Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Επειδή νοιάζομαι για την πόλη μου...

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Ένα ιδιαίτερο τρόπο «επικοινωνίας» με τις υπηρεσίες της πόλης και του νομού εγκαινίασε η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης της Πιερίας. Με ένα απλό κλικ στην κατηγορία «Νοιάζομαι», της ιστοσελίδας της (otoposmou.gr), μπορούν πολιτική ηγεσία και αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου Κατερίνης ή της Νομαρχίας να «πλοηγηθούν» στα κακώς κείμενα (μικρά ή μεγάλα) που πρέπει να διορθώσουν, αλλά για κάποιους λόγους τους διέφυγε.
«Επειδή τα μάτια 80.000 πολιτών μπορούν να δουν περισσότερα από όσα τα μάτια 300 υπαλλήλων του Δήμου ή της Νομαρχίας», αναφέρει η Ομάδα, «σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε αυτήν την βάση δεδομένων, μία συλλογή από σημεία της πόλης μας, τα οποία χρίζουν άμεσης μέριμνας», ευελπιστώντας ότι πολίτες και διοικούντες θα κάνουν χρήση αυτού του εργαλείου. Δηλαδή, οι μεν πρώτοι θα καταθέτουν στην ιστοσελίδα ό,τι πέφτει στην αντίληψή τους, οι δε δεύτεροι θα πράττουν αυτό δια το οποίο ετάχθησαν, θα διορθώνουν δηλαδή ό,τι πρέπει να διορθωθεί.
Έτσι, πριν από μερικές μέρες ανάρτησαν φωτογραφίες από το παλιό, ετοιμόρροπο (και προς κατεδάφιση σύμφωνα με πολυκαιρισμένες σήμερα γνωμοδοτήσεις) Υδραγωγείο της Κατερίνης και από ένα σημείο-παγίδα σε δρόμο της πόλης.
Οι φωτογραφίες και τα κείμενα που τις συνοδεύουν είναι αρκούντως εύγλωττα. Υδραγωγείο Το υδραγωγείο είναι ένα από τα σύμβολα της πόλης μας. Για δεκάδες χρόνια, ακόμη και σήμερα, χιλιάδες αγρότες προμηθεύονται νερό για τις καλλιέργειές τους. Παλιά με το άλογο και το γαϊδουράκι, σήμερα με το βυτιοφόρο.
Τα σπλάχνα αυτού του συμβόλου (εκτεθειμένοι ηλεκτρολογικοί πίνακες υψηλής τάσης, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι δυστυχώς απροστάτευτα.
«Αν δεν κάνω λάθος», σημειώνει ο συντάκτης του κειμένου, «το υδραγωγείο ανήκει στον τομέα ευθύνης της ΔΕΥΑΚ. Στην υπηρεσία, η οποία πρόσφατα μοίρασε Bonus στους υπαλλήλους της για την ιδιαίτερη προσφορά τους στον τομέα ευθύνης τους». Παγίδα θανάτου Παγίδα θανάτου για δίκυκλα, αλλά και για αυτοκίνητα. Πρόσφατα συμπολίτης μας έσπασε το χέρι της όταν έπεσε η ρόδα του ποδηλάτου της σε παρόμοιο σημείο του δρόμου. Οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης αμέσως την επόμενη μέρα έσπευσαν εκεί να επιδιορθώσουν το ασφαλτόστρωμα. Μήπως και εδώ θα πρέπει πρώτα να σκοτωθεί κάποιος συμπολίτης μας; Και τα δυο σημεία που υποδεικνύει η Ομάδα, υποδεικνύονται και στους χάρτες που έχει αναρτήσει, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση, να μη υπάρχει κίνδυνος αποπροσανατολισμού.
Επίσης, έχει προβλέψει χώρο για να τοποθετηθούν οι φωτογραφίες και η ημερομηνία αποκατάστασης. Πάντως μέχρι στιγμής (οι συγκεκριμένες φωτογραφίες και τα κείμενα αναρτήθηκαν πριν από 15 μέρες), ο χώρος είναι κενός.
.
kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: