Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Σπύρος Κουβέλης από την Κομοτηνή: «Η Ελλάδα θα γίνει πρωτοπόρος στην Ευρώπη για την πράσινη ανάπτυξη»

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/7/2009 -ΠΗΓΗ
Πολιτικές Πράσινης Ανάπτυξης - Σπύρος Κουβέλης στην Κομοτηνή
Την ανάγκη εφαρμογής ενός νέου μοντέλου, στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης, το οποίο δεν αποτελεί πλέον εφήμερη μόδα, αλλά έχει εξελιχθεί σε συλλογική συνείδηση και αναγκαιότητα, επεσήμανε από την Κομοτηνή ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος σε θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του κόμματος Σπύρος Κουβέλης.
Ο βουλευτής βρέθηκε στην Κομοτηνή για να μιλήσει σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου και της Νομαρχίας Ροδόπης, με θέμα «Πολιτικές Πράσινης Ανάπτυξης και πρακτικές εφαρμογές» και επεσήμανε πως «περιβάλλον και πράσινη ανάπτυξη είναι δυο πράγματα σχετικά διακριτά μεταξύ τους», ενώ σημείωσε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει μια συγκροτημένη πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος και είναι κάτι που ακόμα ζητάμε», τονίζοντας ιδιαίτερα «την αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης σε πολιτικές για το περιβάλλον». Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια, ώστε το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της πράσινης οικονομίας να απευθυνθεί σε όλες τις οικονομικές κοινωνικές ομάδες και να εξηγηθούν τα οφέλη του νέου προτύπου για κάθε κοινωνική ομάδα. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα ανάπτυξης δικτύων, μέσω των οποίων θα μπορεί να υπάρξει προστασία διαφόρων πηγών ζωής και ενέργειας, όπως είναι το νερό.
Πολιτικές Πράσινης Ανάπτυξης - Σπύρος Κουβέλης στην ΚομοτηνήΠολιτικές Πράσινης Ανάπτυξης - Σπύρος Κουβέλης στην Κομοτηνή
  • Ακούστε την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Σπύρος Κουβέλης, στο WEB Radio εδώ...
  • Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή, εδώ...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: