Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 19 Μαΐου

ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Β.Χ.
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Όχι, δεν είναι ο Εμπορευματικός Σταθμός Μακρυγιάλου ή έστω κάποιος άλλος χώρος για τη στάθμευση των μεγάλων οχημάτων! Η συγκεκριμένη φωτογραφία, είναι πέριξ του ΤΕΙ Κατερίνης (και πολύ κοντά στο ΙΚΑ). Η περιοχή διαθέτει φαρδιούς δρόμους και το τελευταίο (μεγάλο) χρονικό διάστημα, έχει μετατραπεί σε πάρκιγκ μεγάλων οχημάτων. Τις ώρες αιχμής, από την περιοχή διέρχονται εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές και πολίτες, καθώς και άλλα τόσα οχήματα, τα οποία ματαίως προσπαθούν να βρουν παρκινγκ. (τρεις νταλίκες να σταθμεύσουν καταλήφθηκε η μια πλευρά του δρόμου) Κάτι τέτοια βλέπω και λέω ευτυχώς που η Κατερίνη, δεν έχει κι αρκετούς φαρδιούς δρόμους! Είμαστε ικανοί να τη μετατρέψουμε σε ένα απέραντο Εμπορευματικό Σταθμό. Κρίμα και για τα έργα που έκανε στην περιοχή ο Δήμος Κατερίνης… εκτός κι αν τα σχεδίασε έτσι, ώστε να αντέχουν τη φιλοξενία τόσο μεγάλων οχημάτων.
Τι να λένε άραγε ο Νομάρχης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Franco Fratini; Πάντως η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών που διεξήχθη στην Τεργέστη και η οποία αφορούσε τις ευρωεκλογές με θέμα «Οικοδομήστε την Ευρώπη σας-Το πολιτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές του 2009».
Αργά χθες το απόγευμα, κυκλοφόρησε μια «βρώμα» (κατά πως λένε στη δημοσιογραφική διάλεκτο), ότι συνεδρίαζε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, με θέμα τις δηλώσεις του Μ. Σπυριδόπουλου για την Επιτροπή Εκτίμησης-Καταμέτρησης για την αγορά και εκποίηση ακινήτων. Τελικώς, η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε. Εκείνο που μάθαμε ήταν ότι συνεδρίασε ο Συνδυασμός της πλειοψηφίας, χωρίς όμως να διαρρεύσει σε τι συνίσταται το επείγον της συνάντησης. Πάντως ο κ. Σπυριδόπουλος, άναψε φωτιές και πλέον ζητείται καθαρή λύση…
Την Παρασκευή, 22 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει το Στέκι του, που βρίσκεται στην Α΄ Πάροδο Βότση 5, στην Κατερίνη. Θα παρευρεθεί ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, γνωρίζει από Στέκια, αφού, ως επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», που ιδρύθηκε τον Νοέμβρη του 2001, έχει οργανώσει ένα παρόμοιο, με ολοήμερη λειτουργία και ποικίλες δραστηριότητες.
Περσινά ξινά σταφύλια Σκηνές ντεζαβού πρέπει να εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής επίσκεψης του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης. Τους μίλησε για τις βυθιζόμενες μπάρες, που ΘΑ τοποθετούνταν, για το ωράριο διέλευσης και παραμονής των φορτηγών (φορτοεκφόρτωσης) μέσα στον κεντρικό πεζόδρομο, που ΘΑ εφαρμόζονταν και γενικώς για τα μέτρα που ΘΑ έβαζαν τάξη στην αταξία του πλέγματος των πεζοδρόμων, όπως αυτό της δημιουργίας σταθμών μεταφόρτωσης εμπορευμάτων σε σημεία των εισόδων του πεζόδρομου, που ΘΑ απέτρεπαν, μεταξύ άλλων, και το χάλι του πλακόστρωτου που βουλιάζει (επίσης μεταξύ άλλων) απ’ το βάρος των φορτηγών. Τους μίλησε δηλαδή για όλα εκείνα, τα οποία και ο Εμπορικός Σύλλογος, όπως και άλλοι επαγγελματικοί φορείς, είχαν αποδεχθεί και συνυπογράψει πέρυσι, αρχές του Ιούλη του 2008.

Επειδή δεν τις έχουμε ακόμη δει (τις βυθιζόμενες μπάρες), ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε αυτήν τη φωτογραφία. Η οποία, βεβαίως, μπορεί να φαίνεται …τρομακτική, αλλά πόσο δύσκολο να είναι πια να βυθιστεί ένα τέτοιο μαρκούτσι σε τέσσερις εισόδους του πεζόδρομου και το λιβανίζουμε σχεδόν ένα χρόνο τώρα!

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, την ώρα που μας ήθελαν όλους τους Έλληνες στημένους μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες μας για να στηρίξουμε την «εθνική» (τρομάρα μας!) συμμετοχή στην πολυέξοδη σαχλαμαρίτσα της Γιουροβίζιον, η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Κατερίνης παρουσίαζε, στη σκηνή του ΠΗΓΑΣΟΥ, τον Μικρό Πρίγκιπα του Εξιπερύ. Τα πιτσιρίκια της πρώτης τάξης του Γυμνασίου, που από τον Νοέμβρη είχαν αναλώσει όλα τα Κυριακάτικα πρωινά τους στις πρόβες του έργου, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου γύρισαν την πλάτη στον Sakis, για να μας πουν (όπως έλεγε κι ο Μικρός Πρίγκιπας) ότι «τα μάτια είναι τυφλά και πρέπει να ψάχνουμε με την καρδιά μας». Εκ βάθους καρδιάς, σας ευχαριστούμε παιδιά. Κι ελπίζουμε (εμείς οι μεγάλοι) κάποια στιγμή να καταφέρετε να μας «εξημερώσετε» (όπως έλεγε κι η αλεπού στον Μικρό Πρίγκιπα).
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: