Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Μάρτης γδάρτης...


Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Κυριακή.

Kακοκαιρία επικρατεί σχεδόν σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και τις έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα.

Στην Αττική σημειώνονται καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Παράλληλα θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ επικρατούν στα πελάγη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, χιονίζει στο Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης και η τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Εξάλλου, από τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν υπερχειλίσει ρέματα στην περιοχή του δήμου Νέας Απολλωνίας, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, όπως δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι νομαρχίες και οι δήμοι βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία ή τα ναυτικά πρακτορεία, προκειμένου να εμημερώνονται για τα δρομολόγια.

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων παρατηρούνται εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώνεται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Σελίου και των 3-5 Πηγαδιών, στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας.

Στο νομό Σερρών αλυσίδες απαιτούνται στην παλιά εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης, από το 29ο χιλιόμετρο μέχρι τα όρια του νομού, καθώς και στις επαρχιακές οδούς προς Aνω Βροντού και Λαϊλιά.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα σημεία του νομού Τρικάλων.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση τα σημεία αυτά είναι: εθνική οδός Τρικάλων-Αρτας από 24οχλμ έω το 75οχλμ, στην επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας (12ο χλμ έως 55ο χλμ) και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ορεινών δήμων Πινδέων -Αιθήκων - Καστανιάς -Διευρυμένης Κοινότητας Νεράιδας και Ασπροποτάμου.

Στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά της Καρδίτσας. Το ύψος του χιονιού φτάνει τα 20 εκατοστά, ενώ δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά.

Λόγω της χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μουζακίου - ανατολικής Αργιθέας από το 15ο έως το 30ό χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Μουζακίου - Ανατολικής Αργιθέας από το 18ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας - Φράγμα Νικολάου Πλαστήρα (μέσω Μορφοβουνίου) από το 22ο έως και περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα.

Την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και έως αργά τη νύχτα θα εξασθενήσουν. - ΕΘΝΟΣ.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: