Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΑΡΘΡΑ ΜΑΙΟΥ 2009 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ - www.Apodimos.com

Τετάρτη, 20 Μάϊος 2009

  1. Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. Ειδικό Αρχειακό Αφιέρωμα Πολλές γίνονται για Δίκες για πολικούς ή στρατιωτικούς ή πολίτες, όμως κατά την άποψη μας η μεγαλύτερη δίκη είναι η Δίκη του «Γέρου του Μοριά» και Αρχιστρατήγου της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και αυτή θα παρουσιάσουμε σε όλους τους Έλληνες και Απόδημους αδελφούς μας, επισκέπτες και αναγνώστες του ενημερωτικού Portal μας. Γνωρίζοντας τους ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (1770 - 1843) ήταν ο νικητής στο Βαλτέτσι, στην Τριπολιτσά, στα Δερβενάκια, ήταν αυτός ο αγωνιστής που ύψωσε το ανάστημά του στους κατακτητές, εμψύχωσε τους Έλληνες και βοήθησε στην αναγέννηση του ελληνικού έθνους ύστερα από 400 χρόνια σκλαβιάς. Και μετά, κατηγορήθηκε ως προδότης. Ως συνένοχος συνωμοσίας με τους Ρώσους κατά του βασιλέα Όθωνα. Και γι' αυτόν τον λόγο καταδικάστηκε σε θάνατο. Επίσης να τους γνωρίσουμε ότι μόνο δύο δικαστές, ο Πολυζώης και ο Τερτσέτης, δεν υπέγραψαν την καταδίκη, του ήρωα της Επανάστασης. Μια προδοσία την οποία ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης δεν παραδέχθηκε ποτέ και μια υπόθεση που ως σήμερα παραμένει άλυτη. Αξίζει να το μελετήσετε .
  2. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ των... ΦΙΛΩΝ και ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΑΣ. Έχοντας υπόψη μας την ετήσια έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την τρομοκρατία, στο κεφάλαιο για την Ελλάδα, που δημοσιεύσαν οι έγκυρες Αθηναϊκές εφημερίδες την Παρασκευή 1 Μαΐου 2009, στο οποίο αναφέρετε μεταξύ των άλλων ότι «Η Ελλάδα όλο και πιο έντονα αποτελεί πύλη εισόδου λαθρομεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία προς την Ε.Ε. και υπάρχουν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σημείο διέλευσης για τρομοκράτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ». Ενώ στην έκθεση γίνεται επίσης αναφορά στην «ισχυρή πορεία αντιτρομοκρατικής συνεργασίας» ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ην. Πολιτείες. Εμείς ανταπαντούμε με ένα άρθρο ενός Απόδημου Έλληνα του Canadian Hellenic Congress (CHC) που γράφθηκε την 30 Μαρτίου 2009 και αναφέρετε στην Τρομοκρατία στην Ελλάδα και η πολιτική των «Φίλων» και Συμμάχων μας. Και προτρέπουμε όλους Έλληνες και Απόδημους αδελφούς μας , να το μελετήσουν.
  3. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ YALE ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. Ειδικό Αφιέρωμα Με αυτό ειδικό Αφιέρωμα ενημερώνουμε όλους τους Έλληνες και τους Απόδημους ότι «οι καιροί έχουν γυρίσματα» και τα γυρίσματα φάνηκαν στην θέση του ο ειδικού μεσολαβητή του Ο.Η.Ε. για το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κ. Mathew Nimetz, κατά τη διάρκεια εισηγήσεώς του στη συζήτηση που έλαβε χώρα στις 14 Απριλίου 2009 στο Πανεπιστήμιο Yale με θέμα «What's in a Name: the Macedonian Name Dispute in the Balkans». Μια και Mathew Nimetz θεωρεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ομπάμα φαίνεται θετικότερος για τις ελληνικές θέσεις.

Ενώ ενημερώνουμε όλους τους πολυπληθείς επισκέπτες – αναγνώστες μας ότι πριν να αναφερθούμε σε δικό μας δημοσίευμα ή άλλου ατόμου σε θέματα που αφορούν το όνομα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ., από τώρα και έως να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας θα παρουσιάζουμε σαν σλογκαν αυτό που είχε πει δακρύζοντας ο αείμνηστος πρόεδρος Κωνσταντίνος Καραμανλής την 12 Απριλίου 1992 και θα το δείτε και θα το ακούσετε κάνοντας ΚΛΙΚ στο http://www.youtube.com/watch?v=fIzQ6fbC5Rw ενώ θα παρακολουθήσετε γιατί ο Mr Gruevksi δεν πρέπει να κλέβει την Ελληνική Ιστορία κάνοντας ΚΛΙΚ στο http://www.youtube.com/watch?v=9OTLbxBUWQQ&NR=1 .

  1. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για την ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ. Έρευνα Πλέον η γρίπη χοίρων έχει επιβεβαιωθεί πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, ενώ υπάρχουν αρκετά ανθρώπινα θύματα . Μέχρι στιγμής η γρίπη των χοίρων δεν χτύπησε την πόρτα της Ελλάδος και τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις Πύλες εισόδου επισκεπτών και στα Δημόσια Νοσοκομεία ήταν ακαριαία. Για αυτό τον λόγο θα ενημερώσουμε όλους τους Έλληνες και τους Απόδημους αδελφούς μας, δίνοντας διάφορες έγκυρες πληροφορίες για την εξάπλωση της γρίπης των χοίρων. Μια και από το 2004 το Webby δήλωσε ότι οι χοίροι στις ΗΠΑ είναι «μια όλο και περισσότερο σημαντική δεξαμενή των ιών με την ανθρώπινη πανδημική δυνατότητα» . Όμως θα πρέπει να ενημερώσουμε στους επισκέπτες – αναγνώστες μας ότι η διάδοση της γρίπης δεν γίνεται με από το χοιρινό κρέας διότι δεν τρώγετε ούτε ωμό ή καταψυγμένο μια και η χρήση του γίνεται μετά ψήσιμο ή μαγείρεμα. Σ’ αυτή την έρευνα υπάρχουν 2 άρθρα στην ελληνική γλώσσα και για όσους από τους επισκέπτες – αναγνώστες μας γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα ή γνωρίζουν λίγο από τα ιατρικά υπάρχουν ονόματα , οργανισμοί , εκθέσεις κλπ που είναι χρωματισμένα και υπογραμμισμένα και πατώντας ΚΛΙΚ μπορούν να τα μελετήσουν.
  2. ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΘΡΑΚΕΣ. Ειδική Παρουσίαση Τελικά δεν έχουν βάλει μυαλό ακόμα και την ζωή των αρχαίων Θρακών θέλουν να αξιοποιήσουν για τους σκοπούς τους. Για αυτό τον λόγο θα ενημερώσουμε όλους τους Έλληνες και τους Απόδημους αδελφούς μας ότι στο Άμστερνταμ τον Σεπτέμβριο 1984 σε έκθεση με τίτλο «Ο χρυσός της Θράκης» παρέστησαν οι Πρωθυπουργοί της Ολλανδίας και της Βουλγαρίας και οι Υπουργοί Εξωτερικών, Παιδείας, Πολιτισμού, Εσωτερικών και των δύο χωρών, καθώς επίσης και διάφοροι Πρέσβεις. Μόνο μια Ελληνίδα που διαμένει στην Ολλανδία φώναζε: «Είναι Ελληνικά. Αυτοί είναι οι Απόδημοι Έλληνες για τους οποίους δεν βρέθηκαν 200 Έλληνες Βουλευτές για να τους επιτρέψει την Ψήφο των Αποδήμων. Όμως υπάρχουν και Έλληνες πολιτικοί ως ο Νικόλαος Μάρτης ο οποίος αφ’ ενός την ζωή την αφιέρωσε στην πολιτική και την προώθηση των δικαίων της Μακεδονίας μας και οι «Φωνές» των Αποδήμων . Αυτού του μεγάλου Πολιτικού και Έλληνα το εν θέματι άρθρο θα παρουσιάσουμε. Αξίζει για να το Μελετήσετε .
  3. ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β’ ΣΤΙΣ ΑΙΓΕΣ, ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ. Ιστορικό Ελληνικό Εύρημα Στην Πέλλα της Μακεδονίας η αρχαιολογική σκαπάνη, μέσα στα ερείπια της αρχαίας πρωτευούσης των Μακεδόνων, ανακάλυψε, τα Ανάκτορα του Φιλίππου . Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις των αρχαιολόγων πρόκειται για τεράστιο ανάκτορο, το οποίο καλύπτει περίπου 75 στρέμματα, με μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας και ψυχαγωγίας. Οι αρχαιολόγοι έχουν επίσης εντοπίσει και τους χώρους διδασκαλίας των νεαρών Μακεδόνων της αυλής του Φιλίππου του Β΄, στις οποίες μάλλον εδίδαξε και ο Αριστοτέλης τον νεαρό Αλέξανδρο. Ενημερώνουμε λοιπόν όλους τους Έλληνες και τους, Ομογενείς, Κυπρίους και Απόδημους αδελφούς για την ανακάλυψη του μεγαλύτερου ανάκτορο της Μακεδονίας, στην αρχαία Πέλλα, που είναι του Φιλίππου του Β΄. Αξίζει να το μελετήσετε .
  4. USEFUL INFORMATION on the SWINE FLU. Research Henceforth the swine flu has been confirmed in 10 different states, included New York, while exist enough human victims. Until now the flu of pigs did not strike the door of Greece and the measures that have been taken in the Gates of entry of visitors and in the Public Hospitals were instantaneous. One and from 2004 Webby declared that the pigs in the USA are “a more and more important reservoir of viruses with the human pandemic possibility”............
  5. ΣΟΛΩΝ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ, ο Πέμπτος ΑΠΟ ΤΟΥΣ 7 ΣΟΦΟΥΣ. Ιστορικό Αφιέρωμα Με αυτό το άρθρο – ιστορικό αφιέρωμα μας θα παρουσιάσουμε σε όλους τους Έλληνες και τους Απόδημους αδελφούς μας και τον 5ον από τους Επτά Σοφούς της Αρχαιότητας τον γνωστό σε όλο τον κόσμο τον Σόλωνα τον Αθηναίο και νοιώθουμε ικανοποιημένοι και συνεχίζουμε και για τους υπολοίπους διότι όλοι τους ήσαν Έλληνες και η ομιλία τους Ελληνική και ο καθένας από τον χώρο του δημιούργησαν τον ελληνικό Πολιτισμό. Για αυτό το λόγο αξίζει πολύ να το μελετήσετε και για τους νόμους και τα ρητά του.
  6. FIVE ARTICLES, CONCERNING, 2 on NATIONAL SUBJECTS AND 3 on the INTERNATIONAL ECONOMIC CRISIS. Firstly it will be supposed we thank the all our visitors – readers, for their interest study also the English – writing articles that present one our and English-speaking Emigrant brothers are many in the all world and second promised present in all our Greek and Emigrant brothers, English-speaking articles on their wider briefing. In this our English-speaking presentation, we will present to them 2 articles that concern our national subjects and 3 that concern the international economic crisis and are:...............

Μετά τιμής Ο Εκδότης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: