Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο ζητά το ΠΑΣΟΚ

ΣΑΒΒΑΤΟ 04/07/2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Τη διενέργεια πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο, ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το απόγευμα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, την πρώτη μετά τις Ευρωεκλογές, οι οποίες έδωσαν θετικό αποτέλεσμα για το Κίνημα.
"Η κυβέρνηση σέρνεται και σέρνει τη χώρα σε μία άγονη προεκλογική περίοδο" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να προσθέσει: "Ζητούμε εκλογές αμέσως, μετά το καλοκαίρι, για να μπορέσει η νέα κυβέρνηση να καταρτίσει αξιόπιστο προϋπολογισμό για το 2010 και να βάλει τη χώρα σε μία νέα πορεία ελπίδας και ανάταξης για τη χώρα".
Ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι "δεν διεκδικούμε την κυβέρνηση για να καταλάβουμε καρέκλες, αλλά για να λύσουμε προβλήματα".
Αναφορικά με τα φαινόμενα διαφθοράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει κηρύξει ανένδοτο, όταν- όπως είπε- η κυβέρνηση έκλεισε τη Βουλή και μιλούσε για σκανδαλολογία.
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί και τόνισε ότι ο σημερινός Πρόεδρος έχει τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αξίωμά του.
Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στην κυβέρνηση να συμφωνήσουν από σήμερα στην επανεκλογή του κ. Παπούλια, παράλληλα με την απόφαση για άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Απάντηση Ευ. Αντώναρου
"Ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε και σήμερα για μία ακόμη φορά να εμπλέξει με ανεπίτρεπτο τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους δικούς του μικροκομματικούς σχεδιασμούς. Είναι γνωστή η θέση του κ. Παπανδρέου ότι προτίθεται να μη στηρίξει την επανεκλογή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας προκαλώντας εκλογές" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο Ευ. Αντώναρος πρόσθεσε: "Είναι αυτονόητο ότι δεν θα τον ακολουθήσουμε στην προσπάθεια ευτελισμού των θεσμών, που μόνο κίνητρο έχει τη βουλιμία για εξουσία της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ". Περισσότερα
Γ. Ραγκούσης
Νωρίτερα, από το ίδιο βήμα, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι "η χώρα εισέρχεται εκ των πραγμάτων σε προεκλογική φάση από τις 17 Αυγούστου και αμέσως μετά το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει την επιτροπή εκλογικού αγώνα".
Πρόσθεσε ότι το κόμμα στην πορεία προς τις εκλογές "αξιοποιεί το σύνολο των δυνάμεών του και μένει προσηλωμένο στην προτεραιότητα του στόχου του, ο οποίος είναι η μεγαλύτερη νίκη και η αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές".
Ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σημαίνει ότι οι πολίτες ζητούν εθνικές εκλογές καθώς "επισημοποίησαν την οξύτατη κρίση διακυβέρνησης που αντιμετωπίζει ο τόπος και έδειξαν ότι οι πολίτες ζήτησαν αλλαγή μοντέλου διακυβέρνησης".
Αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Siemens υπογράμμισε ότι "το ΠΑΣΟΚ χειρίστηκε το θέμα με αποφασιστικό και ξεκάθαρο τρόπο, είπε όλα στα φως, γεγονός που συνέβαλε και στην ανάκαμψη του".
Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να επανεξετάσουν την αρνητική τους στάση έναντι των τεσσάρων προτάσεων για τη διαφθορά, που διατύπωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, και να τις αποδεχθούν διότι "αυτές και ενδεχομένως άλλες προτάσεις μπορούν να πάνε τον τόπο μπροστά".
Ομιλία Ρ. Σπυρόπουλου
"Εντός του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου όλες οι εκλογικές δαπάνες του ΠΑΣΟΚ θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του και θα κοινοποιηθούν στις αρμόδιες αρχές", ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος.
Ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δαπάνησε 9 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των μετακινήσεων των ετεροδημοτών, ενώ ο νόμος τού έδινε την δυνατότητα να δαπανήσει έως 12 εκ. Πρόσθεσε δε, ότι "στις εθνικές εκλογές θα βελτιώσουμε τα κονδύλια αυτά".
Ο κ. Σπυρόπουλος, αναφερόμενος στην κάρτα μέλους του ΠΑΣΟΚ, την χαρακτήρισε "νέο οξυγόνο για την υγεία της Δημοκρατίας, καθώς υγιή κόμματα σημαίνει υγιής Δημοκρατία" και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πλήρως πιστοποιημένο μητρώο 950.000 μελών και φίλων.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: