Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Επίσκεψη Κάρολου Παπούλια στη Δανία


ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΑΠΕ -ΜΠΕ

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Δανία πραγματοποιεί από ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό των Εξωτερικών Θόδωρο Κασσίμη και κλιμάκιο επιχειρηματιών.

Ο Κ. Παπούλιας και η σύζυγός του Μαίη έφτασαν στην Κοπεγχάγη νωρίς σήμερα το απόγευμα και στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν με κάθε επισημότητα η Βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε ΙΙ (Margrethe II), ο Πρίγκιπας σύζυγος Χένρικ (Henrik), ο Διάδοχος του θρόνου Φρέντερικ Αντρέ Χένρικ Κρίστιαν (Fredirik Andr? Henrik Christian), μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και o Πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν (Lars Lokke Rasmussen).

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος μετέβη στα θερινά Ανάκτορα στο Φρέντενσμποργκ (Fredensborg) όπου θα καταλύσει η επίσημη αντιπροσωπεία, ενώ το βράδυ θα παρακαθήσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του το βασιλικό ζεύγος της Δανίας.

Αύριο, ο Πρόεδρος θα μεταβεί στο Αμαλίχαβεν (Amaliehaven) και θα περιηγηθεί στο αιολικό πάρκο Μιντελγκρούντεν (Middelgrunden) και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το κτίριο «The Mountain Dwellings», το οποίο βραβεύτηκε ως η καλύτερη οικιστική λύση στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής το 2008.

Λίγο μετά το μεσημέρι ο Πρόεδρος θα μεταβεί στη Συνομοσπονδία Βιομηχανιών Δανίας, όπου θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ στο οποίο θα μιλήσουν ο Γενικός Διευθυντής της Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών Δανίας και ο Ιωάννης Αγαπητίδης, Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στη δε συνέχεια θα συναντηθεί με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και επιχειρήσεων.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Αντιστασιακού Αγώνα και αργότερα θα επισκεφθεί το Κρατικό Μουσείο Τεχνών, όπου στις 8 το βράδυ (τοπική ώρα) θα δοθεί συναυλία από το «Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο», τα μέλη του οποίου συνοδεύουν την ελληνική προεδρική αποστολή.

Το πρωί της Τετάρτης ο Κάρολος Παπούλιας, θα επισκεφθεί το Κοινοβούλιο της Δανίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σώματος και δανέζικη κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, με μέλη Προεδρείου και βουλευτές, στη δε συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Δανίας κ. Ράσμουσεν, ο οποίος θα του παραθέσει και γεύμα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: