Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Γενικό λουκέτο σήμερα

Μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ ότι δε θα δεχτούν την κατάργηση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στέλνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων.
LOYKETOΣτο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης αναμένεται να συγκεντρωθούν το πρωί στις 10.00 οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.  
«Απεργούμε γιατί είμαστε ριζικά αντίθετοι με τις πολιτικές που εξαναγκάζεται να υιοθετήσει η Ελληνική Κυβέρνηση, πολιτικές που συνθλίβουν τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία, πολιτικές που οδηγούν σε ύφεση και στην ανεργία, στην φτώχεια και στην εξαθλίωση», αναφέρει ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, καλώντας τους εργαζόμενους της Πιερίας να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωσή του.
Ραντεβού στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου έχει δώσει με τους εργαζόμενους του δημοσίου και των ΟΤΑ του νομού και το Νομαρχιακό Τμήμα Πιερίας της ΑΔΕΔΥ, που, μιλώντας για την οικονομική κρίση  υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: ..« Δεν τα φάγαμε μαζί, δεν τα κλέψαμε μαζί, δεν θα τα πληρώσουμε μαζί».
Ανακοινώσεις για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης έχουν εκδώσει επίσης ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας και το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.
Στην κεντρική πλατεία το ΠΑΜΕ
Χωριστή απεργιακή συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, στις 10.30 το πρωί, οργανώνει το ΠΑΜΕ, που χαρακτηρίζει «εργατική αριστοκρατία» τις ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, εκτιμώντας ότι κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και υπονομεύουν το αγώνα.
Κάλεσμα συμμετοχής στη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχουν απευθύνει η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ Πιερίας και η Νομαρχιακή Οργάνωση Πιερίας της ΚΝΕ.
Χωρίς εφημερίδες την Πέμπτη
Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, που σημαίνει πως αύριο, Πέμπτη, η ΠΟΛΙΤΕΙΑ» δεν θα κυκλοφορήσει.(Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: