν προγραμμάτισε τη Σύνοδο (στην οποία θα μετέχουν ΥΠΕΞ από πολλές χωρές), στη Μακεδονία; Τελειώνουν, τι τελειώνουν, τελείωσαν οι εργασίες για την κατασκευή του κάτω διαζώματος στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου… Το «παράξενο» είναι ότι δεν χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά από πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης… Μάλλον χειμώνα θα πήγαν τους παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο θέατρο, όπου ευδοκιμούν οι αγριάδες… πάλι καλά που δεν φυτρώνει σιδηρόχορτο, διότι ούτε άλλα 5 χρόνια δεν θα μας έφταναν να ξεμπλέξουμε με τους οικολόγους και τις περιβαλλοντικές μελέτες. Αν και δεν ξέρω τι είναι πιο εύκολο… να πάρεις άδεια από το ΚΑΣ ή να σου εγκρίνει Περιβαλλοντική Μελέτη το ΥΠΕΧΩΔΕ;
kraxtis-gr.blogspot.com. .

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009


Με τη μεζούρα στο χέρι. Να μετράμε, να μετράμε…να μην μας ξεφύγει πόντος.

Πρωί –πρωί στον πεζόδρομο. Κοίτα να δεις. Και τώρα θα σας κάνουν και ντα… αφού πρώτα άφησαν να γίνει το έλα να δεις και μη το πεις ούτε του παπά.

Απ’το κακό στο χειρότερο.

Πάμε στην επικαιρότητα που έχει και τα ωραία της εκτός από τις μιζέριες και τις τζάμπα μαγκιές.

Νέα ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ …προσεχώς ο δίδυμος αγωγός. Ωραία, κάντε τον πρώτα και μετά κάνετε και φιγούρα ρε παιδιά.

Βαρεθήκαμε να γράφουμε «ΘΑ γίνει» εδώ και 2 χρόνια. Μια φορά δεν είπαμε «με γεια»… ή μάλλον όχι είπαμε.

Και ωραία φωτογραφία. Πέντε να κοιτούν έναν.

Αυτό είναι το ανέκδοτο.

Παρατουριστικά και όχι μόνο. Δεν συμφωνούμε ούτε στο αν έχουμε κρίση ή όχι.

Δεν συμφωνούμε, διότι οι μεν λένε δεν μας επηρέασε η κρίση, οι άλλοι λένε το αντίθετο.

Εδώ δεν μπορούμε για τα απλά, πού να μας βάλουν και στα περίπλοκα να αποφασίσουμε.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο θα ξέρουμε, φαντάζομαι. Όρκο δεν παίρνω πάλι.

Πολιτική επικαιρότητα. Ο Τέλης στα πρωτοσέλιδα.

Τριάντα πέντε χρόνια πολιτικής καριέρας μπορεί να είχες αλλά τόση δημοσιότητα πίστεψέ με…δεν την είχες.

Και τώρα που όλα τα πρωτοσέλιδα είναι για πάρτη σου, διασκέδασέ το και λίγο. Αν μπορείς βεβαίως-βεβαίως.

Ωραίος τύπος ο Μπερλουσκόνι τελικά. Το ρίχνει και στην πλάκα παρά την τραγωδία που χτύπησε τους συμπατριώτες του.

Ας το δουν λέει σαν ένα διήμερο στην εξοχή…σε κάμπινγκ. Κι αυτοί είναι σε σκηνές και τρέμουν όποτε τρέμει κι η γη.

Αν αυτά συνέβαιναν στην Ελλάδα θα είχαμε να λέμε για κανένα χρόνο. Όχι ότι δεν ακούμε κι εμείς ανέκδοτα βεβαίως-βεβαίως.

Επανερχόμαστε στα της τοπικής επικαιρότητας που σίγουρα δεν έχει το τελευταίο διάστημα μεγάλο ειδησεογραφικό ενδιαφέρον.

Προαναγγελίες έχουμε μόνο. Είμαστε και ολίγον της θεωρίας και πες –πες στο τέλος κάτι θα μείνει.

Είμαστε της σχολής Γκέμπελς.

Μ’αυτά και μ’αυτά πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα. Οι τόνοι πέφτουν, η επικαιρότητα έχει να κάνει και πάλι με αμνοερίφια, μαρουλάκια και ντοματούλες.

Ο λαός θα βγει στην εορταστική αγορά, θα κάνει τις αγορές του, φωνασκώντας για την ακρίβεια που κάθε χρόνο είναι και χειρότερη άσχετο αν δεν καθίσαμε ποτέ να κάνουμε σύγκριση με το πέρσι και το πρόπερσι.

Και αφού ψήσουμε τον οβελία, τσουγκρίσουμε το κόκκινο αβγό μας θα επανέλθουμε στην σκληρή πραγματικότητά μας.

Μην ξεχνιόμαστε, έχουμε και ευρωεκλογές στο προσκήνιο. Ιούνη μήνα. Είπαμε, το ευλογημένο τριήμερο.

Και πού ξέρετε, αν ο Τέλης ξυπνήσει στραβά μπορεί και να έχουμε διπλή κάλπη…μ ‘ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και το κακό συνεχίζεται.

Καλή μας ανοιξιάτικη ημέρα.

kraxtis-gr.blogspot.com .