Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

A_1

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας για άτομα με αναπηρία, την περασμένη Πέμπτη, 3 Δεκέμβρη, ο αγαπημένος τραγουδιστής Πασχάλης Τερζής, o ηθοποιός Χάρης Ασημακόπουλος και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας, συνοδευόμενοι από τον 21χρονο επί πτυχίω τυφλό φοιτητή της Νομικής , μέλος της διεθνούς οργάνωσης VEWS,πλαισίωσαν εκδήλωσης διαμαρτυρίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Τυφλών, συμπαραστεκόμενοι στη διεκδίκησή τους για ελεύθερα πεζοδρόμια.
Φορώντας μάσκες ύπνου ώστε να μη βλέπουν και κρατώντας λευκά μπαστούνια τυφλού, Τερζής, Ασημακόπουλος και Κωνσταντάρας "οδηγήθηκαν" από τον Β. Αυγουλά και περπάτησαν - όχι χωρίς...προβλήματα όπως αποδεικνύει η φωτογραφία- στον πεζόδρομο δίπλα στο Πανεπιστήμιο.
Οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-  αγνόησαν την εκδήλωση.
Παρέστησαν οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ), Ευγενίοα Τσουμάνη (Νέα Δημοκρατία) και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δημ. Βίτσας.


Μετά τον Κώστα Κουκοδήμο και ο Αντώνης Καρπούζας πέρασε τα σκαλιά της Ρηγίλλης για να συναντηθεί με τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντ. Σαμαρά, την Τρίτη το απόγευμα.
Τη Δευτέρα, είναι η σειρά του Στ. Τόκα να συναντήσει τον νέο πρόεδρο του Κόμματος, ως ένας από τους πρώτους που τον στήριξαν ανοιχτά στην Πιερία.
Το ενδιαφέρον βέβαια θα είναι, όταν θα αποφασίσει ο κ. Σαμαράς (αν το αποφασίσει) να συναντηθεί και με όσους δεν τον στήριξαν στην μάχη της 29ης Νοεμβρίου. Εκτός κι αν θέλεις να πορευτεί μόνο με τους… δικούς του.

Πριν 10 χρόνια, «πανηγυρίζαμε» για τα εγκαίνια του ΧΥΤΑ. 10 χρόνια μετά η επέκταση του ΧΥΤΑ Κατερίνης είναι αναμφισβήτητα μια επιτυχία τουλάχιστον αν αναλογιστούμε υπό ποιες προϋποθέσεις έγινε, αλλά δεν θα έχει καμιά σημασία αν δεν προχωρήσει η πόλη ένα (τουλάχιστον) βήμα μπροστά…
Οι ΧΥΤΑ είναι ξεπερασμένοι και σίγουρα δεν δίνουν οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων… Αν μη τι άλλο, η επέκταση του ΧΥΤΑ είναι μια παράταση για να ετοιμαστεί η Κατερίνη για το «παραπάνω βήμα», αρκεί να γίνει αντιληπτό και κατανοητό από όλους.

Αρνητικό ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλίας στην χορήγηση άδειας λειτουργίας Στούντιο-Οίκος Ανοχής στα όρια του Δήμου.
Η συζήτηση ξεκίνησε από τη Λαϊδα της Κορίνθου και κατέληξε στην… απόρριψη επειδή σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από εκεί που θα λειτουργούσε το Στούντιο, υπάρχει οίκος ευγηρίας…
Πάντως για καλό και για κακό, το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε νέα δεδομένα για την έκδοση λειτουργίας ανάλογης επιχείρησης, η οποία για να λειτουργήσει θα πρέπει να γίνει εκτός των δημοτικών διαμερισμάτων και σε απόσταση 2 χιλιομέτρων!!!

SKITSO
Μόνο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης θυμήθηκε ότι σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί ιερή υποχρέωση όλων μας και είναι μονόδρομος για την επίτευξη των στόχων της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Κοινωνικής προόδου».
Συμφωνούμε και επαυξάνουμε, δεν πρόσεξε όμως ότι οι ομοϊδεάτες του στην κυβέρνηση έχουν άλλην αντίληψιν περί των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Και το έδειξαν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, όπως οι αντισυνταγματικές προληπτικές προσαγωγές ατόμων, που ΘΑ επεδείκνυαν στο μέλλον αποκλίνουσες συμπεριφορές και πρακτικές (το ίδιο ακριβώς σκέφτηκε κι ο Κορκονέας και τράβηξε το πιστόλι).
Για να προσαχθεί ένα άτομο θα πρέπει να υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή του σε συγκεκριμένο αδίκημα, λένε οι νομικοί, ενώ για να ληφθεί δακτυλικό αποτύπωμα θα πρέπει να υπάρχουν σαφείς υποψίες για την τέλεση ενός αδικήματος και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η σήμανση των πολιτών μόνο επειδή προσάγονται.
Λέει επίσης ο Συνήγορος του Πολίτη, ότι η επίδειξη δελτίου αστυνομικής ταυτότητας θα έπρεπε, κατ’ αρχήν, να απαλλάσσει τον ελεγχθέντα από το ενδεχόμενο προσαγωγής για πρόσθετη εξακρίβωση στοιχείων, αφού το αντίθετο επιτρέπεται μόνο αν η συμπεριφορά του (και όχι απλώς ο τόπος, ο χρόνος ή οι περιστάσεις) κινεί υπόνοιες.
Αλλά, αυτά είναι μάλλον ψιλά γράμματα για τον σοσιαλιστή υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Όπως ψιλά γράμματα είναι και για πολλούς από μας, γιατί νομίζουμε ότι η βροχή του γείτονα (που ‘λεγε κι ο Μπρεχτ) δεν πρόκειται να βρέξει κι εμάς.


Τη Γενική της Συνέλευση θα πραγματοποιήσει την Κυριακή στο Επιμελητήριο Πιερίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.
Στο πλαίσιο της αποκέντρωσης, λένε, γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.

AFISA_XORODIAKOY_FESTIBALΆκρως καλαίσθητο το πρόγραμμα του 13ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Κατερίνης (το στίγμα του υιού Τσιλιγγιρίδη εμφανές), με επαρκείς πληροφορίες για τα βιογραφικά των συμμετεχόντων χορωδιών και για το δια ταύτα, για το τι θα ακούσει όποιο βρεθεί το Σαββατοκύριακο στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.
Μας μπέρδεψε βέβαια ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Κίτρους που βρίσκεται στην αρχή του προγράμματος.
«Είναι στην Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ;» ρωτήσαμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου.
«Όχι», μας απάντησε, «απλά το Χορωδιακό Φεστιβάλ έχει θρησκευτικό χαρακτήρα, λόγω των εορτών».



Με την ευκαιρία της παρουσίασης του ημερολογίου του Ζωοφιλικού Σωματείου Κατερίνης «Ελπίδα και Στοργή, μάθαμε ότι … ζει και η «Ολυμπιακή Αναπτυξιακή Α.Ε», πρόεδρος της οποίας είναι ο αναπληρωτής δημάρχου Κατερίνης.
Αλήθεια, πέραν της οικονομικής συμβολής στην εκτύπωση του ημερολογίου του Ζωοφιλικού Σωματείου, τι άλλο αναπτυξιακό έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια η Ολυμπιακή Α.Ε;

Μας το έστειλαν, με την παράκληση να το δημοσιεύσουμε και το κάνουμε
Οι νέοι της Πιερίας έχουμε όνειρα, ζωντάνια και προσπαθούμε με το δικό μας τρόπο να δίνουμε λύση σε μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα….Διοργανώνουμε λοιπόν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 στο club MΩΒ στις 22:30 ένα μεγάλο facebook πάρτι με δύο κυρίως στόχους, να διασκεδάσουμε αλλά και για να διαθέσουμε τα έσοδα αυτού του πάρτι σε άπορες οικογένειες θέλοντας να τους δώσουμε μια μικρή ελπίδα αυτές τις γιορτινές μέρες….το πάρτι μας ΔΕΝ είναι κομματικό, είναι πέρα από χρώματα…είναι ένα πάρτι ενότητας, χαράς αλλά και ανθρωπιάς…γι’ αυτό σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: