Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Εντονη αντίδραση για το ανθελληνικό δημοσίευμα

ΤΡΙΤΗ 23/02/2010

Παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου προκάλεσαν τα συνεχόμενα γερμανικά δημοσιεύματα κατά της χώρας μας. "Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" κεντρικό θέμα του περιοδικού Focus, που αποκαλεί τους Έλληνες "απατεώνες" και συνοδεύεται από χυδαίο εξώφυλλο με παραποιημένη φωτογραφία της Αφροδίτης της Μήλου.
Ο κ. Πετσάλνικος ζήτησε να δει τον γερμανό πρέσβη για το θέμα των προσβλητικών δημοσιευμάτων τα οποία - όπως αναφέρει - συχνά είναι ανακριβή και έστειλε επιστολή προς γερμανικό ΜΜΕ αναφέροντας ότι η Γερμανία είναι ο .....
βασικός εξαγωγέας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, αλλά και ότι και η Γερμανία έχει λάβει πληθώρα κονδυλίων απο την Ε.Ε. για την ενσωμάτωση του πρώην ανατολικού τμήματος.
Ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει, ότι την διεθνή κρίση δεν την προκάλεσε η Ελλάδα. "Σήμερα κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας, αυτοί που προκάλεσαν την διεθνή κρίση, επιτιθέμενοι και στην Ευρωζώνη. Μην βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος" αναφέρει ο κ. Πετσάλνικος, στην επιστολή του.
Δημοσίευμα - σοκ
Ιδιαίτερα προσβλητικό δημοσίευμα για τη χώρα μας είδε τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για το κεντρικό θέμα του περιοδικού Focus με τίτλο "απατεώνες στην Ευρω - οικογένεια". Η φωτογραφία που το "κοσμεί" είναι μία παραποιημένη εικόνα της Αφροδίτης της Μήλου να προβαίνει σε άσεμνη χειρονομία.

Το ερώτημα που θέτει το δημοσίευμα είναι αν η Ελλάδα "τρώει" τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων. Οι συντάκτες επισημαίνουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κρίση στην Ελλάδα στην ευρωστία του ευρώ και στη γερμανική οικονομία, ενώ αναφέρουν ότι οι Έλληνες είναι εξίσου σοκαρισμένοι με τους Γερμανούς, για το τί πραγματικά συμβαίνει στο ταμείο της χώρας τους.

Για δημοσιεύματα ανάξια σχολιασμού έκανε νωρίτερα λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς από δημοσιογράφους.(NOOZ.GR)

Ρεπορτάζ του Focus για το δημοσίευμα


ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: