Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ηρακλής-Φριντρισχάφεν 3-0


Τις μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος ζει και πάλι ο Ηρακλής, καθώς την Τετάρτη (11/03) «σφράγισε» την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Champions League και μάλιστα αήττητος.

Η ρεβάνς με τη Φριντρισχάφεν στο κατάμεστο κλειστό του Ευόσμου τέλειωσε νωρίς, με τον «γηραιό» να κατακτά μετά από 22 λεπτά αγώνα το ένα σετ που χρειαζόταν και να…φεύγει νοερώς για την ώρα, για την πρωτεύουσα της Τσεχίας. Για την ιστορία, η πέμπτη παρουσία των «κυανόλευκων» στην τελική τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης συνοδεύτηκε από νίκη με 3-0 σετ, την δέκατη σε ισάριθμα ματς που έχουν δώσει φέτος στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το παιχνίδι, στόχος των Θεσσαλονικέων ήταν να «καθαρίσουν» όσο γίνεται γρηγορότερα την υπόθεση πρόκριση, κάτι που φάνηκε εξ αρχής. Με το μπλοκ τους να παίζει σημαντικό ρόλο, βρέθηκαν από το εις βάρος τους 9-8 να προηγούνται με 12-9 ενώ «αναχαίτισαν» με τον ίδιο τρόπο και την επόμενη αντεπίθεση των Γερμανών. Οι τελευταίοι πέρασαν μπροστά με 15-14 με τους γηπεδούχους να απαντούν, παίρνοντας κεφάλι με 17-15. Στην αμέσως επόμενη φάση η Φριντρισχάφεν μείωσε σε 17-16 και αυτή ήταν η τελευταία στιγμή που φάνηκε απειλητική, αφού στη συνέχεια ο Ηρακλής ήταν καταιγιστικός. Ξέφυγε με 22-16 και έδωσε τέλος στο σετ με 25-18 με τους πανηγυρισμούς να αρχίζουν τόσο εντός αγωνιστικού χώρου από τους παίκτες όσο και στις κερκίδες από τους φιλάθλους της ομάδας.

Μερικοί όμως εξ αυτών παρεκτράπηκαν και αμαύρωσαν προς στιγμήν το γιορτινό κλίμα που επικρατούσε, καθώς άναψαν βεγγαλικά με την ατμόσφαιρα στο κλειστό γυμναστήριο να γίνεται αποπνικτική. Επακόλουθο ήταν να διακοπεί προσωρινά ο αγώνας στις αρχές του δεύτερου σετ με την αποστολή της Φριντρισχάφεν να διαμαρτύρεται έντονα για την κατάσταση. Μετά από αρκετά λεπτά καθάρισε η ατμόσφαιρα και δόθηκε συνέχεια στο ματς με τους πρωταθλητές Ελλάδας να παίρνουν τα ηνία με 15-13 και να τα κρατούν ως το 25-20.

Το τρίτο σετ ήταν το πιο ισορροπημένο του παιχνιδιού. Οι «κυανόλευκοι» χαλάρωσαν, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν για το γόητρο τους και έτσι έφτασαν πόντο-πόντο ως το 24-24. Στο τρίτο ματς-μπολ που είχε ο «γηραιός» έκανε το 28-26 με τους φιλάθλους και τους παίκτες να γίνονται ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας όλοι μαζί την τεράστια επιτυχία της ομάδας.

Τα σετ: 25-18, 25-20, 28-26.

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: