Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Ο Π.Τατούλης έφερε το σκάνδαλο Κουρή στην βουλή!

Σάββτο 21 Μαρτίου 2009

troktiko

Γίγαντας ο Πέτρος Τατούλης. Ο μόνος που τόλμησε και τα έβαλε με τον Γιώργο Κουρή και έκανε ερώτηση στην βουλή στον υπουργό Γ.Παπαθανασίου για τα πλαστά τιμολόγια και το πρόστιμο των 50 εκ ευρώ! Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης ερωτά τον υπουργό Οικονομίας Ιω. Παπαθανασίου με βάση ποια νέα στοιχεία για τις ανωτέρω υποθέσεις η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία θεώρησε σκόπιμη τη διενέργεια ελέγχου. Επίσης ζητεί από τον κ. Παπαθανασίου να δικαιολογήσει το γεγονός ότι σε καμία υπόθεση από τις επανελεγχθείσες δεν διαπιστώθηκε ζημιά του ελληνικού Δημοσίου αλλά και...
στις 15 περιπτώσεις διεγράφησαν οι βεβαιωθέντες φόροι με ανυπολόγιστη ζημιά αυτού. Αναφέρει ότι σε μεγάλη εταιρεία διενεργήθηκε έλεγχος από την αρμόδια ΦΑΕΕ Πειραιά, βεβαιώθηκε φόρος και επιβλήθηκαν προσαυξήσεις 5.052.999 ευρώ. Ακολούθησε επανέλεγχος και το εν λόγω ποσό μειώθηκε στα 200.000 ευρώ. Επίσης σε άλλη περίπτωση, σε τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας (σ.σ. πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση του Alter) βεβαιώθηκε φόρος και επιβλήθηκαν πρόστιμο και προσαυξήσεις 50.000.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, όπως σημειώνει ο κ. Τατούλης, έπρεπε άμεσα να βεβαιωθεί και εισπραχθεί.

Για τις ανωτέρω 15 υποθέσεις ο κ. Τατούλης ζητεί από τον υπουργό Οικονομίας να κατατεθούν όλα τα στοιχεία, ενώ για τον τηλεοπτικό σταθμό ερωτά τον λόγο που παρατηρείται η αδικαιολόγητη και παράνομη καθυστέρηση στην είσπραξη του οφειλόμενου φόρου.

Εκτός από τα στοιχεία αυτά, ο βουλευτής ερωτά τον κ. Παπαθανασίου ποιοι ήταν οι εντολείς για τη διενέργεια διαχειριστικού - οικονομικού ελέγχου στην υπόθεση του πρώην γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Ζαχόπουλου, ζητώντας ταυτόχρονα την κατάθεση του πορίσματος από τη διενέργεια του ελέγχου. Επίσης ερωτά εάν διατάχθηκε έλεγχος στις υποθέσεις των δομημένων ομολόγων και του Βατοπεδίου, και αν όχι, γιατί καθυστερεί η εντολή ελέγχου. Τέλος, ρωτά εάν διενεργήθηκε επανέλεγχος στην υπόθεση της Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια: