Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Στα Βαλκάνια ο Δημ. Δρούτσας

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Περιοδεία στις χώρες των Δ.Βαλκανίων πραγματοποιεί από σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, προκειμένου να προωθήσει τον πολιτικό στόχο της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης των χωρών της περιοχής μέχρι το 2014, ένα «θαρραλέο αλλά και εφικτό ορόσημο», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Ο κ. Δρούτσας ξεκινά από τη Σερβία, θα συνεχίσει με το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με την Αλβανία. Στο Βελιγράδι, θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Μπορίς Τάντιτς και με τον Υπουργό Εξωτερικών, Βουκ Γέρεμιτς.
Την Πέμπτη το πρωί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει την ελληνική Κυβέρνηση στην εξόδιο ακολουθία του Πατριάρχη Σερβίας.
Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μεταβεί στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.
Οι συναντήσεις στο Σεράγεβο θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 20 του μηνός.
Η περιοδεία ολοκληρώνεται με την επίσκεψη του .....Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών στα Τίρανα την ίδια ημέρα.
«Τα Βαλκάνια αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική και o πολιτικός στόχος της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης των χωρών της περιοχής μέχρι το 2014 συνιστά ορόσημο θαρραλέο αλλά και εφικτό. Η υιοθέτηση αυτού του οροσήμου και ο συμβολισμός της συμπλήρωσης 100 ετών από την έναρξη του Α Παγκόσμιου Πολέμου μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων σε συνέχεια της Στρατηγικής της Θεσσαλονίκης που υιοθετήθηκε επί Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2003», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.enet.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια: