Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΤΟ 5ο Ευρωπαικό στον ΠΑΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009
Πεντάστερος!!!!!novasports.gr


Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν την κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στον φετινό τελικό του Final-4 της Ευρωλίγκα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 73-71, και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για πέμπτη φορά στην ιστορία του. Έσπασε καρδιές ο τελικός ειδικά στα τελευταία λεπτά όταν οι Ρώσοι επανήλθαν άπό το -23! Ο Σισκάουσκας έχασε το τελευταίο σουτ...

5ΑΣΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΟ - ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Κυριακή, 3 Μάϊος 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΟΠΗΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

* * * * *
5 ΑΣΤΕΡΙΑ






ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ




ΕΥΡΩΠΗ


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Γ. Μανώλης: «Ψηφίζουμε για εκλογές ή για μη εκλογές»


Κυριακή, 03.05.09

Ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Μανώλης δήλωσε ότι στη αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή δεν θα ψηφίσει κατά συνείδηση, διότι, όπως είπε, αύριο θα ψηφίσουμε για εκλογές ή για μη εκλογές.

Ανέφερε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει κατά των εκλογών, γιατί ο τόπος,όπως είπε, δεν χρειάζεται εκλογές, ενώ τόνισε ότι για το ζήτημα του κ. Αρ. Παυλίδη έχει κάνει δηλώσεις και στο παρελθόν.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
kraxtis-gr.blogspot.com

Η ψυχαγωγία σε αριθμούς Πόσα ξοδεύουμε, πού, πότε και πώς διασκεδάζουμε.Ερευνα της «Metron Analysis» που παρήγγειλε το θέατρο Μπάντμιντον

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009

Εχουμε χορτάσει από γκάλοπ που αφορούν τις εκλογές. Κι ενώ το υπουργείο Πολιτισμού ακόμα παλεύει να ενημερωθεί και να βάλει σε μια σειρά την επίλυση διαφόρων εκκρεμοτήτων, στο θέατρο, και όχι μόνο, οι ιδιώτες που παράγουν πολιτισμό στην ελεύθερη αγορά δεν αφήνουν τον καιρό να πάει χαμένος. Επενδύουν, αλλά συγχρόνως σφυγμομετρούν αντιδράσεις...

Ετσι, προέκυψε μια αλλιώτικη.....
.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!! kraxtis-gr.blogspot.com .

Τα ειδικά προνόμια


ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

«Ναι» στη συζήτηση για τα σκάνδαλα.

Οσο και αν κάποιοι εκ των πολιτικών επιμένουν ότι, η κουβέντα αυτή δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή», έχει θετικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Η διαφθορά δεν πρέπει να θεωρείται κάτι δεδομένο και η ατιμωρησία επίσης δεν μπορεί να περνάει ασχολίαστη. Ακόμη κι όταν ένα κόμμα, καθ' υπερβολήν, σηκώνει τη σημαία της «κάθαρσης», δεν κάνει ζημιά.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που η συζήτηση εξαντλείται σε ηθικολογικές διακηρύξεις και καταλήγει σε απλουστεύσεις του στιλ «Ψηφίστε εμάς που είμαστε καθαροί» (λες και η διαφθορά σταματάει στα κομματικά σύνορα). Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν μιλάμε για ένα σύστημα που λειτουργεί σωστά αλλά υπάρχουν και μεμονωμένα κρούσματα διαφθοράς, αλλά για ένα σύστημα προβληματικό, το οποίο καλλιεργεί τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα: από τις χαμηλές βαθμίδες της δημόσιας διοίκησης έως τα ανώτερα πολιτικά αξιώματα.

Πού βρίσκεται η ουσία του προβλήματος; Η διαφθορά έχει τη ρίζα της στο ότι θεωρείται περίπου φυσιολογικό κάποιοι πολίτες να έχουν προνομιακή μεταχείριση από το κράτος. Είτε λόγω στάτους (οικογενειακού, επαγελματικού, οικονομικού) ή επειδή δωροδοκούν. Το περιβόητο «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;» παραπέμπει ευθέως στην επαφή με κάποιο σύστημα που προσφέρει ειδικά προνόμια. Σε κοινωνίες όπως η δική μας, όπου η ευνοιοκρατία είναι αποδεκτή, όσο πιο κοντά βρίσκεται κάποιος στην πηγή της εξουσίας, σ' έναν χαρισματικό αρχηγό ή σε κάποια ομάδα με σημαντική επιρροή (κόμμα, ομάδα συμφερόντων, δίκτυο κ.λπ.) τόσο καλύτερο στάτους και μεγαλύτερη επιρροή εξασφαλίζει. Ετσι, λοιπόν, πολλοί επιδιώκουν να αποκτήσουν επαφή με αυτές τις ομάδες, αντί να προσπαθήσουν για την αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού.

Είναι πιο εύκολο να ενταχθούν στο σύστημα αντί να προσπαθήσουν να το αλλάξουν. Για να αντιληφθεί κάποιος αν υπάρχει διαφθορά σε μια περιοχή ή αν ισχύουν κανόνες, δεν χρειάζεται να κάνει επιστημονική έρευνα. Αρκεί να πάει εκεί και να υποβάλει την εξής απλή ερώτηση: Ποιον πρέπει να βρω για να κάνω αυτή τη δουλειά ή να λύσω αυτό το πρόβλημα; Αν η απάντηση που θα πάρει είναι «τον τάδε», αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι δεν λειτουργούν οι κανόνες.

Αυτοί που είναι ενταγμένοι πλήρως στο σύστημα δεν χρειάζεται να δώσουν φακελάκι στον υπάλληλο. Εχουν διασυνδέσεις πολύ πιο ψηλά. Ο επιχειρηματίας θα περάσει από την πολεοδομία (ή κάποιος υπάλληλος από τη βίλα του) για να τακτοποιήσει μια παράβασή του μόνο με το όνομά του (μάλλον πληρώνει πιο ψηλά). Ο απλός πολίτης θα δώσει φακελάκι.

Η υπόθεση της διαφθοράς έρχεται από πολύ μακριά και το θερμοκήπιο στο οποίο έχει εκκολαφθεί στη χώρα μας είναι τα πολιτικά κόμματα, που θεωρούν ότι η εξουσία είναι λάφυρο για τον εκάστοτε νικητή και μπορεί να τη διαχειρίζεται κατά το δοκούν. Αυτή την αντίληψη είχε η δεξιά, την ίδια υιοθέτησε και το ΠΑΣΟΚ μετά την άνοδό του στην εξουσία το 1981. Το μισό του ελληνικού λαού που βρισκόταν εκτός συστήματος, λειτούργησε με τους ίδιους ακριβώς όρους. Αντί να αλλάξει τους κανόνες, χρησιμοποίησε το σύστημα προς όφελός του.

Οι δουλειές λοιπόν δίνονται σε ημέτερους, τα «δικά μας παιδιά προτιμώνται», οι «δικοί μας άνθρωποι» βρίσκουν τις πόρτες ανοιχτές εκεί όπου είναι κλειστές για τους άλλους (παίρνουν άδειες, διαγράφονται παραβάσεις τους, παραγράφονται πρόστιμα, έχουν ασυλία). Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών αποτελεί σαφή έκφραση του πώς λειτουργούν οι ομάδες συμφερόντων.

Η βαθύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος προϋποθέτει από τα κόμματα διαφορετική αντίληψη στην άσκηση της εξουσίας. Σημαίνει εφαρμογή της αρχής της ίσης αντιμετώπισης. Φαινόμενα διαφθοράς θα υπάρχουν πάντα. Παρατηρούνται και σε χώρες όπου οι κανόνες εφαρμόζονται, όπως η Σουηδία και η Δανία. Μόνο που εκεί πρόκειται για πράξεις μεμονωμένων προσώπων που παραβιάζουν τους κανόνες ενός συστήματος ισονομίας και όχι για τον κανόνα σ' ένα σύστημα που λειτουργεί με μοναδική αρχή «εμείς ασκούμε την εξουσία και δεν δίνουμε λόγο σε κανέναν».

Επίσης, η ανάδειξη των σκανδάλων πρέπει να οδηγεί σε τιμωρία των εμπλεκομένων σε κάθε επίπεδο. Από τον απλό υπάλληλο που δωροδοκείται μέχρι τον υπουργό που χρηματίζεται. Ας σταματήσει το γνωστό μότο «Μα, αυτός θα την πληρώσει;». Ας πληρώνει όποιος φταίει κάθε φορά. Αν φταίει ο υπάλληλος, ο υπάλληλος. Αν φταίει ο υπουργός, ο υπουργός.

Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη

Ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην Α΄και Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας «Palmos Analysis» που διενεργήθηκε τον Απρίλιο για λογαριασμό της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με διαφορά 8,4 μονάδων, στην πρόεθση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, στην Α΄Θεσσαλονίκης και 4,7 μονάδες στη Β΄, όταν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 η Ν.Δ. ήταν μπροστά με 2,8 και 11 μονάδες αντιστοίχως.

Ως προς τις εθνικές εκλογές, στην πρόθεση ψήφου, στην Α΄Θεσσαλονίκης η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 18,7%, το ΠΑΣΟΚ 27,1%, το ΚΚΕ 9,4%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 4,6%, ο ΛΑ.Ο.Σ 7%, η Δημοκρατική Αναγέννηση 0,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 6% και οι αναποφάσιστοι 12,8%.

Στη Β΄Θεσσαλονίκης η Ν.Δ. 21,9%, το ΠΑΣΟΚ 26,6%, το ΚΚΕ 8%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 3,9%, ο ΛΑ.Ο.Σ 7,1%, η Δημοκρατική Αναγέννηση 0,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 5,1% και οι αναποφάσιστοι 13%.

Ευρωεκλογές

Ως προς τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 8,7 και 5,3 μονάδες. Στην Α΄Θεσσαλονίκης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 18,1%, το ΠΑΣΟΚ 26,8%, το ΚΚΕ 8,3%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 7%, ο ΛΑ.Ο.Σ 7,2%, η Δημοκρατική Αναγέννηση 0,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,7% και οι αναποφάσιστοι 19,5%.

Στη Β΄Θεσσαλονίκης η Ν.Δ. 21,1%, το ΠΑΣΟΚ 26,4%, το ΚΚΕ 7,2%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 5,9%, ο ΛΑ.Ο.Σ 7,1%, η Δημοκρατική Αναγέννηση 0,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1% και οι αναποφάσιστοι 19,6%.
kraxtis-gr.blogspot.com

Ο τρίτος δρόμος



ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, η Βουλή θα μετατραπεί σε συλλογικό εισαγγελέα. Θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Αριστοτέλη Παυλίδη για ηθική αυτουργία σε εκβίαση ή όχι. 151 «ναι» στην ποινική δίωξη απαιτούνται για να ξεκινήσει τακτική ανάκριση κατά του Αριστοτέλη Παυλίδη. Το λευκό είναι, συνεπώς, ισοδύναμο με το «όχι». Οδηγεί στην οριστική αθώωση του πρώην υπουργού.

Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ρύθμιση είναι, από την άποψη της δικαιοσύνης, εξαιρετικά προβληματική. Επικρίθηκε από πολλούς, συμπεριλαμβανομένων της «Ε» και της «Κ.Ε.» επανειλημμένως και από μακρού χρόνου. Είναι εύκολες και οι παρερμηνείες. Η διερεύνηση των σκανδάλων το αποδεικνύει. Η υπόθεση του Βατοπεδίου πρώτα απ' όλα. Ο αναγνώστης θυμάται την πολιτική παρερμηνεία του Συντάγματος από τον πρωθυπουργό. Είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες ότι ήθελε «αποχρώσες ενδείξεις» για την απλή σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής. Είναι πρόσφατη η παρανόηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αιτιολογημένη με δελτίο τύπου. Ζητήθηκε, πολιτικά, υπό την πίεση της κοινής γνώμης, η τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ματαίως. Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει αποτελεσματική τροποποίηση του νόμου.

Και η αναθεώρησή του έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, με διακομματική συναίνεση.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ Παυλίδη, σαφώς λιγότερο σημαντική από εκείνην του Βατοπεδίου, ανέδειξε ωστόσο καλύτερα το πρόβλημα. Ακριβώς επειδή, αντίθετα προς το Βατοπέδιο, προχώρησε. Το προϊόν της μοιχείας της πολιτικής με τη δικαιοσύνη (έστω με την εισαγγελία) είναι νόθο. Οδηγεί σε ανυπόφορες αντιφάσεις:

* Πέντε πορίσματα προκαταρκτικής εξέτασης, πλειοψηφικό και μειοψηφικά, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, τίθενται υπόψη των 300 βουλευτών για να αποφασίσουν. Υποτίθεται ότι τα ίδια στοιχεία εξέτασαν τα μέλη της Προκαταρκτικής. Πώς έγινε και κατέληξαν όλοι, όχι ατομικά, αλλά κατά κόμμα στα διάφορα πορίσματα; Η διάγνωση του πράγματος δεν ανέχεται την κομματική προσέγγιση. Η ένταξη των βουλευτών στα κόμματα την επέβαλε. Προφανώς.

* Οι τριακόσιοι πρέπει, τώρα, να αποφανθούν «κατά συνείδηση». Πόσο καλά γνωρίζει ο συλλογικός εισαγγελέας των 300 το υλικό της προκαταρκτικής εξέτασης, πέρα από τα αντιφατικά πορίσματα, ώστε να αποφασίσει για τη δίωξη ή όχι του πρώην υπουργού; Ξέρει τις διατάξεις του ποινικού κώδικα, τις αρχές της ποινικής δικονομίας, τις απαιτήσεις της δίκαιης δίκης και μάλιστα στο ίδιο μέτρο κάθε μέλος αυτού του παράξενου συλλογικού εισαγγελέα, αφού έχουν όλοι ίση ψήφο;

* Το κομματικό κριτήριο δεν θα παίξει, άραγε, ρόλο στην «κατά συνείδηση» ψήφο; Δεν αισθάνονται οι βουλευτές, στη συνείδησή τους, κάποια υποχρέωση πίστης στο κόμμα, με τη σημαία του οποίου εκλέχθηκαν;

Κατά συνείδηση, τους λένε, γραμμή τούς δίνουν. Η μυστικότητα της ψήφου επιτρέπει παρεκκλίσεις από τη γραμμή. Η άλλη συνείδηση, όμως, η κομματική; Αφήστε τα ρεπορτάζ, τις διαρροές, τις υπόνοιες, τον φόβο των εκλογών ή τις ανάγκες της κομματικής αντιπαράθεσης...

* Η παραίτηση, που ζητάνε επιμόνως, στη Ν.Δ., από τον κ. Παυλίδη, ώστε να μην τεθεί ζήτημα εκλογών, που δεν χρειάζεται και δεν πρόκειται να τεθεί και αν διωχθεί ο πρώην υπουργός, πόσο δικαιοκρατικά ζητείται; Τι του ζητάνε στην ουσία; Να διευκολύνει τη δίωξή του, ή του προτείνουν αντάλλαγμα για να μην τον διώξουν, οι συνάδελφοί του; Μήπως ξεχνάνε ότι και διωκόμενος ο πρώην υπουργός τεκμαίρεται αθώος και διατηρεί τη βουλευτική του ιδιότητα, εκτός αν καταδικαστεί, και μάλιστα χωρίς αναστολή, από το Ειδικό Δικαστήριο;

Η ΛΕΥΚΗ ψήφος, αντίθετη με τα καθήκοντα του εισαγγελέα, που δεν μπορεί να μην ξέρει αν ένας ύποπτος πρέπει ή δεν πρέπει να διωχθεί, έχει μονοσήμαντο απαλλακτικό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία της Βουλής. Είναι ο τρίτος δρόμος για τους βουλευτές της Ν.Δ. Δεν θέλουν να πουν «ναι» στη δίωξη, δεν μπορούν να πουν «όχι».

Στο κάτω κάτω, βουλευτές είναι, δεν είναι εισαγγελείς. Δεν ξέρουν. Μπορεί το λευκό να διευκολύνει και βουλευτές της αντιπολίτευσης. Για τους δικούς τους εξωδικανικούς λόγους...

Ο ΤΡΙΤΟΣ δρόμος, όσο και αν εξηγείται από τις συστημικές αντιφάσεις, είναι πάντως η οδός της υπεκφυγής και του επιφανειακού, βέβαια, συμβιβασμού των συνειδήσεων. Αλλωστε, έτσι δεν είναι πάντα οι τρίτοι δρόμοι;

kraxtis-gr.blogspot.com

Οι κλήσεις τούς «προώθησαν» στο εδώλιο

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΕΤ
Οι κλήσεις τούς «προώθησαν» στο εδώλιο

Ρόλο-κλειδί στις αστυνομικές έρευνες για τη σύλληψη κατηγορουμένων που από την περασμένη Τρίτη κάθονται στο εδώλιο για την υπόθεση των Ζωνιανών διαδραμάτισε η ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!! kraxtis-gr.blogspot.com

Παραπομπή Παυλίδη ζητεί το 70%

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009 -ΕΤ

Αυξάνει τα ποσοστά του στην «καταλληλότητα» ο πρωθυπουργός

Ενδείξεις ανάσχεσης των αυξητικών τάσεων των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ με παράλληλη ενίσχυση της εκλογικής επιρροής της Ν.Δ. καταγράφει η τακτική έρευνα «Περισκόπιο», που διενεργεί η εταιρία MRB για λογαριασμό του ET.K. Στις 3,1 μονάδες η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ., μικρή κάμψη για ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ. Εκτίναξη στο 4% των Οικολόγων. Αρνητική η ετυμηγορία της κοινής γνώμης για τον Αριστοτέλη Παυλίδη, καθώς οι επτά στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι ο πρώην υπουργός Αιγαίου θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!! kraxtis-gr.blogspot.com

Σφοδρή χαλαζόπτωση στις Σέρρες


Hμερομηνία : 03-05-09

Χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, έπεσε το πρωί στο Βαλτερό Σερρών, καταστρέφοντας καλλιέργειες. Η ξαφνική χαλαζόπτωση, που διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά της ώρας, κατέστρεψε πολλές καλλιέργειες καλαμποκιού, τεύτλων και βαμβακιού.

Τέσσερις ώρες μετά τη θεομηνία, το χαλάζι παρέμενε ορατό στα χωράφια της περιοχής, θυμίζοντας ένα απέραντο, κατάλευκο χειμωνιάτικο τοπίο. Οι αγρότες ζητούν την άμεση επέμβαση του ΕΛΓΑ, ώστε να καταμετρηθούν οι ζημιές που υπέστησαν.

από AΠΕ

Ο Σανιδάς καταπατά το Σύνταγμα με την παρέμβασή του


Hμερομηνία : 03-05-09
Καρατζαφέρης: Ο Σανιδάς καταπατά το Σύνταγμα με την παρέμβασή του
Δηλώνει ο Γ. Καρατζαφέρης αναφορικά με την υπόθεση Βατοπεδίου σε συνέντευξή του. Παράλληλα, αναφέρει πως προέχει στην εκτίμησή του ο Κ. Καραμανλής από τον Γ. Παπανδρέου, ενώ επισημαίνει ότι ο τόπος δεν αντέχει εκλογές.

«Εμείς έχουμε μια αμετακίνητη και αδιαπραγμάτευτη αρχή: όλα στο φως και να πάνε στο φυσικό τους δικαστή. Άδικο για τον κ. Παυλίδη να είναι μια ζωή με το στίγμα, άδικο και για το πολιτικό σύστημα το: Τα κουκουλώνετε όλα μεταξύ σας».

Τη δήλωση έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης απαντώντας σε ερώτηση, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, αν το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού.

Σε ερώτηση πως θα διασφαλιστεί ότι ο ΛΑΟΣ θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής, ο κ. Καρατζαφέρης απαντά:

«Έχω λάβει μέτρα να προστατεύσω τους βουλευτές μου. Επειδή και εγώ έχω την υποψία ότι κάποιοι από άλλα κόμματα έχουν κάτι στο μυαλό τους και θα πουν ότι ο ΛΑΟΣ την έκανε, έχω λάβει μέτρα για να προστατέψω τους βουλευτές μου».

Ο Γ. Καρατζαφέρης δηλώνει, επίσης, ότι «κάποιοι χρησιμοποιούν την υπόθεση Παυλίδη για επιτάχυνση των εξελίξεων στη ΝΔ"

Σε ερώτηση αν ισχύει αυτό που τον κατηγορούν πολλοί, ότι, δηλαδή, στηρίζει τον Καραμανλή και την κυβέρνηση διά της πλαγίας οδού και ότι θέλει να έχει ρόλο στο εσωτερικό της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δηλώνει:

«Στην πολιτική δεν υπάρχει πλάγια και ευθεία. Είναι η ψηφοφορία στη Βουλή. Εμείς είπαμε: Στα καλά μαζί, στα γκρίζα απέναντι. Το τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια. Αν με ρωτάτε αν ο κ. Καραμανλής προέχει στην εκτίμησή μου σε σχέση με την κα Μπακογιάννη, σας λέω ναι, ευθέως, προέχει. Αν μου λέτε προέχει απέναντι στον Παπανδρέου, σας λέω ναι, προέχει».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημειώνει, επίσης, ότι ο τόπος δεν αντέχει εκλογές - «και μιλάμε για ενδεχόμενο τεσσάρων εκλογών ως τον Φεβρουάριο. Δύο για να προκύψει τώρα κυβέρνηση και δύο για να προκύψει την άλλη φορά. Δεν το αντέχει η χώρα», τονίζει - και προσθέτει:

«Φοβάμαι ότι μπορεί να λειτουργήσει στο βάθος η σκέψη για συμψηφισμό στην υπόθεση Siemens σε επίπεδο οικογενειών. Όλα αυτά με αναγκάζουν να πω: Φως, περισσότερο φως. Δεν θα συμπράξω εγώ με το ΠΑΣΟΚ και να πάμε σε μια ποινικοποιημένη προεκλογική περίοδο για να παίξει παιχνίδι επειδή υστερεί στην ευρωπαϊκή του διαγωγή στο Κοινοβούλιο. Επειδή γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ ότι οι επιδόσεις του δεν ήταν καλές, προσπαθεί να αλλάξει την προεκλογική ατζέντα και περιμένει να πέσω θύμα σ' αυτό. Ότι θέλουν μετά τις 8 Ιουνίου».

Αναφερόμενος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημειώνει:

«Ο κ. Σανιδάς καταπατά το Σύνταγμα. Όπως ήμουν εναντίον των Απριλιανών για την ενέργειά τους, έτσι είμαι και εναντίον οποιουδήποτε καταπατά το Σύνταγμά μας. Λένε το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους: Αμελλητί, που σημαίνει: δεν το διυλίζω. Ο κ. Σανιδάς με την παρέμβασή του καταπατά το Σύνταγμα. Στερεί τη Βουλή από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της. Οποίος καταπατά το Σύνταγμα και στερεί από τη Βουλή τα δικαιώματά της πηγαίνει για εσχάτη προδοσία κατά γνωμάτευση του κ. Κονταξή, ο οποίος είναι δίπλα στον κ. Σανιδά».

Σε ερώτηση υπό ποιες προϋποθέσεις θα επέστρεφε στη ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψω στο παρελθόν. Το μέλλον είναι μπροστά μας. Βαδίζουμε προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω. Παρακολουθώ αυτά τα σενάρια. Κάποια κέντρα, μάλιστα, λένε ότι ενδιαφέρομαι να διεκδικήσω την ηγεσία της ΝΔ. Μακριά από μένα όλες αυτές οι σκέψεις. Είναι άλλος χώρος. Συμβαίνει όμως να είμαστε παράλληλοι χώροι. Δύο κόμματα της ίδιας παράταξης».

Τέλος στην ερώτηση αν τον φοβίζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν κάποιοι βουλευτές από το ΛΑΟΣ και να μεταπηδήσουν στη ΝΔ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει:

«Όχι, γιατί και οι εννέα είναι έξυπνοι. Και οι έξυπνοι δεν πάνε στο χθες. Να πάνε πίσω σε έναν χώρο που θνήσκει; Εξάλλου, όλα αυτά τα παιδιά που ανήκουν στον πατριωτικό χώρο έχουν άλλη δομή και άλλα υλικά από αυτούς που είναι στα αστικά κόμματα. Είναι μεγάλη η διαφορά».

από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Kαταφύγιο του Καραμανλή η κριτική στο ΠΑΣΟΚ


Hμερομηνία : 03-05-09
Παπακωνσταντίνου: Kαταφύγιο του Καραμανλή η κριτική στο ΠΑΣΟΚ
Σε δηλώσεις για την ομιλία του κ. Καραμανλή προέβη ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

O εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ναύπλιο δήλωσε ότι «η προεκλογική περιοδεία του κ. Καραμανλή στην Αργολίδα επιβεβαιώνει τη αδυναμία του να χειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε, επίσης, ότι «η πολιτική του κ. Καραμανλή πηγαίνει την Ελλάδα πίσω και αυτό είναι προφανές σε όλους, πηγαίνει τη χώρα μας πίσω στα θέματα οικονομίας, κοινωνικής πολιτικής, τα ζητήματα θεσμών, διαφάνειας και δημοκρατίας, τα εθνικά μας θέματα» και πρόσθεσε ότι «πάνω από όλα ο πολίτης σήμερα αισθάνεται πως δεν ζει σε ένα ευνοούμενο κράτος, ένα κράτος που προωθεί την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «μπροστά σε αυτά τα αδιέξοδα, το τελευταίο καταφύγιο του κ. Καραμανλή ήταν πάλι σήμερα η κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό του. Ακούσαμε την επανάληψη του γνωστού ρεφρέν που ακούμε πια μονότονα τις τελευταίες εβδομάδες». Και κατέληξε λέγοντας ότι «οι πολίτες, όμως, πλέον οργίζονται όταν ακούνε τον πρωθυπουργό της χώρας, να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση, αντί να αντιμετωπίζει τα δικά τους προβλήματα. Γι΄ αυτό έχουν γυρίζει την πλάτη στον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του».

από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Καραμανλής: «Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα χωρίς πολιτική»


Hμερομηνία : 03-05-09

Πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σήμερα ο Κ. Καραμανλής τονίζοντας τον αρνητισμό του κόμματος και «την τάση του να δυσφημεί την πατρίδα μας στο εξωτερικό».

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εξαπέλυσε σήμερα, Κυριακή, σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση φοβάται να αρθρώσει υπεύθυνο λόγο, δεν ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και προβάλλει συνεχώς ένα μονότονο όχι στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

«Το ΠΑΣΟΚ», είπε, «αποδεικνύει ότι δεν έχει εποικοδομητικές προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και φοβάται να τοποθετηθεί».

Ο πρωθυπουργός μίλησε στις παραγωγικές τάξεις του νομού στο Βουλευτικό του Ναυπλίου και σε χιλιάδες πολίτες που είχαν γεμίσει την πλατεία Συντάγματος, παρουσιάζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης και ασκώντας σφοδρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης των πολιτών. «Ξέρουμε τις δυσκολίες, ξέρουμε πως θα βγάλουμε τον τόπο από την κρίση και θα τον βγάλουμε με ασφάλεια», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του ότι στο εξωτερικό σκόπιμα ή απερίσκεπτα δυσφημεί την πατρίδα μας και όποτε επιστρέφει μοιράζει πακέτα δισεκατομμυρίων, αλλά κρατά μυστικό που θα βρεθούν οι πόροι. Στο εξωτερικό, είπε ο πρωθυπουργός, «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπονομεύει τα συμφέροντα της πατρίδας μας» και έκανε λόγο για λαϊκισμό και ανευθυνότητα εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Συμπεριφέρεται ανεύθυνα στα οικονομικά και επιδίδεται σε απόπειρα μηδενισμού και παραπληροφόρησης, που δηλητηριάζει το δημόσιο βίο της χώρας. Προσπαθούν να κερδίσουν την εξουσία και βάζουν το κόμμα πάνω από τον τόπο. Αποδεικνύουν ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλάζει προς το χειρότερο», υπογράμμισε ο ίδιος. Επίσης, ο κ. Καραμαλής επισήμανε πως «ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι θα ξεχάσουν οι πολίτες το παρελθόν τους» και τόνισε ότι «ο τόπος χρειάζεται υπευθυνότητα».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα χωρίς πολιτική που φοβάται να πάρει θέση στα δύσκολα, ενώ από την άλλη υπάρχει η κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη, που λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες δίνουν λύση στα προβλήματα των πολιτών και τη χώρα». Και υπογράμμισε πως «θα συνεχίσει αυτό το δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας, που θα μας βγάλει με ασφάλεια από την κρίση», τονίζοντας ότι «ξέρουμε πως να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση».

Ο Κώστας Καραμανλής συνεχίζοντας την επίσκεψή του στην Αργολίδα, επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Ναυπλίου, όπου κατασκευάζεται η νέα πτέρυγα, με την ολοκλήρωση της οποίας θα αλλάξει ριζικά η λειτουργία του νοσοκομείου και αμέσως μετά επισκέφθηκε το υπό κατασκευή τμήμα του δρόμου Ναυπλίου - Λιγουριού, με την ολοκλήρωση του οποίου θα μειωθεί σημαντικά η απόσταση Ναυπλίου - Αρχαίου θεάτρου Επιδαύρου.

Στην ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις επεσήμανε ότι προτεραιότητά μας, ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης, είναι οι τομείς που πλήττονται, οι εργαζόμενοι που ανησυχούν για τη δουλειά τους, οι νέοι που αγωνιούν για το μέλλον τους και «θα πάρουμε μέτρα που συμβάλλουν στην ασφαλέστερη έξοδο από την κρίση».

Το σχέδιό μας, είπε, «είναι πάνω σε στέρεους άξονες και οι επόμενοι μήνες ανέφερε ότι είναι κρίσιμοι για όλο τον κόσμο. Οι ρυθμοί ανάπτυξης έπεσαν κάτω από το μηδέν. Σε πολλές ευρωπαϊκές κοινωνίες η ανεργία καταγράφει ρεκόρ δεκαετιών και παρατείνεται η αβεβαιότητα και το τέλος της κρίσης εξαρτάται από τη συνεργασία όλων, σε διεθνές επίπεδο. Τους μήνες που ακολουθούν κρίνεται η δυνατότητά μας να περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης. Κρίνεται το μέλλον του τόπου και οι ευθύνες όλων είναι τεράστιες».

Η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, «δεν έχει κανένα δίλημμα» και σημείωσε: «Πάνω από όλα η πατρίδα. Τολμούμε δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις, δεν καταφεύγουμε σε ψεύτικες εξαγγελίες, γιατί μας ενδιαφέρει το μέλλον του τόπου».

Ο κ. Κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «υπάρχει σχέδιο, το οποίο προσαρμόζεται σύμφωνα με τις εξελίξεις και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον τουρισμό και της ενίσχυσης της οικοδομής». Προωθούμε, είπε, «εθνικό σχέδιο για την θωράκιση της απασχόλησης».

«Απόφασή μας», υπογράμμισε, «είναι να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την ανάπτυξη της περιφέρειας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που εκτελούνται στην Πελοπόννησο, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Καλαμάτας - Σπάρτης που εκτελείται με περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Πάτρα - Τσακώνα με 2,7 δισ. ευρώ, στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά και σε εκατοντάδες έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το Περιφερειακό Πρόγραμμα.

Μίλησε για την απορροφητικότητα του Γ' ΚΠΣ, που ξεπέρασε στο 100% σήμερα, από το 9% που το παραλάβαμε το 2004 και διαψεύσαμε, είπε, τις Κασάνδρες, επισημαίνοντας ότι η Πελοπόννησος αλλάζει και τόνισε ότι «η αντίληψη του ΠΑΣΟΚ για δύο Ελλάδες ανήκει πλέον στο παρελθόν».

Η επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην Αργολίδα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη του στο ανακαινισμένο μουσείο του Ναυπλίου.

από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Η εκλογική... συγκυρία φέρνει εύκολα θέματα Για να ικανοποιηθούν όσον το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι θα δοθεί εντολή στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσε

Τυχεροί οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών όσον αφορά τη δυσκολία των θεμάτων, αφού η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει όσον το δυνατόν περισσότερους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Στην αναζήτηση των νέων μελών της κεντρικής επιτροπής των πανελλαδικών εξετάσεων (ΚΕΕ) για τα ενιαία λύκεια βρίσκεται αυτή τη στιγμή το υπ. Παιδείας, αφού ήδη αποφασίστηκε η αντικατάσταση τουλάχιστον των μισών από τα περσινά μέλη της. Την ίδια στιγμή, 12.000 νέοι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ προστίθενται στην εξεταστική διαδικασία που δικαίως αποκαλείται «μαραθώνιος», αφού ξεκινάει στις 5 Μαϊου και θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές Ιουλίου!

Τυχεροί οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών όσον αφορά τη δυσκολία των θεμάτων, αφού η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει όσον το δυνατόν περισσότερους.

Στις 5 Μαϊου λοιπόν δίνεται το σύνθημα της έναρξης των πανελλαδικών (με τις εξετάσεις των παλαιών αποφοίτων ΤΕΕ), ενώ η καρδιά των εξετάσεων θα χτυπήσει δυνατά στις 15 Μαϊου, όπου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις των τελειοφοίτων των λυκείων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάρκεια εξετάσεων την τελευταία 5ετία, καθώς, αφενός μεν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ που δοκιμάζουν για πρώτη φορά σε πανελλαδικής εμβέλειας εξετάσεις την τύχη τους θα εξεταστούν σε 33...μαθήματα ειδικότητας, κι αφετέρου θα υπάρξει τετραήμερη διακοπή των πανελλαδικών, λόγω των ευρωεκλογών 2009.

Η ΚΕΕ θα αλλάξει τη σύνθεσή της όσον αφορά τους καθηγητές που εισηγούνται τα θέματα, διατηρώντας πάντα έναν βασικό κορμό παλαιών κι έμπειρων μελών, με σκοπό να πάρουν μέρος καινούργιοι καθηγητές, πιο νέοι και πιο κοντά στο επιστημονικό αντικείμενο των λυκειακών μαθημάτων. Ηδη στο υπουργείο επεξεργάζονται τις σχετικές προτάσεις των ΑΕΙ, ΤΕΙ και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όσον αφορά τα νέα μέλη.

Διασπορά. Στόχος της ΚΕΕ φέτος θα είναι η διασπορά βαθμών, με τη χρήση ζητημάτων κλιμακούμενης δυσκολίας, ενώ μάλλον τυχεροί θα είναι οι φετινοί υποψήφιοι όσον αφορά τη δυσκολία των θεμάτων, αφού είναι εκλογική χρονιά κι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τους περισσότερους...

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», οι οδηγίες που θα δοθούν θα ζητούν έμφαση σε θεματολογία που να αναδεικνύει την κριτική ικανότητα των παιδιών, και η οποία θα κρατά τις βαθμολογίες μακριά από ακραία φαινόμενα (ούτε στρατιές αριστούχων, ούτε υπερβολικές συγκεντρώσεις μαθητών κάτω από τη βάση). Στην κληρωτίδα αναμένεται να μπουν πολλαπλάσια από άλλες χρονιές θέματα, έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερο εύρος επιλογών. «Επί ποδός πολέμου» βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα η διεύθυνση των εισιτήριων εξετάσεων του ΥΠΕΠΘ, που κάνει καθημερινές δίωρες δοκιμαστικές εκπομπές στα 1.800 και πλέον εξεταστικά κέντρα, ώστε να αποφευχθούν... παρατράγουδα.

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων για το 2009 είναι 88.262. Ο αριθμός των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης ανέρχεται στις 84.230.

Επιπλέον, στον παραπάνω αριθμό των 84.230 εισακτέων προστίθενται και οι θέσεις εισακτέων: Για τις Στρατιωτικές Σχολές 1.436, σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας 1.900, σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας 26, σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού 670.

Περίπου 20,5 εκατ. ευρώ θα κοστίσουν στο κράτος οι πανελλαδικές εξετάσεις.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
Οι καινοτομίες στις φετινές εξετάσεις

Χάνει... πόντους η Εκθεση στις πανελλαδικές εξετάσεις, καταργούνται οι επισημάνσεις λαθών και ελλείψεων πάνω στα γραπτά από τους βαθμολογητές και οι υποψήφιοι θα έχουν φέτος, για πρώτη φορά τη δυνατότητα να βλέπουν τα γραπτά τους μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

1 Οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση στα γραπτά τους μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

2 Αυξάνονται (από 13 σε 18) τα μέλη των βαθμολογικών κέντρων τα οποία συντονίζουν τη διαδικασία βαθμολόγησης - αναβαθμολόγησης των γραπτών.

3 Απαγορεύεται να σημειώνει ο α βαθμολογητής πάνω στο γραπτό δοκίμιο λάθη ή ελλείψεις ώστε ο β βαθμολογητής κατά τη βαθμολόγηση να το αξιολογεί ανεπηρέαστος.

4 Μειώνεται κατά 10 μονάδες στην εκατοντάβαθμη κλίμακα η βαρύτητα της παραγωγής κειμένου στο μάθημα της «Νεοελληνικής Γλώσσας» και αυξάνεται η βαρύτητα των ασκήσεων με στόχο τον περιορισμό της υποκειμενικής βαθμολόγησης στο συγκεκριμένο μάθημα (από 50 μονάδες θα λαμβάνει 40) και αυξάνεται η βαρύτητα των ασκήσεων (από 25 σε 35).

5 Γίνεται αποσυμφόρηση των Βαθμολογικών Κέντρων από τους προφορικά εξεταζόμενους με τη θέσπιση ανώτατου ορίου εξεταζομένων (80 υποψήφιοι ανά Κέντρο) και τη λειτουργία ειδικών Εξεταστικών Κέντρων.

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
bibian@pegasus.gr

Ο έρωτας αρχίζει από τα δώδεκα Ερευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών αποκαλύπτει ότι το 16% των εφήβων ξεκινούν νωρίς και χωρίς προφυλάξεις σεξουαλικές σχέσ

Κυριακή, 3 Μάϊος 2009

«Πιστεύουμε ότι αν το θέμα του σεξ έμπαινε από μικρή ηλικία στην...  ατζέντα  των συζητήσεων με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, οι έφηβοι θα ήταν πιο ενημερωμένοι και πιο προστατευμένοι στις κακο

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Ολοκληρωμένες σχέσεις από 12,5 χρόνων και πρώτες σεξουαλικές εμπειρίες από τα 12! Από... μικρά ξεκινούν τα Ελληνόπουλα τον πειραματισμό στον έρωτα. Ερευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με διευθυντή τον καθηγητή Δημήτριο Καφετζή και επιστημονική υπεύθυνο την λέκτορα Εφηβικής Παιδιατρικής Αρτεμη Τσίτσικα, καταδεικνύει πως οι νέες γενιές έχουν πιο απελευθερωμένη σχέση με το σεξ.

«Πιστεύουμε ότι αν το θέμα του σεξ έμπαινε από μικρή ηλικία στην... "ατζέντα" των συζητήσεων με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, οι έφηβοι θα ήταν πιο ενημερωμένοι και πιο προστατευμένοι στις κακοτοπιές που μπορούν να τους τύχουν», λένε η Αλεξάνδρα, η Ηλιάνα και η Στεφανία.

Την ίδια στιγμή, όμως, οι νέοι παρουσιάζονται απροστάτευτοι σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και σε μια ενδεχόμενη ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αφού τα 2/3 όσων είχαν ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις δεν χρησιμοποιούσαν το προφυλακτικό με τον σωστό τρόπο, δηλαδή σε κάθε επαφή και σε όλη τη διάρκεια. Επιπλέον, 30% είτε δεν χρησιμοποιούν κάποια αντισυλληπτική μέθοδο είτε επιλέγουν αποκλειστικά αναξιόπιστες μεθόδους προστασίας, όπως οι μέθοδοι ρυθμού ή απόσυρσης.

«Στα φοιτητικά χρόνια το σεξ είναι αγαπημένο θέμα συζήτησης στις παρέες, αλλά σε επίπεδο πλάκας. Τα  θέματα  θεωρούνται ήδη γνωστά και η... ενασχόληση με το σεξ δεδομένη», υποστηρίζουν οι φοιτητές της
«Στα φοιτητικά χρόνια το σεξ είναι αγαπημένο θέμα συζήτησης στις παρέες, αλλά σε επίπεδο πλάκας. Τα "θέματα" θεωρούνται ήδη γνωστά και η... ενασχόληση με το σεξ δεδομένη», υποστηρίζουν οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ Μάρα και ο Νίκος.

Οι φόβοι. Η έρευνα με τίτλο «Σεξουαλική Συμπεριφορά των Ελλήνων Εφήβων» πραγματοποιήθηκε σε 1.538 εφήβους και παρουσιάστηκε στο πρόσφατο 2ο Εντατικό Σεμινάριο στην Εφηβική Ιατρική που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, 735 αγόρια και 803 κορίτσια, με μέσο όρο ηλικίας τα 14-15 έτη, δηλαδή μαθητές της Γ Γυμνασίου και Α Λυκείου, από 20 σχολεία της Αττικής, ρωτήθηκαν για τη σχέση τους με το σεξ. Σύμφωνα με τα συνολικά αποτελέσματα της έρευνας, το 16% των εφήβων ανέφερε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές με εύρος ηλικίας από τα 12,5-15,5 έτη (141,5 έτη). Πιο... έμπειρα σεξουαλικά είναι τα αγόρια, αφού η αναλογία αγοριών /κοριτσιών είναι 3 προς 1.

Επιπλέον, το 20% των εφήβων δηλώνει ότι έχει βιώσει κάποιου τύπου σεξουαλική εμπειρία (εκτός της διεισδυτικής επαφής), με εύρος ηλικίας τα 12-14,5 έτη (13,51,5 έτη).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, παρότι το υψηλό ποσοστό του 90,6% χρησιμοποιεί περιστασιακά προφυλακτικό, μόνο το 32%, δηλαδή το 1/3, το χρησιμοποιεί σε όλη τη διάρκεια της επαφής και σε κάθε σεξουαλική επαφή. Επίσης, το 8,2% των ανήλικων κοριτσιών έχει χρησιμοποιήσει επείγουσα αντισύλληψη (χάπι της επόμενης μέρας).

«Οι Ελληνες έφηβοι έχουν σεξουαλική εμπειρία σε σημαντικό ποσοστό και φαίνεται πως χρειάζονται εκπαίδευση σε θέματα ασφαλούς σεξουαλικής συμπεριφοράς», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» η υπεύθυνη της έρευνας Αρτεμη Τσίτσικα. «Αναμφισβήτητα η έναρξη της σεξουαλικής ζωής απαιτεί σημαντικό βαθμό υπευθυνότητας και αυτό αποτελεί θέμα εκπαίδευσης και σεξουαλικής αγωγής», τονίζει η ειδικός.

Το γεγονός επίσης ότι το 8,2% των κοριτσιών έχει χρησιμοποιήσει επείγουσα αντισύλληψη σημαίνει ότι, αν και ο φόβος για την εγκυμοσύνη ενυπάρχει στις έφηβες, οι ίδιες δεν αποφασίζουν να διεκδικήσουν δυναμικά μια μέθοδο αντισύλληψης.

«Οι παράγοντες που συσχετίσθηκαν με την ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή ήταν η αστάθεια του οικογενειακού περιβάλλοντος, όπως το πρόσφατο διαζύγιο γονέων, ο θάνατος στην οικογένεια και η απουσία της μητέρας από το σπίτι, οι σεξουαλικά έμπειροι φίλοι, καθώς και η αναζήτηση πληροφοριών για θέματα σεξουαλικής αγωγής από φίλους ή τα αδέλφια», εξηγεί η κ. Αρτεμη Τσίτσικα.

«Εχω ολοκληρωμένες σχέσεις από τα 13 μου, αλλά οι γονείς μου δεν το ξέρουν και, αν το μάθουν, θα σοκαριστούν», μας η 15χρονη Αννα. «Μεταξύ μας εμείς τα παιδιά μιλάμε άνετα και απελευθερωμένα για το σεξ, αλλά όταν επιχειρούν οι γονείς ή οι καθηγητές μας να μας μιλήσουν για τέτοια θέματα, πεθαίνουμε στα γέλια», συμπληρώνει η φίλη της Μαρία. «Γενικά, ό,τι ξέρουμε, το μάθαμε από φίλους και ίντερνετ», συμφωνούν οι δύο φίλες.

Αν και το σεξ εξακολουθεί να είναι ένα θέμα ταμπού μεταξύ ενηλίκων και παιδιών, οι νέες γενιές είναι πλήρως εξοικειωμένες με τη σεξουαλικότητά τους. Κατά τη συζήτηση με το «Εθνος της Κυριακής», οι περισσότεροι ανήλικοι επιλέγουν να μη φωτογραφηθούν, ωστόσο στις συνομιλίες που είχαμε μαζί τους οι έφηβοι φάνηκαν πλήρως αποενοχοποιημένοι, αλλά και συνειδητοποιημένοι ότι μπορεί να διατρέξουν κάποιον πιθανό κίνδυνο.

Για τα αγόρια είναι μαγκιά, για τα κορίτσια πανικός

«Αν και η μητέρα μου μού είχε μιλήσει για την ερωτική πράξη, μου είχε παρουσιάσει τα πράγματα πιο τρυφερά από ό,τι τελικά ήταν. Τελικά, κόλλησα μια σεξουαλική αρρώστια και... τα έμαθα όλα!» λέει η Ελένη, που μόλις ενηλικιώθηκε. «Το θέμα του σεξ αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τα κορίτσια και διαφορετικά από τα αγόρια. Τα αγόρια, ας πούμε, αν πουν στους γονείς τους ότι "το κάνανε" είναι μάγκες, ενώ με τα κορίτσια παθαίνουν πανικό», λέει χαρακτηριστικά η 18χρονη Παναγιώτα. «Το σεξ ήταν ένα θέμα που προκαλούσε αμηχανία στους γονείς μου όταν έπρεπε να με ενημερώσουν για κάτι», παραδέχεται ο Βαγγέλης, που σήμερα είναι 20 ετών. «Χρειάστηκε να αποκτήσω προσωπική εμπειρία για να μπορώ να ξέρω πώς τελικά θα προστατεύσω τον εαυτό μου».

  • Τα 2/3 των νέων της έρευνας που είχαν ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις αποκαλύπτουν ότι χρησιμοποίησαν περιστασιακά προφυλακτικό
  • 50% των εφήβων κρίνει ικανοποιητικές τις γνώσεις του για θέματα σεξουαλικής δραστηριότητας
  • 20% των εφήβων χρησιμοποιούν πορνογραφικό υλικό του Ιντερνετ για σεξουαλική ενημέρωση

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
mapsara@pegasus.gr

"Σήκωσαν" ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009

Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών αφαίρεσαν άγνωστοι, τα ξημερώματα της Κυριακής, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στο 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου, άγνωστοι, αφαίρεσαν από πρόσοψη σούπερ μάρκετ, το ATM της Εθνικής τράπεζας και εξαφανίστηκαν. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

kraxtis-gr.blogspot.com

ΠΑΣΟΚ vs ΝΔ: σε 5 γύρους

ΠΑΣΟΚ vs ΝΔ: σε 5 γύρους

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Ετοιμοι για τη μεγάλη μάχη του Ιούνη δηλώνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ 30 ημέρες πριν από την κάλπη, που αναλαμβάνουν από την Τρίτη τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της προεκλογικής επίθεσης.

Η αυριανή μυστική ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή Παυλίδη αν και ιδιαιτέρως κρίσιμη, δεν είναι για ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μία «παρένθεση» στη στρατηγική «πολέμου» που ήδη έχουν αποφασίσει για την πορεία τους προς τις ευρωεκλογές.

ΠΑΣΟΚ vs ΝΔ: σε 5 γύρους

Στο Μέγαρο Μαξίμου «παίζουν τα ρέστα τους» για να αγγίξουν πια το... όνειρο των τριών μονάδων πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Στην Ιπποκράτους, αισιόδοξοι όσο ποτέ για το εκλογικό αποτέλεσμα, φιλοδοξούν ότι θα αποφύγουν και το παραμικρό λάθος και θα εξασφαλίσουν ποσοστό που να συνάδει με τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα εναντίον της κυβέρνησης που επιχειρούν να δώσουν στις ευρωεκλογές.

Στην πραγματικότητα, αρχηγοί και στελέχη και των δύο μεγάλων κομμάτων προετοιμάζονται για μετωπική επίθεση - όσο και αν ο σχεδιασμός στα δύο επιτελεία διαφέρει ως προς την ένταση και το «περιεχόμενο» της επίθεσης.

Στόχος της ΝΔ άλλωστε είναι να συσπειρώσει κατ αρχάς τους ψηφοφόρους της, σημαντικό ποσοστό των οποίων δείχνει τάσεις οριστικής φυγής.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να διατηρήσει υψηλά ποσοστά συσπείρωσης και να προσελκύσει ευρύτερες πληθυσμιακές ομάδες.

Στα επιτελεία τους έχουν καταγραφεί ήδη όλα τα «μηνύματα» από μυστικές δημοσκοπήσεις, τα οποία φανερώνουν τα όρια της δυναμικής τους και «επισημαίνουν» λάθη και παραλείψεις. Το σίγουρο είναι ότι πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι οι «πρωταγωνιστές» της προεκλογικής εκστρατείας.

«Κάθε μέρα γεγονός, κάθε μέρα μάχη» θα μπορούσε επίσης να είναι το κοινό σύνθημά τους, μιας και τα επιτελεία τους έχουν καταλήξει ότι η αντιπαράθεση και η σύγκριση θα γίνει σε πολλά επίπεδα. Στο επίπεδο της διαφάνειας και της αντιμετώπισης των σκανδάλων, καθώς προβλέπουν ότι μέχρι το... παρά πέντε των ευρωεκλογών και οι δυο ως κόμματα εξουσίας καλούνται να αποδείξουν ότι έχουν πραγματικά αποφασίσει να ακολουθήσουν νέους όρους διακυβέρνησης - με πρόσωπα και πολιτικές που εγγυώνται πραγματικές αλλαγές στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς.

Και στο επίπεδο της πολιτικής, παρουσιάζοντας στους πολίτες ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο από την οικονομική κρίση - συνδέοντάς το, λόγω συγκυρίας, με τη δυνατότητα σθεναρής παρέμβασης στην Ευρώπη για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΜΑΧΗ

1. Στο Μέγαρο Μαξίμου φιλοδοξούν ότι μετά τη μη παραπομπή Παυλίδη, θα βελτιωθούν οι όροι και θα εμφανιστούν ευκαιρίες για να θέσουν στη γωνία το ΠΑΣΟΚ, με την υπόθεση της Siemens και τις συνεχείς επιθέσεις προς τον Γ. Παπανδρέου για την... απέραντη σκανδαλολογία.

Στο επιτελείο Παπανδρέου φαίνεται ότι δεν υιοθετούν τη μέθοδο της ανταλλαγής «ύβρεων», αλλά επιμένουν ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω από την προσπάθεια αποκάλυψης των σκανδάλων. «Μπορεί να μεθοδεύουν πολλά, αλλά δεν πρόκειται η λάσπη να κολλήσει στο πρόσωπο του Παπανδρέου» τονίζει συνεργάτης του, αναφερόμενος στον χειρισμό των απόνερων της Siemens. Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου μάλιστα πρόκειται να αναδείξει πρωτοβουλίες προ των ευρωεκλογών για την αντιμετώπιση στη ρίζα των σκανδάλων. Θα επιμείνει στην ανάγκη αλλαγής του εκλογικού συστήματος, στη Δικαιοσύνη και στον τρόπο προμηθειών με στόχο την πλήρη διαφάνεια στις διαδικασίες.

2. Στο Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να θεωρούν ισχυρό χαρτί για την προεκλογική περίοδο τον Κ. Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει κατά συνέπεια να εμφανίσει και πάλι την εικόνα του ισχυρού κυβερνήτη που εγγυάται την έξοδο από την κρίση.

Θα φροντίσει να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης καταγγέλλοντας Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ, ενώ σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες θα προσπαθήσει (και μέσω στελεχών) να αναδείξει διαφορές στο κόμμα της Ιπποκράτους για τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής και άλλων σοβαρών ζητημάτων.

«Δεν πρόκειται να σηκώσω εγώ το γάντι της κίβδηλης έντασης για να τους συσπειρώσω. Θα αναμετρηθούμε μιλώντας επί της ουσίας», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε προ ημερών από στενό συνεργάτη του. «Εμείς δεν πρόκειται να τους παρακολουθήσουμε» δήλωσε κατόπιν, δημοσίως, ο Γ. Ραγκούσης, αναφερόμενος στο «στυλ» αντιπαράθεσης που επιλέγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Τις επόμενες μέρες ο Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το κοινωνικό κράτος, ενώ δίνει ιδιαίτερο βάρος και στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα όπου στόχος είναι η προώθηση του μηνύματος «δημοψήφισμα εναντίον της κυβέρνησης και αλλαγή».

3. Περισσότερα «τεχνάσματα» και λιγότερη πολιτική προκειμένου να απομακρύνει το βλέμμα των ψηφοφόρων από το «Βατοπέδι» και την αλληλουχία σκανδάλων τα τελευταία χρόνια «υπόσχεται» η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ. Το Μέγαρο Μαξίμου κατευθύνει την καμπάνια στη λογική ότι η κυβέρνηση Καραμανλή μπορεί να απομακρύνει τις σκιές και να εγγυηθεί την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα εκτιμούν ότι αν πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι η διαφορά δεν θα... ξεφύγει πάνω από το 3%, τότε ανοίγουν νέο δρόμο για τη σταδιακή επανάκαμψη.

Τι φοβάται; Την καμπάνια του ΠΑΣΟΚ! Συγκεκριμένα προβλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα θέσει στο κάδρο γαλάζια στελέχη που ενεπλάκησαν σε στελέχη σκανδάλων - αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Στο ΠΑΣΟΚ πάλι δεν πρόκειται να βασιστούν μόνο στην αρνητική διαφήμιση. «Μάθαμε, αλλάξαμε και δεν λέμε μεγάλα λόγια», είναι το τρίπτυχο του σκεπτικού της καμπάνιας.

4. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται ήδη στη διοργάνωση του ντιμπέιτ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γαλάζια πλευρά θεωρεί ότι ευνοείται από την αντιπαράθεση όλων των πολιτικών αρχηγών (ακόμη και με τη συμμετοχή της ηγεσίας των Οικολόγων) στη λογική της... διάχυσης των διαρροών προς τα μικρότερα κόμματα (κάτι που φαινομενικά πρέπει να απασχολεί το ΠΑΣΟΚ). Στο ΠΑΣΟΚ πάντως δεν αποκλείεται να ζητήσουν τη διενέργεια δύο ντιμπέιτ.

5. Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Καραμανλής έχει αποφασίσει να ορίσει κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο ως επικεφαλής - ακόμη και εν ενεργεία υπουργό. Από κει και πέρα εξετάζει σχεδόν την πλήρη αλλαγή του ευρωψηφοδελτίου, θέτοντας στη μάχη νέα και άφθαρτα πρόσωπα - ώστε να «υπονοήσει» ότι θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα μετά τις ευρωεκλογές.

Ο Γ. Παπανδρέου θέλει τη μετατροπή των ευρωεκλογών σε δημοψήφισμα - κατά συνέπεια θα φροντίσει να το στηρίξει με πολιτικά πρόσωπα που μπορούν να δώσουν αποτελεσματικά τη σχετική μάχη. «Δεν θέλουμε να κάνουμε λάθος» λέει συνεργάτης του, που γνωρίζει καλά τις προθέσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και το ότι έχει ήδη καταλήξει στο όνομα του επικεφαλής.

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
fofig@pegasus.gr

kraxtis-gr.blogspot.com

Εξιχνιάστηκε δολοφονία 23χρονου στην Κατερίνη


Κυριακή, 3 Μαϊου 2009 - Ν

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 23χρονου στην Κατερίνη, τον οποίο είχαν εγκαταλείψει οι δράστες, βαρύτατα τραυματισμένο, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κατερίνης. Ο νεαρός είχε μαχαιρωθεί στο στήθος και παρά τις τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματά του.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τον 23χρονο μαχαίρωσε 20χρονη αλλοδαπή μέσα στο αυτοκίνητο 28χρονου φίλου της, έπειτα από καυγά εξαιτίας προσωπικών διαφορών. Αμφότεροι συνελήφθησαν και με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κατερίνης.

kraxtis-gr.blogspot.com

Mια ακόμα εξαπάτηση του λαού και της Βουλής

Κυριακή, 3 Μάϊος 2009


Σε πόσα ζητήματα, σημαντικά για τη χώρα και το λαό της, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχώρησε σε αποφάσεις και ενέργειες, που θίγουν τα συμφέροντά μας ; Σύμφωνα με τις καταγγελίες που κατά καιρούς έχουν γίνει, σε αρκετά !...

Ένα απ΄ αυτά, είναι η πώληση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, η παραχώρηση σε ξένα χέρια της επιχείρησης με την μεγαλύτερη στρατηγική αξία και σημασία για την Ελλάδα.

Όταν η αντιπολίτευση κατακεραύνωνε την πώληση, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αντέτειναν πως, τάχα, είχαν λάβει όλα τα μέτρα κι είχαν περάσει όλους εκείνους τους όρους, οι οποίοι εξασφάλιζαν τα ελληνικά συμφέροντα.

Ήρθε, πλέον, η ώρα για... ν΄ αποκαλυφθεί μια ακόμα εξαπάτηση του λαού και της Βουλής, από τους ξεπουλητές της δημόσιας περιουσίας.

Η ευρωπαϊκή επιτροπή γνωστοποίησε στην κυβέρνηση πως οι βασικοί όροι της πώλησης του ΟΤΕ στην D.T. και ιδιαίτερα εκείνοι που είχαν προπαγανδιστεί ως οι κατοχυρώνοντες τον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου στην πορεία της επιχείρησης, δεν είναι νόμιμοι, επειδή παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία, σε 4, τουλάχιστον, σημεία !
Τα τρία απ΄ αυτά, ήταν το βαρύ πυροβολικό της νεοδημοκρατικής προπαγάνδας, προκειμένου να διασκεδάσει τους φόβους και ν΄ αντικρούσει τις καταγγελίες για το ξεπούλημα.

Ο επίτροπος Μακρίβι, με επιστολή του αμφισβητεί και βγάζει of, τη δυνατότητα του ελληνικού δημοσίου να έχει δικαίωμα βέτο, σε αποφάσεις του νέου Δ.Σ. του ΟΤΕ, όπως επίσης σημειώνει, πως αντίκειται στις κοινοτικές διατάξεις οποιοσδήποτε περιορισμός στην Deutsche Telekom στην πώληση μετοχών της του ΟΤΕ, όπως και ο όρος που λέει πως ο αγοραστής αυτών των μετοχών θα πρέπει να είναι της αρεσκείας και της έγκρισης της ελληνικής πλευράς !...

Έστω και με καθυστέρηση αποκαλύπτεται, περίτρανα, η απάτη της Κυβέρνησης Καραμανλή και στο θέμα του ΟΤΕ, καθώς όλα τα επιχειρήματά της – που έχουν καταγραφεί σε δηλώσεις, ομιλίες και τοποθετήσεις στη βουλή – αποδεικνύονται ψεύτικα και αβάσιμα !
από ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ

Ένα ωραίο βίντεακι για το "φάιναλ φορ"

Ένα καταπληκτικό βιντεάκι για το Final Four...

Ένα ωραίο βίντεακι για το "φάιναλ φορ" από το http://www.balla.gr/
http://www.youtube.com/watch?v=JmDYLSdiz-0

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Η πολιτική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνη...

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009




Πραγματοποιήθηκε προ ολίγου η πολιτική συγκέντρωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πιερίας στην "Εκάβη" Κατερίνης, όπου μίλησε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.

Καφεδάκι στο πάρκο Κατερίνης...


ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009


Σε "καφέ" της περιοχής Πάρκου Κατερίνης απήλαυσε το καφεδάκι του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, πριν μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση στην "Εκάβη", παρέα με τον πρώην βουλευτή Πιερίας Παντελή Τσερτικίδη και τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γιάννη Μαλτζάρη...

Η Δημοσκόπηση του Αγγελιοφόρου για την Α+Β Θεσσαλονίκης

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009


Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην Α΄και στη Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης δίνει δημοσκόπηση της εταιρίας «Palmos Analysis» τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές στην Α΄Θεσσαλονίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 18,7%, το ΠΑΣΟΚ 27,1%, το ΚΚΕ 9,4%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 4,6%, ο ΛΑ.Ο.Σ 7%, η Δημοκρατική Αναγέννηση 0,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 6% και οι αναποφάσιστοι 12,8%.

Στη Β΄Θεσσαλονίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 21,9%, το ΠΑΣΟΚ 26,6%, το ΚΚΕ 8%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 3,9%, ο ΛΑ.Ο.Σ 7,1%, η Δημοκρατική Αναγέννηση 0,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 5,1% και οι αναποφάσιστοι 13%.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές στην Α΄Θεσσαλονίκης η Ν.Δ. συγκεντρώνει 18,1%, το ΠΑΣΟΚ 26,8%, το ΚΚΕ 8,3%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 7%, ο ΛΑ.Ο.Σ 7,2%, η Δημοκρατική Αναγέννηση 0,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,7% και οι αναποφάσιστοι 19,5%.

Στη Β΄Θεσσαλονίκης η Ν.Δ. συγκεντρώνει 21,1%, το ΠΑΣΟΚ 26,4%, το ΚΚΕ 7,2%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 5,9%, ο ΛΑ.Ο.Σ 7,1%, η Δημοκρατική Αναγέννηση 0,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1% και οι αναποφάσιστοι 19,6%.

citypress-gr.blogspot.com

Ρύθμιση για κληρονομιές, δωρεές γονικές παροχές

Ρύθμιση για κληρονομιές, δωρεές γονικές παροχές

Νάρκη ο δανεισμός - ρεκόρ στην πιστοληπτική αξιολόγηση της οικονομίας

Με το βλέμμα στην ψηφορία -Πέντε πορίσματα για την υπόθεση Αρ.Παυλίδη



Με το βλέμμα στην ψηφορία
Πέντε πορίσματα για την υπόθεση Αρ.Παυλίδη
Πηγή: Mega

Τα μεσάνυχτα της 4ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια η μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη του Αρ.Παυλίδη βάσει των πορισμάτων της Προανακριτικής για την υπόθεση των καταγγελιών του εφοπλιστή Φ.Μανούση.
Κατηγορίες βίντεο:

Κουνούν το... δάκτυλο στο Μαξίμου


«Εκτόνωση» μέσω των λευκών ψηφοδελτίων περιμένει αύριο η κυβέρνηση, όμως τρεις περιπτώσεις (Πολύδωρας, Λαμπρόπουλος, Καραμάριος) κρίνονται μη... ελεγχόμενες

Σε σύγκρουση μεταξύ του αισθήματος πολιτικής ασφάλειας και της αίσθησης ευθύνης απέναντι στο εκλογικό σώμα έχει ουσιαστικά μετατραπεί η αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή, όπου οι βουλευτές της ΝΔ θα κληθούν να αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Α. Παυλίδη......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ-ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!! kraxtis-gr.blogspot.com

Εγκατέλειψε και τα εθνικά θέματα στην... τύχη τους


Θα παραιτηθεί τελικά;


ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009-ΠΗΓΗ MEGA

Την Δευτέρα είναι ίσως η πιο κρίσιμη ψηφοφορία στην θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή ενώ οι πιέσεις στον πρώην υπουργό Αιγαίου να παραιτηθεί είναι ασφυκτικές. Ορισμένες πληροφορίες θέλουν τον κ. Παυλίδη να υποβάλει την παραίτησή του αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ-ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!
kraxtis-gr.blogspot.com.

Πρώτο κόμμα και στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ MEGA

Πρώτο κόμμα με διαφορά 3 μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ και οι τελευταίες μετρήσεις για τις ευρωεκλογές, αν και ο κ. Καραμανλής παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός διευρύνοντας μάλιστα την διαφορά του έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ-ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!
kraxtis-gr.blogspot.com

Αυστηρή κριτική Παπανδρέου από το Αγαθονήσι

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ MEGA

Αυστηρή κριτική στην εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου το Σάββατο το πρωί σε μια επίσκεψη -με σαφή συμβολικό χαρακτήρα- βρέθηκε στο Αγαθονήσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ-ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!
kraxtis-gr.blogspot.com