Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Εντείνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με αφορμή την Εξεταστική

ΤΡΙΤΗ 23-2-2010
Reporter.gr

Η κυβέρνηση έχει σκοπό να κρύψει και όχι να αποκαλύψει την αλήθεια, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την κατάθεση του αιτήματος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, που θα διερευνήσει την περίοδο 2004-2009.
«Σε μία στιγμή, που ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς περισσότερες 
πληροφορίες κινείται μεταξύ Κύπρου και Βρυξελλών, για να προωθήσει κρίσιμα θέματα, που αφορούν τον ελληνισμό στο σύνολό του, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιλέγει την οξύτητα και την ένταση» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
«Η εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία, που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, έχει σκοπό να κρύψει και όχι να αποκαλύψει την αλήθεια. Είναι εξεταστική επιτροπή κομματικής σκοπιμότητας, που επιχειρεί να διχάσει τον ελληνικό λαό, σε μία περίοδο που ...απαιτείται κλίμα ενότητας και ομοψυχίας» υποστήριξε σε γραπτή δήλωσή του.
Το αίτημα του ΠΑΣΟΚ κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης και αφορά στη σύσταση Εξεταστικής Eπιτροπής για την παραποίηση των οικονομικών στοιχείων την περίοδο 2004-2009, δηλαδή την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μανώλης Κεφαλογιάννης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως υπονομεύει την εθνική συνεννόηση για τα θέματα της Οικονομίας «σε μία δύσκολη περίοδο» και επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ να διερευνήσει η Επιτροπή όλα τα στοιχεία από το 1981 και μετά.
«Αν το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται, να πάμε από το 1981» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, υποστηρίζοντας ότι «θα έχει πάρα πολλά για να απολογηθεί».
Επόμενο βήμα είναι η συζήτηση της πρότασης στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο ακριβής χρόνος σύστασης της Εξεταστικής παραμένει προς το παρόν άγνωστος, αλλά το πιθανότερο είναι να καθυστερήσει σημαντικά, καθώς υπάρχουν εισηγήσεις να ολοκληρωθεί πρώτα το έργο των άλλων Επιτροπών (Siemens, Βατοπαίδι, ομολόγων, Χρηματιστηρίου και Cosmote-Γερμανός).
Σημειώνεται ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι βουλευτές της πλειοψηφίας να ζητήσουν να καταθέσει και ο Ευρωπαίος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: