Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ Μοιράζουν από τα δανεικά και τα λεφτά των Βρυξελλών

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Δύο από τους υπουργούς της κυβέρνησης που μοιράζουν λεφτά είναι ο υπουργός Ανάπτυξης κ Κ. Χατζηδάκης και ο υπουργός Γεωργίας κ. Σ. Χατζηγάκης (δεξιά)

Ηκυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πολιτική με την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Με «μικρά πακέτα» άμεσων ενισχύσεων προς «στοχευμένες» ομάδες των εργαζομένων, προσλήψεις ανέργων και εγγυήσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την οικονομική κρίση, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει το βαρύ πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της τον τελευταίο χρόνο.
Το κλίμα αυτό αποτυπώθηκε στις ευρωεκλογές του Ιουνίου και, όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, « δύσκολα θα αντιστραφεί αν δεν αλλάξει το οικονομικό κλίμα και δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία ».
Ετσι, ενώ όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν αρκετούς μήνες νωρίτερα στην ανακοίνωση και στην υλοποίηση των μέτρων στήριξης των οικονομιών τους, η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας την αγωνία των ελλειμμάτων, «ξετυλίγει» τώρα τα πακέτα στήριξης της οικονομίας που χρηματοδοτούνται είτε από δανεικά είτε από τα κοινοτικά ταμεία. Δημιουργεί έτσι μια ατμόσφαιρα ότι μάλλον έχει κατά νου το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Αλλωστε την ίδια τακτική ακολούθησε εν όψει των ευρωεκλογών και το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, όταν οι δαπάνες ξέφυγαν, όπως ομολόγησε επίσημα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ανακοινώνοντας τα στοιχεία του προϋπολογισμού.
Οπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, « οι δαπάνες ξέφυγαν διότι διατέθηκαν αυξημένα κονδύλια για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής στους χαμηλοσυνταξιούχους ανέργους και στα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) ύψους 300 εκατ. ευρώ, για την έκτακτη οικονομική παροχή στους υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου ύψους 164 εκατ. ευρώ, για την αύξηση των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ 40 εκατ. ευρώ, για την αύξηση των προνοιακών επιδομάτων και των δαπανών για επιδόματα πολυτέκνων που ανήλθαν σε 120 εκατ. ευρώ και στις επιχορηγήσεις 1,3 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) ».
Παρ΄ ότι όλες αυτές οι κινήσεις μαζί με τις εικονικές αποζημιώσεις των 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες οδήγησαν στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια συνταγή.
Αφού μείωσε κατά 50% τα τέλη ταξινόμησης για τα ΙΧ αυτοκίνητα, ευνοώντας κυρίως όλους όσοι ήθελαν να αποκτήσουν μεγάλο ή πολυτελές αυτοκίνητο, ανακοίνωσε τα μέτρα για την απόσυρση των κλιματιστικών και τις ενισχύσεις στους επιστήμονες- ελεύθερους επαγγελματίες για να εκσυγχρονίσουν τα γραφεία τους.
Τώρα υπόσχεται επιδοτήσεις για την αντικατάσταση παραθύρων και για τη μόνωση των κτιρίων.(ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: