Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Ένταση στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα Πιερίας


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Ένταση σημειώθηκε χθες το πρωί στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα όταν ανακοινώθηκε στους κατασκηνωτές ότι ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος έδωσε προφορική εντολή να απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο, για να προχωρήσουν στην ανακαίνιση της τουριστικής μονάδας.

Από νωρίς χθες το πρωί, στο χώρο του κάμπινγκ βρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες των Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) για να κάνουν αυτοψία στις εγκαταστάσεις των κτιρίων, χωρίς, όμως, να δηλώσουν επισήμως (τουλάχιστον στους δημοσιογράφους) ότι υπάρχει εντολή του υπουργού για εκκένωση του κάμπινγκ. Ωστόσο οι κατασκηνωτές δεν επέτρεψαν τους υπαλλήλους της ΕΤΑ να φύγουν από το χώρο αν πρώτα δεν τους δοθεί κάποια απάντηση.

Ο Σύλλογος των κατασκηνωτών

Από την Πέμπτη ο Σύλλογος των κατασκηνωτών είχε την πληροφορία ότι δόθηκε εντολή από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης για την άμεση απομάκρυνσή τους από το χώρο, πληροφορία που επιβεβαιώθηκε χθες το πρωί όταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Μαρκόπουλου

«Ο κ. Υπουργός μου είπε ότι έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομο κάμπινγκ και πρέπει να αποχωρήσουμε. Σημείωσε ότι θα μας κόψει το ρεύμα και το νερό. Φανταστείτε 500 οικογένειες με μωρά, ΑμεΑ και ηλικιωμένοι να μην έχουν νερό και ρεύμα», σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατασκηνωτών του κάμπινγκ της Σκοτίνας κ. Αλέξανδρος Μανάκος, χαρακτηρίζοντας περίεργη της απόφαση του κ. Μαρκόπουλου.

Αγανάκτηση και πικρία

Οι κατασκηνωτές εξέφρασαν την αγανάκτηση και την πικρία τους για την απόφαση του Υπουργού, καθώς ο κ. Μαρκόπουλος τους είχε υποσχεθεί, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο κάμπινγκ, ότι κατανοεί το πρόβλημά τους και θα τους επιτρέψει «σιωπηλά» να κάνουν τις διακοπές τους μέχρι την 31η Αυγούστου, καθώς δεν μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση.

Με δηλώσεις του σε τοπικά και πανελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου κάλεσε τον κ. Μαρκόπουλο να έρθει να δει αυτή τη φορά την κατοικήσιμη πλευρά του κάμπινγκ, κι όχι όπως έκανε πριν από ένα μήνα, περίπου, όπου οι… τοπικοί παράγοντες, όπως είπε, προσπάθησαν να του δείξανε μόνον τα άσχημα σημεία του κάμπινγκ.

500 οι κατασκηνωτές

Ο κ. Μανάκος σημείωσε ότι σήμερα στο κάμπινγκ κατασκηνώνουν περίπου 500 οικογένειες από διάφορες περιοχές της χώρας, που όλοι τους περίμεναν δέκα μήνες μέσα στην πολυκατοικία να έρθει η στιγμή των διακοπών. Πρόσθεσε δε ότι οι κατασκηνωτές από μόνοι τους συντηρούν το χώρο, ενώ με δικά τους έξοδα γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων, το κούρεμα των χόρτων και η μεταφορά των λυμάτων στον βιολογικό της Αλεξάνδρειας. «Το μόνον που δεν πληρώνουμε είναι το νερό και το ρεύμα, κι αυτό γίνεται διότι το κάμπινγκ δεν έχει σήμα λειτουργίας», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου. Το Σαββατοκύριακο οι κατασκηνωτές θα παραμείνουν στο χώρο, καθώς, όπως είπε ο Πρόεδρος, εξελίξεις αναμένονται από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Μόλις τώρα μάθαμε ότι διέκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα στο κάμπινγκ και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!! Δεν ίδρωσε καθόλου το αυτάκι του κου. Υπουργού όσον αφορά τις διακοπές μας. Άλλωστε αυτή είναι η τακτική της πολιτικής τους, να υπόσχονται και να αναιρούν, ιδού το πιο απλό και φωτεινό παράδειγμα..γιατί άραγε θέλουν να καταστρέψουν τις διακοπές τόσων ανθρώπων?? μήπως επειδή θεριεύουν από πίσω οι αφανείς πιέσεις των κοράκων που λυμαίνονται και γλύφονται για να αφανίσουν αυτόν τον υπέροχο πνεύμονα πρασίνου?? Όλα στο βωμό του χρήματος λοιπόν? μήπως είναι ήδη ταγμένο το camping μας για να γίνει μία ακόμη τσιμεντούπολη ακριβών και ιδιωτικών διακοπών? ή μήπως νομίζουν όλοι τους ότι είμαστε ηλίθιοι και τρώμε κουτόχορτο??? Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να πάει μπροστά, γιατί η ρουσφετολογία δε θα την αφήσει να σηκώσει κεφάλι!Μεγαλοεπιχειρηματίες, κόρακες, και άλλα αρπακτικά, είμαστε έτοιμοι να σας αντιμετωπίσουμε. Δεν διαθέτουμε όπλα, ούτε ισχυρές κομματικές επαφές, διαθέτουμε όμως αγάπη για τον τόπο αυτό που μας φιλοξενεί πολλά χρόνια τώρα και έχει μεγαλώσει τα παιδιά μας και δεν σκοπεύουμε να καταθέσουμε τα όπλα έτσι απλά χωρίς να αγωνιστούμε. Προσέξτε λοιπόν, γιατί δε θα κατεβάσουμε το κεφάλι έτσι, επειδή μας το ζητάτε!!! Θα παραμείνουμε αγωνιστές και θα διαφυλάξουμε την παραμονή μας στο camping ΟΛΥΜΠΟΣ, γιατί αξίζει τον κόπο!!!!!!!!!!!!...................Με τιμή και σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες, Άλκηστις