Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Επιστρέφουν στο ΙΚΑ!

Τη λήξη της πιλοτικής ταλαιπωρίας και την επιστροφή των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ Πιερίας στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.
Όπως ανέφερε ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, αποδέχθηκε ομόφωνα το αίτημα των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ της Πιερίας για επαναφορά τους στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ, μετά την αποτυχία του πιλοτικού προγράμματος, που είχε αποφασίσει (μόνο για τους συνταξιούχους της Πιερίας), η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης.
Η απόφαση, αφού καθαρογραφεί, θα αποσταλεί ...στο Υπουργείο Απασχόλησης για την περαιτέρω διαδικασία που θα ολοκληρώσει την επαναφορά.
«Αποκαθίσταται μια αδικία, για μια μεγάλη μερίδα συνταξιούχων του νομού μας», δήλωσε ο κ. Αμοιρίδης μετά την ενημέρωσή του από τη διοίκηση του ΟΑΕΕ για την απόφαση, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Την ικανοποίησή του «για την άρση μιας μεγάλης αδικίας», εξέφρασε και ο βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ Κώστας Κουκοδήμος.
«Μετά από την ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν για έναν και πλέον χρόνο, μετά από αλλεπάλληλες επιστολές, ερωτήσεις στη βουλή, αγώνα δρόμου και προσπάθειες μηνών, η διοίκηση του ΟΑΕΕ αντιλήφθηκε τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος. Ελπίζουμε και ευελπιστούμε πολύ σύντομα με υπουργική απόφαση να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και να επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς κάλυψής τους», δήλωσε ο κ. Κουκοδήμος.
Σε επικοινωνία πάντως που είχε η βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου με τον υφυπουργό Απασχόλησης Γ. Κουτρουμάνη, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τη βουλευτή ότι, εφόσον υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΕ, η ρύθμιση θα ενταχθεί σε ένα από τα προσεχή νομοσχέδια προς ψήφιση από τη Βουλή, το αμέσως επόμενο διάστημα.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: