Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Οι ικανοποιημένοι και οι ανικανοποίητοι

Politeia 24-02-2010 
Ικανοποιημένοι επέστρεψαν από τη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών οι κυβερνητικοί βουλευτές, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής που κάνουν λόγο για … ψυχρολουσία
Ουδέν νεότερο δεν φαίνεται να προέκυψε από τη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι στη Αθήνα με τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα η πολυπληθής Πιερική αντιπροσωπεία. Ο υπουργός επανέλαβε την εκτίμησή του ότι είναι «εφικτό» να παραδοθεί ο δρόμος των Τεμπών στην κυκλοφορία πριν το Πάσχα κι ότι στόχος είναι η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης, μόνο που τα περιθώρια παραείναι στενά.
Τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε με τον υπουργό η Πιερική αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν από τέσσερις βουλευτές, έναν αντινομάρχη, τέσσερις δημάρχους, τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Πιερίας, ένα μέλος της Επιτροπής για τον άνοιγμα των Τεμπών και δυο μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων.
Τα αιτούμενα από τους Πιεριείς ήταν:

Δηλώσεις των βουλευτών για τη συνάντηση με τον υπουργό

Γιάννης Αμοιρίδης:
Η Κυβέρνηση κατανοεί την αγωνία των Πιεριέων
AMOIRIDHS«Δεν σταματούμε να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό για το νομό μας, ειδικά αυτήν την περίοδο, όπου η Πιερία υφίσταται επώδυνες επιπτώσεις από το κλείσιμο των Τεμπών. Μετά τη συνάντηση εκτιμώ ότι η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί πριν το Πάσχα και αυτό είναι το σημαντικό.
Από την τρίωρη συνάντηση επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά, ότι η Κυβέρνηση κατανοεί την αγωνία των Πιεριέων για το εύρος των επιπτώσεων από το κλείσιμο της Εθνικής Οδού, καθώς και τις φωνές που εναντιώνονται στη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων.
Η βούληση του Υπουργείου Υποδομών είναι να συνεχίσει να συζητά με τους φορείς τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων, χωρίς να παραβλέπει τα περιορισμένα περιθώρια ελιγμών που αφήνει η σύμβαση, την οποία υπέγραψε με την παραχωρησιούχο η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Το θετικό είναι ότι στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών παραμένει η κατασκευή των τριών κόμβων στη βόρεια Πιερία και των παράλληλων έργων της Εθνικής Οδού. Επίσης, θετικά είναι τα μηνύματα για την 13η Εθνική Οδό, αλλά και για την Περιφερειακή της Κατερίνης.
Σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία οφείλουμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις του νομού, να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του και να αντιστρέψουμε το κλίμα. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσω να κινούμαι, στηρίζοντας τις προτάσεις και τον σχεδιασμό των φορέων της Πιερίας».
Θανάσης Παπαγεωργίου:
Εμφανής η διάθεση λύσης των προβλημάτων
PAPAGEORGIOYΑντιμετωπίζονται τα προβλήματα από το κλείσιμο των Τεμπών που ανοίγουν από το Πάσχα Σε προτεραιότητα χρηματοδότησης τα βασικά οδικά έργα της Πιερίας
«Η συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και ήταν εμφανής η διάθεση λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Πιερία από το κλείσιμο των Τεμπών, τα διόδια και την έλλειψη έργων υποδομής.
Ουσιαστικά η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τέσσερα θέματα: το άνοιγμα των Τεμπών, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το κλείσιμό τους, την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης της εθνικής οδού και την επαναδιάταξη των διοδίων και την χρηματοδότηση των βασικών οδικών έργων υποδομής που δεν ευτύχησε να αποκτήσει η Πιερία τα προηγούμενα χρόνια.
Για την εξέλιξη στο πρόβλημα των κατολισθήσεων στα Τέμπη υπήρξε διαβεβαίωση από τον κ. Ρέππα πως ο δρόμος θα ανοίξει και θα δοθεί στην κυκλοφορία-έστω και σταδιακά-από το Πάσχα.
Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις από το κλείσιμο των Τεμπών, που είναι πράγματι οδυνηρές για τις επιχειρήσεις της Πιερίας και ιδιαίτερα της Νότιας Πιερίας, προτάθηκαν διάφορα μέτρα υποστήριξης, τα οποία όμως είναι αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων και θα μεταφερθούν εκεί. Ήδη, εκ μέρους μου έχει αποσταλεί σχετική επιστολή στα Υπουργεία Οικονομίας Αναγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Οικονομικών, καθώς και στο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης της εθνικής οδού στην εταιρία Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε, ο κ. Ρέππας επεσήμανε πως η επαναδιαπραγμάτευση έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ δέχτηκε θετικά την εισήγηση για επαναδιάταξη των διοδίων και την κατάργηση των διοδίων των Μαλγάρων, καθώς και την ολοκλήρωση των παράλληλων δρόμων με την εθνική οδό, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Πιερίας στις τοπικές, εντός του νομού, κινήσεις τους.
Τέλος, κι αυτό είναι το σημαντικό, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έχει ιεραρχήσει ως άμεσης προτεραιότητας τα βασικά οδικά έργα που λείπουν από την Πιερία. Δηλαδή, την 13η Εθνική οδό Κατερίνης-Ελασσόνας, την Περιφερειακή οδό της πόλης Κατερίνης, την Παραλιακή οδό, και τους κόμβους Πύδνας και Κίτρους. Ο κ. Ρέππας δεσμεύτηκε πως θα αναζητηθούν πόροι για την χρηματοδότηση αυτών των βασικών έργων υποδομής για την Πιερία.
Νομίζω πως από την συνάντηση αυτή η Πιερία έχει να αναμένει θετικά αποτελέσματα και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τα μεγάλα προβλήματα της Πιερίας αρχίζουν να υλοποιούνται».
Μαρία Μίχου:
Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση
MIXOY«Ήταν μια τρίωρη σύσκεψη με τον υπουργό Υποδομών τον κ. Ρέππα και τον υφυπουργό κ. Μαγκριώτη για τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν το νομό Πιερίας. Τέθηκε το θέμα της διάνοιξης των Τεμπών, η λειτουργία των διοδίων, η αποκατάσταση της 13ης Εθνικής Οδού  και η περιφερειακή οδός Κατερίνης.
Ο υπουργός επανέλαβε την πρόθεση του να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δοθεί έγκαιρα και με ασφάλεια ο δρόμος των Τεμπών μέχρι το Πάσχα.
Από την πλευρά μου όπως και των υπολοίπων συναδέλφων, των φορέων και των παραγωγικών τάξεων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, τέθηκαν τα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και κυρίως η δεινή οικονομική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του νομού, και ιδιαίτερα οι τουριστικές επιχειρήσεις. Πρωταρχικό μέλημα μας, είναι να μην χαθεί η φετινή καλοκαιρινή σαιζόν.
Ακόμη τέθηκε το θέμα της διεκδίκησης αποζημιώσεων για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις της Πιερίας, προς ενημέρωση στον κ. Ρέππα, παρά το γεγονός πως δεν είναι αρμόδιο το υπουργείο Υποδομών.
Για το θέμα των διοδίων ο υπουργός υπογράμμισε πως ο στόχος παραμένει η επαναδιαπραγμάτευση της δύσκολης αυτής σύμβασης, με στόχο να μην υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για την Πιερία.
Επίσης τέθηκε το έργο της 13ης Εθνικής Οδού και η περιφερειακή οδός Κατερίνης όπου ο κ. Ρέππας επεσήμανε πως, παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια που μπορεί να γίνει.
Απηύθυνα πρόσκληση στον κ. Ρέππα, την οποία και αποδέχθηκε, να επισκεφτεί την Πιερία ώστε να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος των ζημιών, και να δει την απόγνωση των επιχειρηματιών. Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση στην οποία τέθηκαν όλα τα προβλήματα  του νομού μας». 
Κώστας Κουκοδήμος:
Δεν υπήρξε καμία δεσμευτική απάντηση
KOYKODHMOS«Αναπάντητο, παρέμεινε το ερώτημα που επιτακτικά έθεσαν οι φορείς της Πιερίας, και που εδώ και μήνες θέτουν οι επαγγελματίες, οι απλοί πολίτες, οι τουριστικοί φορείς του νομού για το ακριβές χρονοδιάγραμμα της επαναλειτουργίας της εθνικής οδού στην Κοιλάδα των Τεμπών, στη σημερινή σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Ρέππα.
Δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία δεσμευτική απάντηση, κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το μείζον αυτό θέμα που ως φαίνεται, μεσούσης της οικονομικής κρίσης που πλήττει όλη την Ελλάδα, έρχεται να προστεθεί ως «ταφόπλακα» για την οικονομικό-κοινωνική ζωή της Πιερίας.
Κραυγή αγωνίας επαναλάβαμε στον αρμόδιο υπουργό, ασαφείς απαντήσεις λάβαμε.
Επανέλαβα και στη διάρκεια της σύσκεψης και ζήτησα από τον κ. Ρέππα να ασκήσει κάθε πίεση προς την κατασκευάστρια εταιρία ώστε ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία πριν το Πάσχα. Σε αντίθετη περίπτωση και αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, η Πιερία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση που πέρασε ποτέ.
Η πολιτεία οφείλει άμεσα, τώρα, να ανακοινώσει μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από το κλείσιμο της εθνικής οδού, αν δεν θέλει να βρεθεί αντιμέτωπη με τις δυναμικές κινητοποιήσεις των πολιτών που αισθάνονται μήνες τώρα την οικονομική ασφυξία.
Η πολύωρη σύσκεψη δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για κανένα από τα θέματα που τέθηκαν στον κ. Υπουργό, όπως το θέμα των διοδίων και των παράλληλων έργων». (
Πολιτεία)

Γενικό λουκέτο σήμερα

Μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ ότι δε θα δεχτούν την κατάργηση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στέλνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων.
LOYKETOΣτο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης αναμένεται να συγκεντρωθούν το πρωί στις 10.00 οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.  
«Απεργούμε γιατί είμαστε ριζικά αντίθετοι με τις πολιτικές που εξαναγκάζεται να υιοθετήσει η Ελληνική Κυβέρνηση, πολιτικές που συνθλίβουν τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία, πολιτικές που οδηγούν σε ύφεση και στην ανεργία, στην φτώχεια και στην εξαθλίωση», αναφέρει ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, καλώντας τους εργαζόμενους της Πιερίας να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωσή του.
Ραντεβού στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου έχει δώσει με τους εργαζόμενους του δημοσίου και των ΟΤΑ του νομού και το Νομαρχιακό Τμήμα Πιερίας της ΑΔΕΔΥ, που, μιλώντας για την οικονομική κρίση  υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: ..

Συλλήψεις για κατοχή κάνναβης

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2008/12/british-cannabis-300x225.jpg

Δυο ημεδαπούς, ηλικίας 44 και 43 ετών, συνέλαβαν στον Κορινό αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, διότι «κατελήφθησαν», όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, «να κατέχουν ποσότητα κάνναβης βάρους 5,3 γραμμαρίων κι ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε τρίμματα κάνναβης».
Η κάνναβη και το τσιγάρο κατασχέθηκαν και οι κάτοχοί τους, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Παρέα με τις εννέα Μούσες

MOYSES_1
 
Ήταν 3 μέρες της ζωής μας, δικές μας, ξεχωριστές, συντροφικές, περιβαλλοντικές.
Ήταν Πέμπτη 4/2 όταν ανηφορίσαμε από την Κάτω Μηλιά για τα Πιέρια της άλλης μεριάς, τα Κοζανίτικα. Σκοπός να γνωρίσουμε, να συγκρίνουμε, να ζήσουμε …

Καθολική απεργία

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010
«Παγώνει» ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας - Χωρίς ενημέρωση για 24 ώρες
Καθολική
απεργία
Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί, καθώς και οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο.
Στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ στις 12.00 στην Πλατεία Ομόνοιας θα συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ.
Σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα αντιμετωπίσει το κοινό, εξαιτίας της απεργίας.
Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στην ουσία κλείνει ο εναέριος χώρος της Ελλάδος, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των Ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία απολύτως πτήση από και προς ελληνικά αεροδρόμια.
Η AEGEAN και η OLYMPIC AIR ανακοίνωσαν ότι ...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

TETARTH 24-2-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2024-02-2010.jpg

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ


ΤΡΙΤΗ 23-2-2010
Εξω απο τα δόντια τα είπε ο Ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτής του Φιλελεύθερου Γερμανικού Κόμματος, μιλώντας στον ΑΛΦΑ.Είπε λοιπόν:...
http://s.enet.gr/resources/2009-10/alogoskoufisss-thumb-large.jpg 

...Ο "μεγάλος καθηγητής" ο Αλογοσκούφης,ήταν η αιτία που υπάρχει το κλίμα αυτό εναντίον της Ελλάδος.Είπε δέ ότι το γερμανικό περιοδικό με το δυσφημιστικό δημοσίευμα, δέν εννούσε τον Ελληνικό λαό, αλλά τον Αλογοσκούφη και την προηγούμενη κυβέρνηση..
...Ερριξε τις ευθύνες για το χάλι μας καθαρά στον Αλογοσκούφη και απομένως στην κυβέρνηση Καραμανλή που είναι και ομοιδεάτες του.... 
...Είπε ότι η εξεταστικές επιτροπές στην Ελλάδα για ένα τέτοιο θέμα παραποίησης στοιχείων, πρέπει εκτός απο πολιτικές ευθύνες να επιβάλλει και τιμωρίες.
....Είπε για τον επιτηρητή ότι ο Λουκάς Παπαδήμας είναι ο πιό κατάλληλος και άν διοριστεί ο ίδιος θα αναγκαστεί να είναι., άν ακι δέν θατόθελε λόγω της Ελληνικής του καταγωγής.Μίλησε και για τα μέτρα της Ελληνικής κυβέρνησης.
Τα ακούς αυτά Αντώνη Σαμαρά που ευθυγραμμίζεσαι σιγά σιγά με εκείνους;
Τ ακούς Μαρκόπουλε που δέν ντρέπεσαι εσύ και ο Παυλόπουλος να επιμένετε καθημερινά στις παράδεκτες δηλώσεις σας; 
Τ ακούτε κύριοι συνδικαλιστές και κύριοι του ΚΚΕ που κατηγορείτε τον πρωθυπουργό για "δεξιό" , που αναγκάζεται να ενεργεί με  μέτρα  που δέν είναι στη φιλοσοφία του;
Κύριοι της ΝΔ ζητήστε και καμία συγνώμη δέν βλάπτει και ύστερα μας λέτε για τις εξεταστικές.Ο ελληνικός λαός είναι μεγαλόψυχος, θα σας συγχωρήσει.Εκείνο που δέν συγχωρεί είναι η επιμονή στην κοροιδία.

Δείτε την ενδιαφέρουσα πραγματικά συνέντευξη  στο βίντεο:

(το θέμα αποκλειστικά απο την ομάδα συντακτών του ΚΡΑΧΤΗ)

*****Να σας θυμήσουμε και ένα παλιό βίντεο για τον "ιδιοφυή οικονομολόγο" κ Αλογοσκούφη... δείτε το..
συνεχίζοντας το θέμα διαβάστε και εδώ για τον Αλογοσκούφη και τα έργα του 
:Τα φαντάσματα των ελλειμμάτων καταδιώκουν ένα από τα πρόσωπα των ημερών, τον πρώην υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη , ενώ οι πολιτικές Ερινύες κυνηγούν και τον συνυπεύθυνο, αφού αυτός είχε το γενικό πρόσταγμα ως πρώην πρωθυπουργός, τον κ. Κ. Καραμανλή. Η πρόθεση του ΠαΣοΚ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία έφερε για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο τα πολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης Καραμανλή με τους αριθμούς. Κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο κ. Αλογοσκούφης, ο οποίος έχει επιστρέψει πλέον στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, για να διδάξει Μακροοικονομική Θεωρία ΙΙ στους μεταπτυχιακούς φοιτητές- ως μάθημα επιλογής. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έκανε αρκετές δημόσιες παρεμβάσεις, υπερασπιζόμενος την οικονομική πολιτική που ακολούθησε. Οι επιλογές του επικρίνονται σφόδρα και από μεγάλο αριθμό στελεχών και βουλευτών της ΝΔ, ενώ αμείλικτος κριτής είναι και οι αριθμοί, που ταλαιπωρήθηκαν από τις στατιστικές αλχημείες των προηγουμένων ετών. Από το 2,95% έλλειμμα του ΑΕΠ - δηλαδή κάτω από την «κόκκινη γραμμή» του 3%- που κληρονόμησε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2004 όπως λέει το ΠαΣοΚ ως το 12,7% που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ είναι μεγάλη απόσταση και οι αριθμοί είναι αρκετά σκληροί με τη ΝΔ. Εξάλλου κανένα «γαλάζιο» στέλεχος, ούτε ο ίδιος ο κ. Αλογοσκούφης, δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει τον τρόπο διαχείρισης και την εκτόξευση του ελλείμματος, εδικά μετά την αύξηση του ΑΕΠ.Ο ίδιος επιμένει στην ορθότητα των επιλογών του. Υποστηρίζει ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος την περίοδο 2004-2006. Χωρίς διάθεση αυτοκριτικής, ο κ. Αλογοσκούφης υπερασπίζεται με πάθος ότι την περίοδο 2004-2008 έγινε μια μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή. Υποστηρίζει ότι το έλλειμμα μειώθηκε από 7,9% του ΑΕΠ το 2004 κάτω από 3% για πρώτη φορά το 2006, ενώ το 2007 ήταν 3,7%. Ολα τα ρίχνει στην οικονομική κρίση που επιδείνωσε τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία, αλλά και στους λαϊκιστές και κρατιστές που δεν άφησαν να προχωρήσουν οι κατ΄ αυτόν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο η επιχειρηματολογία του κ. Αλογοσκούφη διαψεύδεται από τους ίδιους τους αριθμούς. Η πρόσφατη έκθεση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων αναφέρει ότι το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν υψηλότερο κατά 22 μονάδες του ΑΕΠ ή 55 δισ. ευρώ από ό,τι έλεγαν οι υπουργοί της ΝΔ. Μετά τις αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις διαφόρων προβλέψεων, το χρέος έκλεισε στο 113,4% του ΑΕΠ (από 91,4%) και αυτό ήταν αποτέλεσμα των κρυφών ελλειμμάτων και των χρεών του Δημοσίου που είχαν μπει κάτω από το χαλί.Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 2 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ,ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ...ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ...ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ...Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΘΩΣ ΟΛΟ ΤΟ ΣΙΝΆΦΙ ΤΩΝ 300 ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ...ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ!!!(αυτό απο το ΠΡΕΖΑ TV21-2-2010)

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, η Αναστασία Μουτσάτσου στη Μουσική Σκηνή «Αερικό», στην Κατερίνη.

Δελτίο Τύπου
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 
ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ                    
Live…
Μουσική Σκηνή «Αερικό»
Κατερίνη
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης 22.30


Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου συνεχίζει τη χειμερινή της περιοδεία σε Μουσικές Σκηνές της Ελλάδας, για να συναντήσει τους φίλους της και να τραγουδήσουν μαζί τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει.
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, θα βρίσκεται με τους συνεργάτες της στη Μουσική Σκηνή «Αερικό», στην Κατερίνη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ
 
Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει επιτυχίες της που αγαπήθηκαν από το κοινό,
σύγχρονα τραγούδια ερμηνευτών όπως Χ. Αλεξίου, Ελ. Αρβανιτάκη, Ν. Ζιώγαλας
Ν. Πορτοκάλογλου, Π. Θαλασσινός, τραγούδια του Νότη Μαυρουδή από τον τελευταίο της δίσκο με τίτλο «Μια νύχτα στους αιώνες», αλλά και καλά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.
Η Αναστασία ξεκίνησε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στο τραγούδι δίπλα στην Γλυκερία. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους "Λαθρεπιβάτες", Παντελή Θαλασσινό και Γιάννη Νικολάου, τον Βασίλη Καζούλη και την Αθηναϊκή Κομπανία. Το 1992 μπήκε στην δισκογραφία με τα «Κύματα Κρύσταλλα». Το 1994 κυκλοφορεί ο δίσκος τα "Μυστικά Σημάδια¨ και το 1996 ο 3ος της προσωπικός δίσκος, με τίτλο «Στους Άγιους Τόπους Της Καρδιάς». Το 1998 συμμετέχει στον δίσκο «Μεγάλος Θυμός» του Βασίλη Δημητρίου για την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά και το 1999 στο δίσκο «Ανίσχυρα Ψεύδη». Το 2000 κυκλοφορεί το άλμπουμ «Αν. Μουτσάτσου – Μ. Σκιαδαρέση / Live», ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια από το χώρο της ελληνικής rock και έντεχνης σκηνής. Το 2006 συμμετείχε, μαζί με τον Μιχάλη Νικολούδη και τον Βασίλη Ρακόπουλο, στον δίσκο «Magenta. To 2008 κυκλοφόρησε με τον Νότη Μαυρουδή το c.d. «Μια νύχτα στους αιώνες» με επανεκτελέσεις των ωραιότερων τραγουδιών του συνθέτη και περιόδευσαν μαζί σε όλη την Ελλάδα
.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Artway – Τεχνότροπον - Τηλ. 210 5157977,
info@liveartway.com,  polytropotexnis@yahoo.com
Αερικό – Κατερίνη                                                      
Τηλ. Κρατήσεων - 2351 0 75115                                   
Τιμή εισιτηρίου με ποτό: 20 Euro 
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/
                         

Τριανταπεντάχρονος βρέθηκε δολοφονημένος στη Θεσσαλονίκη

ΤΡΙΤΗ 23/02/2010


Δολοφονημένος, σε ερημική περιοχή στη δυτική Θεσσαλονίκη, βρέθηκε πριν το μεσημέρι 35χρονος άνδρας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία το πτώμα του 35χρονου εντοπίστηκε σε ανώνυμη οδό, παράλληλη με τις σιδηροδρομικές γραμμές στην περιοχή Διαλογής του ΟΣΕ, στο Ελευθέριο - Κορδελιό.

Ο άτυχος άνδρας φέρει τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι και στην πλάτη, ενώ αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν τα στοιχεία ταυτότητας και τα κίνητρα της δολοφονίας.(nooz.gr)

Εντείνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με αφορμή την Εξεταστική

ΤΡΙΤΗ 23-2-2010
Reporter.gr

Η κυβέρνηση έχει σκοπό να κρύψει και όχι να αποκαλύψει την αλήθεια, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την κατάθεση του αιτήματος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, που θα διερευνήσει την περίοδο 2004-2009.
«Σε μία στιγμή, που ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς περισσότερες 
πληροφορίες κινείται μεταξύ Κύπρου και Βρυξελλών, για να προωθήσει κρίσιμα θέματα, που αφορούν τον ελληνισμό στο σύνολό του, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιλέγει την οξύτητα και την ένταση» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
«Η εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία, που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, έχει σκοπό να κρύψει και όχι να αποκαλύψει την αλήθεια. Είναι εξεταστική επιτροπή κομματικής σκοπιμότητας, που επιχειρεί να διχάσει τον ελληνικό λαό, σε μία περίοδο που ...

Τη συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων στη ίδρυση του φορέα διαχείρισης της Ευρωπαϊκής ψηφιακής βιβλιοθήκης Europeana εξασφαλίζει η τροπολογία της Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παλιαδέλη


ΤΡΙΤΗ 23-2-2010

Όνομα: ΧΡΥΣΟΥΛΑ
Eπίθετο: ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ
Διεύθυνση:
Ερμού 69, 54623 Θεσσαλονίκη European Parliament ASP 11G254 Rue Wiertz 60 B-1047 Brussels
τηλ.: 2310 262783
τηλ.: 0032 228 47463
Fax: 2310 244782
Fax: 0032 228 49463
Email: paliadeli@pasok.gr
Email: chrysoula.paliadeli@europarl.europa.eu
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 23 Φεβρουαρίου 2010
Η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας υιοθέτησε την έκθεση για την ευρωπαϊκή ψηφιακή βιβλιοθήκη Europeana, η οποία ....

Ομόφωνη έγκριση της Γνωμοδότησης Αρσένη για την Κλιματική Αλλαγή από την Επιτροπή Αλιείας

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη
Ευρωβουλευτή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 23 Φεβρουαρίου 2010
Ομόφωνα ενέκρινε η Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη σημερινή της συνεδρίαση τη Γνωμοδότηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη με τίτλο «Έκθεση σχετικά με τη Λευκή Βίβλο της Επιτροπής: Η προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος: προς ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο δράσης».
Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε τα εξής: «Η Κλιματική Αλλαγή δεν είναι μόνο ένας κίνδυνος. Μέρα με τη μέρα γίνεται μία πραγματικότητα. Η εξέλιξή της τα επόμενα 20 χρόνια είναι ήδη προδιαγεγραμμένη και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Απαιτείται να προετοιμαστούμε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων αυτών, την ίδια ....

Εντονη αντίδραση για το ανθελληνικό δημοσίευμα

ΤΡΙΤΗ 23/02/2010

Παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου προκάλεσαν τα συνεχόμενα γερμανικά δημοσιεύματα κατά της χώρας μας. "Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" κεντρικό θέμα του περιοδικού Focus, που αποκαλεί τους Έλληνες "απατεώνες" και συνοδεύεται από χυδαίο εξώφυλλο με παραποιημένη φωτογραφία της Αφροδίτης της Μήλου.
Ο κ. Πετσάλνικος ζήτησε να δει τον γερμανό πρέσβη για το θέμα των προσβλητικών δημοσιευμάτων τα οποία - όπως αναφέρει - συχνά είναι ανακριβή και έστειλε επιστολή προς γερμανικό ΜΜΕ αναφέροντας ότι η Γερμανία είναι ο .....

Συναντήσεις Παπανδρέου στο Μαξίμου


ΤΡΙΤΗ 23/02/2010

Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου έχει ο πρωθυπουργός στη σκιά των πιέσεων των Βρυξελλών για πρόσθετα μέτρα και την ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής τις επόμενες ημέρες. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Επικρατείας, Χ. Παμπούκη.
Δύο διυπουργικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου όπου εξετάστηκαν η αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Στην πρώτη σύσκεψη για την ανάπτυξη, πήραν ....

Ερώτηση Καρατζαφέρη προς τον πρωθυπουργό για τις γερμανικές αποζημιώσεις


ΤΡΙΤΗ 23-2-2010




Πηγή: Express.gr 
 Επίκαιρη ερώτηση για τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, που όπως υποστηρίζει υπερβαίνουν τα 10 δισεκ. ευρώ, κατάθεσε προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
    «Την ώρα που η γερμανική κυβέρνηση αλλά και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης κρατούν στάση επιφυλακτική, ενίοτε και εχθρική απέναντι στις όποιες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση, το θέμα της καταβολής των γερμανικών οφειλών στη χώρα μας παραμένει ανοικτό, από τη στιγμή που οι όποιες σχετικές προσπάθειες, κατά το παρελθόν, αποδείχθηκαν διστακτικές και ημιτελείς», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καρατζαφέρης.
    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αφού τονίζει «τη δυσμενή οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα» ρωτά τον πρωθυπουργό, «πως και πότε προτίθεται να προβεί σε αποφασιστικότερη διεκδίκηση των νόμιμα κατοχυρωμένων οφειλών».-

Δύο ανήθικοι σκανδαλίζουν την Αθήνα του ΄27 Τα μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Καβάφη από τον Δ. Μητρόπουλο παρουσιάζονται στο Μέγαρο Μουσικής

 

ΤΡΙΤΗ 23-2-2010
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος, εκτός από διάσημος αρχιμουσικός, υπήρξε πρωτοπόρος συνθέτης και εισηγητής του μουσικού μοντερνισμού στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου. Στην ένθετη φωτογραφία, χειρόγραφη παρτιτούρα μελοποιημένου ποιήματος του Καβάφη.
 
Τη μοναδική φορά που ο Κωνσταντίνος Καβάφης συνάντησε τον Δημήτρη Μητρόπουλο τον Οκτώβριο του 1932 σε γνωστό αθηναϊκό σπίτι άκουσε τον συνθέτη να παίζει στο πιάνο και να τραγουδά ο ίδιος τα ποιήματά του. Είχαν ήδη περάσει πέντε χρόνια από την πρώτη παρουσίαση των Ιnvenzioni- τον Ιούνιο του 1927- που προκάλεσαν πραγματικό σάλο στην Αθήνα τόσο με το καινοτόμο πνεύμα τους σε ό,τι αφορά τη μουσική όσο και ....

Η προτίμηση για γλυκά ίσως κρύβει καταθλιπτική συμπεριφορά

ΤΡΙΤΗ 23-2-2010
HEALTH.IN.GR

Λονδίνο — Ενώ στα περισσότερα παιδιά αρέσουν τα γλυκά, εκείνα που επιδεικνύουν ακόμη μεγαλύτερη προτίμηση, ενδεχομένως να έχουν κατάθλιψη ή να κινδυνεύουν μελλοντικά να αντιμετωπίσουν προβλήματα με το αλκοόλ.
Αυτό υποστηρίζει ομάδα Αμερικανών ερευνητών από το Κέντρο Χημικών Αισθήσεων Monell σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Addiction.
Η Δρ Τζουλι Μεννελλα εξηγεί ότι συγκεκριμένα παιδιά είναι επιρρεπή στις πολύ γλυκές γεύσεις. Πρόκειται για παιδιά που έχουν στενό συγγενικό πρόσωπο με προβλήματα αλκοολισμού ή τα ίδια έχουν συμπτώματα κατάθλιψης.
Ωστόσο, από την μελέτη δεν ....

ΙΤΑΛΙΑ: Σουζάνα που είναι η ζωή

ΤΡΙΤΗ 23/02/2010

Ο Σέζαρ έκανε βαβά και η Σουζάνα πήρε απόφαση να πουλήσουν τη Λαμποργκίνι.
Ο 30χρονος πορτιέρο της Ίντερ που είχε ατύχημα με το υπερπολυτελές αμάξι του, είναι καλά στην υγεία του και θα καθίσει κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας του για τον αυριανό αγώνα με την Τσέλσι.

Ωστόσο τη Λαμποργκίνι δεν θα την ξαναδεί γιατί η γυναίκα του, Σουζάνα Βέρνερ, του είπε να μην οδηγήσει ξανά το πολυτελές αυτοκίνητο.

«Αυτό το αμάξι είναι όπλο. Δόξα το θεό δεν έγινε κάτι σοβαρό», ανέφερε στο προσωπικό της μπλογκ η πανέμορφη Σουζάνα, που παλαιότερα ήταν παντρεμένη με το «φαινόμενο», τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο.(NOOZ.GR) 

Φορητός μετρητής σπερματοζωαρίων...

ΤΡΙΤΗ 23/02/2010


  Οι άνδρες που ανησυχούν για τη γονιμότητά τους ή απλώς είναι…περίεργοι, δεν χρειάζεται πλέον να καταφεύγουν σε ειδικά εργαστήρια και να παραδίνουν το σπέρμα τους για ανάλυση (υποβαλλόμενοι σε μια μάλλον δυσάρεστη διαδικασία συλλογής…),αλλά θα μπορούν πια να το κάνουν στο μέλλον, με την ησυχία τους στο σπίτι τους, χάρη σε μια νέα φορητή συσκευή, που επιτρέπει διάγνωση μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.
    Ολλανδοί ερευνητές του Ινστιτούτου Νανοτεχνολογίας MESA+ του πανεπιστημίου του Τβέντε, υπό την Λόες Σέγκερινκ, σύμφωνα με το New Scientist,ανέπτυξαν ένα τσιπάκι-εργαστήριο (lab-on-a-chip), μήκους μόλις δέκα εκατοστών, το οποίο μπορεί να αναλύσει το σπέρμα ενός άνδρα και να καθορίσει το βαθμό γονιμότητάς του με βάση τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Η σχετική ανακάλυψη παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Lab on a Chip" της ....

Editorial "Οι νέοι επιτηρητές κι ο Εδουάρδος Λω" του Γιάννη Κορομήλη

ΤΡΙΤΗ 23-2-2010
«Τι ήθελες να γίνει; Όταν η οικονομία παραμένει για δεκαετίες ανοικονόμητη και οι υπεύθυνοι δεν φροντίζουν να την τακτοποιήσουν, κάποιοι άλλοι θα αναλάβουν την εξοικονόμηση.»
Η διαπίστωση αυτή, μάλλον αποτελεί μια πρώτη απάντηση στο γεγονός ότι η χώρα μας κατάφερε, μετά από τρία ΚΠΣ και ενώ διανύουμε το τέταρτο, όντας μέλος του ισχυρού πυρήνα της Ευρωζώνης, να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πτώχευση.
Και χθες το βράδυ ήρθε στην χώρα μας η επιτροπή επιτήρησης και ελέγχου της οικονομίας μας σύμφωνα με απόφαση της πρόσφατης συνόδου κορυφής.
«Χάσαμε μέρος της κυριαρχίας μας» δηλώνει συχνά - πυκνά ο Πρωθυπουργός κ Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας τα ελληνικά λάθη της «δημιουργικής λογιστικής»
Η αυστηρή επιτήρηση λοιπόν από την Κομισιόν, την ....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

ΤΡΙΤΗ 23-2-2010
http://www.olympio-bima.gr/images/mainimage/Big

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΤΡΙΤΗ 23-2-2010
Πρωτοσέλιδο 23.2.2010

Όλοι οι αγώνες αύριο 15:30 - Διαιτητές των αναβληθέντων αγώνων της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Όλυμπος Λεπτοκαρυάς – Α.Ε. Καρίτσας
(Ίσαρης, Φιρινίδης, Βασιλειάδης)
Αριστοτέλης Καταχά – Όλυμπος Βροντούς
(Λαφατζής, Γιαμούζης, Σκαμπαρδώνης)
Μεθώνη – Γ. Ολύμπιος Λόφου
(Τόλιος, Ασλανίδης, Τουλκερίδης)
Α.Ε. Δρυάνιστα – Ερμής Εξοχής
(Κατανάς, Καραϊσαρίδης, Γαρόφλου)
Αναγέννηση Σφενδάμης – Αιγινιακός
(Ντουράκογλου, Νίκολιτς, Τσαρτσαμπαλίδης)

Για την Γ’ Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Πιερίας
Δίας Αγίου Δημητρίου – Απόλλων Ράχης
(Αγγελόπουλος, Θεοδώρου, Μπλέτσιου)

Σήμερα στο γήπεδο του Βατανιακού, 15:00 - Βατανιακός – Ηρακλής Θεσ/νίκης



Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010
Με την επαγγελματική ομάδα ο Ηρακλής
Ένα πολύ μεγάλο φιλικό παιχνίδι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου μεταξύ του Βατανιακού και του Ηρακλή Θεσ/νίκης.
Ο Ηρακλής θα παίξει με όλους τους επαγγελματίες του ποδοσφαιριστές.


SPORTS NEWS ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ 23 2 2010

ΤΡΙΤΗ 23-2-2010

ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ


ΤΡΙΤΗ 23-2-2010
Απίστευτος αυτός ο Παυλόπουλος..συνεχίζει να προκαλεί... άσε βρέ καθηγη΄τη και κανένα να μιλήσει μή διακόπτεις συνέχεια..
δείτε το βίντεο..

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ - Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

Αίτημα για επέκταση πριν από 21 χρόνια!

Οι πολίτες φωνάζουν και αγωνιούν εδώ και 21 χρόνια.
Δυστυχώς, η πολιτεία συνεχίζει να κωφεύει!
Σήμερα καταθέτουμε το ψήφισμα μιας ομάδας ορειβατών από το 1988, η οποία εκ των υστέρων αποδεικνύεται......

ΤΕΜΠΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΔΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ


Τριτη 23-2-2010

Σύσσωμη η Επιτροπή Αγώνα μεταφέρει σήμερα Τρίτη 23.02.2010 αδέσμευτα τα αιτήματα των πολιτών της
Πιερίας στην ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών,  Υποδομών και Δικτύων.

Τα αιτήματά μας είναι:

Εφαρμόστε αυστηρό χρονοδιάγραμμα να ανοίξουν τα Τέμπη πριν το Πάσχα.
Ακυρώστε τη λειτουργία των νέων διοδίων στο Αιγίνιο.

Όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται πιο δυνατός μέχρι να πάρουμε οριστικά το δίκαιό μας.

Η Επιτροπή Αγώνα

Συνεχίζουμε τον αγώνα …… για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για να μην έρθουν νέα

Βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση. Κρίση στην οικονομία, στην πολιτική, στην κοινωνία. Την ευθύνη έχουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η θεοποίηση των αγορών, η ασυδοσία του κεφαλαίου, του τραπεζικού συστήματος, των χρηματιστηρίων, των συμφερόντων που πέρα από αρχές και ηθικές αξίες ισοπεδώνουν τα λαϊκά στρώματα, τις χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα της κυβέρνησης περιλαμβάνει μείωση αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ....

Κοριτσάκι εννιά χρονών μεγαλώνει ανάμεσα στους αρουραίους

Στον εικοστό αιώνα οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι-Έλληνες νοικιάζουν τις τρώγλες τους, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ξένων για μια στέγη.
Στην καρδιά των Ευαγγελικών, στην οδό Φαρμάκη, δίπλα από παντοπωλείο (τρόφιμα) βρίσκεται παλιά διώροφη κατοικία, που εδώ και πολλά χρόνια (πάνω από δεκαετία) έχει γίνει εστία μεγάλων τρωκτικών.
Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που και στο εσωτερικό του σπιτιού, πίσω από ντουλάπια κουζίνας, ξεπηδάνε και τριγυρίζουν ανενόχλητα τα τρωκτικά.
Στο σπίτι αυτό αναγκάζεται να μεγαλώνει και ένα κοριτσάκι εννιά χρονών.
Ζητώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενδιαφερθούν άμεσα για το θέμα βοηθώντας την οικογένεια να μπορέσει να ζήσει σε ένα αξιοπρεπές σπίτι και να υποχρεώσει τον ιδιοκτήτη να γκρεμίσει το κτίριο, που αποτελεί χρόνιο πρόβλημα της γύρω γειτονιάς και των διπλανών καταστημάτων τροφίμων.(
Πολιτεία)
Η ιδιοκτήτρια του παντοπωλείου
Δεληγιαννίδου Περιστέρα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010
Αποτίμηση της σύσκεψης στο Επιμελητήριο Πιερίας με τον Τομεάρχη Δημοσίων έργων της Ν.Δ. και Βουλευτή Ημαθίας κ. Μιχάλη Χαλκίδη σχετικά με τα διόδια στο Αιγίνιο
Η Επιτροπή Αγώνα δηλώνει την μη ικανοποίηση της σχετικά με τις δεσμεύσεις του Τομεάρχη Δημοσίων Έργων της Ν.Δ.  κ. Χαλκίδη.
Ο κ. Χαλκίδης απέφυγε να λάβει σαφή θέση εναντίον της λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στο νομό μας. Αρκέσθηκε μόνο να δηλώσει ότι το κόμμα του θα συνηγορήσει σε πιθανή επαναδιαπραγμάτευση αν αυτή προκληθεί από την κυβέρνηση που έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης.
Περιμέναμε ότι έστω και από τη θέση της αντιπολίτευσης θα έπαιρνε πρωτοβουλία αυτός και το κόμμα του να  διορθώσει την τεράστια αυτή αδικία για το νομό μας που και η κυβέρνησή του μας επέβαλε για τριάντα χρόνια.
Περιμέναμε να μας πει ότι αντιλήφθηκαν τη σκανδαλώδη αυτή ενέργεια εις βάρος των συνταγματικών μας δικαιωμάτων, του ανταγωνισμού, της ανάπτυξης της Πιερίας και θα συμβάλλουν στη διόρθωση της με ερωτήσεις στη βουλή, με αναφορές στην κυβέρνηση και με στήριξη στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τα κρατήσει κλειστά επ’ αόριστον. Να μας προφυλάξει από την «Αιγαίον ΑΕ» που με την ανοχή τους έχτισε «νύχτα», χωρίς άδειες τα παράνομα αυτά διόδια στα όρια του υγροβιότοπου.
Αν εσείς κ. Χαλκίδη και το κόμμα σας επιλέγετε ακόμη και τώρα να κινήστε νωχελικά για να υποστούμε και πάλι εμείς τις συνέπειες, να είστε σίγουροι ότι εμείς οι Πιεριείς είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανένα να μας βλάψει άλλο.
Όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται πιο δυνατός μέχρι να πάρουμε οριστικά το δίκαιό μας.
Η Επιτροπή Αγώνα

ΝΤΕΛΑΛΗΣ - Ν.Ε.Λ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010


Η  Ν.Ε.Λ.Ε. Πιερίας ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσουν στην Κατερίνη τμήματα μάθησης :
* Photoshop-Corel (Ηλεκτρονική Επεξεργασία Εικόνας-στήσιμο μακέτας),  διάρκειας 75 ωρών,
* Διακόσμησης Εξωτ.-Εσωτ. Χώρου, διάρκειας 75 ωρών . 

Τα μαθήματα αφορούν άτομα άνω των 18 ετών, εργαζόμενα ή μη και τα τμήματα δεν είναι επιδοτούμενα.
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από τις 23 Φεβρουαρίου έως  08 Μαρτίου 2010 και ώρες από 09.00΄-13.00΄ στα γραφεία μας (Ανδριανουπόλεως 14, Κατερίνη) όλες τις εργάσιμες ημέρες .

Πληροφορίες και στο τηλέφωνο  2351074972, 2351022310

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

1
Εκτός από τους κακοπληρωτές (οι οποίοι έχουν την έχουν φεσώσει με κανα 2 εκ. ευρώ) η ΔΕΥΑ Κατερίνης, έχει και τους καλοπληρωτές. Δήμος Κολινδρού και Δήμος Πιερίων, όπως ειπώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στην οποία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, είναι οι πιο συνεπείς.... πελάτες της. Πληρώνουν στην ώρα τους  και μάλιστα, χωρίς καμία όχληση, όπως είπε ο κ. Παπαζιώγας.


2
 
«Κάποιος είναι μόνιμος αν υπάρχει θέση. Το Σύνταγμα λέει ότι είναι μόνιμος επί της υπαρχούσης θέσεως. Αν καταργηθεί η θέση, δεν είναι μόνιμος», σχολίασε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ερωτηθείς για το αν σκέφτεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε κατάργηση στης μονιμότητας στο δημόσιο τομέα.
Αυτό, ούτε ο Μητσοτάκης με το Σημίτη δεν μπορούσαν να το σκεφτούν. Κι ύστερα σου λέει ότι ο σοσιαλισμός δεν εξελίσσεται.


reppas-thumb-large
 
Το μεσημέρι συναντιέται η Πιερική Αντιπροσωπεία με τον Υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα.
Στην συνάντηση αναμένεται να μετέχουν εκτός από τους βουλευτές του νομού και τους δημάρχους, ο Ηλ. Χατζηχριστοδούλου, ο Γιώργος Μπούρος, ο Ηλίας Τσιτλακίδης και ο Αγγελος Αγγελίδης οι δύο τελευταίοι ως εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής κατά των διοδίων.
Στη συνάντηση δεν συμμετέχει (εκτός από τον Γιώργο Νταλάρα) ο Γιώργος Παπαστεργίου, ο οποίος σήμερα θα προεδρεύσει για πρώτη φορά στην Επιτροπή των Περιφερειών. Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα εκπροσωπήσει ο αντινομάρχης κ. Μπουρονίκος.
Πάντως όλοι (πλην ίσως των βουλευτώ του Πα.Σο.Κ.) είναι ότι κρατούν μικρό καλάθι.

Τελικά, η ακύρωση της στρατιωτικής παρέλασης στις γιορταστικές εκδηλώσεις του Λιτοχώρου για την  επέτειο της επανάστασης του 1878, φαίνεται πως δε στοίχισε μόνο σε δεξιούς αλλά και σε αριστερούς.
Απόδειξη το παρακάτω σχόλιο που λάβαμε από τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ στο Λιτόχωρο.
Αυτό θα πει νοικοκύρεμα!
Με απόφαση του υπουργού Άμυνας δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους οικονομίας η καθιερωμένη παρέλαση στρατιωτικού τμήματος στην επέτειο της επανάστασης του Λιτοχώρου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή με την ίδια λαμπρότητα ως προς τα άλλα σημεία της, όπως κάθε χρόνο από το 1966 που ο Δήμος Λιτοχώρου την ανέσυρε από την αφάνεια της επίσημης ιστορίας.
Πόσο θα στοίχιζε στο Δημόσιο «κουρβανά» η παρέλαση μιας ένστολης διμοιρίας του λαού μας, που πάντα βρίσκεται στις επάλξεις όταν προσπαθούν να εισβάλουν στη χώρα οι οχτροί;
Μήπως θα στοίχιζε περισσότερο από ένα βλήμα απεμπλουτισμένου ουρανίου από αυτά με τα οποία βομβαρδίζεται σε καθημερινή βάση ο Όλυμπος στο γνωστό πεδίο βολής Λιτοχώρου; Η μήπως θα στοίχιζε περισσότερο από όσο στοιχίζει για λίγα δευτερόλεπτα η συμμετοχή μας στις Νατοϊκές εκστρατείες που δολοφονούν τους λαούς του κόσμου;
Εγώ, ως παλαιός πεζικάριος πολεμιστής, περιμένω κάθε χρόνο να ιδώ τα στρατευμένα νιάτα να περνούν καμαρωτά και χαρούμενα, και να άδουν «περνάει ο στρατός της Ελλάδας φρουρός». Φαίνεται ότι μαζί με το Ελληνικό φιλότιμο χάθηκε και η απλή λογική, και το «κιμπαρλίκι».
Εκτός αν πρυτάνευσε η λογική να μην θυμούμαστε ούτε το Αλβανικό έπος ούτε την εθνική αντίσταση, ούτε τους Γερμανάδες φασίστες που από ηττημένοι έγιναν νικητές και αφεντικά μας.
Νίκος Κουκουτάτσιος
π. Δήμαρχος Λιτοχώρου

Αν γίνει όλος ο νομός ένας δήμος, ο νόμος προβλέπει ότι δεν θα πληρώνουμε διόδια, είπε ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης.
Μα, άμα πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί ταλαιπωρούμαστε τζάμπα σε κινητοποιήσεις και δικαστικές περιπέτειες; Να γίνουμε ένας δήμος, να την ξωπετάξουμε μια και καλή την εταιρεία.

Αγώνα δρόμου για το ποιός θα φέρει πρώτος τα καλά μαντάτα στους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ Πιερίας (που επιστρέφουν στο κλάδο υγείας του ΙΚΑ) έκαναν χθες οι βουλευτές του νομού.
Και η αλήθεια είναι ότι όλοι τους, τους στήριξαν τους συνταξιούχους του νομού, που, ξαφνικά και όλως αναιτίως, βρέθηκαν, μόνοι αυτοί από όλους τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ της χώρας, να τρέχουν από ιδιωτικό ιατρείο σε ιδιωτικό ιατρείο και να πληρώνουν απ’ την τσέπη τους (συμμετοχή 25%) πανάκριβες εξετάσεις και φάρμακα.
Χωρίς κανένας μέχρι σήμερα να τους πει (τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που είχαν βολευτεί στο ΙΚΑ) ποιος και γιατί τους έκανε αυτό το χουνέρι και τους επέβαλλε αυτήν την οικονομική (ου μην και ψυχική και φυσική) αφαίμαξη.
Αλλά, ευτυχώς (για τους πολιτικούς) το «τέλος καλό, όλα καλά» της λαϊκής θυμοσοφίας έχει βάση. Οι συνταξιούχοι θα θυμούνται (μόνο) ότι όλοι τους στήριξαν για να επιστρέψουν στο ΙΚΑ κι ας μην τους είχαν στηρίξει (όπως έπρεπε) όταν αναγκάστηκαν (με το στανιό) να γίνουν τα πειραματόζωα του αποτυχημένου πιλοτικού προγράμματος.

Ρημάζουν αναξιοποίητα

BASIKO_1
Κλειστό και αναξιοποίητο, βορά στη φθορά του χρόνου, παραμένει, 17 μήνες μετά τα εγκαίνιά του, το ορειβατικό καταφύγιο στη θέση «Κορομηλιά» του Ολύμπου. Την ίδια τύχη έχει και το Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στην Αγία Τριάδα Βροντούς, που ολοκληρώθηκε πριν από  περίπου έναν χρόνο, αλλά δεν ευτύχησε ακόμη να εξυπηρετήσει κανέναν επισκέπτη.
Όταν τον Οκτώβρη του 2008 εγκαινιαζόταν εν χορδαίς και τυμπάνοις, από τον τότε περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας και τον Νομάρχη Πιερίας το ορειβατικό καταφύγιο Κορομηλιάς (που κόστισε πάνω από μισό εκ. ευρώ), ο δήμος Δίου ετοιμαζόταν για τη διαχείρισή του, καμαρώνοντας γιατί θα ....