Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Για απρόκλητη σωματική βία εναντίον αστυνομικού και για φθορά ξένης περιουσίας


Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Αύριο η δίκη των συλληφθέντων «φιλάθλων»

* Στα επεισόδια που έγιναν μετά τον αγώνα Πιερικού – Ολυμπιακού Βόλου

* Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Κατερίνης συνέλαβε 4 Ρουμάνους για κλοπές

Από τα Δικαστήρια Κατερίνης ορίστηκε αύριο να γίνει η δίκη των δύο συλληφθέντων για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα Πιερικού – Ολυμπιακού Βόλου, το βράδυ της Δευτέρας 12/10.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», στη δικογραφία που διαβιβάστηκε από την Α.Δ.Π. προς την Εισαγγελία Κατερίνης, οι δύο «φίλαθλοι» οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού, για απρόκλητη σωματική βία και για φθορά ξένης περιουσίας.

Συνελήφθη «συνοδός» του Αχιλλέα Μπέου

Συγκεκριμένα, μετά τη λήξη του αγώνα οι δύο «φίλαθλοι» ετών 41 συνελήφθησαν, επειδή ο μεν πρώτος, συνοδός του Αχιλλέα Μπέου, γύρω στις 7.00 μ.μ. στο ημίχρονο του αγώνα, όταν μετέβαινε προς την εξέδρα των φιλοξενουμένων και περνώντας από κλοιό αστυνομικών (οι οποίοι εκείνη την ώρα λάμβαναν μέτρα ασφαλείας στο διαχωριστικό διάζωμα μεταξύ των φιλάθλων και έκαναν έλεγχο των εισερχομένων ατόμων), αν και του γνωστοποιήθηκε η ιδιότητα των αστυνομικών, εκείνος έκλεισε βίαια τη σιδερένια θύρα του διαζώματος με αποτέλεσμα να προκαλέσει κάκωση, σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση, στο γόνατο του επικεφαλής βαθμοφόρου αστυνομικού ο οποίος και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Έσπασε κάθισμα και το πέταξε

Ο άλλος «φίλαθλος», γύρω στις 7.30 μ.μ., κατά την επίτευξη τέρματος της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, ξήλωσε κάθισμα εξέδρας και το πέταξε εντός του αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια μπήκε και ο ίδιος μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι μετά τη λήξη του αγώνα, 250 περίπου φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας διαμαρτυρόμενοι ήσυχα για τη σύλληψη των δύο «φιλάθλων», παρέμειναν εξωτερικά του γηπέδου μέχρι τις 10.00 το βράδυ, οπότε και αποχώρησαν με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Σύλληψη 4 Ρουμάνων για κλοπές

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγή από την αστυνομική διεύθυνση Πιερίας, η υποδιεύθυνση ασφάλειας Κατερίνης συνέλαβε τέσσερις Ρουμάνους που προέβαιναν σε κλοπές. Οι συλληφθέντες αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στα Δικαστήρια Κατερίνης με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: