Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Κρουαζιερόπλοιο στο Πειραιά με νέα γρίπη


ΤΕΤΑΡΤΗ 18-11-2009


Σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκε ο ιός της νέας γρίπης. Θετικοί στο τεστ βρέθηκαν...

μια 20χρονη Καναδή και ένας 40χρονος Κροάτης. Προς το παρόν δεν έγινε γνωστό αν πλήρωμα και επιβάτες έχουν μπει σε καραντίνα.
Τα κρούσματα όμως “φυτρώνουν” σαν μανιτάρια. Μόνο τη Δευτέρα μπήκε λουκέτο σε 107 τμήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Αττικής, σε 9 τάξεις και 5 νηπιαγωγεία της Αθήνας.
Μήλον της Έριδος έχει γίνει η προμήθεια 2 εκατομμυρίων δόσεων πανδημικού εμβολίου χωρίς ανοσοενισχυτικό.
Την προμήθεια των εμβολίων αυτό σκέφτεται η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης. Οι ειδικοί που διαφωνούν με την αγορά του εμβολίου υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες για πιθανές παρενέργειες σε βάθος χρόνου από τη χρήση ανοσοενισχυτικού σε παιδιά και σε εγκύους.
 Από την άλλη αυξάνονται και οι φωνές ειδικών από φαρμακευτικές εταιρείες που τονίζουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη χρήση ανοσοενισχυτικού αφού οι κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως δεν είναι τοξικό για τον άνθρωπο.
 Το 8ο θύμα της νέας γρίπης είναι ένας 42χρονος άνδρας που βρισκόταν σε ανοσοκαταστολή. Ο ασθενής μπήκε τη Δευτέρα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας γιατί επιδεινώθηκε η κατάσταση του ύστερα από μόλυνση του με τον ιο της νέας γρίπης. Ο άτυχος άνδρας πέθανε χθες το απόγευμα λόγω βαριάς πνευμονίας.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=4174&catid=5

Δεν υπάρχουν σχόλια: