Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΜΕ - Καμιά εμπιστοσύνη στην εργατική αριστοκρατία

PAME
Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, υποστήριξαν τα μέλη της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ Πιερίας, κατά την χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, ενόψει της αυριανής πανελλαδικής απεργίας.
Οι κύριοι Τόλιος, Κλιγκόπουλος και Ριαλάς, απήυθυναν κάλεσμα συμμετοχής προς τους εργαζομένους της Πιερίας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.
Να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην εργατική αριστοκρατία, σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, «που κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και υπονομεύουν τον αγώνα», είπαν, εξαπολύοντας ...επίθεση προς τις «συμβιβασμένες» όπως τις αποκάλεσαν, συνδικαλιστικές οργανώσεις.
«Η ηγεσία της ΓΣΕΕ κοροϊδεύει όταν μιλάει για πολιτική απεργία. Στηρίζει με όλα τα μέσα την κυβερνητική πολιτική, το μεγάλο κεφάλαιο. Μιλάει για τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το ασφαλιστικό ότι έχουν ασάφεια και ελλείψεις και αν χρειαστεί θα κάνουμε αγώνα. Δηλαδή ασάφεια είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης; Ασάφεια είναι η ανταποδοτικότητα που αν έχεις να πληρώνεις θα έχεις υγεία-πρόνοια; Ασάφεια είναι η παραμονή στην εργασία μέχρι τον τάφο, εφόσον η σύνταξη θα είναι επίδομα; Ασάφεια είναι ο διαχωρισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος από τον κλάδο υγείας; Ασάφεια είναι η εφαρμογή της απόφασης του ευρωδικαστηρίου για την εξίσωση ορίων συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών που θα σημάνει αύξηση ορίου ηλικίας 5 έως 17 χρόνια για τις γυναίκες; Ασάφεια είναι το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων με τη δικαιολογία της αξιοποίησης; Οι εργαζόμενοι έχουν πικρή πείρα τα προηγούμενα χρόνια με το χρηματιστήριο και τα δομημένα ομόλογα. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής», επεσήμαναν χαρακτηριστικά.
Τα μέλη της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφερόμενα στις διεκδικήσεις που προβάλει το Πανεργατικό Μέτωπο επανέλαβαν το αίτημα για βασικό μισθό 1.400 ευρώ, βασική σύνταξη 1.120 ευρώ και επίδομα ανεργίας, δημόσιες δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας - πρόνοιας, κατάργηση των αντιασφαλιστικών  νόμων της  Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την απόσυρση των μέτρων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Το ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στο νομό μας, την Τετάρτη το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: