Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Άμεση απάντηση του Χ.Βερελή για προαστιακό

Τρίτη, 19 Μάϊος 2009 (ΤΡΟΚΤΙΚΟ)

H απάντηση του Χρήστου Βερελή για το δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" που αναφέρεται και στο όνομα του για τον Προαστιακό:
"1. «Το ζήτημα σε ότι με αφορά είναι ένα και απλό: Αν η είδηση και το περιεχόμενό της είναι ακριβή.

Δηλαδή αν ο ανακριτής έχει εκφράσει και που την πρόθεσή του να αποστείλει στη Βουλή τη δικογραφία και ειδικά στο ότι δεν θα με περιελάμβανε γιατί υπάρχει παραγραφή. Αυτό δικονομικά δεν στέκει αφού όλοι γνωρίζουν ότι δεν κρίνει ο ανακριτής την παραγραφή. Αλλά στέλνει ότι έχει να στείλει στη Βουλή και...

εκεί κρίνεται το θέμα. Το κείμενο όμως δεν αναφέρει ότι ο ανακριτής είχε την παραμικρή ένδειξη άρα και δεν υφίσταται θέμα ούτε υπήρξε όπως αντιλαμβάνεται όποιος διαβάσει προσεκτικά. Απλά είναι μια κουτοπόνηρη προσπάθεια εμπλοκής μου. Αντιθέτως το δημοσίευμα με αριστοτεχνικό τρόπο χρησιμοποιεί την εκτίμηση που αυθαίρετα και συκοφαντικά περιλαμβάνεται στην καταγγελία ενός και μόνο γνωστού συνδικαλιστή ο οποίος και θα πρέπει να την αιτιολογήσει τώρα που αυτή έγινε γνωστή. Έτσι αμφισβητώ πλήρως την καλοπιστία του δημοσιεύματος σε ότι με αφορά.
Χαρακτηριστικό είναι η παράθεση φωτογραφίας μου, και όχι όλων των άλλων Υπουργών, ενώ το δημοσίευμα παραθέτει τις εξελίξεις γύρω από το έργο μέχρι σήμερα, έως και την απολύτως πρόσφατη παράταση που δόθηκε με γνωστές και διαρρεύσασες πληροφορίες για μεγάλο πόλεμο μεταξύ εργολάβων».
2. «Θεωρώ επιβεβλημένο και θέμα τιμής για την Ελληνική Δικαιοσύνη, λόγω του γεγονότος ότι γίνεται επίκληση του ανακριτή, να υπάρξει άμεση τοποθέτηση και διαλεύκανση. Και της σημερινής άθλιας και συκοφαντικής επίθεσης εναντίον μου από τη συγκεκριμένη εφημερίδα που παίρνει το χαρακτήρα βεντέτας».
3. «Νομίζω ότι έχω κάνει σαφές σε όλους ότι δεν ενδιαφέρομαι ούτε για «ασυλίες» ούτε για «παραγραφές». Θα ήμουν δε ο πρώτος που θα έκανε χρήση της δυνατότητας που δίνει το Άρθρο 86 του Συντάγματος για να φέρω ο ίδιος την υπόθεση πίσω στη Βουλή και αυτό στην περίπτωση που όντως θα είχε περιληφθεί το όνομά μου σε δικογραφία που θα πήγαινε στη Βουλή και θα προσέκρουε, για την περίπτωση μου, σε θέμα παραγραφής. Βεβαίως η εφημερίδα κάτι τέτοιο δεν τολμά να το ισχυριστεί».
4. «Παρατηρώ ότι σήμερα που είναι η «γιορτή της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου» επιλέγεται η αντιπαραβολή αυτού του θέματος. Και το Βατοπέδιο περνάει στα ψιλά».
5. «Σημειώνω τέλος, ότι υπήρχαν περιβαλλοντικοί όροι και οτιδήποτε άλλο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και ακόμη ότι η μόνη καταγγελία που έγινε από ανταγωνιστή εργολάβο, όπως γίνεται σχεδόν πάντα και σε όλα τα έργα, διαβιβάστηκε άμεσα στα αρμόδια όργανα που προβλέπει ο Νόμος. Θυμίζω ακόμη ότι ήταν ένα Ολυμπιακό Έργο, το οποίο έπρεπε να δοθεί σε χρήση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, και ότι μέχρι και τις εκλογές του 2004 δεν υπήρξε ανάθεση, πληρωμή, αλλά ούτε και η οποιαδήποτε απόφαση ή υπογραφή από το Υπουργείο Μεταφορών».
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: