Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Αλίμονο στους νέους ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ- ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ


Πλήρης  στοίχισηΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Η περίοδος των φιλικών αγώνων δεν αποτελεί μόνο το στάδιο της συγκρότησης της ενδεκάδας ή της ανίχνευσης του εδάφους για τους νέους παίκτες κάθε ομάδας, αλλά από ό,τι φαίνεται δίνει την ευκαιρία και στους «πιτσιρικάδες» να πάρουν τον δικό τους χρόνο συμμετοχής.
??? Όταν με το καλό αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις η φανέλα του βασικού θα γίνει, όπως συνήθως, άπιαστο όνειρο γι΄ αυτά τα παιδιά των 17, 18 ή 19 χρονών, που στην Ελλάδα τα θεωρούμε ταλέντα μέχρι να πάνε στα... 25 και, αλλά δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να έχουν ίσες ευκαιρίες.
??? Απλώς, αυτή την περίοδο και μέχρις ότου οι βασικοί ή οι παίκτες που ήρθαν με μεταγραφή μπορέσουν να βρουν τα πατήματά τους, είναι γεγονός ότι οι προπονητές θα βάλουν και τα νέα παιδιά για να διαπιστώσουν αν μπορούν να περιμένουν κάτι και από την επόμενη γενιά του ποδοσφαίρου.
??? Υπό αυτό το πρίσμα βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια, και κυρίως σε αυτά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που λόγω των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν αρχίσει νωρίτερα τις ασκήσεις επί... χόρτου, αρκετούς νέους παίκτες που παίρνουν χρόνο συμμετοχής και μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι αρέσουν κιόλας. Με την «ερυθρόλευκη» ομάδα παρακολουθήσαμε μία πεντάδα παικτών όπως οι Σοϊλέδης, Νηκλισιώτης, Βασιλόγιαννης, Κατσικογιάννης και ο πιο «παλιός» Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ με την «πράσινη» εκτός του Νίνη (ο οποίος μας φαίνεται πλέον... μεγάλος) μας κέντρισαν το ενδιαφέρον ο Καρνέζης και ο Μαχλελής.
??? Το άδικο στην ιστορία είναι ότι αυτά τα παιδιά γνωρίζουν εκ των προτέρων πως θα... μείνουν στην ίδια τάξη, ακόμη και αν το γραπτό που θα παραδώσουν είναι άριστο. Ό,τι και να κάνει ο Σοϊλέδης, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί να αποκτήσει αριστερό χαφ για να καλύψει το κενό του Τζόρτζεβιτς- και όσο καλός και να είναι ο Μαχλελής, ο Παναθηναϊκός δεν θα πάψει να ενδιαφέρεται για τον παίκτη που θα καλύψει το δεξιό άκρο της άμυνάς του.
Η ΠΡΟΒΛΕΨΗμε το μικρότερο ρίσκο είναι ότι αυτούς τους παίκτες θα τους δούμε ξανά όταν θα πλησιάζει το επόμενο καλοκαίρι- και αν οι στόχοι έχουν εκπληρωθεί ή έχουν χαθεί. ??? Έως τότε θα μεγαλώνουν στα γήπεδά μας χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται, ακόμη και αν δείχνουν ότι το αξίζουν- και η ευθύνη μάλλον ανήκει σε όλους μας.
??? Όταν η κερκίδα πιέζει για το αποτέλεσμα, τότε ο προπονητής είναι αδύνατον να πάρει το ρίσκο και να εμπιστευτθεί τα νέα παιδιά. Θα προτιμήσει να ακολουθήσει τον δρόμο με τους βασικούς που ακόμη και αν χάσουν, κανείς δεν θα του πει τίποτα.
??? Οι κόουτς που έκαναν επαναστατικές επιλογές είναι τώρα σε άλλη ομάδα, εκτός από τον Μπάγιεβιτς που πέρυσι δούλεψε με τους Κουτρουμάνο και Ταχτσίδη επειδή η ΑΕΚ είχε μείνει από νωρίς έξω από τον στόχο του πρωταθλήματος.
??? Το κοινό εξακολουθεί να συγκινείται από τους ξένους που έρχονται και φεύγουν χωρίς να αφήσουν τίποτα πίσω τις περισσότερες φορές, παρότι τις αυτοκριτικές στιγμές γκρινιάζει για τον προπονητή που «δεν έβαλε έναν νέο παίκτη».
Μόνο με τον... φόβο της ΟΥΕΦΑ μπορεί να υπάρξει φροντίδα για τις υποδομές και ήδη οι λίστες που δηλώνουν οι ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απαιτούν συγκεκριμένο αριθμό γηγενών ποδοσφαιριστών. Για τους τύπους, όμως, όχι για την ουσία.
ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟπάντως οι οικονομικά εύρωστοι σύλλογοι ασχολούνται με το μάρκετινγκ και διοργανώνουν τις ετήσιες εκδρομές τους στην Ασία. Πρώτη θα ανοίξει τον χορό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει αγοράσει άλλωστε και τον Κορεάτη Παρκ για ανοίξει την αγορά των τηλεοπτικών, ενώ στο πλαίσιο αυτό έχει στις τάξεις της η Σέλτικ τον Ιάπωνα Νακαμούρα. Ο επόμενος που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων είναι ο Κι Σουν Γιογκ, ο οποίος αποκαλείται «Τζέραρντ της Κορέας» και για την απόκτησή του κινούνται οι Αϊντχόβεν, Πόρτο και Αμβούργο. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ με... Αιγαίο; Στο 46ο Ράλι Αιγαίου που άρχισε χθες από το Φάληρο με πρώτο σταθμό στη Σύρο, θα εφαρμοστεί ο δρόμος του δελφινιού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι κυβερνήτες των σκαφών θα ενημερώνουν για τα δελφίνια που συναντούν στην πορεία τους προκειμένου να γίνει καταγραφή τους ώστε να υπάρξει μέριμνα για την προστασία τους.
Αξιέπαινη προσπάθεια....ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: