Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονου από αστυνομικούς. Βίντεο


Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονου από αστυνομικούς. Βίντεο

Σοκ προκαλεί στην αμερικανική κοινή γνώμη ένα ερασιτεχνικό βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ένα έφηβο αγόρι, που προφανέστατα έχει πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Ως δράστες φέρονται οι δύο αστυνομικοί που τον κρατούν. Η μητέρα του 14χρονου Τρέβορ Κάσεϊ έχει ήδη υποβάλλει μήνυση εναντίον των δύο αντρών της αστυνομίας του Τολέδο, στο Οχάιο, και προσθέτει «ότι το βίντεο μιλάει από μόνο του».

Στις εικόνες, που τραβήχτηκαν από κινητό τηλέφωνο περαστικού, δεν αποκαλύπτεται τι προηγήθηκε της σύλληψης, αλλά στο βίντεο φαίνεται καθαρά το ματωμένο πρόσωπο του Κάσεϊ, ενώ οι αστυνομικοί τον κρατούν.

Σε ένα έγγραφο της αστυνομίας αναφέρεται ότι το βράδυ της Παρασκευής ο Κάσεϊ σταμάτησε μπροστά από ένα περιπολικό και έκανε έναν ιδιόμορφο χορό. Μετά, μαζί με άλλους τρεις φίλους του, μπήκε στην αυλή ενός σπιτιού. Τότε οι αστυνομικοί τους είπαν να φύγουν.

Λέγεται ότι οι υπόλοιπου υπάκουσαν, εκτός από τον 14χρονο, που αρνήθηκε να κάνει ότι του είπαν. Έτσι, οι άντρες της ασφάλειας προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Ακολούθησε καυγάς μεταξύ τους και τα αποτελέσματα καταγράφονται στο βίντεο.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αστυνομικοί "βγάζουν" τέτοια βιαιότητα πάνω σε συλληφθέντα. Πριν λίγες εβδομάδες, ένα άλλο βίντεο αποκάλυψε εικόνες ξυλοδαρμού, με έναν αστυνομικό να κλωτσά στο πρόσωπο έναν δράστη, που είχε παραδοθεί.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: