Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Ο Σανιδάς καταπατά το Σύνταγμα με την παρέμβασή του


Hμερομηνία : 03-05-09
Καρατζαφέρης: Ο Σανιδάς καταπατά το Σύνταγμα με την παρέμβασή του
Δηλώνει ο Γ. Καρατζαφέρης αναφορικά με την υπόθεση Βατοπεδίου σε συνέντευξή του. Παράλληλα, αναφέρει πως προέχει στην εκτίμησή του ο Κ. Καραμανλής από τον Γ. Παπανδρέου, ενώ επισημαίνει ότι ο τόπος δεν αντέχει εκλογές.

«Εμείς έχουμε μια αμετακίνητη και αδιαπραγμάτευτη αρχή: όλα στο φως και να πάνε στο φυσικό τους δικαστή. Άδικο για τον κ. Παυλίδη να είναι μια ζωή με το στίγμα, άδικο και για το πολιτικό σύστημα το: Τα κουκουλώνετε όλα μεταξύ σας».

Τη δήλωση έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης απαντώντας σε ερώτηση, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, αν το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού.

Σε ερώτηση πως θα διασφαλιστεί ότι ο ΛΑΟΣ θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής, ο κ. Καρατζαφέρης απαντά:

«Έχω λάβει μέτρα να προστατεύσω τους βουλευτές μου. Επειδή και εγώ έχω την υποψία ότι κάποιοι από άλλα κόμματα έχουν κάτι στο μυαλό τους και θα πουν ότι ο ΛΑΟΣ την έκανε, έχω λάβει μέτρα για να προστατέψω τους βουλευτές μου».

Ο Γ. Καρατζαφέρης δηλώνει, επίσης, ότι «κάποιοι χρησιμοποιούν την υπόθεση Παυλίδη για επιτάχυνση των εξελίξεων στη ΝΔ"

Σε ερώτηση αν ισχύει αυτό που τον κατηγορούν πολλοί, ότι, δηλαδή, στηρίζει τον Καραμανλή και την κυβέρνηση διά της πλαγίας οδού και ότι θέλει να έχει ρόλο στο εσωτερικό της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δηλώνει:

«Στην πολιτική δεν υπάρχει πλάγια και ευθεία. Είναι η ψηφοφορία στη Βουλή. Εμείς είπαμε: Στα καλά μαζί, στα γκρίζα απέναντι. Το τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια. Αν με ρωτάτε αν ο κ. Καραμανλής προέχει στην εκτίμησή μου σε σχέση με την κα Μπακογιάννη, σας λέω ναι, ευθέως, προέχει. Αν μου λέτε προέχει απέναντι στον Παπανδρέου, σας λέω ναι, προέχει».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημειώνει, επίσης, ότι ο τόπος δεν αντέχει εκλογές - «και μιλάμε για ενδεχόμενο τεσσάρων εκλογών ως τον Φεβρουάριο. Δύο για να προκύψει τώρα κυβέρνηση και δύο για να προκύψει την άλλη φορά. Δεν το αντέχει η χώρα», τονίζει - και προσθέτει:

«Φοβάμαι ότι μπορεί να λειτουργήσει στο βάθος η σκέψη για συμψηφισμό στην υπόθεση Siemens σε επίπεδο οικογενειών. Όλα αυτά με αναγκάζουν να πω: Φως, περισσότερο φως. Δεν θα συμπράξω εγώ με το ΠΑΣΟΚ και να πάμε σε μια ποινικοποιημένη προεκλογική περίοδο για να παίξει παιχνίδι επειδή υστερεί στην ευρωπαϊκή του διαγωγή στο Κοινοβούλιο. Επειδή γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ ότι οι επιδόσεις του δεν ήταν καλές, προσπαθεί να αλλάξει την προεκλογική ατζέντα και περιμένει να πέσω θύμα σ' αυτό. Ότι θέλουν μετά τις 8 Ιουνίου».

Αναφερόμενος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημειώνει:

«Ο κ. Σανιδάς καταπατά το Σύνταγμα. Όπως ήμουν εναντίον των Απριλιανών για την ενέργειά τους, έτσι είμαι και εναντίον οποιουδήποτε καταπατά το Σύνταγμά μας. Λένε το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους: Αμελλητί, που σημαίνει: δεν το διυλίζω. Ο κ. Σανιδάς με την παρέμβασή του καταπατά το Σύνταγμα. Στερεί τη Βουλή από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της. Οποίος καταπατά το Σύνταγμα και στερεί από τη Βουλή τα δικαιώματά της πηγαίνει για εσχάτη προδοσία κατά γνωμάτευση του κ. Κονταξή, ο οποίος είναι δίπλα στον κ. Σανιδά».

Σε ερώτηση υπό ποιες προϋποθέσεις θα επέστρεφε στη ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψω στο παρελθόν. Το μέλλον είναι μπροστά μας. Βαδίζουμε προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω. Παρακολουθώ αυτά τα σενάρια. Κάποια κέντρα, μάλιστα, λένε ότι ενδιαφέρομαι να διεκδικήσω την ηγεσία της ΝΔ. Μακριά από μένα όλες αυτές οι σκέψεις. Είναι άλλος χώρος. Συμβαίνει όμως να είμαστε παράλληλοι χώροι. Δύο κόμματα της ίδιας παράταξης».

Τέλος στην ερώτηση αν τον φοβίζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν κάποιοι βουλευτές από το ΛΑΟΣ και να μεταπηδήσουν στη ΝΔ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει:

«Όχι, γιατί και οι εννέα είναι έξυπνοι. Και οι έξυπνοι δεν πάνε στο χθες. Να πάνε πίσω σε έναν χώρο που θνήσκει; Εξάλλου, όλα αυτά τα παιδιά που ανήκουν στον πατριωτικό χώρο έχουν άλλη δομή και άλλα υλικά από αυτούς που είναι στα αστικά κόμματα. Είναι μεγάλη η διαφορά».

από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: