Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Συναντήσεις Παπανδρέου στο Μαξίμου


ΤΡΙΤΗ 23/02/2010

Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου έχει ο πρωθυπουργός στη σκιά των πιέσεων των Βρυξελλών για πρόσθετα μέτρα και την ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής τις επόμενες ημέρες. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Επικρατείας, Χ. Παμπούκη.
Δύο διυπουργικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου όπου εξετάστηκαν η αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Στην πρώτη σύσκεψη για την ανάπτυξη, πήραν ....μέρος οι Δ. Ρέππας, Λ. Κατσέλη, Τ. Μπιρμπίλη, Φ. Σαχινίδης και Π. Γερουλάνος και στη δεύτερη που αφορούσε στην κοινωνική πολιτική πήραν μέρος οι Α. Λοβέρδος, Αννα Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοϊδης και Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Και στις δύο συσκέψεις εξετάστηκαν τα νομοσχέδια που ετοιμάζονται να φέρουν τα υπουργεία και θα αφορούν στην ανάπτυξη ανά τομέα, καθώς η γενικότερη φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι ότι, εκτός από την εξυπηρέτηση των στόχων του προγράμματος σταθεροποίησης, πρέπει παράλληλα να υπάρξει και ανάπτυξη.

"Απο το Νοέμβριο και μετά όλες μας οι προσπάθειες εστιάζονται στο να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας με ρευστότητα στις επιχειρήσεις, προώθηση ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων και μεγάλες τομές", δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για την ανάπτυξη.

Ερωτηθείσα η κ. Κατσέλη αν υπάρχει "κόκκινη γραμμή" στις πιέσεις των Βρυξελλών, είπε ότι το πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης "είναι η βασική μας πρόταση για έξοδο απο την κρίση".(nooz.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: