Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ

ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009 -http://enimerwsi-gr.blogspot.com




Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και απελάσεις εναντίον χριστιανών Λάζων στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923. Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή περίπου 213.000-368.000 Ελλήνων. Οι επιζώντες κατέφυγαν στον Άνω Πόντο (στην ΕΣΣΔ) και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, στην Ελλάδα. Τα γεγονότα αυτά δεν αναγνωρίζονται διεθνώς ως γενοκτονία, με την εξαίρεση του Ελληνικού Κράτους με Νόμο του 1994, με τον οποία καθιερώθηκε η 19 Μαΐου ως ημέρα τιμής. Οι τουρκικές κυβερνήσεις αρνούνται πως υπήρξε γενοκτονία και τοποθετούν επισήμως το θάνατο των Ελλήνων στα πλαίσια των ευρύτερων απωλειών του πολέμου, του λιμού που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή στη βόρεια Τουρκία ή άλλων κοινωνικών αναταράξεων.Γενικότερα, εκείνη την χρονική περίοδο η έξαρση του εθνικισμού στις δύο χώρες προκάλεσε σφαγές και διωγμούς και από τις δύο πλευρές.

Πριν από τον όρο "Γενοκτονία" υπήρχε ο όρος "Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας". Πρόβλημα στη δίκη των γενοκτόνων μπορεί να υπάρξει με το νομικό όρο "nullum crimen nulla poena sine lege", δηλαδή δίχως προϊσχύοντα νόμο δεν υπάρχει έγκλημα ούτε ποινή. Ο όρος της Γενοκτονίας δεν υπήρχε την εποχή εκείνη, έτσι η τιμωρία και καταδίκη εκείνων τίθεται υπό ερωτηματικό. Το ποινικό Δίκαιο, για να εξασφαλίσει τη δίκαιη μεταχείριση των κατηγορουμένων δεν μπορεί να δράσει αναδρομικά. Από την άλλη άποψη όμως σε όλα τα νομικά πλαίσια υπήρχε η τιμωρία της δολοφονίας.

Η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη γενοκτονίας των Ποντίων το 1922.

Μνημείο για την Γενοκτονία των Ποντίων στην Θεσσαλονίκη.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2007 η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars IAGS) αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ασσυρίων και Ελλήνων του Πόντου. Στις 24 Φεβρουαρίου 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως „Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο“, ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα.




το βίντεο το πήραμε από το greekalert

Ο Καραχάλιος ΥΠΕΡ του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία και την Πράσινη Ανάπτυξη!!!

ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009 (Γ.ΚΡΟΓΙΑΣ)

Το είδαμε ΚΑΙ αυτό...
Ο Νίκος Καραχάλιος (πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Ν.Δ και ως χθες στενός συνεργάτης του Καραμανλή) αναγνώρισε τα λάθη της Ν.Δ. στην οικονομία.
Ομολόγησε ότι η Ν.Δ. ούτε καν κατάλαβε ότι έρχεται η κρίση και δεν είχε προετοιμαστεί σωστά(!) και υιοθέτησε πλήρως το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ (ακόμα και την Πράσινη Ανάπτυξη!!!) που παρουσίαζε ο Χρυσοχοϊδης στον Αφτιά!
Η φάση είναι ότι παρουσίασε ως "συμβολική" κίνηση ακόμη και την υπόσχεση για διανομή των 120.000 λάπτοπ στους μαθητές. Σαν να ομολόγησε δηλαδή ότι πρόκειται καθαρά για προεκλογική υπόσχεση! Και όπως όλοι θυμόμαστε, αυτή την υπόσχεση την είχαν δώσει ΚΑΙ προεκλογικά το 2004!
Δεν περιγράφω άλλο! Απολαύστε το βίντεο:

kraxtis-gr.blogspot.com

Η ξεφτίλα της τεμπελιάς ορισμένων αστυνομικών.








ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009

Η ξεφτίλα της τεμπελιάς ορισμένων αστυνομικών.Εκλεψαν το αυτοκίνητό της. Δέν βρήκαν είπαν αποτυπώματα στο αυτοκίνητο.Εκείνη βρήκε όλα τα σύνεργα των διαρρηκτών, τους ειδοποίησε καιοι αστνυομικοί αρνήθηκαν να πανε να τα πάρουν και να βρούν έτσι τους δράστες.Κατόποιν εορτής και αφού πήρε δημοσιότητα ο κ. Ραχωβίτσας θα κάνει ΕΔΕ. Μπράβο σας λεβέντες!!

kraxtis-gr.blogspot.com

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ - ΓΕΝΝΗΣΕ ΔΙΔΥΜΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ





ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009 Γέννησε δίδυμα απο διαφορετικούς πατέρες

kraxtis-gr.blogspot.com

ΑΙΣΧΟΣ!!ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ






ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009

Αν είναι δυνατόν!! το Υπουργείο μας συναίνεσε στο διορισμό Τούρκου Πτεράρχου στο Στρατηγείο της Λάρισας!! Εβαλαν φίδι στον κόρφο μας!!Ντροπή Σας!! Ξεφτίλες!!

kraxtis-gr.blogspot.com.


Αμαλία .. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΑΜΑΛΙΑ ΕΦΥΓΕ ΑΔΙΚΑ - ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΠΑΖΕΙ

ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009 (Γ.ΚΡΟΓΙΑΣ)

Δεν ξεχνώ. Πλησιάζει η 1η του Ιούνη.


Διαμαρτυρία...Προς το ΜEGA


ΤΡΙΤΗ 19 Μαϊ 2009

.

Αίγιο.
Αγαπητοί
Παρακολουθώντας την Παρασκευή, 15-5-2009, το βράδυ στο κανάλι σας το σήριαλ «Ευτυχισμένοι μαζί» με τα παιδιά μας, ντραπήκαμε και ήλθαμε σε αμηχανία.
Το όλο και μοναδικό θέμα του επεισοδίου ήταν οι σχέσεις του ανδρογύνου, ώστε να εμπεδωθούν καλά κι από τον πιο μικρό μαθητή του Δημοτικού. Η προσπάθειά σας να πονηρέψετε τα αθώα παιδάκια, ότι κάτι αξιόλογο γίνεται πίσω από την πόρτα της κρεβατοκάμαρας των γονέων τους που αξίζει τον κόπο να κρυφακούσουν, ήταν επιτυχής.
Δε σας λέμε ότι οι σχέσεις του ανδρογύνου είναι ιερές - γιατί από ότι φαίνεται εσείς έχετε ιερό και όσιο μόνο το ποσοστό της τηλεθέασης - αλλά είναι αυστηρά προσωπικές και σεβαστές από όλους. Κάτι που για τους μεγάλους είναι αυτονόητο και θεμιτό, στα ανώριμα μάτια των μικρών γίνεται υπερβολικό και ακατανόητο.
Αρκετά η ομοφυλοφιλία, οι ελεύθερες σχέσεις με όποιον και...
όποια βρίσκουν, ανεξάρτητα φιλικής ή συγγενικής σχέσεως που μας σερβίρετε συνέχεια. Αυτά συμβαίνουν (δεν εθελοτυφλούμε ), αλλά δεν πρέπει να προβάλλονται και να διαφημίζονται, αν θέλουμε να παιδαγωγήσουμε την κοινωνία. Εκτός και θέλουμε να την κάνουμε περισσότερο έκλυτη, χτυπώντας την ρίζα της, την οικογένεια.
Ας υπάρξει και κάποιο όριο στην τηλεθέαση για το μελλοντικό καλό όλων και το δικό σας.
Κουτσουμπής Διαμαντής Εκπαιδευτικός
Δημητρίου Ευγενία Εκπαιδευτικός
Κωνή Ελένη Εκπαιδευτικός
Εμμανουηλίδη Ζαχαρούλα Οικονομολόγος

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ - Σκότωσε τη γυναίκα του, και επεσε κρατώντας τα δύο παιδιά του απο τον 5ο όροφο






TRITH 19 MAIOY 2009

Σκότωσε τη γυναίκα του, άρπαξε τα δύο παιδιά του, ηλικίας δύο και τριών ετών, και πήδηξε από τον πέμπτο όροφο σε διπλανή πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του αυτός και το ένα του παιδί.

H απίστευτη οικογενειακή τραγωδία έγινε στην Καλλιθέα. Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 40 ετών, ο οποίος, μετά από έντονο καβγά, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι γείτονες, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 26χρονη σύζυγό του στο μπαλκόνι του διαμερίσματος, που βρίσκεται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας.

Στη συνέχεια, πήρε αγκαλιά τα παιδιά τους, δύο αγοράκια μόλις 2 και 3 ετών και πήδηξε από τον 5ο όροφο στην ταράτσα παρακείμενου 3όροφου εγκαταλελειμμένου κτιρίου. Από την πτώση σκοτώθηκε ο ίδιος και το 2 ετών αγοράκι, ενώ το 3χρονο αδελφάκι διακομίσθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία», όπου νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και συντριπτικά κατάγματα.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το διαμέρισμα, βρήκαν ιδιόχειρο σημείωμα του συζυγοκτόνου, παιδοκτόνου και αυτόχειρα, με το οποίο δίνει οδηγίες για το πώς θέλει να γίνει η ταφή των μελών της οικογενείας του. Συγκεκριμένα, ζητά εκείνος και τα παιδιά να ταφούν μαζί στο Φλόκα Ηλείας, ενώ η σύζυγός του "στη μάνα της", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο 40χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. (με στοιχεία απο zougla)

kraxtis-gr.blogspot.com.

Απίθανες αποστολές - «Ιπτάμενο χαλί» και άλλα περίεργα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό






Εκτός ελέγχου η ακρίβεια - Περίπου 160 βασικά είδη σούπερ μάρκετ θα περιλαμβάνει το Παρατηρητήριο Τιμών






H ώρα του τελικού για Σαχτάρ και Βέρντερ




Τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, στο Μοσχάτο επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.



ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009

Αμέσως μετά σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι τρία καθοριστικά ζητήματα, το φορολογικό, η αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου πλούτου και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση πρέπει να αλλάξουν στη χώρα μας.Στη ΓΓΠΣ Ο Γιώργος Παπανδρέου

"Πρώτα απ’ όλα, το φορολογικό μας σύστημα είναι άδικο. Ευνοούνται τα μεγάλα εισοδήματα και η μεγάλη ακίνητη περιουσία, ενώ το μεγάλο βάρος πέφτει στη μέση ελληνική οικογένεια, στη φτωχότερη ελληνική οικογένεια" είπε ο κ. Παπανδρέοου και δεσμεύτηκε για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Αναφορικά με την αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου πλούτου στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι με σωστό τεχνολογικό εξοπλισμό και πολιτική βούληση, "μπορούμε να δώσουμε τη μάχη απέναντι στη διαφθορά, με αποτελεσματικό τρόπο" και δεσμεύτηκε ότι, "τα έσοδα που θα έχουμε από την καταπολέμηση της διαφθοράς, θα πάνε στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και την ανάπτυξη της χώρας μας".

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας αποτελεσματικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. "Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, σημαίνει αποτελεσματική αντιμετώπιση της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας και πολυνομίας, που σήμερα αντιμετωπίζει ο πολίτης. Δέσμευσή μας είναι να ξαναφέρουμε την αξιοπρέπεια στη σχέση κράτους - πολίτη, να απελευθερώσουμε τον πολίτη, τον επιχειρηματία, την κοινωνία, από αυτή τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, αυτό το μεγάλο βάρος που σηκώνει στις πλάτες του ο Ελληνικός λαός" κατέληξε. (με στοιχεία απο το Εθνος)

kraxtis-gr.blogspot.com

Άμεση απάντηση του Χ.Βερελή για προαστιακό

Τρίτη, 19 Μάϊος 2009 (ΤΡΟΚΤΙΚΟ)

H απάντηση του Χρήστου Βερελή για το δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" που αναφέρεται και στο όνομα του για τον Προαστιακό:
"1. «Το ζήτημα σε ότι με αφορά είναι ένα και απλό: Αν η είδηση και το περιεχόμενό της είναι ακριβή.

Δηλαδή αν ο ανακριτής έχει εκφράσει και που την πρόθεσή του να αποστείλει στη Βουλή τη δικογραφία και ειδικά στο ότι δεν θα με περιελάμβανε γιατί υπάρχει παραγραφή. Αυτό δικονομικά δεν στέκει αφού όλοι γνωρίζουν ότι δεν κρίνει ο ανακριτής την παραγραφή. Αλλά στέλνει ότι έχει να στείλει στη Βουλή και...

εκεί κρίνεται το θέμα. Το κείμενο όμως δεν αναφέρει ότι ο ανακριτής είχε την παραμικρή ένδειξη άρα και δεν υφίσταται θέμα ούτε υπήρξε όπως αντιλαμβάνεται όποιος διαβάσει προσεκτικά. Απλά είναι μια κουτοπόνηρη προσπάθεια εμπλοκής μου. Αντιθέτως το δημοσίευμα με αριστοτεχνικό τρόπο χρησιμοποιεί την εκτίμηση που αυθαίρετα και συκοφαντικά περιλαμβάνεται στην καταγγελία ενός και μόνο γνωστού συνδικαλιστή ο οποίος και θα πρέπει να την αιτιολογήσει τώρα που αυτή έγινε γνωστή. Έτσι αμφισβητώ πλήρως την καλοπιστία του δημοσιεύματος σε ότι με αφορά.
Χαρακτηριστικό είναι η παράθεση φωτογραφίας μου, και όχι όλων των άλλων Υπουργών, ενώ το δημοσίευμα παραθέτει τις εξελίξεις γύρω από το έργο μέχρι σήμερα, έως και την απολύτως πρόσφατη παράταση που δόθηκε με γνωστές και διαρρεύσασες πληροφορίες για μεγάλο πόλεμο μεταξύ εργολάβων».
2. «Θεωρώ επιβεβλημένο και θέμα τιμής για την Ελληνική Δικαιοσύνη, λόγω του γεγονότος ότι γίνεται επίκληση του ανακριτή, να υπάρξει άμεση τοποθέτηση και διαλεύκανση. Και της σημερινής άθλιας και συκοφαντικής επίθεσης εναντίον μου από τη συγκεκριμένη εφημερίδα που παίρνει το χαρακτήρα βεντέτας».
3. «Νομίζω ότι έχω κάνει σαφές σε όλους ότι δεν ενδιαφέρομαι ούτε για «ασυλίες» ούτε για «παραγραφές». Θα ήμουν δε ο πρώτος που θα έκανε χρήση της δυνατότητας που δίνει το Άρθρο 86 του Συντάγματος για να φέρω ο ίδιος την υπόθεση πίσω στη Βουλή και αυτό στην περίπτωση που όντως θα είχε περιληφθεί το όνομά μου σε δικογραφία που θα πήγαινε στη Βουλή και θα προσέκρουε, για την περίπτωση μου, σε θέμα παραγραφής. Βεβαίως η εφημερίδα κάτι τέτοιο δεν τολμά να το ισχυριστεί».
4. «Παρατηρώ ότι σήμερα που είναι η «γιορτή της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου» επιλέγεται η αντιπαραβολή αυτού του θέματος. Και το Βατοπέδιο περνάει στα ψιλά».
5. «Σημειώνω τέλος, ότι υπήρχαν περιβαλλοντικοί όροι και οτιδήποτε άλλο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και ακόμη ότι η μόνη καταγγελία που έγινε από ανταγωνιστή εργολάβο, όπως γίνεται σχεδόν πάντα και σε όλα τα έργα, διαβιβάστηκε άμεσα στα αρμόδια όργανα που προβλέπει ο Νόμος. Θυμίζω ακόμη ότι ήταν ένα Ολυμπιακό Έργο, το οποίο έπρεπε να δοθεί σε χρήση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, και ότι μέχρι και τις εκλογές του 2004 δεν υπήρξε ανάθεση, πληρωμή, αλλά ούτε και η οποιαδήποτε απόφαση ή υπογραφή από το Υπουργείο Μεταφορών».
kraxtis-gr.blogspot.com

Στη φυλακή ο π.Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Δημήτρης Δρόσος

Τρίτη, 19 Μάϊος 2009

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ειδησιογραφικών πρακτορείων της Μάλτας, ο Δημήτρης Δρόσος (42 ετών), που ανέλαβε μετά βαϊων και κλάδων, το μπασκετικό τμήμα του ΠΑΟΚ, συνελήφθη στην πρωτέυουσα της Μάλτας, Βαλέτα.Αιτία της σύλληψης, η... εταιρία στοιχημάτων και ιντερνετικού καζίνο, με την επωνυμία Gold Victory Limit, της οποίας είναι ιδιοκτήτης.Ο Δ.Δρόσος οδηγήθηκε από τα κρατητήρια, στο νοσοκομείο της Βαλέτας, κατόπιν προβλημάτων υγείας που παρουσίασε, συνοδεία αστυνομικών.Στην ιστοσελίδα του, http://www.goldvictory.com/ αναγράφεται, ότι η ιστοσελίδα είναι προσωρινά μη διαθέσιμη για στοιχηματισμό (We regret to inform you that for the time being all Sportsbook and Casino games have been suspended temporarily. We are working with the Lotteries and Gaming Authority of Malta (LGA) to verify the precise nature of the situation. )
http://taxalia.blogspot.com/

Προβόπουλος: Αρνητική ανάπτυξη φέτος, έρχεται όμως ανάκαμψη

(ΦΩΤΟ ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)
ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009 - Πηγή Τα Νέα Αρνητικά «μαντάτα» για την ελληνική οικονομία προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, κάνοντας λόγο ακόμα και για αρνητική ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή όμως εμφανίζεται αισιόδοξος για τη μακροπρόθεσμη πορεία της οικονομίας, βλέποντας ανάκαμψη, με αργούς όμως ρυθμούς. «Ως αποτέλεσμα της διεθνούς κρίσης η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να κινηθεί φέτος σε αρνητικό έδαφος» υποστήριξε ο κ. Προβόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΟΑΣΕ. Προσέθεσε όμως ότι «η ανάκαμψη από την κρίση ίσως να είναι αργή, αλλά θα υπάρξει ανάκαμψη», τονίζοντας επίσης ότι «ο ρυθμός της ανάκαμψης θα εξαρτηθεί σε κρίσιμο βαθμό από το πόσο σύντομα μπορεί να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα». «Πρόσφατα, υπήρξαν κάποια θετικά σημάδια στην οικονομία της ευρωζώνης, αντικατοπτρίζοντας εξελίξεις στης χρηματοοικονομική αγορά και τους δείκτες εμπιστοσύνης», σημείωσε, ωστόσο είπε ότι «είναι σημαντικό να έχουμε υπόψιν, ωστόσο, ότι εάν έχουμε σταθεροποίηση, θα συνοδεύεται από πολύ χαμηλό επίπεδο δραστηριότητας. Θα χρειαστεί κάποιο διάστημα πριν οι οικονομίες ανακάμψουν πλήρως και αρχίσουν να αναπτύσσονται με ισχυρό ρυθμό». «Η κρίση που βιώνουμε είναι διπλή, χρηματοπιστωτική και οικονομική. Όπως έχω τονίσει, η απάντησή μας θα πρέπει και αυτή να είναι διπλή φύσεως. Βραχυπρόθεσμα, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να υποστηρίξουμε την οικονομική ανάκαμψη. Μεσοπρόθεσμα, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να επιδιώξουμε μια αξιόπιστης στρατηγικής έξοδο από τις υπερβολικές πολιτικές παρεμβάσεις, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για την εποπτεία του χρηματοοικονομικού κλάδου σε επίπεδο ΕΕ» συμπλήρωσε. Τέλος, ο κ. Προβόπουλος διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι τα θεμελιώδη δεδομένα των ελληνικών τραπεζών παραμένουν υγιή.
kraxtis-gr.blogspot.com

Νέες αποδείξεις θα μειώνουν τον φόρο

(ΦΩΤΟ ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)
ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009 - Πηγή Τα Νέα
Δαπάνες από συνεργεία, καφετέριες θα εκπίπτουν από το εισόδημα Η καθίζηση των εσόδων από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο έτος, λόγω και της επιβράδυνσης της οικονομίας, αναγκάζει το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει εισηγήσεις για παροχή πρόσθετων κινήτρων προς τους φορολογουμένους προκειμένου να ζητούν αποδείξεις κατά τις συναλλαγές τους. Καφετέριες, στεγνοκαθαριστήρια, ταπητοκαθαριστήρια και συνεργεία αυτοκινήτων είναι μερικές από τις νέες κατηγορίες επιχειρήσεων και επαγγελματιών από τους οποίους οι φορολογούμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν αποδείξεις ώστε τα έξοδα να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημά τους. Χαρακτηριστικό της καθίζησης των φορολογικών εσόδων- τα οποία στο πρώτο τρίμηνο του 2009 παρουσίασαν μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους- είναι ότι στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ομολόγησε πρόσφατα πως «όσα έσοδα εξασφαλίζουμε από την αύξηση των φόρων σε ποτά και τσιγάρα τα χάνουμε από τη σημαντική μείωση των εσόδων από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας». Στο πλαίσιο αυτό γίνεται προετοιμασία του μεγάλου πακέτου εισπρακτικών μέτρων που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση να εφαρμοστεί σε δύο δόσεις, μία τον Ιούνιο και μία τον Οκτώβριο με την κατάθεση του προϋπολογισμού. Οι δαπάνες που εξετάζονται Μαζί με τον εισπρακτικό προϋπολογισμό του 2010 πρόκειται να κατατεθεί φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο, εκτός από τους νέους φόρους, εξετάζεται να συμπεριληφθούν διατάξεις με τις οποίες θα διευρύνονται οι κατηγορίες δαπανών που θα αναγνωρίζονται από την Εφορία. Πρόκειται κυρίως για παροχή υπηρεσιών σε κλάδους που χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό φοροδιαφυγής. Έτσι, αναμένεται να περιληφθούν στην ήδη υφιστάμενη λίστα εκπιπτόμενων δαπανών και οι δαπάνες για: ● Συντήρηση αυτοκινήτων. Στον συγκεκριμένο κλάδο, όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, δραστηριοποιούνται χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις οποίες παρατηρείται (με βάση ελέγχους της ΥΠΕΕ) πολύ υψηλό ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας. ● Καφετέριες. Πρόκειται επίσης για κλάδο στον οποίο παρατηρείται υψηλό ποσοστό φοροδιαφυγής. ● Στεγνοκαθαριστήρια, ταπητοκαθαριστήρια. ● Ζαχαροπλαστεία. ● Δίδακτρα τεχνικών σχολών. Στο υπουργείο έχουν υποβληθεί και εισηγήσεις για να περιληφθούν στη λίστα των εκπιπτόμενων δαπανών και οι αγορές για είδη ένδυσης και υπόδησης.
kraxtis-gr.blogspot.com

Αντισυνταγματική η νομιμοποίηση ημιυπαίθριων

(ΦΩΤΟ ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)
ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009 -Πηγή: Express.gr
THN αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο νομιμοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, εξέφρασαν χθες οι εκπρόσωποι της Eνωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε χθες το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Oπως σημείωσαν, η πρόταση για μαζική νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων προσκρούει στο Σύνταγμα καθώς στην ουσία αυξάνει τον συντελεστή δόμησης. Στην ίδια κατεύθυνση τάσσονται και οι εκπρόσωποι το Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος Δημ. Παξινός «όσοι είναι νόμιμοι είναι άξιοι της τύχης τους». Επί της ουσίας, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του κλάδου βρίσκονται εν αναμονή των τελικών ρυθμίσεων που θα εξαγγείλουν σύντομα το YΠΕΧΩΔΕ και το υπ. Οικονομίας, ενώ κοινή θέση είναι ότι η επιβολή εφάπαξ προστίμου αποτελεί αποσπασματική αντιμετώπιση του προβλήματος και όχι οριστική λύση για την αυθαίρετη δόμηση. Το ΤΕΕ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις, πέραν νομοθετημάτων. «H συζήτηση για τους κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους, με τις προϋποθέσεις που άνοιξε, πρέπει άμεσα να κλείσει», τονίζουν οι εκπρόσωποι των μηχανικών.
kraxtis-gr.blogspot.com

Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονου από αστυνομικούς. Βίντεο


Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονου από αστυνομικούς. Βίντεο

Σοκ προκαλεί στην αμερικανική κοινή γνώμη ένα ερασιτεχνικό βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ένα έφηβο αγόρι, που προφανέστατα έχει πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Ως δράστες φέρονται οι δύο αστυνομικοί που τον κρατούν. Η μητέρα του 14χρονου Τρέβορ Κάσεϊ έχει ήδη υποβάλλει μήνυση εναντίον των δύο αντρών της αστυνομίας του Τολέδο, στο Οχάιο, και προσθέτει «ότι το βίντεο μιλάει από μόνο του».

Στις εικόνες, που τραβήχτηκαν από κινητό τηλέφωνο περαστικού, δεν αποκαλύπτεται τι προηγήθηκε της σύλληψης, αλλά στο βίντεο φαίνεται καθαρά το ματωμένο πρόσωπο του Κάσεϊ, ενώ οι αστυνομικοί τον κρατούν.

Σε ένα έγγραφο της αστυνομίας αναφέρεται ότι το βράδυ της Παρασκευής ο Κάσεϊ σταμάτησε μπροστά από ένα περιπολικό και έκανε έναν ιδιόμορφο χορό. Μετά, μαζί με άλλους τρεις φίλους του, μπήκε στην αυλή ενός σπιτιού. Τότε οι αστυνομικοί τους είπαν να φύγουν.

Λέγεται ότι οι υπόλοιπου υπάκουσαν, εκτός από τον 14χρονο, που αρνήθηκε να κάνει ότι του είπαν. Έτσι, οι άντρες της ασφάλειας προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Ακολούθησε καυγάς μεταξύ τους και τα αποτελέσματα καταγράφονται στο βίντεο.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αστυνομικοί "βγάζουν" τέτοια βιαιότητα πάνω σε συλληφθέντα. Πριν λίγες εβδομάδες, ένα άλλο βίντεο αποκάλυψε εικόνες ξυλοδαρμού, με έναν αστυνομικό να κλωτσά στο πρόσωπο έναν δράστη, που είχε παραδοθεί.

kraxtis-gr.blogspot.com

Τραγωδία για 300 ένσημα


Τραγωδία για 300 ένσημα

Τόσα ήταν τα ένσημα που έλειπαν στον 65χρονο από την Βιάννο Ηρακλείου για να πάρει την σύνταξή του. Όταν πριν από ένα χρόνο σταμάτησε να εργάζεται και κατέθεσε τα χαρτιά του για να συνταξιοδοτηθεί, πληροφορήθηκε ότι… το όνειρό του απείχε 300 εργάσιμες ημέρες.

Το πλήγμα ήταν βαρύ για τον 65χρονο, ο οποίος έπεσε σε κατάθλιψη. Η συνέχεια δεν εξέπληξε όσους τον γνώριζαν. Απελπισμένος, πήρε την καραμπίνα και έθεσε τέρμα στη ζωή του. Στο σημείωμα που άφησε ζητούσε από την οικογένειά του να τον συγχωρέσει: «Συγχωρέστε με αλλά δεν αντέχω άλλο».

Ο 65χρονος άφησε πίσω του τη σύζυγο, τα τρία παιδιά και τα εγγόνια του.

kraxtis-gr.blogspot.com


ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ







ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
ΣΕ ΓΡΑΦΗΜΑ


kraxtis-gr.blogspot.com

Ελληνική «βουτιά» στην ανταγωνιστικότητα


Η Ελλάδα στις πέντε χώρες με τη μεγαλύτερη υποχώρηση
Ο Ν. Πέντζος (στο μέσον) κατά την παρουσίαση της έκθεσης
Πτώση δέκα θέσεων σε σχέση με πέρυσι και 16 σε σχέση με το 2007, σημείωσε η Ελλάδα στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας 2009 του Διεθνούς Ινστιτούτου Ανάπτυξης Μάνατζμεντ (IMD). Ως αποτέλεσμα, κατατάσσεται πλέον 52η μεταξύ 57 χωρών, τη στιγμή που η γειτονική Βουλγαρία είναι 38η.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!!!

kraxtis-gr.blogspot.com

Κακουργηματοπέδιο...

Τρίτη 19 Μαΐου 2009- Ελευθεροτυπία

Υστερα από αιτήματα τεσσάρων εισαγγελέων αλλά και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, που δεν έγιναν δεκτά, για αμελλητί διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, μία εξεταστική επιτροπή της Βουλής και την παραίτηση των δύο εισαγγελέων Εφετών, Ηλ. Κολιούση και Ελένης Σωτηροπούλου, το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου πέρασε επισήμως χθες στην ανακριτική διαδικασία, με την άσκηση ποινικών διώξεων κατά παντός υπευθύνου (in rem) για σωρεία αδικημάτων κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Χρειάστηκε να εξεταστούν 38 μάρτυρες και εκατοντάδες ουσιώδους σημασίας έγγραφα που ζητήθηκαν από εμπλεκόμενες υπηρεσίες, μάρτυρες και υπόπτους, έτσι ώστε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Κυρ. Καρούτσος, να ασκήσει τις διώξεις, οι οποίες αφορούν τα κακουργήματα:

* Απιστία περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

* Απάτη ιδιαίτερα μεγάλης ζημιάς από κοινού, κατ' εξακολούθηση και μη, σε βάρος του Δημοσίου.

* Ψευδή βεβαίωση με σκοπό την προσπόριση αθέμιτου οφέλους σε άλλον, κατ' εξακολούθηση και μη, σε βάρος του Δημοσίου.

* Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

* Ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε ορισμένα από τα παραπάνω αδικήματα.

Εφραίμ - Αρσένιος - Αικ. Πελέκη * Και τα πλημμελήματα των: παράβασης καθήκοντος, παράνομης μεταβίβασης μνημείου και παράβασης του νόμου 1337 περί κτισμάτων.

Στο αρχείο

Μαζί με τη δικογραφία και τις ποινικές διώξεις του ποινικοπολιτικού σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Κυρ. Καρούτσος, διαβίβασε χθες και την εισαγγελική διάταξη 1/2009 στην εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, η οποία ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας των Εφετών Αθήνας έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω του εγγράφου, στο αρχείο μπαίνουν τα σκέλη της υπόθεσης που αφορούν 33 από συνολικά 63 πρόσωπα. Συγκεκριμένα, στη διάταξη αναφέρεται ότι με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης και ύστερα από την ανάγνωση των καταθέσεων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, δεν προκύπτουν ενδείξεις για την άσκηση διώξεων σε βάρος των εν λόγω υπόπτων, οι οποίοι και απαλλάσσονται.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι στη λίστα των 33 απαλλαχθέντων περιλαμβάνονται και τα ονόματα των επτά μοναχών της Ιεράς Σύναξης της Μονής Βατοπεδίου, του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Αλ. Τζεφεράκου, καθώς και άλλων στελεχών της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι με βάση τα αδικήματα που απαγγέλθηκαν χθες, και ιδίως αυτό της κακουργηματικής «ψευδούς βεβαίωσης», ανάμεσα στους υπόλοιπους 30 από τους 63 εμπλεκόμενους, τους οποίους είχαν εξετάσει ως υπόπτους από το προκαταρκτικό στάδιο οι συνολικά τέσσερις εφέτες εισαγγελείς που κατά καιρούς διερεύνησαν την υπόθεση, φέρεται ότι είναι τα τρία μέλη της οικογένειας Πελέκη, αλλά και οι Εφραίμ και Αρσένιος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τον τελευταίο λόγο θα έχει η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, που αναμένεται να προσωποποιήσει τα αδικήματα κατά το δοκούν.

Υπενθυμίζεται ότι ως ύποπτοι από τα εισαγγελικά γραφεία παρήλασαν στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, που υποστήριξαν ότι οι «ιερές ανταλλαγές» αποτελούσαν μέρος «εγκεκριμένου κυβερνητικού σχεδιασμού», μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι Εφραίμ και Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, στελέχη του σώματος των ορκωτών εκτιμητών, δικηγόροι, τοπογράφοι κ.ά. Μεταξύ αυτών και η τότε προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του υπουργείου Γεωργίας, Σταματίνα Μαντέλη, η οποία στο γραπτό της υπόμνημα αναφέρει ότι «εφάρμοσα ρητές προφορικές εντολές της ηγεσίας του υπουργείου... Από το 2003 είχα εγγράφως εκφράσει τις θέσεις της Διεύθυνσής μου περί ανυπαρξίας οποιουδήποτε δικαιώματος νομής και κατοχής της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου επί της λίμνης και των παραλίμνιων περιοχών». *

kraxtis-gr.blogspot.com

Επίσκεψη Κάρολου Παπούλια στη Δανία


ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΑΠΕ -ΜΠΕ

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Δανία πραγματοποιεί από ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό των Εξωτερικών Θόδωρο Κασσίμη και κλιμάκιο επιχειρηματιών.

Ο Κ. Παπούλιας και η σύζυγός του Μαίη έφτασαν στην Κοπεγχάγη νωρίς σήμερα το απόγευμα και στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν με κάθε επισημότητα η Βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε ΙΙ (Margrethe II), ο Πρίγκιπας σύζυγος Χένρικ (Henrik), ο Διάδοχος του θρόνου Φρέντερικ Αντρέ Χένρικ Κρίστιαν (Fredirik Andr? Henrik Christian), μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και o Πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν (Lars Lokke Rasmussen).

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος μετέβη στα θερινά Ανάκτορα στο Φρέντενσμποργκ (Fredensborg) όπου θα καταλύσει η επίσημη αντιπροσωπεία, ενώ το βράδυ θα παρακαθήσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του το βασιλικό ζεύγος της Δανίας.

Αύριο, ο Πρόεδρος θα μεταβεί στο Αμαλίχαβεν (Amaliehaven) και θα περιηγηθεί στο αιολικό πάρκο Μιντελγκρούντεν (Middelgrunden) και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το κτίριο «The Mountain Dwellings», το οποίο βραβεύτηκε ως η καλύτερη οικιστική λύση στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής το 2008.

Λίγο μετά το μεσημέρι ο Πρόεδρος θα μεταβεί στη Συνομοσπονδία Βιομηχανιών Δανίας, όπου θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ στο οποίο θα μιλήσουν ο Γενικός Διευθυντής της Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών Δανίας και ο Ιωάννης Αγαπητίδης, Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στη δε συνέχεια θα συναντηθεί με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και επιχειρήσεων.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Αντιστασιακού Αγώνα και αργότερα θα επισκεφθεί το Κρατικό Μουσείο Τεχνών, όπου στις 8 το βράδυ (τοπική ώρα) θα δοθεί συναυλία από το «Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο», τα μέλη του οποίου συνοδεύουν την ελληνική προεδρική αποστολή.

Το πρωί της Τετάρτης ο Κάρολος Παπούλιας, θα επισκεφθεί το Κοινοβούλιο της Δανίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σώματος και δανέζικη κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, με μέλη Προεδρείου και βουλευτές, στη δε συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Δανίας κ. Ράσμουσεν, ο οποίος θα του παραθέσει και γεύμα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης.

kraxtis-gr.blogspot.com

Διαβάστε τι επινόησαν στην ΕΡΤ! Ούτε η ΥΕΝΕΔ δεν το έκανε αυτά

Τρίτη, 19 Μάϊος 2009


Ένα από τα «ξεχωριστά» στιγμιότυπα της επίσκεψης Καραμανλή στην Πρέβεζα, ήταν και η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την μαθήτρια Ιζαμπελ Καρλ-Παππά.Η Ιζαμπέλα συναντήθηκε για λίγο με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την ευαισθησία που έδειξε στην επιστολή της για κατασκευή δρόμου στο χωριό της το Κουκούλι Φαναρίου.Το γεγονός αυτό ωστόσο διαστρεβλώθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης όπου και... ειπώθηκε ότι το κορίτσι θέλησε να ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό για την συμβολή του στο έργοαποκατάστασης της τάφρου!Ο Δήμος Πρέβεζας εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν,στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: "Σε όσα ευφάνταστα ακούστηκαν από την Κρατική Τηλεόραση ότι δήθεν τα έργα της Τάφρου αποτελούν την εκπλήρωση από τον Πρωθυπουργό αιτήματος μαθήτριας που του απευθύνθηκε με επιστολή, απλά υπενθυμίζουμε ότι τα έργα σχεδιάστηκαν, μελετήθηκαν, δημοπρατήθηκαν και κατασκευάστηκαν από τον Δήμο Πρέβεζας.Χρηματοδοτήθηκαν από το «Γ’ΚΠΣ» στο μέτρο Αστικές Αναπλάσεις στο οποίο εντάχθηκαν με την από 4-7-2003 Απόφαση του τότε Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου".Αργά χθες το μεσημέρι πάντως επιστολή για το θέμα έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Πανοζάχος όπου –αποφεύγοντας ουσιαστικά να απαντήσει στις καταγγελίες του Δημαρχου- αναφέρει ότι τα έργα στο Πυροβολικό χρηματοδοτήθηκαν πράγματι μέσω του Γ’ΚΠΣ.

Πηγή: Εφημερίδα "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" της Ηπείρου -
Αναρτήθηκε από troktiko

Μια νέα κατεύθυνση για την Ευρώπη - ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Μια νέα κατεύθυνση για την Ευρώπη

ΤΡΙΤΗ 19/05/2009

Το σποτάκι του PES, όπως προβλήθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εκπροσωπούμε την Ελλάδα του οράματος - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΡΙΤΗ 19/05/2009

Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, πριν, την ανακοίνωση των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του Κινήματος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/5/2009 - kathimerini.gr


ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (και των δύο κλάδων)



Οδηγία βαθμολόγησης στο μάθημα της «Νεοελληνικής Γλώσσας»

Οδηγία βαθμολόγησης στο μάθημα «Νεοελληνική Γλώσσα», προς όλα τα βαθμολογικά κέντρα, εξέδωσε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Νίκη Γκοτσοπούλου.

Η οδηγία έχει ως εξής:

«Σε απάντηση ερωτημάτων από βαθμολογικά κέντρα σχετικά με το β΄ ζητούμενο στο θέμα Γ΄ του ανωτέρω μαθήματος των ημερήσιων Γενικών Λυκείων, σας πληροφορούμε ότι οιαδήποτε τεκμηριωμένη ανάπτυξη, είτε αναφέρεται στο σχολικό βιβλίο είτε στο βιβλίο γενικά, θεωρείται αποδεκτή».

Εξάλλου, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, σε σημερινή ανακοίνωσή της για τα θέματα των Μαθηματικών αναφέρει ότι ήταν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και απαιτούσαν από τους μαθητές να γνωρίζουν το σύνολο της ύλης.

kraxtis-gr.blogspot.com

Απο τον μπαξέ των εφημερίδων....

ΤΡΙΤΗ 19 May 2009-I reporter.gr


Μιράκολο, μιράκολο !!!!(ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ)

ΤΡΙΤΗ 19 Μαϊ 2009 (ΤΑΧΑΛΙΑ)

με αφορμή την ταυτόχρονη παρουσία, της κας Μαριέττας Γιαννάκου, σε 3 τηλεοπτικά στούντιο.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Ενα..δύο..τρία..ακούγομαι; Και το ακροατήριο να απαντά, με βαβούρα και χειροκρότημα...Ναί...Ναί...Οχι...Οχι…Το Θυμάστε; Σε σχολικές γιορτές, πανηγύρια και μπουζουκτσίδικα (τα γνωστά ως «πολιτιστικά Κέντρα» κατά τη ρήση του μακαρίτη του Γιαννόπουλου) οπόταν επρόκειτο να γίνει χρήση κλειστού κυκλώματος κάμερας- μικροφώνου και μεγαφώνου για, υποτίθεται, καλύτερη επικοινωνία…
Ελάτε, για λίγο, στον εντυπωσιακό κόσμο των σύγχρονων ΜΜΕ και…ώ του θαύματος! Η...
ψυχολογία της ΔΥΝΑΜΗΣ διακατέχει αυτούς που στέκονται μπροστά στο μικρόφωνο ή την κάμερα γίνεται ΤΙΤΑΝΙΑ όταν συνειδητοποιούν ότι εκατομμύρια αυτιά τους ακούν και άλλα τόσα μάτια τους βλέπουνε. Γιατί ο κάθε παρουσιαστής της Ιδιωτικής ή Κρατικής Τι-Βι ή ραδιοφώνου πανελλαδικής εμβέλειας φαίνεται και ακούγεται από άκρον σε άκρο της Ελλάδος και με τα σύγχρονα μέσα των δορυφορικών συνδέσεων σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του πλανήτη μας.
Αυτός ακριβώς ο λόγος της ανυπέρβλητης γοητείας και δύναμης που ασκούν τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ στο σύγχρονο αδηφάγο και συχνά παμφάγο κοινό καθιερώνει τους παρουσιαστές σε μεγαλύτερες λαϊκές μάζες, ευκολότερα, από ότι η παροιμιακά απαιτητική γραφίδα και ο έντυπος λόγος…
Ε, και, λοιπόν; Μα δεν υπάρχει "λοιπόν" καθώς κάποιες στιγμές αναρωτιέμαι πού πηγαίνει η απαραίτητη αίσθηση ευαισθησίας, η συνειδητοποίηση της ευθύνης, ο σεβασμός απέναντι σε ένα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κοινό στο οποίο απευθύνονται - ελέω ελευθερίας έκφρασης και με τη βούλα του ΕΣΡ – οι κατά τα άλλα συμπαθείς (και φίλοι μου) τηλεπαρουσιαστές «διαμορφωτές της κοινής γνώμης».
ΜΙΡΑΚΟΛΟ, αναφωνούν οι Ιταλιάνοι για το…θαύμα!
ΜΙΡΑΚΟΛΟ τηλεοπτικής ευρηματικότητας περί του πώς τα κανάλια μας έρχονται αρωγοί στην αγωνία που διακατέχει τους Κομματικούς μηχανισμούς των εντός Ευρωβουλής και των όσων ελπίζουν να κερδίσουν μια θέση «στον ήλιο Βρυξελλών και Στρασβούργου» αυτή την εποχή με αφορμή τις επικείμενες την 7η Ιουνίου Ευρωεκλογές όπου ξαφνικά βλέπει κανείς την κυρία Μαριέτα Γιαννάκου να βρίσκεται την ίδια στιγμή στα δελτία ειδήσεων σε τουλάχιστον 3 στούντιο;
Παιδιά, σας βλέπουμε, σας ακούμε και, στα Ιταλικά ανακράζουμε: Μιράκολο, Μιράκολο και επειδή μας μένουν τρείς εβδομάδες μέχρι την Κυριακή των εκλογών μην βαλθείτε να μας τρελάνετε, δηλαδή,…Μπάστα (γιατί ήδη από Δευτέρα 18 του Μάη μας…κουφάνατε!)

kraxtis-gr.blogspot.com