Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

1
Εκτός από τους κακοπληρωτές (οι οποίοι έχουν την έχουν φεσώσει με κανα 2 εκ. ευρώ) η ΔΕΥΑ Κατερίνης, έχει και τους καλοπληρωτές. Δήμος Κολινδρού και Δήμος Πιερίων, όπως ειπώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στην οποία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, είναι οι πιο συνεπείς.... πελάτες της. Πληρώνουν στην ώρα τους  και μάλιστα, χωρίς καμία όχληση, όπως είπε ο κ. Παπαζιώγας.


2
 
«Κάποιος είναι μόνιμος αν υπάρχει θέση. Το Σύνταγμα λέει ότι είναι μόνιμος επί της υπαρχούσης θέσεως. Αν καταργηθεί η θέση, δεν είναι μόνιμος», σχολίασε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ερωτηθείς για το αν σκέφτεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε κατάργηση στης μονιμότητας στο δημόσιο τομέα.
Αυτό, ούτε ο Μητσοτάκης με το Σημίτη δεν μπορούσαν να το σκεφτούν. Κι ύστερα σου λέει ότι ο σοσιαλισμός δεν εξελίσσεται.


reppas-thumb-large
 
Το μεσημέρι συναντιέται η Πιερική Αντιπροσωπεία με τον Υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα.
Στην συνάντηση αναμένεται να μετέχουν εκτός από τους βουλευτές του νομού και τους δημάρχους, ο Ηλ. Χατζηχριστοδούλου, ο Γιώργος Μπούρος, ο Ηλίας Τσιτλακίδης και ο Αγγελος Αγγελίδης οι δύο τελευταίοι ως εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής κατά των διοδίων.
Στη συνάντηση δεν συμμετέχει (εκτός από τον Γιώργο Νταλάρα) ο Γιώργος Παπαστεργίου, ο οποίος σήμερα θα προεδρεύσει για πρώτη φορά στην Επιτροπή των Περιφερειών. Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα εκπροσωπήσει ο αντινομάρχης κ. Μπουρονίκος.
Πάντως όλοι (πλην ίσως των βουλευτώ του Πα.Σο.Κ.) είναι ότι κρατούν μικρό καλάθι.

Τελικά, η ακύρωση της στρατιωτικής παρέλασης στις γιορταστικές εκδηλώσεις του Λιτοχώρου για την  επέτειο της επανάστασης του 1878, φαίνεται πως δε στοίχισε μόνο σε δεξιούς αλλά και σε αριστερούς.
Απόδειξη το παρακάτω σχόλιο που λάβαμε από τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ στο Λιτόχωρο.
Αυτό θα πει νοικοκύρεμα!
Με απόφαση του υπουργού Άμυνας δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους οικονομίας η καθιερωμένη παρέλαση στρατιωτικού τμήματος στην επέτειο της επανάστασης του Λιτοχώρου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή με την ίδια λαμπρότητα ως προς τα άλλα σημεία της, όπως κάθε χρόνο από το 1966 που ο Δήμος Λιτοχώρου την ανέσυρε από την αφάνεια της επίσημης ιστορίας.
Πόσο θα στοίχιζε στο Δημόσιο «κουρβανά» η παρέλαση μιας ένστολης διμοιρίας του λαού μας, που πάντα βρίσκεται στις επάλξεις όταν προσπαθούν να εισβάλουν στη χώρα οι οχτροί;
Μήπως θα στοίχιζε περισσότερο από ένα βλήμα απεμπλουτισμένου ουρανίου από αυτά με τα οποία βομβαρδίζεται σε καθημερινή βάση ο Όλυμπος στο γνωστό πεδίο βολής Λιτοχώρου; Η μήπως θα στοίχιζε περισσότερο από όσο στοιχίζει για λίγα δευτερόλεπτα η συμμετοχή μας στις Νατοϊκές εκστρατείες που δολοφονούν τους λαούς του κόσμου;
Εγώ, ως παλαιός πεζικάριος πολεμιστής, περιμένω κάθε χρόνο να ιδώ τα στρατευμένα νιάτα να περνούν καμαρωτά και χαρούμενα, και να άδουν «περνάει ο στρατός της Ελλάδας φρουρός». Φαίνεται ότι μαζί με το Ελληνικό φιλότιμο χάθηκε και η απλή λογική, και το «κιμπαρλίκι».
Εκτός αν πρυτάνευσε η λογική να μην θυμούμαστε ούτε το Αλβανικό έπος ούτε την εθνική αντίσταση, ούτε τους Γερμανάδες φασίστες που από ηττημένοι έγιναν νικητές και αφεντικά μας.
Νίκος Κουκουτάτσιος
π. Δήμαρχος Λιτοχώρου

Αν γίνει όλος ο νομός ένας δήμος, ο νόμος προβλέπει ότι δεν θα πληρώνουμε διόδια, είπε ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης.
Μα, άμα πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί ταλαιπωρούμαστε τζάμπα σε κινητοποιήσεις και δικαστικές περιπέτειες; Να γίνουμε ένας δήμος, να την ξωπετάξουμε μια και καλή την εταιρεία.

Αγώνα δρόμου για το ποιός θα φέρει πρώτος τα καλά μαντάτα στους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ Πιερίας (που επιστρέφουν στο κλάδο υγείας του ΙΚΑ) έκαναν χθες οι βουλευτές του νομού.
Και η αλήθεια είναι ότι όλοι τους, τους στήριξαν τους συνταξιούχους του νομού, που, ξαφνικά και όλως αναιτίως, βρέθηκαν, μόνοι αυτοί από όλους τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ της χώρας, να τρέχουν από ιδιωτικό ιατρείο σε ιδιωτικό ιατρείο και να πληρώνουν απ’ την τσέπη τους (συμμετοχή 25%) πανάκριβες εξετάσεις και φάρμακα.
Χωρίς κανένας μέχρι σήμερα να τους πει (τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που είχαν βολευτεί στο ΙΚΑ) ποιος και γιατί τους έκανε αυτό το χουνέρι και τους επέβαλλε αυτήν την οικονομική (ου μην και ψυχική και φυσική) αφαίμαξη.
Αλλά, ευτυχώς (για τους πολιτικούς) το «τέλος καλό, όλα καλά» της λαϊκής θυμοσοφίας έχει βάση. Οι συνταξιούχοι θα θυμούνται (μόνο) ότι όλοι τους στήριξαν για να επιστρέψουν στο ΙΚΑ κι ας μην τους είχαν στηρίξει (όπως έπρεπε) όταν αναγκάστηκαν (με το στανιό) να γίνουν τα πειραματόζωα του αποτυχημένου πιλοτικού προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: